Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טרייד אין לסיטרואן C5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז למה למכור? תישאר איתה וזהו. סע עליה עוד 4 שנים ומכור בגרושים.

הסיכוי שתמצא קונה במחיר שמתחשק לך, מאוד נמוך - מהסיבה הפשוטה, שקנית (כנראה) במחיר יקר מדי.

אני נסעתי במשך שנתיים בלנצ'יה אפסילון שקניתי במחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון, אח"כ היה קל מאוד למכור אותה, כי יכלתי להוריד בעצמי מהמחירון עבור הקונה הבא.

אם הייתי קונה במחיר מחירון או קרוב אליו, זה היה כואב לי בטירוף וכנראה שהייתי נשאר איתה.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש לי חבר שמחזיק בפאסט טורבו דיזל שנת 2007 והוא עושה איתה אלף ק"מ למיכל. הבנתי ממנו שבשנים המתקדמות יותר 2012 וכו' הרכב מגיע כבר עם 7 הילוכים (גיר DSG) והוא אפילו חסכוני עוד יותר. ברור לי שאני אצטרך להוסיף כסף, אבל לדעתי זו השקעה משתלמת.

לגבי הוצאות על חלקים לאחר שיחה איתו הבנתי שזה בערך אותו הדבר.

פאסט דיזל צורכת משהו כמו 1 ל 20 ועם הסיטרואן אני עושה 1 ל 12. מעבר לכך ליטר סולר זול יותר מליטר בנזין.

למה לקנות פסאט, אתה יכול לעלות בשנתונים עבור אותו סכום בקניית סקודה אקוטביה שהיא אותו מנוע גיר ושילדה עם כולה הבדל מסוים בעיצוב. חבל על הכסף

פורסם (נערך)
יש לי חבר שמחזיק בפאסט טורבו דיזל שנת 2007 והוא עושה איתה אלף ק"מ למיכל. הבנתי ממנו שבשנים המתקדמות יותר 2012 וכו' הרכב מגיע כבר עם 7 הילוכים (גיר DSG) והוא אפילו חסכוני עוד יותר. ברור לי שאני אצטרך להוסיף כסף, אבל לדעתי זו השקעה משתלמת.

לגבי הוצאות על חלקים לאחר שיחה איתו הבנתי שזה בערך אותו הדבר.

פאסט דיזל צורכת משהו כמו 1 ל 20 ועם הסיטרואן אני עושה 1 ל 12. מעבר לכך ליטר סולר זול יותר מליטר בנזין.

פאסאט דיזל לא מתקרבת ל 1/20, סיפורי פוגי... אפילו לפי היצרן 1/16.. אני מניח שבפועל מדובר על 1/13 סדר גודל.

אם אתה רוצה לחסוך בדלק - פלואנס מגיעה ל 1/18.

לגבי המחיר של הסיטרואן - אין ספק שהמחיר צונח ולא תוכל לקבל אפילו קרוב למחירון אלא אם תרכוש רכב חדש בעיסקת טרייד אין.

הכי הזוי שאפילו היבואן המעאפן לא עומד מאחורי המותג שלו כדי לנסות לשמור על הערך.

**דרך אגב בבדיקה פשוטה גם לפי המספרים שנתת ("1000 ק"מ למיכל"), כשהמיכל הוא 70 ליטר.. יוצא 1/14 במקרה הטוב.

***עריכה שלישית.. - גם בחישוב הק"מ שאתה עושה על מיכל עם הסיטרואן אתה טועה - 70 ליטר כפול 12 ק"מ לליטר מביא אותך ל 840 ק"מ על מיכל.

בקיצור - או שאתה לא יודע לחשב או שאתה עובד עלינו. בכל מקרה אין שום הצדקה לעבור לדיזל כשאתה עושה 10-15 אלף ק"מ בשנה.

עריכה אחרונה על ידי wonderd

בריאות לכולם!

פורסם

בקיצור תמשיך לפרסם (רק בחינם..) תקווה שיום יבוא בעתיד הרחוק שמישהו ישים לך כמה שקלים על הרכב (תבקש 60K אם תקבל 35K זה יהיה טוב) ואז תתחבט בשאלה מה לקנות.

בהצלחה

פורסם
פאסאט דיזל לא מתקרבת ל 1/20, סיפורי פוגי... אפילו לפי היצרן 1/16.. אני מניח שבפועל מדובר על 1/13 סדר גודל.

אם אתה רוצה לחסוך בדלק - פלואנס מגיעה ל 1/18.

לגבי המחיר של הסיטרואן - אין ספק שהמחיר צונח ולא תוכל לקבל אפילו קרוב למחירון אלא אם תרכוש רכב חדש בעיסקת טרייד אין.

