Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנתיים וחצי עם סובארו B4, 2004, 2,0I (137HP) AWD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

מעניין, תודה על התיעוד והפירוט.

לדעתי זה בהחלט מייצג רכב אמין,

אלו תקלות של בלאי וגם הן די צנועות.

רק מה הקטע עם המנעולים? זה המנעול עצמו או המנוע

של הנעילה המרכזית?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהחלט רכב סופר אמין. הייתה לי כזו (2ל' 165 כ"ס) שנת 2006 למשך 6 שנים והיו בה אפס תקלות במשך כל הזמן הזה, למעט מצבר שמת לו איזה בוקר. החסרון היחיד ברכב הזה,לדעתי, זו התיבה עם ארבעת ההילוכים :/

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם

גם אני החזקתי כזאת 138 כ"ס 2005. זה היה רכב שהחזקתי תקופה הכי ארוכה. 7 שנים היה אצלי. מנוע חסר מומנט לחלוטין בטורים נמוכים, אבל בגבוהים משך בסדר. ב7 שנים חוץ ממצבר ויתר בלאי טבעי רק גומיית פעמון של ציריה נקרעה לי. לגבי שמן גיר אני זוכר שעל הדלת הייתה איזה מדבקת אזהרה שהאוטו לא אוהב ששמן גיר מתחמם. לכן אני חושב שטוב עשה פות"ש שנתן תשומת הלב לעניין.

מה שכן הבעיה הכי גדולה שלה היו צמיגים. במקרה של פאנצ'ר שלא ניתן לתיקון חייבים להחליף את כל ה4 בגלל דיפרנציאל מרכזי ויסקוזי. הוא חייב שכל הצמיגים יהיו בעלי סוליה ושחיקה אחידה. בפעם הראשונה שזה קרה לי חשבתי שעובדים עלי. אבל התברר שזה נכון. אשתי המוכשרת פעם ב20-30 אלף קילומטר הייתה גומרת צמיג על ידי שפשוף הדופן וכל פעם הייתי מחליף סט של 4. הכי טובים היו פירלי P7.

טיילנו איתה מלא בטבע, התגרזנתי, הכל היא עשתה בקלות ובאהבה. אחת המכוניות הטובות שהיו לי.

פורסם

סקירה יפה שלומי,

גם לי כמו לעכברוני היה את אותו הרכב 2005 למשך 4 שנים.

רכב מצויין, נהננו ממנו מאוד.

גם לנו הלכו מספר פעמים מנגנוני הנעילה של הדלתות.

לא מבין איך הגעת לצריכה דלק כזאת - מחוץ לעיר במהירות 90 הצלחתי להגיע גם ל 1:14, אבל בתוך העיר היה 1:8.

באמת הרבה אוטו ביחסית לא הרבה מחיר.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
מעניין, תודה על התיעוד והפירוט.

לדעתי זה בהחלט מייצג רכב אמין,

אלו תקלות של בלאי וגם הן די צנועות.

רק מה הקטע עם המנעולים? זה המנעול עצמו או המנוע

של הנעילה המרכזית?

לינק לתיקון המנעול:

http://legacygt.com/forums/showthread.php/door-lock-actuator-problems-136038p3.html

מדובר על מנגנון הנעילה של הדלתות, שנמצא בכל דלת.

יש מנוע קטן שמזיז את המנעול לפתיחה/סגירה, המנוע הזה נוטה להתקלקל אחרי150k km בערך.

סיפור של 20 ש״ח מאיביי וחצי שעה העבודה.. לא סיפור.

lock1.jpglock2.jpg

שלומי

• אחראי פורום
פורסם
לינק לתיקון המנעול:

http://legacygt.com/forums/showthread.php/door-lock-actuator-problems-136038p3.html

מדובר על מנגנון הנעילה של הדלתות, שנמצא בכל דלת.

יש מנוע קטן שמזיז את המנעול לפתיחה/סגירה, המנוע הזה נוטה להתקלקל אחרי150k km בערך.

