Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פניות ימינה מפחידות אותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ממש הבנתי.

תפרט קצת יותר.

איפה זה בדיוק מפריע לך. בעיר, בדרך בין-עירונית וכו' וכו'....

עברת או שאתה עובר עכשיו תקופת ליווי?

פורסם

לא מבין איך מישהו יכול לעזור לך "לראות" (או "להרגיש") את הצד הימני ברכב שלך. הרי יש אנשים שיכולים לעשות רוורס בקיק עם כיסוי עיניים ולא לשפשף את האוטו, לא מצד שמאל ולא מצד ימין, ויש אנשים שבקו ישר מורידים מראות מרכבים חונים. הכל עניין של ניסיון, ועם זאת, ניסיון לא גורף נהיגה טובה (אדם שנוהג הרבה זמן לא בהכרח עושה זאת בצורה יותר טובה).

פורסם

לא הבנתי את הפחד. אתה מפחד שתתקרב יותר מדי למדרכה ותעלה עליה או שיהיה רכב אחרי הפנייה ולא תראה אותו? אתה פשוט צריך להעיף מבט לנתיב שאליו אתה הולך להיכנס, אין סיכוי שתפספס רכב שעומד שם

פורסם

פות"ש אין ממה לפחד, תתמיד להביט במראות ועם הזמן תתרגל ותלמד את המימדים של הרכב, ככה תדע בוודאות איפה תעבור או לא, כן מנסיון שלי החוסר מודעות לגודל הרכב עשה לי קצת נזק(שיפשוף קל וכו') לעלות מעט על מדרכה לא יקרה דבר, אז יהיה לך איזה זעזוע קטן, אז תשרוט את הג'אנט, בסוף אחרי X זמן תרגיש את הרכב ותלמד את המגבלות בהתאם לרכב שלך.

הפחד יעבור עם הזמן שתשהה על הכביש(תקופה ראשונה מלחיצה, אבל אחרי זה אתה תתרגל להיות באיזי בכל מצב, בין אם זה מישהו שחוצה לך את הכביש ותיבלום או מישהו לפניך יבלום לפתע, אתה כבר לא תתרגש מזה, אולי אחרי שתבין מה קרה תקרא "שמע ישראל")

פורסם

אם אתה בתקופת המלווה אז תעזר בו כדי לצבור ביטחון.

אם תקופת המלווה הסתיימה ואתה עדיין מרגיש חסר ביטחון ומפחד אז אולי כדאי להעזר במלווה אחר או אפילו לקחת עוד כמה שיעורים כדי לחדד את מה שאתה מתקשה בו.

אסף

פורסם

בהתחלה שהתחלתי לנהוג ונסעתי על רכבים שונים השתדלתי להיצמד יחסית יותר לצד שקרוב אלי ואני יותר שולט בו... ככה אתה יוצר יותר מרווח בצד השני

כמובן שזה לא אומר להיצמד למסלול הנגדי או לחרוג מהגבולות של הנתיב שלך

פורסם

כמו שנאמר לפני, החשש הוא טבעי אם אתה נהג חדש או לא מנוסה. במידה ויש או אין לך מלווה כן תעזר באחד.

בנוסף, תשב בתנוחת הנהיגה שלך במצב עמידה ופשוט תבקש ממישהו (אותו מלווה למשל) שיסמן לך איפה קצוות הרכב שלך, איפה הגלגלים בדיוק שתדע יחסית אליך איפה כל חלק ברכב נמצא.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

תוודא שהמראות שלך מכוונות כמו שצריך. יכול להיות שאתה לא רואה את כל מה שצריך לראות במראה, לכן הפחד מפניות.

תפעל לפי המדריך הזה:

אה, ואם יש לך מראה פנורמית - תעיף אותה לפח ומהר, היא רק מעוותת את התמונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נכון שלא צריך לשפשף את המדרכה או מכוניות חונות, אבל כן חשוב "לשמור על הימין" והדרך לכך היא לתרגל ולנהוג עם מדריך נהיגה או מישהו מנוסה עד שמבינים והמוח מפנים. למורי נהיגה היו פעם דגלונים על הפגושים כדי לסמן לתלמידים את גבולות הרכב. זה בהחלט אביזר יעיל למי שלוקח לו זמן להתרגל.

פורסם

אני זוכר שלאחר שאשתי קיבלה רישיון היא שאלה אותי "איך אני יודעת כמה לסובב את ההגה?"

התפלצתי.

היום הכל בסדר, זה רק עניין של להיזהר, להיזהר, להיזהר ותוך כדי לתרגל ולהסתייע בבעל נסיון.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

^^:shock: קונוסים בחניון סופר לתרגול?!

בכל אופן אני אישית עברתי את כל התהליך ללא מלווה, היה מלחיץ בטרוף בתקופה הראשונה, אבל ברגע שזורקים אותך לבד למים אתה מתרגל לבד דיי מהר אחרת לא תשרוד הרבה או שבמקרה הזה הרשיון/אוטו/אתה לא שורדים.

נוסעים לאט לאט עם מבטים למראות(כמובן מכוונות מעגלית) ונהפכים לנהג שודים, היום אני עובר במקומות שבחיי לא חשבתי שיעבור בקלות ובקרות רוח.

כמובן בבסיס הכל נשאר אותו הדבר(עדיין מראות ואיתות בשימוש ולא ליופי) אבל הביטחון לנסוע במהירות גבולית במקומות צרים ולעשות עקיפות וזיגזוג בגבול הטעם הטוב עלתה וכל זה כמובן אחרי כמה אלפי שעות מאחורי ההגה בכל רחבי הארץ.

פורסם

לתרגל עם קונוסים, קופסאות וכדומה זה דווקא רעיון מעולה. רעיונות לכמה תרגילים:

יוצרים ״שער״ בין שני קונוסים. הנהג המתרגל מחליט על הרוחב ומנסה לעבור. אם הוא מצליח - הוא מנסה להצר את המעבר ולעבור שוב.

יוצרים מסלול S ברוחב הרכב+20% ומנסים לעבור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בזמנו, כשהייתי נהג חדש, הייתי נוסע בכבישים שוממים ללא מדרכה וסוטה בעדינות ימינה עד שהגלגל ירד לשוליים. כמה תירגולים כאלה ומתחילים להרגיש את הרוחב של המכונית.

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

• תוכן חדש...