הכי הזוי שאפילו היבואן המעאפן לא עומד מאחורי המותג שלו כדי לנסות לשמור על הערך.

**דרך אגב בבדיקה פשוטה גם לפי המספרים שנתת ("1000 ק"מ למיכל"), כשהמיכל הוא 70 ליטר.. יוצא 1/14 במקרה הטוב.

***עריכה שלישית.. - גם בחישוב הק"מ שאתה עושה על מיכל עם הסיטרואן אתה טועה - 70 ליטר כפול 12 ק"מ לליטר מביא אותך ל 840 ק"מ על מיכל.

בקיצור - או שאתה לא יודע לחשב או שאתה עובד עלינו. בכל מקרה אין שום הצדקה לעבור לדיזל כשאתה עושה 10-15 אלף ק"מ בשנה.

Screenshot_20170201-202209.jpg

תסתכל מה רשום כאן בצריכת הדלק.

יכול להיות שלא ממש הבנתי את החבר שלי נכון, אבל משיחה חוזרת איתו הוא טוען שמיכל הדלק מחזיק לו חודש ימים ונשאר לו עוד כרבע מיכל. הוא לא נוסע הרבה, זה נכון, וגם אם היה נוסע 1000 ק"מ למיכל זה היה מצוין. ב C5 מעולם לא הגעתי לתוצאה כזו. כרגע אחרי תדלוק מלא ואיפוס הקילומטרז' אני בודק שוב את הצריכה שלי רק בכדי להיות בטוח שוב. מה שאני יודע זה שעם הקסרה הייתי עושה 1/16 בוודאות!!!

אגב, לא הבנתי עדיין מה זה משנה אם אני עושה 10, 20 או 30K בשנה? עדיין צריכת הדלק של הפאסט תהיה עדיפה על זו של ה C5. על פלואנס חשבתי אבל אחרי מה שאני קורא על התקלות בגיר אין לי כח להיכנס לזה...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

ההפסד שלך על המכירה של הC5 עכשיו+ הקניה של הפאסאט אם אתה לא נוסע הרבה לא תכסה את ההפרש - ההפרש החודשי יהיה קטן מאוד בינהן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם אתה עושה 30k בשנה, אתה חוסך אבסולוטית פי 3 מאשר אם אתה עושה 10k, ולכן, יותר משתלם להחליף רכב לרכב חסכוני.

במספרים, אם נניח שלנסועה של 10k תחסוך 2000₪ בשנה, לנסועה של 30k תחסוך 6000₪ בשנה. ולנסועה של 5000 בשנה תחסוך 1000₪ בשנה (החיסכון הכספי זה סתם מספר שהמצאתי לצורך הדוגמה, לאו דוקא משהו מציאותי).

בשביל לחסוך 1000₪ בשנה, לא ממש משתלם להחליף רכב (יכול להיות שעל הרכב החדש תפסיד יותר בירידת ערך משתחסוך על דלק). מצד שני, בשביל לחסוך 6000₪ בשנה יכול להיות שכדאי להחליף.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
ההפסד שלך על המכירה של הC5 עכשיו+ הקניה של הפאסאט אם אתה לא נוסע הרבה לא תכסה את ההפרש - ההפרש החודשי יהיה קטן מאוד בינהן.

ושוב (לא מתייאש [emoji6] ) ההפסד שכבר נספג לא יחזור, לא משנה מה יקרה. זו פשוט לא השאלה הנכונה. השאלה הנכונה היא מה יהיה ההפסד העתידי על שני הרכבים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אתה לא הבנת אותי,

הוא הפסיד את הערך..הוא רכש מעט מעל הערך - כבר הפסדת את רוב הכסף לא תהנה מהרכב לפחות?

אם הקילומטרז לא גבוהה כמו שהסברת דווקא יפה ההפרשים פה לא יהיו גדולים.

אז הבחור בפאסט יוכל ללכת ולהגיד "הצריכת דלק שלי יותר טובה משלך"..חוץ מזה ייתכן שלקילומטרז שלך ההפרש יהיה חסר משמעות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תלוי כמה זמן אחזיק ברכב נניח וארכוש בעתיד את הפאסט. זה גם פרמטר שצריך לקחת בחשבון. מעבר לכך, כל עוד שלא יגיע קונה פוטנציאלי שישלם את המחיר שאני אדרוש אני אמשיך להחזיק ב C5. בכל אופן, הנושא מבחינתי סוכם. אני מודה לכולכם על הדיון המעניין ולדעתי החכמתי ממנו.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

• תוכן חדש...