Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לאירופה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2 השורות מתחת לשורה שהדגשת מסבירות מדוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נושא המיסוי בארץ נורא חשוב למיטב הבנתי, אני מודה בזה שחטאתי ועדיין לא בדקתי/טיפלתי בעניין.

בנוגע למעבר לגרמניה, עברתי לפני כ10 חודשים.

ויש לי כמה נקודות שעולות לי לראש שיכולות להיות שימושיות, אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן להגיב או לשלוח הודעה ואשמח לסייע.

ביטוח בריאות

כעיקרון למיטב הבנתי יש 2 מרכזיים, יכול להיות יש יותר אבל זה מבירור קצר סביבי

יש את Techniker Krankenkasse שהם נהדרים, יש אתר ושירות לקוחות גם באנגלית, אני בחרתי בהם עקב שירות לקוחות באנגלית אך זה לא התברר כשימושי כי עד כה לא הייתי זקוק לשירות לקוחות.

ויש את BKK ששייכים לברלטלסמן ככה שיש להם גב חזק

אבל בכל אופן, מלבד הבדלים יחסית מינוריים בכיסוי, שניהם מכסים בצורה יחסית מלאה, הרופאים פה הם פרטיים, אין רופאים לכל ביטוח בריאות, פשוט מגיעים ומעבירים כרטיס במידה ויש בעיה רפואית (על בדיקה כללית/מעקב אצל רופא מומחה יכול להיות השתתפות עצמית של כ20-30 יורו למיטב הבנתי), ביטוח בריאות דנטלי גם לוקה בחסר בגרמניה אך כן מכסה כמה דברים חשובים אך לא דברים בסיסיים כמו בדיקה/ניקוי אבנית וגם לא דברים מסובכים כגון השתלות.

רישיון נהיגה

תוכל לנהוג עם הרישיון הישראלי 6 חודשים לאחר הכניסה שלך לגרמניה בלבד, לאחר מכן תצטרך להמיר אותו לרישיון גרמני, פשוט הולכים לDMV וממירים, לוקח כמה שעות ויוצאים עם רישיון גרמני דנדש ויפה.

הרשמה בעירייה

חובה עליך תוך שבועיים מתאריך המעבר דירה להירשם עם הכתובת החדשה בעירייה, במידה ונרשמים באיחור זה עלול לגרור קנסות שמבירור ברשת מגיעים למאות אירו לעיתים.

בגדול, מדינה נחמדה עם שירותים סוציאליים רחבים שלשמחתי לא יצא לי להשתמש בהם, מספר רב של ימי חופשה בשנה, אם אתה גם מתחבר לשפה הגרמנית ויש לך רצון ללמוד אותה, אז כנראה מצאת אחלה מדינה להתמקם בה.

לאן אתה עובר בגרמניה אם יורשה לי לשאול?

פורסם

בגירה, ממקום העבודה.

העבודה היא בתחום הרכב כמובן. מבטיח שתקבלו עדכונים ותמונות... ראו זאת כהפתעה!

מקום המגורים הוא Wuppertal, לא רחוק כל כך מקלן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
נושא המיסוי בארץ נורא חשוב למיטב הבנתי, אני מודה בזה שחטאתי ועדיין לא בדקתי/טיפלתי בעניין.

בנוגע למעבר לגרמניה, עברתי לפני כ10 חודשים.

ויש לי כמה נקודות שעולות לי לראש שיכולות להיות שימושיות, אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן להגיב או לשלוח הודעה ואשמח לסייע.

ביטוח בריאות

כעיקרון למיטב הבנתי יש 2 מרכזיים, יכול להיות יש יותר אבל זה מבירור קצר סביבי

יש את Techniker Krankenkasse שהם נהדרים, יש אתר ושירות לקוחות גם באנגלית, אני בחרתי בהם עקב שירות לקוחות באנגלית אך זה לא התברר כשימושי כי עד כה לא הייתי זקוק לשירות לקוחות.

ויש את BKK ששייכים לברלטלסמן ככה שיש להם גב חזק

אבל בכל אופן, מלבד הבדלים יחסית מינוריים בכיסוי, שניהם מכסים בצורה יחסית מלאה, הרופאים פה הם פרטיים, אין רופאים לכל ביטוח בריאות, פשוט מגיעים ומעבירים כרטיס במידה ויש בעיה רפואית (על בדיקה כללית/מעקב אצל רופא מומחה יכול להיות השתתפות עצמית של כ20-30 יורו למיטב הבנתי), ביטוח בריאות דנטלי גם לוקה בחסר בגרמניה אך כן מכסה כמה דברים חשובים אך לא דברים בסיסיים כמו בדיקה/ניקוי אבנית וגם לא דברים מסובכים כגון השתלות.

רישיון נהיגה

תוכל לנהוג עם הרישיון הישראלי 6 חודשים לאחר הכניסה שלך לגרמניה בלבד, לאחר מכן תצטרך להמיר אותו לרישיון גרמני, פשוט הולכים לDMV וממירים, לוקח כמה שעות ויוצאים עם רישיון גרמני דנדש ויפה.

הרשמה בעירייה

חובה עליך תוך שבועיים מתאריך המעבר דירה להירשם עם הכתובת החדשה בעירייה, במידה ונרשמים באיחור זה עלול לגרור קנסות שמבירור ברשת מגיעים למאות אירו לעיתים.

בגדול, מדינה נחמדה עם שירותים סוציאליים רחבים שלשמחתי לא יצא לי להשתמש בהם, מספר רב של ימי חופשה בשנה, אם אתה גם מתחבר לשפה הגרמנית ויש לך רצון ללמוד אותה, אז כנראה מצאת אחלה מדינה להתמקם בה.

לאן אתה עובר בגרמניה אם יורשה לי לשאול?

חבר, רב תודות על העזרה. ענית לי על מרבית הדברים! 8)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
האם הרילוקיישן הוא מטעם חברה ששולחת אותך או שאתה עובר בצורה עצמאית?

אם זו חברה ששולחת אותך, דווקא האזרחות הגרמנית שלך גורמת לבלבול מח מיותר.

אם זה עמצאי, ברור שהאזרחות היא מהות הכל.

מדוע?

(סליחה על הדאבל, טעיתי בשאלה בתגובה הראשונה)

פורסם

Car addict,

גם לי נאמר ש TK הכי עדיפים. מניסיוני שירות טלפוני באנגלית לא תמיד זמין, קרה לי יותר מפעם אחת שהנציגים דיברו רק גרמנית (אם הייתי צריך לגולל בפניהם את כל היסטוריית המחלה שלי זה כבר היה קצת מקשה).

בכל מקרה, הקונצנזוס הוא שלא כדאי ללכת עם AOK.

בקרוב אעמיד את השירות שלהם למבחן כאשר אצטרך לקבל פעם בחודש תרופה שעולה אלפי אירו למנה. אהיה פה לדווח ;).

• תוכן חדש...