Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה לא היורש אתה יכול להסיע אותה לעו"ד ולהיות עד וכו'

אין חובה להפקיד את הצוואה אצל רשם הירושות.

אבל לא בטוח שצוואה תהיה מספיק טובה אם בן הזוג יטען לזכותו על מחצית הדירה למשל.

לכן עדיף הסכם גם אם זה גורם כרגע לאי נעימות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
אם אתה לא היורש אתה יכול להסיע אותה לעו"ד ולהיות עד וכו'

הוא לא יכול לדעת בוודאות שהוא לא היורש או יהייה היורש במידה ובעתיד מישהו יוותר על הזכות בירושה.

מנסיוני בנושא עדיף לשמור מרחק ולא להיות מעורב בעניין הצוואה בשום נושא.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

ישה האם המצווה עצמו לא רשאי לבחור על דעת עצמו מה יהיה עם רכושו? או שעצם העובדה שהם גרים ביחד אוטומטית מה ששלה מחצית שייך לו? (לא יודע אם זה משנה אבל יש לו דירה משל עצמו).

ואם נגיד והיא תדבר איתו ותיידע אותו על רצונה לרשום צוואה, הוא בכל זאת בעתיד יוכל להתנגד מאחר וכרגע אין לה רצון לרשום עליו כלום. הוא מעוניין לרשום הכל על ילדיו והיא מעוניינת לרשום הכל על ילדיה, איך מתנהלים נכון מפה?

פורסם

עקרונית כן, אבל כתיבת הסכם עשויה לחסוך הדיינות משפטית ארוכה בעתיד.

כיוון שיש הסכמה בין בני הזוג כדאי להעלות אותה על הכתב ולתעד זאת במקום הנכון (במקרה זה בית המשפט לענייני משפחה) למען הדורות הבאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המצווה יכול לצוות את רכושו למי שהוא רוצה

הבעיה שלא כל רכושו הוא שלו ומגורים משותפים וניהול משק בית משותף יכולים ליצור לבן הזוג זכויות בדירה

לכן אם שני הצדדים בעלי רכוש ורוצים שאכן הכל יגיע ליורשים בני המשפחה שלהם, עדיף הסכם בו ייכתב במפורש שעל אף המגורים המשותפים וניהול משק בית משותף הדירה שלה כולה שייכת אך ורק לה והיא רשאית להוריש אותה לכל מי שתחפוץ , כך גם לגבי הדירה של בן הזוג.

עו"ד שבקי במטריה חשוב כדי לא למצוא הפתעות במאה ועשרים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הבנתי

סתם שאלת ד"א - כרגע הם גרים בדירה שלה ולכן יכול לדרוש זכויות ממנה, אך מה בנוגע לדירתו שכרגע "נטושה"?

בעיקרון יוצא שהוא זכאי לדירה של עצמו ב100% ועוד קצת מהדירה שכרגע חיי בה?

פורסם

הדירה שלו מרוחקת מבחינת היחסים ביניהם מה שלא כן על הדירה בה הם גרים ביחד והוא נושא לשם הדוגמה בהוצאות אחזקתה וכו'.

הוא גם יכול למכור אותה מבלי שתדעו אפילו.

ללמדך על ההבדל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני לא יודעת אם זה עוזר, אבל אמא שלי גרה עם בן זוג (פרק ב') בדירה שלה כבר כמה שנים, והפתרון שלה היה לנסח ביניהם חוזה שכירות (הוא חתום כדייר בדירה), ובצוואה שלה כתבה שכל דייר בדירה יהיה רשאי להישאר לגור בה בתנאי שכל הילדים מסכימים לכך, ואחרת נקוב פרק הזמן שלאחריו הוא צריך לעזוב.

אני לא יודעת אם זה מהווה כיסוי מלא, אבל בטוחה שאמא שלי בדקה את האופציות היטב, ובלי קשר בן זוגה הוא האדם האחרון שאני יכולה לחשוב עליו שינצל משהו לרעה.

אני משתפת כדי שתבררו ותשקלו עוד אפשרות שאולי רלוונטית.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)
אני לא יודעת אם זה עוזר, אבל אמא שלי גרה עם בן זוג (פרק ב') בדירה שלה כבר כמה שנים, והפתרון שלה היה לנסח ביניהם חוזה שכירות (הוא חתום כדייר בדירה), ובצוואה שלה כתבה שכל דייר בדירה יהיה רשאי להישאר לגור בה בתנאי שכל הילדים מסכימים לכך, ואחרת נקוב פרק הזמן שלאחריו הוא צריך לעזוב.