סיפור של 20 ש״ח מאיביי וחצי שעה העבודה.. לא סיפור.

[ATTACH=CONFIG]485772[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]485773[/ATTACH]

אמנם בתור אחד שמחזיק אלפות, זו קריזה שבכיף הייתי מאמץ ומתפשר עליה תמורת דברים טובים אחרים,

אבל זה כשל די טיפשי ולא מתאים לסובארו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

דבר נוסף, בקשר למערכת - אין aux במערכת המקורית ואין אפשרות להתקין כזה.

לכן ביצעתי התקנה עצמית של מערכת אנדרואיד+מסך+מצלמד רוורס+מצלמת דרך, הנה שרשור ההתקנה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?603754-%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-6-5%D7%B4&p=5129738&viewfull=1#post5129738

122.jpg

123.jpg

דיון על המערכת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?593078-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94-%D7%90%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%99%D7%93-%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA

כל האופציות לשדרוג המערכת ב-b4 בתגובה שלי בפוסט:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?601090-%D7%94%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%AA-AUX-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%9C%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-B4-2007&p=5098516&viewfull=1#post5098516

שלומי

פורסם
אמנם בתור אחד שמחזיק אלפות, זו קריזה שבכיף הייתי מאמץ ומתפשר עליה תמורת דברים טובים אחרים,

אבל זה כשל די טיפשי ולא מתאים לסובארו.

צודק, זה די מציק.

יש לנו 2 רכבים כאלה במשפחה, בשניהם בדיוק אותו דבר

אבל את האמת? חצי שעה עבודה פעם ב׳, נסבל.

דרך אגב, למי שיש רכב כזה ורוצה מנועים כאלה, יש לי כמה למסירה (הזמנתי איזה 10 בהזמנה האחרונה).

שלומי

פורסם

וואלה אצלי B4 2010 כבר קרוב לשנתיים כאשר היד הראשונה זה אבא שלי (הוא המשיך ל2015 פרימיום)

חוץ מריקולים וטיפולים שוטפים במשך שבע השנים הראשונות של הרכב הזה בעצם לא היה ממש כלום - מטופלת לסירוגין במרכזי או אצל חזי שוחמי (ד"ר סובארו - מוסך חזי למי שמכיר)

אם מתחזקים את הרכב הזה במוסכים מורשים - אני לא יכול לאמר בשום צורה שהתחזוקה זולה.

אם מתחזקים את הרכב הזה עד כמה שניתן לבד - באמת אפשר לחסוך הרבה מאוד ולכן החלטתי לעשות מעכשיו והלאה טיפולים שוטפים בעצמי ולהשאיר רק את הדברים שאין לי זמן או כלים או ידע אליהם למוסך.

ברכב שלי הוחלפו עד עכשיו שני מצברים כאשר המצבר הנוכחי הוחלף לפני שנה למצבר AGM לפריקה עמוקה וזרם התנעה גבוה (לצרכי המערכת)

תקלה היתה בעצם רק אחת וזה במסגרת הטיפול האחרון שעלה לי 7K שקלים!!!

כל 7 שנים או 105 אלף קילומטר ברכב הזה צריך להחליף טיימינג ופלאגים.

כל 90 אלף קילומטר צריך להחליף ברכב הזה פילטר דלק (שנמצא בתוך הספסל האחורי כמו הרבה רכבים יפניים היום).

בטיפול האחרון הרכב שלי הגיע ל90 אלף קילומטרים + הרכב בן 7

אז אכלתי 3ינור ע3בני!

טיימינג+פלאגים+מכסי שסתומים(היתה נזילת שמן מצד נהג אז החלפתי את שניהם)+פילטרים+שמן מנוע+מים(וברכב הזה יש נוזל קירור שאמור להחזיק 220 אלף קילומטר או 11 שנים אבל ראבאק מה ההגיון בזה עם כל 105 אלף מחליפים רצועת טיימינג ואז בעצם מחליפים נוזל קירור?)+רפידות בלמים אחוריות ועוד תוספות קטנות של ניקיונות ותוספים+החלפת נוזל בלמים+שני ריקולים.

