Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יכול להיות שבימים הקרובים אני אלך אבדוק את הרכב שבכותרת. למיטב הבנתי מדובר במשהו נדיר במיוחד בארץ, ולכן אני מניח שמראש שהניסיון שקיים פה עם הרכב הספציפי הוא נמוך עד אפסי, אבל אני מנסה את מזלי בכל זאת:

1. אם מישהו נתקל ברכב כזה בדיוק, אשמח מאוד לשמוע רשמים

2. המנוע (2.2 טורבו-דיזל, 200 כ"ס, 40+ קג"מ) כנראה קצת יותר נפוץ, אולי מישהו נתקל בו (אולי ברכב מסחרי?). כנ"ל, אשמח לשמוע רשמים.

3. אם למישהו יצא להתרשם מגרסת האקסקלוסיב של ה-c5 עם המנוע הסטנדרטי (1.6) ויכול לחוות את דעתו על השוני מהגרסה הרגילה (ביחוד מעניין אותי עניין השקט בנסיעה - זיגוג כפול לחלונות וכאלה), גם אשמח לשמוע.

4. הרכב נמצא בבית שמש (רמת בית שמש, כדי שזה יהיה ממש מאתגר), ולהבנתי המוכר לא מתלהב להגיע לת"א לבדיקה. למישהו יש המלצה על מקום סביר לבדוק את הרכב? האם בכלל יש טעם, מעבר לבדיקת תאונות קודמות (למיטב ידיעתי לא היו) לבדוק רכב כזה במכון? ואם לא, מישהו מכיר במקרה פחח בבית שמש /ירושלים שיכול לבצע בדיקה כזו בלבד?

כל דבר אחר שאתם חושבים שיכול להועיל יתקבל בברכה כמובן.

תודה מראש לכל העונים!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדקתי שוב, ואכן מנועי ה-2.2 שהגיעו בוואנים של פיג'ו הם מנועים שונים לגמרי, בכלל של פורד. לך תבין. גם וויקיפדיה: https://en.m.wikipedia.org/wiki/PSA_EW/DW_engine

וגם יד2 (ששם נפח המנוע מתאים לוויקיפדיה) תומכים בתאוריה הזו.

נשאר רק לקוות שיש מספיק דמיון בכל מה שלא קשור ישירות למנוע לגרסת האקסקלוסיב הרגילה, ואם אפשר לגרסאות הסטנדרטיות יותר.

עוד דעות?

אני מסכים איתך

פורסם

אין דבר כזה שאין חלקי חילוף..

ליבואן צריך להיות חלקים בסיסיים במלאי. מחוייב לתת שירות לרכב כמה שנים אחרי מכירתו.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

דווקא נשמע רכב מעניין מאוד. עקב האיכלס של ה C5 הוא מנוע הבנזין שלו שידוע כלא אמין. מנועי הטורבו דיזל של קונצרן PSA דווקא ידועים כאמינים. וזה נשמע גם מנוע חזק במיוחד.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

לגמרי, ויש גם אקסטרא אבזור בגרסת האקסקלוסיב שאמור לעשות את החיים עוד יותר מהנים. ההתלבטות מגיעה בגלל הנדירות של הרכב, שמעבר למחסור בחלקי חילוף (לפחות משיפוץ / פירוק) גם גורמת לחוסר הכרות של מוסכים עם הרכב, מה שיכול לסבך טיפול אפילו בתקלות פשוטות.

אני מסכים איתך

פורסם

בקשר לחלקים ובכלל כדאי לשאול את המוסך שבמרחק גרירה ממך :wink:

אגב הרכב ממש נדיר, זו הזמנה מיוחדת ?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

שאלתי כמובן, הם ציינו שהרכב אמור להיות אמין (במגבלות הז'אנר, סיטרואן אחרי הכל), ושאין בעיית חלקים מהיבואן, אבל שיהיה בלתי אפשרי למצוא חלק מהחלקים ממקור אחר. זה עלול לשדרג את עלויות התחזוקה.

אני לא יודע אם מדובר בהזמנה מיוחדת או לא, בכל מקרה לא מדובר ביבוא אישי להבנתי, והרכב גם טופל עד עכשיו במוסכים מורשים. הבעלים הנוכחי הוא יד שניה, אז אני מניח שהוא לא מכיר את פרטי הרכישה.