אני לא יודעת אם זה מהווה כיסוי מלא, אבל בטוחה שאמא שלי בדקה את האופציות היטב, ובלי קשר בן זוגה הוא האדם האחרון שאני יכולה לחשוב עליו שינצל משהו לרעה.

אני משתפת כדי שתבררו ותשקלו עוד אפשרות שאולי רלוונטית.

מיקה, לדעתי התרחיש שציינת לא בהכרח יגן על אמך (או היורשים), זה מאוד תלוי באופן בו הם מנהלים את חייהם. למשל, האם הם מנהלים משק בית משותף? כלומר האם הם מתחלקים בהוצאות השוטפות (כולל מזון) או שכל אחד משלם רק על עצמו? כנ״ל לגבי תחזוקת הבית. האם הוא אכן משלם את שכר הדירה בכל חודש או שמדובר רק בחוזה ״על הנייר״? אם כן, האם התשלום הזה נכנס לחשבון פרטי של אמך או לחשבון משותף (או לצורך העניין - האם הוא משמש רק את אמך או את שניהם יחד)?

להערכתי - המצב הנוכחי לא משחק לטובת אמך (אבל זה תלוי גם בתשובות לשאלות הנ״ל). אני מציע לחתום על הסכם ממון, כך היא ואתם יכולים להיות בטוחים בכך שאתם מוגנים במקרה הצורך. גם אם את סומכת לחלוטין על בן זוגה, האם את יכולה לומר את אותו הדבר על היורשים שלו?

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

תודה. הם מנהלים משק בית משותף. למיטב ידיעתי יש לכל אחד חשבון נפרד, וחשבון אחד משותף להוצאות שוטפות. היורשים שלו (ילדים) בקשר מעולה עם אמא שלי. מה צריך להיות החשש מהיורשים *שלו*?

האמת שכל הדיון פה מעורר בי חששות שלא היה קיימים לפני כן, וזה קצת מציק לי להטיל דופי בבנאדם שבסה"כ מתייחס אליי יותר טוב ממה שאבי הביולוגי התייחס. אני אברר איתה בעדינות איפה הדברים עומדים מבחינתה. היא בסה"כ מאוד שקולה וזהירה ואולי אני לא יודעת הכל, אבל בהחלט שווה לפחות לשאול.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

קודם כל, אקדים ואסייג את תשובתי בכך שאיני עוסק במשפטים וכל מה שאני כותב הוא דעתי האישית, מתוך ניסיון במצב דומה למצב שתיארת, ובשום אופן לא מהווה ייעוץ משפטי. אני ממליץ לך בכל מקרה להתייעץ עם עו״ד לגבי הנושא.

אם הם אכן מנהלים משק בית משותף (וכנראה עונים על הקריטריונים של ידועים בציבור), זה עלול להוות עילה לדרישה מצידו לחלק מהדירה במקרה של פרידה (או גרוע יותר), למרות חוזה השכירות (לא ענית אם הוא אכן משלם את השכירות ולאן היא הולכת). יחסים של משכיר-שוכר לא בהכרח שוללים יחסים מסוג אחר.

לגבי האמון - אני מבין אותך לגמרי, האמיני לי. כאמור, אני הייתי במצב מאוד דומה לשלך לא מזמן. לדעתי בסופו של דבר שני הצדדים חיים הרבה יותר בשלווה וברוגע אם שניהם מרגישים שהעניינים האלה הוסדרו לשביעות רצונם.

לגבי היורשים - במקרה (חו״ח) של מוות רכושו של הנפטר מתחלק בין היורשים שלו. במקרה הזה הם עלולים לדרוש את חלקם בחלקו של אביהם בדירה בטענה שאמך והוא היו ידועים בציבור וניהלו משק בית משותף.

בנוסף, למרות שאת סומכת עליו, לא מן הנמנע שהם ינסו ואולי גם יצליחו להשפיע על דעתו במקרה למשל של פרידה (או חו״ח גרוע יותר).

בקיצור, אני ממליץ לך מאוד לשכנע את אימך לחתום מולו על הסכם ממון. אני חושב שאחרי שיעברו את המבוכה הראשונית, שניהם ירגישו רגועים יותר אחרי שיעשו את זה.

עריכה אחרונה על ידי malcishua

• תוכן חדש...