Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת עצוב, אבל ממש לא מפתיע.

נראה לי מאוד הגיוני לציין את שם המקום, שכולם ידעו להימנע. אם כבר אנחנו נאלצים לעבור את הסיוט הזה פעם בשנה, לפחות שיבדקו ברצינות, שנדע כשיש בעיה אמיתית.

זה כבר ממש יכול לעלות בחיי אדם, אני מניח שיש מספיק אנשים שמסתמכים על ה"עבר טסט" הזה כדי לדעת שהברקסים שלהם בסדר. הייתי שוקל לנסות לדבר עם מישהו במשרד התחבורע (כאילו ששם יש אנשים ישרים...), אולי בכל זאת יצא מזה משהו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הם מרוויחים מחוסר המקצועיות הזה? יש להם מוסך ליד שהם שולחים אליו את כל ה"נכשלים"?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מכונית לא יכולה "לעבור טסט בטעות", לכן זה לא יכול לעלות בחיי אדם. היא כן יכולה "להיכשל בטעות".

מעניין ש"הוא חדש" ומכשיל מכונית שאמורה לעבור ולא מעביר מכונית שאמורה להיכשל. שיטת מצליח מסריחה והם פשוט התקפלו כשהבינו שעומד מולם לא הדיוט מוחלט שאפשר לדחוף לו הכשלה ולשלוח "למוסך שלנו פה" שיסדר לו את התקלה.

גם אני חושב שיש מקום לפרסם את שם המכון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ח"ח בטעות, מכונית יכולה לעבור טסט בתשלום. לכאורה, כמובן.

לפי מה שהבנתי מהנאמר (ולא שמתי לב שהיה פה סרט אז אני לא יודע בוודאות), בדיקות פשוט לא התבצעו. לא זיהום אוויר, ולא בדיקת בלמים. למה? או כדי להכשיל אנשים תמימים עם רכבים תקינים, או כדי להעביר אנשים פחות תמימים עם רכבים פחות תקינים (או גם וגם, כמובן). וזה כן יכול לעלות בחיי אדם.

שוב, למיטב הבנתי לא מדובר ב"רשלנות", אלא בעבריינות מודעת לגמרי. לכאורה, כמובן.

יש הבדל מאוד גדול בין להכשיל מישהו על "לוחית מספר לא תקינה", שזה מציק אבל לא לא באמת מעניין, לבין להכשיל מישהו על ברקסים לא תקינים כשהם כן, ובוודאי הפוך. זה גם לא חייב להיות רק חיי אדם של מי שנוהג ברכב, אלא של מי שהרכב יפגע בו כשהוא לא יעצור בזמן, או כשיתפוצץ לו צמיג.

לכאורה.

אני מסכים איתך

פורסם

מכונית "לא תקינה" יכולה לעבור טסט, אין ספק. אני עצמי העברתי מכונית "לא תקינה" טסט, בלי שהמכונית בכלל תגיע למכון (למען הסר ספק היא פשוט הייתה משופרת ברמה שלא מאפשרת מעבר טסט אבל הייתה תקינה לחלוטין). אבל זה בדרך כלל נעשה בכוונה תחילה. המקרה שעליו אנחנו מדברים, של מכונית ש"נכשלת בטעות", הוא שמטריף אותי, כי גם פה לא באמת מדובר ברשלנות אלא סתם נסיון לסחוט עוד כסף על "תיקונים" לא נחוצים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נכון.

מה שיפה במקרה הזה הוא שלפות"ש יש עדויות מצולמות, לכאורה, לבדיקות שלא מבוצעות. אין פה שום "תחום אפור", מקום לטעות, עובד חדש ושאר מרעין בישין (ממה שהבנתי, אם זה לא המקרה אני כמובן לוקח את דברי חזרה).

ברור לי לגמרי שיש פה מחיר אישי שפות"ש עלול לשלם (החל מבזבוז זמנו, דרך הצורך לדבר עם עובדי משרד התחבורע וכלה בהתנכלות ח"ח מצד עובדי המכון), אבל אם הוא מסוגל לבלוע את כל הצפרדעים האלו, יכול להיות שעדות כזו יכולה להיות משמעותית מאוד, ולגרום לנקיטת צעדים משמעותיים נגד המכון. או שסתם התעוררתי על הצד הלא נכון היום ואני מדמיין שאני במדינה מתוקנת יחסית.

אני מסכים איתך

פורסם

מה שאמרתי ואחזור ואומר.

אין קשר בין בטיחות רכב ומעבר טסט.

המכונים קיימים אך ורק למטרה אחת לעשיית רווחים וכמה שיותר.

ציונות יש בשדה הקרב.את הבוחנים לא מעניין בטיחות פתיחת ספר או נהלים. אם רוצים כמו שכתבתי גם עגלת סופר יכולה לעבור טסט ובדיקת גזים.

תחשבו פעם כמה כסף עושה המדינה מהאגרה עצמה.

