Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

טסט שנתי - למה לי (פריקת תסכול)


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני - לגבי סעיף 2 - השתנה ב-1.1.2016, אם כי תהליך המעבר היה הדרגתי. אני קיבלתי מדבקה לשנתיים, מכוניות שעמדו ליד שלי במסירה קיבלו ל-3 שנים (מדובר במרס 2016).

לגבי סעיף 3 - אתה מדבר על BMW. זה אומר הכל. זה לא ציוד בטיחות שנותן נקודות במשרד הרישוי (AKA צפצפות), אז למה שהיבואנים יציידו את הרכבים שהם מוכרים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמת שלא, אין לי צורך ברכב החדיש יותר. הרכב הזה עושה עבודה מצוינת למרות 200000 קילומטריו.

בגרמניה גיל הרכב הממוצע אכן נמוך יותר, אבל שם המכוניות עולות בערך אותו הדבר והשכר הממוצע גבוה פי 2.5-3. פה באסטוניה אנשים מרוויחים פחות ולא יכולים להרשות לעצמם רכב חדש. במקום לקנות רכב חדש במיליון תשלומים, כמו שעושים בארץ, הם קונים מכונית ישנה יותר. וזה הגיוני.

מצד שני, די קל פה לרכוש רכב חדש (וזול) בתשלומי ליסינג ב-200-300 יורו בחודש, כך שמספיק אנשים עדיין קונים מכוניות חדשות. וגם, כמובן, רואים די הרבה פורשה ברחובות, שעדיין נשגב מבינתי איך אנשים יכולים להרשות לעצמם...

 

 

 

וואלה, זכרתי שהיה שנתיים. יפה שהשתנה סוף סוף.

 

 

 

מצחיק שאמרת את זה. בב.מ.וו שנת 2005 שלי כל פעם שנשרפת נורה (קרה לי פעמיים) נדלק אור בלוח המחוונים שמראה בדיוק איפה הנורה השרופה.

אבל ישראלים נוהגים בסוזוקי בלאנו טויוטה קורולה ויונדאי אקסנט שם אין חיישנים כאלו.

רובם שוכחים בכלל להדליק אור, אז לדעת אם הוא שרוף?

פורסם

אתם שוכחים שגם במכוניות פשוטות בנות עשור ויותר, כשיש נורת איתות שרופה המאותתים מתקתקים בקצב מהיר. קל לזהות נורה שרופה, באמצעות השינוי בזרם שמועבר אליה. זול יחסית להדליק נורה בלוח המחוונים, גם במכונית פשוטה למדי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עד כמה קשה לפני הטסט להדליק את כל האורות (כולל אור גבוה, ערפל ומאותתים), ולעשות סיבוב סביב האוטו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עד כמה קשה לפני הטסט להדליק את כל האורות (כולל אור גבוה, ערפל ומאותתים), ולעשות סיבוב סביב האוטו?

דיברתי על מה שפותש אמר, ש"מי לא יודע מתי הנורה שלו שרופה?" והתשובה היא - 60 אחוז ממי שחולק איתנו את הכביש.

פורסם (נערך)

לעשות טסטים פעם בשנה לרכב צעיר או פעמים לשנה לרכב מיושן זה טוב ונכון אבל זה גם מעצבן שיש מכון נוסף שצריך לגשת לשם.כמו לרכב חדש יש פטור ל3 שנים גם מוסכים מורשים צריכים לקבל אפשרות לתת כשרות לרכב.

כלומר אם בן אדם מטפל רכב כל שנה במוסך מורשה או כל מוסך שעושה טיפולים לרכב ומדינה נותנה לו אישור .

אין שום סיבה לפנרס עוד גוף להפסיד ימי עבודה לבזבז זמן יקר.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם

בקנדה אין דבר כזה, למשל.

 

כן מחייבים כלי רכב לעבור בדיקה מכנית אחת לחצי שנה או שנה( אוטובוסים, משאיות, רכבי חירום ושירות).

