Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוגיה מעניינת של רכב בטסט השנתי שלא בצעו לו בדיקת בלמים אחוריים ולא בצעו בדיקת בלם היד ובמעבר מעל הבור, בתוך מספר שניות, הרכב שוחרר.

הרכב נכשל בטסט והליקוי היה "רפידות - לקוי" וזה הכל.

כמובן שהכל מתועד בזוג מצלמות רכב ותהיה פגישה מעניינת בבוקר ביום ראשון עם מנהל המכון.

השאלות:

1. לאחר השיחה עם מנהל המכון העתידית ביום ראשון וכמובן הגעה עם לפטופ על כל ההתנהלות ודברים שלא היו (שומרים את זה לסוף, כאשר קודם מקיימים שיחה נעימה) ובמידה והרכב עובר שוב והכל תקין, מה טוב.

2. צריך אישור מוסך, במידה והבלמים והרפידות מוחלפים והכל חדש דנדש, מגיעים למוסך ואומרים "נכשלתי בטסט, הינה הבלמים והרפידות, הכל חדש. אנא בדקו כל מה שצריך ואם תקין, אני צריך אישור תקינות" - קיים והגיוני? הרי שיעשו סיבוב, שימדדו, שיבדקו, יסירו גלגלים ויראו, הכל חדש לגמריי לדוגמא.

הרי אם הבלמים חדישים, לגמריי ומגיעים למוסך, מה נשאר לו לעשות? הרי לא יחליף הכל מחדש, נכון?

(במידה ומחליפים לבד, הכל חדש לגמריי מקורי וכמו שצריך, למה צריך לבצע את זה במוסך תכלס?).

תודה על התשובות.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכשילו אותך על משהו קטן, ולא בדקו הרבה דברים אחרים שהיו יכולים להכשיל אותך,עצתי גש למוסך הקרוב למכון הרישוי תן לו את טופס הבדיקה והוא כבר ידע מה לעשות, לא הייתי נכנס לשיחות ובירורים.

פורסם

לגבי השאלות.

הרכב חדש, מתוחזק ולמעשה אין דברים אחרים שיכולים להכשיל, כי פשוט אין.

כוחות הבלימה האחוריים לא נבדקו והומצאו.

הרכב עבר מעל הבור ומשחק עם ההגה והכל תקין.

מן הסתם הכל מצולם וכל התהליך מתועד, די מצחיק.

השאלה העיקרית שלי היא לגבי הרפידות והבלמים, שאר העניינים אני אפתור ביום ראשון בבוקר בצורה פוליטית.

האם ביצוע החלפת בלמים הכוללת דיסקים + רפידות + כל הגירוז ולמעשה החזרת מערכת בלימה חדישה לרכב ואיתה אני מגיע למוסך ואומר, חבר'ה אלו הם הבלמים שלי, הכל חדש דנדש, בצעו את הבדיקות הנדרשות ותנו אישור, תופס?

או שהמוסך יגיד: "על אף שהמערכת שלך חדישה לגמריי עם רפידות חדשות לגמריי, אנחנו לא יכולים לתת אישור אלה להחליף הכל שוב פעם", סתם דוגמא זאת הכוונה שלי.

(שוב, הכוונה היא שאני עצמי מחליף והכל חדש ובסה"כ מגיע לקבל אישור תקינות בלמים וכו').

פורסם

איך רואים בצילום של מצלמת דש שמצלמת רק קדימה, אם רכב לא עשה מבחן בלמים אחוריים?

דבר שני, האם נכשל על בלמים אחוריים או קדמיים?

פורסם

אף מוסך (נורמלי) לא יחליף לך בלמים אם אין צורך ההחלפה. גם אותי הכשילו כמה וכמה פעמים על דברים שלא היו ולא נבראו, כך למשל נכשלתי פעם על כיוון פרונטלי, הגעתי למכון והוא הוציא לי קבלה ע"ס 0 שקלים ותדפיס בדיקה שמורה על כך שכיוון הפרונט תקין לחלוטין.

אבל, לא הייתי בכלל נוסע למוסך אלא מגיע למכון ותופס את המנהל המקצועי לשיחה ומראה לו את הסרטון למען הסר ספק. במידת הצורך מבצע את בדיקת הבלמים האחוריים ללא תשלום, מקבל את המדבקה ולא חוזר למכון הזה יותר לעולם (וממליץ לכמה שיותר אנשים לעשות אותו דבר).

האמת היא שאני לא כל כך מבין למה לא עשית את זה בו במקום, אלא "הסכמת" עם ההכשלה ועזבת את המקום.