חשבתי לשאול כאן, אולי בכל זאת יהיה מישהו עם ניסיון מסוים עם רכב דומה, אולי אפילו מהחברים הפרנקפיליים שלא מתגוררים בארץ.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

טוב,

באתי, ראיתי, נסעתי (בגשם, ברכב שאני לא מכיר, כשאין לי מקיף - לא תנאים אידיאליים במיוחד).

מעט מאכזב בסה"כ. אולי הציפיות שלי גבוהות מדי, ואולי זו תכונה של c5 - אתה לא מתרשם ממנה עד שאתה נוהג באותו כביש ברכב אחר.

מה הפריע לי:

1. בגאז' משמעותית קטן יותר מזה שב-c5 הקודמת. ידעתי שזה סדאן ולא האצ'בק, ראיתי את המספרים (439 ליטר בחדש, 471 בקודם), אבל עד שלא רואים בעיניים קשה להבין. מרגיש קטן וצפוף (יחסית, כן?), בטח ברכב של כמעט 4.8 מטר.

2. הרכב לא הרגיש לי חזק כמו שציפיתי. כלומר, לא מדובר במחסור בכח בשום צורה שהיא, אבל אין שום הרגשה של תאוצה ממש חזקה. אולי זה המשקל (מעל 1700 ק"ג), אולי זו סתם תחושת (חוסר) מהירות מזויפת, אולי התנאים הלא אידיאליים ואולי שילוב של הכל ביחד.

3. מחסור חמור בפיצ'רים חדשים - בהשוואה לנוכחית, בחדשה יש (בנוסף) דיבורית מקורית, בלם יד חשמלי אוטומטי (ננעל ומשתחרר עצמאית), מצלמת רוורס ומושבים קדמיים חשמליים ומחוממים. מרגיש מעט חסר, בהתחשב בעובדה שזו c5 ברמת האבזור הגבוהה ביותר שהגיעה - איפה תפעול אוטומטי של אורות גבוהים, זיהוי רכב בשטח מת, בלימה אוטונומית, שלא להזכיר אפילו בקרת שיוט אדפטיבית.

4. מושבי עור (או דמוי עור, אני עוד מנסה לברר) - מיותר לדעתי.

מה היה טוב:

1. הגיר. אחרי AL4, גיר אוטומטי חלק עם שישה הילוכים מרגיש פשוט נפלא.

2. המנוע - בכל זאת, לא חסר כח בכל מהירות סבירה.

3. הנוחות - הרגיש לי קצת יותר מבודד מהנוכחית. לא שינוי משמעותי, אבל בכל זאת איזו התקדמות קלה.

4. אין סאן רוף! (בניגוד לאקסקלוסיב בנזין, ששם יש). אחרי מושבי עור, התוספת המיותרת בעולם לדעתי.

עכשיו אני מתלבט. מצד אחד, אין ספק שמדובר בשדרוג לעומת הנוכחית. רוב ההבדל לטעמי בא לידי ביטוי בנסיעות בין עירוניות (פרט לגיר, שתמיד גרוע בנוכחית). מצד שני, הבגאז' ממש מעצבן, והמחיר הופך את העסק למאוד גבולי כלכלית. אחרי שקלול של כל הפרמטרים (ירידת ערך, ביטוח, טיפולים, דלק, טסט) להערכתי מדובר על 10,000-15,000 ש"ח יותר בשנה מאשר להישאר עם הנוכחית לשנה שנתיים הבאות, בהנחות סבירות עד אופטימיות.

ומכיוון שפתאום השדרוג התחיל להיות אופציה ריאלית ורלוונטית (סתם כי עלתה ה-c5 הזו, ותיבת הפנדורה נפתחה כבר), אפשר כמובן לחשוב גם בכיוונים אחרים.

מה חשוב לי:

0. בטיחות - קצת goes without saying, בהתחשב בשאר הדרישות. רק להבהיר - ציון גבוה במבחני ריסוק זה must, אבל אני כנראה אשרוד את הסיבוב הזה בלי מערכות בטיחות אקטיביות. אם יש זה נחמד.

1. מרווח - שיוכל לקחת חמישה אנשים בנוחות סבירה גם למרחקים ארוכים. זה לא קורה הרבה, אבל כשזה קורה אני מעדיף שזה יהיה בנעימות יחסית. אין צורך ב-3 כיסאות בטיחות מאחור.