 

בדיקה בסגנון טסט עושים בקנדה כדי לאפשר העברת בעלות. מעבר לזה, בודקים במוסך מה שצריך ומתקנים.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

המון אנשים לא קוראים את ספר הרכב ולא יודעים מה משמעות ההתראה על נורה שרופה. בד"כ כשנשרפת נורה ראשית הם נוסעים עם אור גבוה עד שמגיע הטסט ואז מחליפים.

על צמיגים בכלל אין מה לדבר, הוצאה של אלפיה לפחות כשהרכב נוסע רגיל (מבחינתם)?!

יש גם אנשים שחושבים שלא צריך לטפל בכלל ברכב ומוסכים נועדו אך ורק לטיפול בתקלות של מכוניות צרפתיות ובטיפשים שרוכשים אותן.

צריך חוק שיחייב אנשים לשמור על המכונית במצב נסיעה מינימלי כדי לשמור עליהם ועל שאר משתמשי הדרך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני רוצה לענות במספר שאלות: כמה אנשים אתם מכירים שהרכב הוא כלי ניידות נטו. כלומר נכנסים, מניעים את הרכב ונוסעים? מאמין שכולנו. כמה אנשים (שהם לא אתם), בודקים אורות, מצב הצמיגים, מפלס שמן, נוזל קירור? מספיק הרבה. כמה אנשים אתם מכירים שנוסעים "קצת" והרכב נכנס למוסך לצורך "העברת טסט"?

לא לכל המכוניות החדשות (ובטח לא לישנות) יש חישנים שבודקים את הבטיחות ברכב. צאו לרחוב ולכביש תראו כמה מכוניות שלדעתם הם לא בטיחותיים: ממצב של חוסר אורות ועד צמיגים פגומים.

לצורך הענין, כל תקופה נפתח שרשור תסכול על מצב המכוניות בישראל. אז לבטל את הטסט בשביל מה? שיהיה פחות כאב ראש? אז יבוא כאב ראש אחר. בסה"כ פעם בשנה מוציאים הרבה כסף בשביל להגיד שהרכב בטיחותי.

פורסם
חוק - להכניס רכב למוסך לטיפול שנתי ובדיקה כללית ואז אותו מוסך יהיה אחראי בלתת אישור לרכב ולזה אני מסכים.

ומהו הטסט? בדיוק מה שאתה רוצה. רק במקום המוסך הקבוע שלך זה מוסך ייעודי עם ציוד ייעודי.

תאמין לי שהמוסך הקבוע שלך יגבה לפחות אותו סכום תמורת מתן האישור.

והקומבינות לא ישתנו.

יותר מזה - אם תרצה להטיל את המשימוה על המוסכים הרגילים הם יצטרכו להקצות מקום, ציוד וכח אדם, כלומר יהיו להם עוד הוצאות. בסופו של דבר זה יפול על המטפלים ברכב שם. עדיף מוסך ייעודי שהסכומים שהוא גובה מפוקחים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
חוק - להכניס רכב למוסך לטיפול שנתי ובדיקה כללית ואז אותו מוסך יהיה אחראי בלתת אישור לרכב ולזה אני מסכים.
לדעתי גם פה ימצאו דרך להוציא כסף מהלקוח אז אולי לא כדי .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

 

פורסם
חוק - להכניס רכב למוסך לטיפול שנתי ובדיקה כללית ואז אותו מוסך יהיה אחראי בלתת אישור לרכב ולזה אני מסכים.

מאוד בעייתי. אתה לא יכול לתת למוסך - שגם מציע שירות לתיקון הליקויים, ולכן יש לו אינטרס למצוא ליקויים - לאבחן את הליקויים עצמם.

פורסם

אתה לגמרי צודק, וזאת כנראה אחת הסיבות שיצרו את מכוני הרישוי המופרדים מן האינטרס המסחרי.

 

אך בארצנו, במשך השנים, נמצאו דרכים יצירתיות ליצירת קשרים עיסקיים בין מכוני הרישוי והמוסכים הסמוכים... על גבנו כמובן...

 

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014


×
×
  • תוכן חדש...