לפחות רכב חליפי קיבלתי על חשבונם - נו טוב, הרכב מיושר ל105 אלף קילומטרים הבאים שזה בערך 5-6 שנים אם אבחר להמשיך להחזיק את הרכב הזה הלאה.

בקיצור - הארנק שלי אכל פ33ה והחלטתי שדי - הגיע הזמן שאלמד לעשות דברים בעצמי.

אה כן - לפני שנה וחצי כאשר קלטתי שאבא שלי נהג על זוג טויו מאחור וזוג אוביישנים מקדימה - החלפתי לרביעיית מישלנים סופר אנרג'י סייבר. אז השקעתי עוד 2K בצמיגים.

כאשר רכשתי את הרכב נעשה טיפול גדול ב2K שקלים שכלל נוזלי תמסורות בנוסף לשאר.

היה לי גם כן את החיישן חמצן המהולל - 500 שקלים אם קונים מרוסיה, 1000 בחנויות חלפים ו1500 כולל עבודה במרכזי - הבדלים מטורפים!!!

וטיפול לאחר מכן הוחלפו רפידות וצלחות קידמיות (שמשום מה שורקות לי ואני מתכוון לבדוק את הנושא וכנראה להחליף בעצמי את כל הרביעייה של הצלחות והרפידות בקיץ הקרוב לפני הטסט).

סה"כ כרכב

תיבה רציפה מאוד חלקה ונעימה.

הדור שאני נוהג בו בנוי קצת פחות להתנהגות והרבה יותר לנוחות ואכן - אחד הרכבים הנוחים יותר שיצא לי לנהוג עליהם.

הAWD נעים להפליא גם במובן האחיזה (נוחות בזמן פניות), גם במובן כוח לטפס שיפועים או לעבור כל מיני סוגי משטחים וגם הוא נוח במובן שממש מרגישים את זה שהרכב גם קצת דוחף אתכם ולא רק מושך קדימה - אחרי שמתרגלים לזה\שמים לזה לב - זה משהו שגורם לי לרצות שגם הרכב הבא שלי יהיה או הנעה אחורית או הנעה כפולה אבל לא קידמית.

מנוע ה2 ליטר חלש בתאוצה בין 70-100 קמ"ש ולפעמים פשוט מרגיש כבד ומסורבל אבל סה"כ הרכב הוא כן רכב חזק ובשביל לשנע משפחה בנוחות גבוהה, בטחון גבוה ולספק הרבה מרווח במובן חלל פנים ואחסון - הרכב פשוט נהדר.

הדברים ההזויים ברכב (2010 עד 2014)

החלפת אורות דרך - זוועה.

החלפת פילטר דלק.

שני מכסי שסתומים, שני צדדים להחלפת פלגים, חוטי הצתה וסלילים (מנוע בוקסר)

החלפת צמיגים ברביעיות בלבד

בדלת תא המטען יש נורה רק בצד שמאל!

אי אפשר לקפל את משענת המושב האחורי.

התוספות - הדברים המיוחדים ברכב שלי

בידוד רעשים מקיף (נשאר רק הגג אבל זה יחכה שיהיו לי תנאים טובים יותר לבצע עבודה שכזו - שנה הבאה כנראה)

האקסמפלר שלי שקט בהרבה! מאשר אקסמפלר מקורי - אין מה להשוות בכלל.

וכמובן פרוייקט המערכת שלי - חפשו את פרוייקט OPTIMUS בפורום אודיו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בזמנו גם התעניינתי באפיקה עקב מחיר סופר זול. ירדתי ממנה עקב בעיות בגיר שיכולות להגיע גם לתיקון בעלות חצי רכב.

