Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב עם תקלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
מה הבעיה עם היבואן בטענה הספציפית? לא מדובר על תקלה שייחודית לפיאט. גיר רובוטי בעל מצמד אחד, זאת מערכת לא מוצלחת מטבעה, אצל כל היצרנים, ללא יוצא מן הכלל (תקרא על הSMG של ב.מ.וו או על הרובוטי של אסטון מרטין). כפי שציינתי כבר, הפסיקו לצייד בו מכוניות יקרות בגלל ריבוי תקלות, ובקטנות הוא קיים בגלל שכולם רוצים לחסוך חצי ליטר ל100 ק"מ. זאת התוצאה, שרכב מצוין הולך לפח. לא סתם הפיאט 500 לשוק האמריקאי מצוידת בגיר אוטומטי רגיל.

אני אסביר לך מה הבעיה. היצרן והיבואן שיווקו רכבים עם הגיר הזה. לא הגיוני שרכבים בני כמה שנים עם 150-120 אלף קמ יהיו שווים אפס.

איזה מסר זה מעביר לשוק? אם יש לכם פיאט שהגיע ל100 אלף קמ היא שווה גריטה כי מחיר התיקון הוא כמו כל הרכב?

אתה מאשים את האנשים שהם רצו ״לחסוך״ לא ראיתי שפיאט/היבואן נתנו אופציה לפנדה/פונטו אוטומטיות ואנשים בחרו ברובוטיות. זה מה שהם שיווקו, בטח עם אבטחות לחסכון כי זה כמו גיר ידני, וגם אמינות.

מה שהיה צריך לעשות היבואן בתמיכת היצרן הוא להציע את החלקים במחיר עלות ואת העבודה במחיר מינימאלי. אבל לתמחר את החלקים בכזו עלות מטורפת? זה פשוט לירות לעצמך ברגל.

היה פה פרסום לא מזמן על ההתייחסות של יבואן מאזדה. הוא מחליף שם פנסים ודשבורדים לרכבים בני עשר כמעט. למה לדעתך הוא עושה זאת? כי הוא נחמד?לא!, כדי שהאנשים יאמינו במותג. לא מספיק שהרכב יוצא תקין מהסוכנות, אנשים צריכים להאמין ברכב ובמותג גם אם עברו כמה שנים וכמה קמ כי הם בסוף ימכרו אותו וחשוב להם לדעת מישהו יקנה וישאר להם כסף ביד. אז המסר כאן הוא קנית פיאט? תמכור אותה מהר ולך חפש מי יקנה אותה ממך. קנית פיאט משומשת? תתכונן ליום הדין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לדעתי למכור לפירוק כמו שהוא. פיאט, ועוד רובוטית, ועוד כזאת שעברה תיקון גיר, יהיה קשה עד בלתי אפשרי למכור במחיר שיצדיק שיפוץ גיר.

תעשה לעצמך טובה, ואל תיכנס להוצאות חדשות. תמכור לפירוק (כי לא כל סוחר יקבל אוטו עם תקלה בגיר) ותקנה אוטו אחר. אם אין כסף, קח הלוואה בבנק, אבל אל תמשיך לזרוק כסף כדי להחיות נבלה ישנה, הוא לא יחזור אליך.

האופציה שאני בודק היא לקנות רובוט מחו"ל שעובד, במחיר שכולל מיסים ומשלוח יגיע עד 1500 שקלים. תיקון במוסך יעלה באיזור ה1000 - מה שמביא את העלות לאיזור ה2500. יש בזה סיכון מסויים - כן. אם הוא מצליח ואני מוכר נניח ב-9, הצלתי 6.5 אלף שקל. ביחס לאלף מפירוק.

לדעתך לא שווה את הסיכון?

פורסם
האופציה שאני בודק היא לקנות רובוט מחו"ל שעובד, במחיר שכולל מיסים ומשלוח יגיע עד 1500 שקלים. תיקון במוסך יעלה באיזור ה1000 - מה שמביא את העלות לאיזור ה2500. יש בזה סיכון מסויים - כן. אם הוא מצליח ואני מוכר נניח ב-9, הצלתי 6.5 אלף שקל. ביחס לאלף מפירוק.