2. בגאז' - כמה שיותר גדול יותר טוב. הנוכחי הוא אידאלי. מאוד מעדיף האצ'בק או סטיישן כדי להכניס דברים גדולים כשצריך.

3. כח סביר - קצת יותר מהנוכחית. משהו שיאפשר האצה גם במהירויות כביש 6 בלי דרמות מיותרות. רצוי מאוד משהו מוגדש. אין צורך בג'וליה תלתן (כלומר, נחמד אם יש, אבל לא רוצה לשלם על זה כרגע).

3. נוחות - מכל הבחינות: מושבים, בולמים, שקט. קרוזרית.

4. אבזור מינימום - רצוי מאוד בקרת שיוט עם מגביל מהירות ובקרת אקלים (ואם אפשר עם יציאות למושב האחורי). דיבורית מקורית גם עוזרת. כל השאר זה בונוס (ומעניין לי ת'ת#ת גודל המסך מולטימדיה. מצידי שלא יהיה). בלי עור (בטח לא אמיתי) פרט אולי להגה ולידית ההילוכים. לא במושבים, לא בדשבורד, ולא בשום מקום אחר.

5. לא מותג יוקרה, ורצוי רכב כמה שפחות בולט. לא משהו שיסובב אחריו ראשים ברחוב.

6. אמינות - נו, אני מחזיק c5 בת 10.5, מה כבר יש לי להגיד? מינימום אולימפי זה רכב שלא יהיו בו תקלות מאוד יקרות לתיקון ולא יעלה על גרר. לא אכפת לי לבקר פעם פעמיים אקסטרה במוסך (לכל התקופה) אם זה שווה את זה. תקציב אחזקה של 2000-3000 ש"ח בשנה, בלי להזמין חלקים מאיביי ובלי לטפל לבד.

7. צריכת דלק - רצוי שתהיה טובה יותר ממה שיש לי היום. נניח מעל 1-10 משולב יהיה סביר.

8. גיר - לא רואה איך זה קורה, אבל אם יש ידני זה עדיף (סתם כי אני אוהב). כבר מצאתי פעם אחת ביד2 c4 פיקאסו קצרה ידנית (שהגיעה בהזמנה אישית לאיזה מקורב בלובינסקי לפי המוכרים), אבל היא נעלמה לפני שהגעתי לראות אותה. אז יש איזה שביב של אופטימיות...

9. אני יודע שזה נחשב לסטיה, אבל מעדיף צרפתיות, ולו רק בשביל שיהיה לי מוסך טוב ואמין (וגם כי מקבלים יותר תמורה לשקל לדעתי).

תקציב - עד 100,000 ש"ח, רצוי פחות. אין בעיה תקציבית, אבל מעל זה ירידת הערך כבר מתחילה להיות קטסטרופלית לטעמי. אין שום בעיה גם למשהו בהרבה פחות (ואפילו עדיף).

תוואי נסיעה - הרוב עירוני (עם שילוב של איילון מדי פעם), אבל בלי פקקים משמעותיים (נגד הכיוון לשמחתי ברוב המקרים). 10-15 אלף לשנה.

מתכוון לחזיק ברכב 3-5 שנים, או יותר אם יהיה ממש מוצלח.

דברים שחשבתי עליהם:

1. מונדיאו טיטניום האצ'בק - קצת מפחיד אותי להזדקן עם גיר רובוטי. אף אחד לא באמת יודע מתי הוא יקרוס ומה יקרה אז (אני יודע שעד היום אין בעיות ידועות, אבל אי אפשר לדעת מה 7-8 שנים של נסיעות עירוניות יעשו לו וכמה זה יעלה). בנוסף, אני לא ממש מוצא רכבים עם ק"מ סביר (

2. 508 סטיישן - כי זה לא סדאן. מצד שני, אותו מנוע 156thp שאני משתדל לברוח ממנו ב-c5, אז לא ממש רעיון מוצלח. גם כמעט אין כאלו.

3. c4 פיקאסו קצרה - אין עדיין יד2, חדש יהיה יקר משמעותית (בגלל ירידת הערך הגבוהה). גם לא יודע אם בא לי על הגובה.

4. 308 סטיישן - לא נסעתי, אבל להבנתי הצנועה יהיה פחות חזק ופחות שקט.