המכונים על כל בדיקה 96 שח

בדיקה חוזרת עוד 20

לוחית זיהוי עוד איזה 100שח

בקיצור שאתם חושבים שהרווחתם בקזינו 100דולר הבית הרוויח 10000 דולר.

הייתי מעוניין לדעת את שם המכון .

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

שיטת מצליח.

העיקר בבדיקה לפני קנייה אומרים ללקוח שצריך לפרק גלגלים בשביל לבדוק רפידות, אבל כמה מטרים באותו המכון הם מכשילים רכבים על רפידות לא תקינות מבלי לפרק גלגלים.

כמה יש כמוך שנופלים בפח הזה.

אני לא מבין למה הוא לא בדק את הבלמים האחוריים במכשיר? הרי מה זה משנה אם נפסלת על הקידמיים, לפחות תדע שהאחוריים בסדר.

זה כמו שתיכשל בזיהום אוויר ויגידו לך יאללה דלג על שאר הבדיקות נכשלת בהכל.

פורסם

תגידו, איזה אינטרס יש למכון רישוי להכשיל רכב תקין בכוונה?

בשביל להרוויח 20 ש"ח על בדיקה חוזרת?

הוא יכול באותו זמן להעביר רכב אחר טסט מלא ולקבל 100 ש"ח.

נניח שיש קומבינה עם מוסך ליד, אבל לא שלחו את פותח השירשור לתקן במוסך ליד.

אז מה האינטרס שלהם? אני באמת לא במין. הרי זה עסק. אם הרכב תקין, עברת ולא חיפשו אותך, קיבלת שרות טוב - תחזור לטסט בשנה הבאה, העסק ירוויח.

מלהכשיל סתם, העסק לא ירוויח, לקוח ילך למכון אחר בפעם הבאה. זה גם לא לוחית רישוי או נורות או משהו שאפשר לתקן במכון עצמו.

יש למישהו הסבר?

פורסם

לדעתי טעות בחלק הבירוקרטי.

לא יוצא לו כלום מלהכשיל אותך .

אם מכון טסטים ירצה באמת באמת להתנגח אתך - גם הלפטופ ומצלמת דרך לא יעזרו לך.

באת בגישה נכונה והכל בא על מקומו בשלום.

פורסם

אולי זו טעות, ואולי לא.

יכול גם להיות שאפילו אם לא שולחים, במקרה לגמרי יש "מכון לבלמים" בדיוק ליד, שבמקרה לגמרי שייך לאותם בעלים, ו-90٪ ממי שבא לטסט ואין לו זמן לבזבז על זה עוד יום ילך לשם וישלם מחיר "מבצע" של כמה מאות שקלים, ואז יחזור לסיים טסט.

אני מסכים איתך

פורסם

לצערנו רוב האנשים לא מבינים כמו פות"ש.

נניח שבמכון הם בוחרים רנדומלית כל אדם שלישי - להנפיץ לו משהו לא תקין. אחד צינור ברקס, השני רפידות, השלישי לוחית זיהוי. כמובן לא אומרים או ממליצים לך איפה לתקן.

חלק מהאנשים יגידו - אין לי כוח לריב ולהתווכח, ובדיוק ראיתי מוסך בכניסה למכון, אגש אליו לתקן ולגמור עם זה, אין לי זמן לשטויות האלה.

חלק יגידו - אין לי כוח לריב, אך יש זמן, אסע למוסך הבית שלי ברגוע לתיקון.

ושאר האנשים כמו פות"ש - מבינים קצת יותר במכונאות, ילחמו על צדקתם בהנחה שאכן החלק תקין והוכשלו סתם.

2 הקבוצות הראשונות - כנראה יחזרו לאותו מכון כי הם פשוט לא מבינים שהכשילו אותם סתם, כי אין להם מושג בזה.

הקבוצה השלישית אכן תחפש מכון אחר להבא.

צריך להבין שהמכון כמו הרבה עסקים בישראל - לא רואים רחוק - מעדיפים לעקוץ אותך כאן ועכשיו, להרוויח היום כמה גרושים וכנראה שלא תיכנס אליהם יותר, מאשר להרוויח אותך כלקוח נאמן להמון שנים.

שוכחים שהיום כבר יש אינטרנט ופורומים וחוות דעת בעלי מקצוע.

עריכה: pooh-bear הקדים אותי

Stay Dirty

פורסם

יכול להיות הרבה דברים והכל השערות.

למכון אנשים נכנסים לפי חוק הרישוי של הרכב ויש תמיד "קליינטורה", כי רוב המכריע של בעלי הרכבים נכנסים בברירת מחדל לאיפה שהכי קרוב לבית או למקום העבודה, אז "לראות רחוק" זה כלל לא באנג'נדה.

ידוע לכל כי אחת לכמה זמן נסגר לתקופה מסוימת מכון כזה ומכון אחר, אך אין זה מעיד על כלל המכונים ויש כאלו שעובדים ללא דופי או לפחות מנסים.

שמח שנגמר לפי התרחיש האופטימי ביותר.