לדעתך לא שווה את הסיכון?

ומי נותן לך אחריות על העבודה ושהתיקון יצליח? אם החלקים לא דרך המוסך.

במידה והוצאת 2500 ש"ח על התיקון, ולא הצליח תמכור לפירוק ב 1000 ש"ח...

שווה את הסיכון?

אני לא הייתי לוקח את הסיכון במקרה זה ומוכר לפירוק.

פורסם
ומי נותן לך אחריות על העבודה ושהתיקון יצליח? אם החלקים לא דרך המוסך.

במידה והוצאת 2500 ש"ח על התיקון, ולא הצליח תמכור לפירוק ב 1000 ש"ח...

שווה את הסיכון?

אני לא הייתי לוקח את הסיכון במקרה זה ומוכר לפירוק.

אין ספק שזה סיכון. מצד שני ממש מתסכל אותי למכור רכב שקניתי לפני פחות מחצי שנה ב-12.5 אלף לפירוק ב-1000 שקל. זה יכול להצליח ויכול גם להכשל.

יש אופציה של שיפוץ הגיר - הבעיה היא שהרכב רחוק שעה נסיעה מהמרכז (וכמובן לא זז) בו יש מוסכים המתמחים בנושא (וגם לדעת רבים השיפוצים האלה לא באמת מוצלחים - נאמר לי על ידי מוסך שמשון ביהוד, וגם משתמש פה בשרשור ציין זאת).

פורסם (נערך)
אני אסביר לך מה הבעיה. היצרן והיבואן שיווקו רכבים עם הגיר הזה. לא הגיוני שרכבים בני כמה שנים עם 150-120 אלף קמ יהיו שווים אפס.

איזה מסר זה מעביר לשוק? אם יש לכם פיאט שהגיע ל100 אלף קמ היא שווה גריטה כי מחיר התיקון הוא כמו כל הרכב?

אתה מאשים את האנשים שהם רצו ״לחסוך״ לא ראיתי שפיאט/היבואן נתנו אופציה לפנדה/פונטו אוטומטיות ואנשים בחרו ברובוטיות. זה מה שהם שיווקו, בטח עם אבטחות לחסכון כי זה כמו גיר ידני, וגם אמינות.

מה שהיה צריך לעשות היבואן בתמיכת היצרן הוא להציע את החלקים במחיר עלות ואת העבודה במחיר מינימאלי. אבל לתמחר את החלקים בכזו עלות מטורפת? זה פשוט לירות לעצמך ברגל.

היה פה פרסום לא מזמן על ההתייחסות של יבואן מאזדה. הוא מחליף שם פנסים ודשבורדים לרכבים בני עשר כמעט. למה לדעתך הוא עושה זאת? כי הוא נחמד?לא!, כדי שהאנשים יאמינו במותג. לא מספיק שהרכב יוצא תקין מהסוכנות, אנשים צריכים להאמין ברכב ובמותג גם אם עברו כמה שנים וכמה קמ כי הם בסוף ימכרו אותו וחשוב להם לדעת מישהו יקנה וישאר להם כסף ביד. אז המסר כאן הוא קנית פיאט? תמכור אותה מהר ולך חפש מי יקנה אותה ממך. קנית פיאט משומשת? תתכונן ליום הדין.

כן, תתכונן ליום הדין. באחריות הקונה לעשות בירור מעמיק לפני שהוא רוכש מוצר, שיותר מסובך מזוג מכנסיים. אני אספר לך סיפור שקרה באמת. המזראטי Quattroporte שווקה רק עם גיר רובוטי זהה משנת 04'. האירופאים אכלו את הצפרדע, אבל בארה"ב קם הייפ חזק, לאחר שאנשים הבינו שלא מדובר בגיר אוטומטי רגיל, ההתנהגות שלו לא לטעמם וכעבור זמן קצר התברר שגם האמינות לא משהו. הם נבהלו, כי הבינו שסופם קרב והאמריקאי לא פראייר, ובשנת 2007 העיפו את הרובוט והתקינו גיר אוטומטי פלנטרי, ובא לציון הגואל.