דניאל, אין בעיה להבין שלא נעשתה בדיקת בלמים אחורית עפ"י הסרטון, רואים את הרכב נופל לגלגלות של בדיקת הבלמים וממשיך לנסוע בלי להשתהות עליהם לצורך הבדיקה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אתה עונה בשם פותח השרשור? ראית את הוידאו?

אולי נכשל על בלמים קדמיים ואז פסחו על הבדיקה של האחוריים?

שאלתי האם בבירור רשום כשלון על בלמים אחוריים או קדמיים?

פורסם (נערך)

יש לי זוג מצלמות. מצלמה קדמית ואחורית.

שומעים אותי שואל "אתה בודק גם את האחוריים?" ואומר לי סע קדימה.

במצלמה האחורית רואים בבירור שהרכב עומד 2 דקות ללא תנועה ולאחר מכן אני מתקדם לבור, שומעים ברמקול לשחק עם ההגה וכעבר אולי 2.5 שניות אומר לי "די די די.. מספיק" וסע קדימה.

במקרה המצלמה האחורית שלי תפסה גם את בדיקת הגזים שבה הוא מקליד ומאתר נתונים של רכבים אחרים ובוחנים אחרים באים מראים טופס (כי הכל דיגיטלי לפי התור במחשב) וההוא משחרר... זה פשוט מצחיק.

עכשיו, הכל ברור לי וידוע לי וזה לא חדש לי.

לגבי הטופס, אני אסרוק ואעלה, אם תשימו לב לזמנים הרשומים, הכל זז כל כך מהר שאין ספק ששום דבר לא נבדק וכמובן, רשום פשוט מאוד: "רפידות לקוי" וזהו.

לא רשום קדמי, לא רשום אחורי ולמעשה רשום בבדיקה שבדקו את בלם היד וכו', כפי שאני מבין וזה כלל לא נכון. (הכל מצולם ועוד ברזולוציות של 2560X1440 ועם איכות סאונד טובה מאוד).

6SiJPPc.jpg

*** הטופס חתוך בגלל השמות והכל, לא חסר מידע בטופס לעיון.

כמו כן, בדיקת הגזים צולמה, הקשר שלה לנתונים מקרי בהחלט שכן, לא בוצעה שום בדיקה ולמעשה הוא הוציא פלט מהמחשב (זה ידוע לי טריק סבבה הרכב חדש).

בנוסף, משקל הרכב בבלימה לא נכון (2 טון וקצת? נו באמת) והנתונים הומצאו לגבי בלם היד, לא נבדקתי עם האחוריים ולא ברור לי מהיכן הנתונים.

בנוסף, ראיתי את זוג הפסים הירוקים בזמן הבדיקה, הכל היה ירוק ויחסית זהה, הסתכלתי.

שלא נדבר על אורות שהכל מתועד שהבחור בכלל מדבר בפלאפון, לא בדק את הפנס אלה רק הריץ לחיצות על המכשיר שפלטו לו פלט כלשהו... וזה הכל לא נבדקו שום פנסים למעשה.

אני אצא עוד מעט להוריד את הגלגלים הקדמיים להציץ ולראות, אולי באמת אחד הרפידות שחוקה לגמריי? ואולי לא.

אם לרפידה יש 50% בשר, אין כאן שום בעיה. יש איזה קטע שלא שטפתי את הרכב 4 חודשים לפחות ואולי אף יותר. ייתכן שיש לכלוך על דיסק הבלימה? שווה לבצע שטיפה והסרת אבקה ולכלוך ושומנים עם מסירים ייעודיים? SONAX לדוגמא וכו'.

הכל אפשרי כן, אי אפשר לדעת.

פשוט מאוד עצוב כל הסיפור שבגללו אני צריך לבוא מוקדם בבוקר עם הלפטופ והסרטונים, לפתוח בשיחה נעימה ולהסביר.

ההסבר והשיחה לא יילך? אפתח את הנייד ואשאל האם כבודו ירצה לראות את הסרטונים ובהמשך גם התנהלות המוסך ואגיד לו פשוט שזה יעלה לו די ביוקר ברמה הכללית ברגע שאצא מהדלתות.

זה כמובן השלב הכי סופי בהחלט, הוא יבין את הרמז ולשיקולו מה יבחר לעשות.

לא חסר לי גורמים לפנות אליהם, לכתוב ולדבר איתם אבל פשוט כל זה דורש זמן.

Tofes Mahon.jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

רשום רפידות קדמיות, אבל בבדיקה של בור.

תן לנו לראות את הסרט ונשפוט.

אגב, אם באמת אין לך זמן להתקשקש על זה, אז תשיג אישור מוסך וסגור עניין ולמכון הזה אל תחזור.

פורסם

אעלה ביום ראשון לאחר שקודם כל אעשה כמה בדיקות בעצמי. אסיר צמיגים ונראה מה המצב באמת.