ממליץ לך לחפש אחת כזאת, או לשדרג את התקציב ב10-15 ולקנות כבר את הצורה של 2008-2009 עם 150 כ״ס, ו-2 קאמשאפטים. נמכרות סביב ה25,000 ש״ח.

אם תמצא אחת, אשמח לעזור לך בטיפול ויישור קו לרכב.

שלומי

פורסם

lanosforce

אכן הסובארו שלך מוכרת מהשרשור המהולל באודיו.

אתה צודק, אפשר לחסוך אלפי שקלים בתחזוקה עצמית, באמת ששהרכב הזה פשוט לטיפול (אפילו הטיימינג).

אם תצטרך כלים/עזרה, הכי בכיף, דבר איתי וקח מה שבא לך וגם אשמח לעזור בטיפולים.

את החיישן חמצן גם אני הזמנתי מרוסיה.. הבחור אחלה ממש, כבר הזמנתי משם איזה 10 חיישנים לחברי הפורום.

שלומי

פורסם

שלומי תודה!

האמת היא כשהייתי אצל אבי חלפים הוא התקשר אליך ושאל לגבי בוקסה T70 - זה הייתי אני בצד השני :-P

ואני מתחיל לאט לאט לאסוף לעצמי גם כלים - ג'ק, בוקים, בוקסות שחסרות לי ומאריכים, מפתח מומנט, משחת בלמים וכך הלאה

פילטר קבינה ופילטר אוויר אני מתכוון להזמין רב פעמי של K&N כולל תרסיסי ניקוי שלהם - הפילטרים האלה יוכלים להחזיק גם 30 שנה ואת שניהם יחד עם כל התרסיסים אני קונה מאמזון ב400 שקלים למשל.

אחד הדברים שהכי הרגיזו אותי היה שבמוסך המרכזי הם נתנו לי מק"ט לקיט טיימינג שבחו"ל גם כולל משאבת מים - כאן בארץ משום מה זה לא כולל, עכשיו, אם תהיה לי תקלה במשאבת מים - צריך לעשות הכל מחדש ואם דבר כזה יקרה אני מתכוון להכנס בהם בכל הכוח על הדבר הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהה זה אתה היית

אכן יש בוקסה מפלצתית לדיפרנציאל הקדמי.

שים לב שבשנתונים שלך שינו את הדיפרנציאל הקדמי (בגלל הגיר הרציף) כך שיש לך בורג ריקון (טורקס t70) ועוד בורג לבדיקת מפלס - משושה 14 מ״מ.

ההחלפה מתבצעת כשהרכב במישור, יש לרוקן מבורג הריקון, לסגור, למלא 1.2-1.3 ליטר דרך המדיד ולאחר מכן לפתוח את בורג המפלס, ברגע שרואים שמן מתחיל לנזול - לסגור אותו וזהו.

בקשר למשאבת מים - זה מרתיח שלא מחליפים אותה על הדרך, כשגם ככה פתחו הכל.

ראיתי משאבות שהחזיקו 200 אלף ק״מ וראיתי שהחזיקו 130 אלף ק״מ - וזה הבאסה, כי טיימינג נעשה ב90-100 אלף ק״מ ואז צריך לפתוח שוב, מה שיכול היה להימנע אם היתה מוחלפת עם הטיימינג.

שלומי

פורסם

קודם כל תודה רבה לגבי הטיפ על הבוקסה משושה - אדאג להצטייד באחת שכזו - יש לי עוד 20KKM לפני שצריך לבצע את התחזוקה הזו גם ככה.

ולגבי משאבת המים - אם תלך - אני מתכוון לדרוש מהם את העבודה על חשבונם! למה? כי זה פשוט לא מקצועי בעיני להחליף טיימינג בלי להחליף משאבה ואטם על הדרך אם הקיט המקורי אמור לכלול אותה מלחתכילה.

וזה יהיה מלווה בעורך דין במידה ודבר כזה יקרה לי כל עוד הרכב הזה אצלי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...