בקשר לפיאט, חסכון הבטיחו וקיימו, אבל לא נכתב באף מקום שהוא יהיה אמין, האמת יצאה לאור עם הזמן. כמו עם הקורולה הרובוטית שיש לה שוק מאד חלש, שם גם אף אחד לא מחליף כלום על חשבונו. אתה משווה פנסים לגיר? טוב, שיהיה. ולפני שאתה מתנפל עלי. אשתי מאד רצתה אלפא 156, זאת שנקראת "Boselift", אבל מה? היא לא מסתדרת עם ידני, וה156 הוצעה רק עם סלספיד. לרובוט אני לא מתקרב, אז קנינו לה 159 אוטומטית (בגלל זה היא דיזל), כי אין בנזין אוטומטית, שזה מחדל בפני עצמו, אבל זה כבר לדיון אחר.

לפותח השרשור. על סמך מה החלטת שהרובוט מחו"ל יהיה תקין? רוב הסיכוים שגם הוא יהיה "ככה ככה".

לפי דעתי, או שתמצא בארץ עם אחריות, אפילו קצרה, או שתמכור ותתייחס לזה כאל שכר לימוד. אם הרובוט מתחיל לעשות בעיות, זה לא נגמר.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

אחותי מכרה לפני חודשיים פיאט פנדה 2005 עם גיר רובוטי.

אני לא מבין את כל ההתלהמות פה שהגיר הרובוטי הוא דרעק או לא אמין.

לצורך העניין הפנדה הייתה שלי לפני שהיא עברה אליה ( אומנם רק חודשיים אבל עדיין )

הרכב הזה עשה אצלנו במשפחה מעל 40 אלף קילומטר, הרכב הזה היה מעולה! והציג אמינות מופתית. הדבר היחיד שהתקלקל היה משאבת דלק ( וגם זה באשמת אחותי, במהלך הבדיקה לרכב לפני שקנינו אותו נאמר לה במפורש לתדלק את האוטו כל פעם שהוא יורד מהרבע מיכל בגלל שהמשאבת דלק יושבת בתוך המיכל ובעצם הדלק מקרר אותה, או משהו בסגנון) אחותי נוסעת תמיד על המנורה, אז יום אחד הרכב פשוט עמד באמצע הדרך, חשבנו שנגמר הדלק מילאנו דלק בגריקן והרכב חזר לנסוע, לאחר כמה ימים שוב פעם אותו סיפור, הרכב הגיע למוסך ושם הוחלפה המשאבה ( בעלות של 400 ש"ח עם עבודה) לצורך העניין משאבת דלק לפאסאט של אמא שלי עלה מעל 1700 ש"ח.

אני לא טוען שפיאט זה שיא האמינות, ולמען האמת גם אני דיי מפחד מאיטלקיות.

אבל להגיד שהיצרן יצא בהצהרות ומכר רכב שאחרי 10 שנים לא שווה אלף שח זה לא נכון.

הרכב של אחותי נמכר ב 7 אלף ש"ח, בגלל שהקלאץ היה בדרך , היה רעש מהמיסב של הקלאץ, תיקון עלה 1700 ש"ח והעדפנו לקזז את זה במכירה כדי למכור מהר.

הרכב במחירון עלה 9500 ש"ח ונמכר ב 7 K.

לזכות הפנדה ייאמר שהרכב הזה לא ירד מ1-15 לעולם! חסכוני בדלק ורכב אידיאלי לסטודנט תפרן.

בנוגע לפותח השרשור, אם הלך כל הרובוט ( וזה מוזר ולא קורה לרוב) שכן שלי מחזיק פנדה עם 280 אלף קילומטר כבר 5 שנים וחוץ מקלאץ עוד לא החליף כלום.

פשוט תמכור לחלקים... כל הפרוצדורה של לייבא ולגרור יחד עם הסיכון שאולי זה לא יעבוד לא שווה את זה.

מכור בכמה שאתה יכול וזהו

פורסם

פיאט דווקא רכב מאד אמין, בניגוד לכל מיני דעות קדומות וסטיגמות.