פורסם

כל המקרה התחיל בכך, באופן לא ברור דווקא מול רכב יחסית, "חדש", בכך שבדקו רק את הבלמים הקדמיים (עזבו את שאר הבדיקות שלא בוצעו כלל כן) ולאחר מכן אתה מתקדם לבור, 5 שניות וממשיך הלאה והופ, "רפידות קדמי לקוי" פה זה כבר מציק מעצבן ולא לעניין.

אגב, כדי לבדוק טוב את הרפידות, בבור יש ג'ק הידראולי שמרים את הרכב (זה מה שעשו היום והראו לי "הבחור פשוט פספס פה אתה רואה... הינה תראה כמה האצבע נכנסה, יש לך מספיק עד הטיפול הכל בסדר כנראה לא שם לב).

איך אפשר לקבוע משהו על רפידות כאשר הרכב לא עלה למעלה עם הג'ק, הבחור לא הכניס אצבע, פנס, זה לפחות 15-30 שניות לכל הפחות ולא 5 שניות של סיבוב הגה כשבקושי הספקתי לסובב לכיוון אחד ואני כבר משוחרר, זריז הבחור כנראה.

בנוסף, זה החלק הפנימי של הרפידה, קשה לפעמים לראות ישירות ועוד בחושך של הבור שם, אשכרה לא רואים כלום שיהיו בריאים, הכל שחור מבחינתי, מבחינת הקונטרסט.

בכל מקרה, המכון מצויין עבורי כי לאורך המון שנים, בודקים סבבה... מחפפים, משחררים בבדיקת הגזים עם נתונים לא אמיתיים וכו' ולעיתים, בודקים קצת בבור.

אני אגב, אחזור אליהם שנה הבאה בכיף מהסיבה הפשוטה, קרוב נגיש ומהיר. כך היה מאז ומעולם.

אבל, חייב לציין אותם לטובה, יש לי חבר שזימברו לו את הצורה והם צדקו, היה חור באגזוז, בעיה בבלמים, פה ושם מכיר אנשים שנפסלו שם על דברים אמיתיים ולא ממוצאים ואכן הלכו לתקן והכל.

וכן, היו גם פעמים שלחבר אחד פסלו אותו על חלונות שחורים קדמיים כאשר הם כלל לא מושחרים ופשוט היו למטה. הבחור הלך אליו "שומע אחי, אין לי חלונות מושחרים בכלל הינה תראה" וכמובן, שתיקנו מיד. (טוב נו, הונדה סיוויק שנת 2000... אלמנט).

בכל מקרה, באתי בגישה טובה, חיובית וכמובן הסברתית ובקטע טוב בסה"כ, הכל עבר חלק וכן, חשוב לציין כי הקטע עם הלפטופ שעליו היו מוכנים הסרטונים המלאים עם התמונות של הרפידות מיום שבת וכו' עזר מאוד, בואו לא ניתמם כמובן.

אין באיזור מוסכים למעשה וזה מחוץ לעיר אשדוד, לא רחוק (רמז קל) כך שהפקידה ששחררה אותי ממש לא ספרה אותי בסה"כ אמרה, עלייך להביא אישור תקינות, חותמת ושלום על ישראל כאילו... מכמות האנשים שיש שם, זה באמת לא היה נראה כמו משהו מכוון אלה יותר כמו נפילה על סטטיסטיקה, אולי, אולי באמת הבחור עשה שם פאדיחה וחשב שראה משהו שלא נכון... הכל אפשרי, לא פוסל שום דבר.

אגב, היום עשו לי בדיקה מקיפה, בלמים קדמיים, אחוריים, בור של כמה דקות והכל, פיקס.

מודה לכולם על התשובות והדיאלוג, זה גם חשוב.

פורסם

בלבלת אותי לגמרי.

מצד אחד, אתה אומר שסבבה לך שמחפפים בבדיקות. ניחא. למרות שלא ברור לי למה, עם רכב יחסית חדש ומאוד מתוחזק כמו שלך.

מצד שני, אתה מתלונן כשמחפפים בבדיקה שלך, ועושים עליך "מצליח" (לכאורה). או שסתם לא באמת בודקים. אתה אפילו מספר על מישהו שפסלו אותו על חלונות בלי לראות אותם(!)

ואחרי כל זה, אתה עוד מתכוון לחזור לשם?!? כי בסוף "וויתרו" לך? כשברור שכל ההתנהלות שלהם לקויה ואתה יכול לעשות להם בלאגן, כשיש לך הוכחה מוקלטת?

אני אישית לא הייתי דורך שם שוב, לעולם. אם כבר מכריחים אותי לבדוק את הרכב שלי פעם בשנה, לפחות שיבדקו כמו שצריך, ולא שיחפשו איך לתקוע אותי.

וכמובן, יש לסייג שלא ראיתי את ההקלטות כמובן אז אין לי באמת מושג מה היה, אבל ההודעה הראשונה לגמרי, לגמרי לא מתאימה לאחרונה.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...