Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון לוח אלקטרוני מודפס (PCB BOARD)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי פסנתר חשמלי (yamaha) עם תקלה בלוח האם שלו. מכיוון שמדובר בפסנתר מדגם מיושן יחסית, אין אפשרות להשיג לוח אם כזה, לכן אני בודק אפשרות של תיקון לוח האם טרם השבתת הפסנתר.

מכיוון שאין לי כל ניסיון עם תיקון מעגלים אלקטרוניים מודפסים, אין לי מושג איזה בעל מקצוע, אם בכלל, ידע לתקן מעגל מודפס של פסנתר חשמלי בן 17 שנה בערך.

אשמח לקבל כיוון והמלצות! 8)

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

כמה שווה מבחינה כספית הפסנתר ? קח בחשבון שרק בדיקה ראשונית עשוייה לעלות כ-200-250 שקלים אצל המקצוענים.

אין צורך לכתוב PCB BOARD אלא מספיק PCB.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה צריך טכנאי אלקטרוניקה, או אפילו מישהו שקצת מתמצא ויש לו מלחם זמין.

תחפש בגוגל "מעבדת תיקוני אלקטרוניקה"

חוץ מזה כאן בפורום מסתובבים אנשים עם הידע המתאים וייתכן שתמצא מישהו שיוכל לעזור לך.

מאיזה איזור אתה בארץ ?

פורסם
כמה שווה מבחינה כספית הפסנתר ? קח בחשבון שרק בדיקה ראשונית עשוייה לעלות כ-200-250 שקלים אצל המקצוענים.

אין צורך לכתוב PCB BOARD אלא מספיק PCB.

קמ"ש לשעה

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
אתה צריך טכנאי אלקטרוניקה, או אפילו מישהו שקצת מתמצא ויש לו מלחם זמין.

תחפש בגוגל "מעבדת תיקוני אלקטרוניקה"

חוץ מזה כאן בפורום מסתובבים אנשים עם הידע המתאים וייתכן שתמצא מישהו שיוכל לעזור לך.

מאיזה איזור אתה בארץ ?

מה זה מישהו שקצת מתמצא ויש לו מלחם זמין ?

לי יש תחנת הלחמה וכול הציוד הנדרש והרבה ידע ואינני מציע את עזרתי מכיוון שאיבחון תקלות במעגלים אלקטרונים

מצריך המון ידע וניסיון בתחום השמע.

איזה כייף לי :)

פורסם

חברים, בואו בבקשה נחסוך את התגובות הלא רלוונטיות, מובן ש-pcb זה ראשי תיבות של printed circuit board ולא הייתי צריך להוסיף board בסוף. (ככה זה כשכותבים הודעות ב-12 בלילה)

לעניינו, שווי הפסנתר הינו 3000 שקלים להערכתי, העניין הוא שפסנתר חדש ברמה שלו יעלה לפחות 6-7 אלף שקל (לא מצאתי יד שניה שקול במחיר כדאי), לכן להערכתי תהיה הצדקה לתיקון.

אם למישהו יש ניסיון בתחום והוא יכול להפנות אותי לבעל מקצועי איכותי אני מאד אשמח. אני מעדיף לא לפנות לבעל מקצוע אקראי שמצאתי בגוגל ואין לי מושג מהי רמתו.

פורסם

מה שמרק כתב זה נכון, למרות שבמקרה הזה כנראה הלוח מבוסס כולו על MIDI רגיל, ובטח כל שאר הדברים עליו הם פסיביים.

בדר"כ המכשירים הללו מקבלים חשמל משנאי חיצוני, ככה שאין בפנים כלום מלבד ה-MIDI והפאסיביים שלו שנורא קל למדוד אותם.

אם הוא כולל רמקולים מובנים אז יש שם גם את מעגל ההגברה, שנורא קל לבדוק אותו, רק מחברים משהו לליין-אאט ובודקים מה מקבלים משם.

פורסם

ההגברה עובדת, מכיוון שאם מחברים התקן שמע לכניסת השמע בפסנתר, ניתן לשמוע סאונד מהרמקולים של הפסנתר.

פורסם (נערך)

מהיכן אתה בארץ?

אם תוכל להגיע לרמלה:

http://www.d.co.il/35932090/45570/

זה המיקום היחיד והאחרון שכל מכשיר אלקטרוני אצלי עובר לפני שהוא נזרק לפח,

מבחינתי אם הוא לא מצליח לתקן אז אף אחד לא יכול.

והכי מפתיע הוא המחירים שלו,

בסוף העבודה כשאתה עדיין בהלם שהוא הצליח לתקן הוא זורק לך "20 שקל בבקשה".

עריכה אחרונה על ידי dany

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם אתה באיזור תל אביב

תחפש בגוגל נאור מעבדות

הוא מתמחה מתיקון ברמת רכיב על לוחות אם של ניידים .

וחוץ מזה בחור שמעניין להכיר

המחיר לא יהיה יקר אצלו בוודאות.

פורסם

למרות שאני לא יודע לנגן בכלים הללו, את הידע שלי רכשתי מהתקופה שעשיתי את זה בתור תחביב ע"מ ללמוד אלקטרוניקה והלחמה.

כמו שמרק אמר, צריך מעבדה יעודית לנושא מפני שלמרות שרוב החלקים שם הם נפוצים, ישנם 2 חלקים שלא נפוצים כיום, שבב המידי והזיכרון שלו, פעם הם היו נפוצים מאוד והיו חלק מכרטיסי הקול של אותה תקופה (הייתי מוריד שבבים זהים מכ.קול ישנים ומלחים אותם בסינתסייזרים של קסיו וימהה) היום הם הרבה פחות נפוצים.

הייתי מתנדב לעשות את העבודה בעצמי, אבל סובל מחוסר זמן כרוני בתקופה האחרונה.

• תוכן חדש...