בקשר ל40000 ק"מ. קודם כל זה לא הרבה. עם איזו נסועה הרכב נרכש על ידך? ידוע מה עשה הבעלים הקודם?

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם
אחותי מכרה לפני חודשיים פיאט פנדה 2005 עם גיר רובוטי.

אני לא מבין את כל ההתלהמות פה שהגיר הרובוטי הוא דרעק או לא אמין.

לצורך העניין הפנדה הייתה שלי לפני שהיא עברה אליה ( אומנם רק חודשיים אבל עדיין )

הרכב הזה עשה אצלנו במשפחה מעל 40 אלף קילומטר, הרכב הזה היה מעולה! והציג אמינות מופתית

...

שכן שלי מחזיק פנדה עם 280 אלף קילומטר כבר 5 שנים וחוץ מקלאץ עוד לא החליף כלום.

צר לי, אבל 40 אלף קילומטר זה לא מדד לכלום. פשוט כלום.

אני עברתי כמעט פי 4 קילומטראז' משמשפחה שלך עם הגיר הזה, פגשתי לא מעט בעלי רכב דומה בתחנות דלק, במוסכים "מומחים", בשטיפה, וכל פעם נושא אמינות הגיר עלה בשיחה, ולאט לאט הסתבר לי שאני לא היחידי שהקקה הזה נופל עליו, ויכול מאוד להיות שאכן יש בעייתיות מסויימת ברובוט.

מה גם כשחפשתי לתקן את הנבלה, (עוד בהתחלה כשהייתי צעיר ואופטימי) דיברתי עם לא מעט בעלי מקצוע, שמכירים את הרכב קצת יותר טוב ממני, התעמקתי באובססיביות במשך כמעט שנתיים בנושא הגיר הזה בפורומים בחו"ל, ובפתרון המחלות של הגיר הזה, וזה פשוט מכה - להרגשתי, כל בעל רכב עם הגיר הנבלה הזה, סובל ממנו, ואם לא סובל היום, אל תדאג, גם יומו יגיע.

לגבי השכן שלך עם ה280 אלף קילומטר, סביר להניח שאו שאתה או הוא לא מדייקים בנתונים שמסר לך, או שהבנאדם צריך למלא לוטו.

פתח יד2 פונטו גרנדה 2007\2008:

מתוך 37 תוצאות 9 מודים שעברו שיפוץ גיר \ רובוט \ מוח עוד בפרטי המודעה.

2 מוכרים את הרכב במכיר נמוך מ6,500 עם תקלה בגיר, לפי המודעה.

אני כבר אמרתי שאני גם מוכר, והורדתי את הפרסום כי אין לי זמן להתעסק עם זה עכשיו (אז תוסיף עוד 1).

וזה רק אלו שאומרים את האמת, בניכוי ה..לא מדייקים והלא מודעים.

מבטיח לך שבפועל, רובם אם לא כולם, עברו שיפוץ גיר, או סובלים בשקט.

אני לא מדבר בכלל על המחלה של כרית האוויר המתנפחת (רוב המוחלט של הרכבים) , או ההגה החשמלי (שאיכשהו לא סבלתי מהתקלה הזו), רק על הגיר.

אגב, הסבה ידנית לא אפשרי בעליל, עוד אחרי הפעם השנייה שתיקנתי, דיברתי עם המומחים בחדרה, שאלתי אותם לגבי זה ונאמר לי חד משמעית שזה לא ניתן בכלל, רכב אחר לגמריי.

פורסם
Stum,

סימפטומים ובעיות ידועות. מכיר את המערכות האלו די טוב. הסבירו לך נכון, רק "שכחו" או לא ידעו על שאר "הנדוניות" של הגיר הזה. הגיר עצמו באמת פשוט, זה באמת גיר רגיל. הבעיה זאת כל המערכת שמחליפה את הנהג בהחלפת ההילוכים.

שאלה: אם זה באמת כך, האם אולי אפשרי לנהוג ברכב באופן קבוע במוד ידני (כלומר החלפה ידנית ע״י הנהג) ובכך להמנע מכל הצרות? כלומר ״להוציא את הרובוט מחוץ לתמונה״?