5. סופרב - dsg7. גם לא כל כך אוהב את העיצוב של הישנה והחדשה עדיין יקרה מדי (בטח אלו עם dsg6).

6. מגאן דיזל סטיישן - שוב, גיר רובוטי שבסופו של דבר עלול לקרוס ולעלות הרבה. וגם פחות חזק ופחות נעים (כמו ה-308 ).

7. לנצ'יה דלתא - גבולי מבחינת אמינות, הרבה יותר מדי עור, וגם מכוער ברמות של כלה (לטעמי האישי כמובן).

8. 159 tbi - אחזקה יקרה להבנתי. סדאן. קצת נוצצת מדי בשבילי (אבל עוד בגבול הסביר). מצד שני, ידנית!

אופציה אחרת היא להמשיך ולהחזיק את ה-c5 הנוכחית לעוד שנה שנתיים, עד שיכנסו כמה c4 פיקאסו קצרות לשוק (או 308 סטיישן). מחייב מאגר גבוה של קארמה טובה וקצת סבלנות, אבל לגמרי אופציה סבירה.

אז תודה לכל מי שטרח וקרא עד כאן. אשמח לשמוע את דעתכם.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

ה-c4 דיזל נופלת בכמה קריטריונים, לדעתי:

1. מרווח - היא לא נורא צפופה, אבל לא ממש מרווחת.

2. גיר - רובוטי חד מצמדי. מעדיף להמנע.

3. כח - מאמין שהיא לא מרגישה חלשה, אבל בטוח פחות חזקה מהאופציות הרציניות פה (ה-c5 הנ"ל והמונדיאו, ואפילו ה-c4 פיקאסו הקצרה).

בקיצור - רכב לא רע, אבל לא ברמה של האפשרויות האחרות. מכיוון שאני לא נוסע הרבה, חיסכון בדלק פחות משמעותי לי, אז היתרון הגדול שלה הרבה פחות משמעותי.

אבל תודה על ההצעה!

אני מסכים איתך

פורסם

אני הייתי מנסה להתרכז במונדיאו או בC4 פיקאסו הקצר.

יצא לי לנהוג על שתיהן(המונדיאו קצת מזמן) ואני חייב לומר ששתיהן מכוניות מצויינות הגיר של המונדיאו דווקא מוכיח את עצמו ביינתים כפחות בעייתי, גם גיר אוטומטי ב200-250 אלף קילומטר יכול להראות שחיקה - בכל מקרה את המצב של המצמדים אפשר לבדוק לפני הקניה.

הC4 פיקאסו רכב מצויין, דבר אחד שאני יכול לתת לו נקודות שלילה בענק זה התרגום הרע שלובינסקי עשו למערכת המקורית, המלצה שלי? לעבוד איתה רק באנגלית וכמובן העובדה שדחפו אליה מוביילאי.

כרכב לשיוט יום יומי הוא נוח מאוד ומלא פיצ'רים קטנים ומגניבים - נסה לבחון עיסקת 0 קילומטר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לא הבנתי למה ברכב מ2012 אתה מצפה שיהיו מערכות בטיחות אקטיביות.

למיטב זכרוני זיהוי רכב בשטח מת היה כבר ב-c4 הראשונה (בחו"ל כמובן, לא בארץ). בלימה אוטונומית הופיעה במיני של ואג (אפ!, סיטיגו, מיי) כשנה שנתיים אח"כ. ופה מדובר על רכב בשלוש קטגוריות מעל, ברמת הגימור הכי גבוהה שלו! (מעל רבע מיליון שקל כחדש) משהו מזה צריך היה כבר להיות פה.

אני מסכים איתך

פורסם

הC4 פיקאסו רכב מצויין, דבר אחד שאני יכול לתת לו נקודות שלילה בענק זה התרגום הרע שלובינסקי עשו למערכת המקורית, המלצה שלי? לעבוד איתה רק באנגלית וכמובן העובדה שדחפו אליה מוביילאי.

כרכב לשיוט יום יומי הוא נוח מאוד ומלא פיצ'רים קטנים ומגניבים - נסה לבחון עיסקת 0 קילומטר.

במוטודיל יש את הארוך שגדול מדי בשבילי (וגם יקר מדי). לא נתקלתי בקצר באפס ק"מ מעולם - אתה מכיר מישהו שמציע אותו? באזור 100,000?

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...