אבצע שטיפה טובה כמו שצריך לכל המכלולים שם.

לאחר השיחה ביום ראשון ונראה מה המצב ולאילו הבנות נגיע, אעלה את הסרטונים בכיף או אעדכן בהתאם.

לא יודע האם אצלהם זה לא היה תקין, אצלי, ואיפה הבעיה למעשה.

אני רוצה לבדוק את עצמי ועם עצמי קודם כל.

פורסם
תוריד גלגלים ותפתח קליפר ותבדוק האם זוג רפידות בעובי תקין.

הסרת הגלגלים אין עם זה בעיה, מה שעשיתי היום וצילמתי כמובן גם עבור עצמי.

אבל להסיר את הקאליפר זה קצת מציק בגלל מספר דברים ואם אני כבר עושה את זה, זה יהיה בהחלפת הבלמים, לא אעשה את העבודה פעמיים כי זה סתם לשרוף את הזמן, אפשר לראות בקלות כמה נשאר בערך גם בלי זה.

העלתי כמה תמונות בשבילכם מזוג הגלגלים הקדמיים וגם מהצד השני של צלחת הבלימה, בתקווה שרואים משהו.

רואים שנשאר עוד, כמה בדיוק? לא מדדתי אבל זה לא רלוונטי כי רואים אינדיקטור של שחיקה והרפידה עוד לא הגיעה עד לשם.

גם ברפדיה שנשארה לה 3 מ"מ סתם דוגמא תבלום כמו אחת עם 8 מ"מ אלה פשוט היא לא תהיה אפקטיבית לזמן רב מדי, זה משהו אחר אבל בבלימה מיידית כאן ועכשיו, אין בעיה.

תמונות מהצד החיצוני של הדיסק, ימין ושמאל:

Mjat1sI.jpg

viMaNUv.jpg

תמונות פנימי כמה שאפשר לראות, שמאל וימין:

kpwdYEv.jpg

vYpO6Ys.jpg

כל העניין פשוט מלכתחילה שלא בדקו אורות אלה המציאו מספר... בדיקת בלמים רק קדמיים ושאר המספרים בטופס הומצאו.

מעל הבור הייתי 5 שניות בדיוק וכמובן שבדיקת הגזים לא בוצעה אלה נשלפו נתונים מהמחשב להשלמה.

כל זה מתועד בזוג מצלמות ברכב כך שנראה איך תלך השיחה מחר ובהתאם לזה, אראה לו את הסרטונים אם זה יגיע לשלב כזה כי אם כן, זה סתם יהיה כאב ראש לו ולי.

אני אומנם אלך ואחליף בלמים וכו' או אביא אישור, אין בעיה אבל אדאג שזה לא יירד לו מהראש.

למה זה עצוב? פשוט כי אם כבר מכשילים, תבצעו בדיקה איכותית. ואם לא מבצעים בדיקה איכותית, תעשו טובה ותפלו על מישהו אחר שלא מבין, אני במקרה... מבין, זה כל הקטע העצוב.

עכשיו, אם יתברר שאעלה מחר על המתקן עם הקדמיים, אחוריים ולמעשה אולי, אולי באמת יש בעיה (אי אפשר לדעת ואני לא פוסל מן הסתם) אז אלך בידיעה שבאמת, יש בעיה. מסכים עם זה לגמריי לא מגיע להלחם עם אף אחד כמובן, מה שנכון נכון.

20170318_154014.jpg

20170318_154032.jpg

20170318_155200.jpg

20170318_155214.jpg

פורסם

עדכון מהבוקר: עבדכם הנאמן עבר טסט כמו סולטן, קיבל שירות VIP, קראו לי בשמי ואף התעניינו ברכישת הרכב וכו' וכו'.

הובילו אותי ממקום למקום ואפילו קיפלו לי את הרשיון לתוך מעטפת פלסטיק ורכשתי לעצמי המון אחים חדשים :-):oops:.

"פשוט הבחור חדש אתה מבין, הוא לא ראה"... מזכיר לי את המשפט הזה "רחמים לא ידע... הוא לא ידע...".

פשוט כשהבינו כי הלפטופ שבידיים שלי שם כל התיעוד, זרקתי להם כיצד מודדים ובודקים וכו'... כמה מושגים טכניים ופשוט... שירות VIP, בור משלי בדיקה משלי ואפילו פגשתי את מנהל המכון שלא היה קיים מסתבר :-D.

בסופו של יום, פספוס של הבודק בור, חשב שראה משהו אחד... מסתבר משהו אחר וכך גם הסברתי להם "חברים, כואב לי פשוט שאני, אחד שכן מטפל כראוי והכל נופל על זה? נו באמת".

תודה רבה לכולם, המקרה סגור עד למרץ 2018.

• תוכן חדש...