פורסם

אגב, הסבה ידנית לא אפשרי בעליל, עוד אחרי הפעם השנייה שתיקנתי, דיברתי עם המומחים בחדרה, שאלתי אותם לגבי זה ונאמר לי חד משמעית שזה לא ניתן בכלל, רכב אחר לגמריי.

אל תהיה כל כך נחרץ,

דיברתי פעם עם ספי ממכון גירים סגולה הוא באמת מאוד מקצוען,

הוא אמר לי ש 90% מהרכבים אפשר טכנית להסב לידני,

אמנם ב 99% מהמקרים זה לא משתלם כלכלית כי חוץ מעלות הגיר יש את כל ההתאמות וכו'

שזה המון עבודה וכל מיני חלקים מיוחדים,

אבל אם האופציה שלך עכשיו היא מכירת הרכב לחלקים כמעט בחינם הייתי ממליץ לך לבדוק זאת.

אני לא יודע מי הם המומחים בחדרה אבל יתכן שהתמחותם היא בתיקון תיבות כאלו ולא בטוח שהם הסבו פעם רכב לגיר שונה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

@malcishua

הרובוט יחליט אם להעביר הילוך על פי אינסוף פרמטרים, גם במצב ידני, אם לא מתאים לו אתה לא תעביר הילוך, כולה כפתור בצורת ידית הילוכים, אתה נותן פקודה, הרובוט מבצע אם בא לו - הלוגיקה היא ב"מוח" של הרובוט.

@איצי בר

המומחים זה מוסך מאוד מוכר לבעלי האיטלקיות בצפון בשם מוסך עדי, בעלי מקצוע אמיתיים בחדרה (גם עולים בהתאם).

שם נאמר לי אז, שזה לא אפשרי, כשטענתי שיש לי מישהו שכן מוכן לעשות את ההסבה, והמחיר הוא לא פקטור מבחינתי, הובהר לי חד משמעית על ידי אחד מאנשי המקצוע שם, לא זוכר את שמו, שמי שאומר שהוא יכול לעשות את זה, אין לו מושג לאיפה הוא מכניס את הראש שלו - (פה הגיעו כל מיני תיאורים טכניים על התאמות והסבות, שקטונתי מלהבין) - כשבעל מקצוע מוערך, שמומחה לרכב הזה, ומכיר אותו מא' ועד ת' אומר לך דבר כזה, לא הייתי מזלזל במילה שלו. לא על חשבוני בכל אופן.

פורסם
שאלה: אם זה באמת כך, האם אולי אפשרי לנהוג ברכב באופן קבוע במוד ידני (כלומר החלפה ידנית ע״י הנהג) ובכך להמנע מכל הצרות? כלומר ״להוציא את הרובוט מחוץ לתמונה״?

כשאתה דוחף את הידית, אתה באופן ידני נותן פקודה למחשב להעביר הילוך, אבל את הפעולה עצמה, של ההעברה ולחיצת/שחרור מצמד מבצע הרובוט. לצערי זה לא פתרון. היתרונות בהעברה עצמית, שליטה ברכב והעברה יותר חלקה, אם יודעים לעזוב את הגז בזמן. בהילוכים גבוהים וטורים גבוהים, ההעברה די חלקה גם ככה.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם
@malcishua

הרובוט יחליט אם להעביר הילוך על פי אינסוף פרמטרים, גם במצב ידני, אם לא מתאים לו אתה לא תעביר הילוך, כולה כפתור בצורת ידית הילוכים, אתה נותן פקודה, הרובוט מבצע אם בא לו - הלוגיקה היא ב"מוח" של הרובוט.

כשאתה דוחף את הידית, אתה באופן ידני נותן פקודה למחשב להעביר הילוך, אבל את הפעולה עצמה, של ההעברה ולחיצת/שחרור מצמד מבצע הרובוט. לצערי זה לא פתרון. היתרונות בהעברה עצמית, שליטה ברכב והעברה יותר חלקה, אם יודעים לעזוב את הגז בזמן. בהילוכים גבוהים וטורים גבוהים, ההעברה די חלקה גם ככה.

הבנתי. חבל שאי אפשר ״לעקוף״ את הרובוט...

• תוכן חדש...