Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השנקל שלי: שב"ס זה מקום מדכא. מאוד. בייחוד אם אתה בתוך מתקן כליאה. גם כח האדם הוא, בעדינות, לא תמיד מהאיכותיים (בלי להשמיץ אף אחד אישית).

דווקא בעמותה מקושרת לדעתי אתה יכול לייצר המון קשרים שיוכלו לעזור לך בהמשך, אבל מהתיאור שלך זה פחות מסתדר בעניין הגמישות. לטעמי זה התפקיד הכי מעניין ומספק.

גם לי נראה שהעבודה ביישוב בתנאים שפירטת עדיפה, אלא אם מראש מדובר בשדה מוקשים. זה תלוי ביישוב, באופי התפקיד, וביכולות הפוליטיות שלך.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אם יש דרישה לגמישות בשעות - חד משמעית מזכיר ביישוב. גם זה מקום שכבר נמצא אצלך בכיס.

שב"ס - לא מכיר, אבל נראה לי שזה כמו קבע בצה"ל - סביבה שוחקת ומערכת אטומה, וגם העבודה לא הכי נעימה (התנהלות עם אסירים). אני הייתי מוותר.

תפקיד שמצריך נסיעות תכופות ברכב פרטי ומשלם רק 80 א"ג לקילומטר? זה בקושי מכסה דלק. ואם זה ארגון חברתי, אז במקרה שתבוא אליהם בדרישות כלשהם, ינפנפו אותך בטענה של "מה אתה מבין, זה שליחות וזה, יא קפיטליסט חזיר".

בקיצור יש לך משפחה לפרנס, לך על בטוח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קראתי ומדבריך עולה שהמשפחה חשובה לך, שעות העבודה וגם איכות העבודה הם פרמטרים קובעים.

האופציה השלישית ביישוב עונה על זה, מבחינה כספית אתה יכול להוסיף עבודה ביום הפנוי וכמובן להתקדם.

לדעתי יש לך את כל המרכיבים כדי להצליח גם מבחינה כלכלית (על הנייר).

מאחל לך המון בהצלחה, העיקר שתהיה שלם עם הבחירה שלך ומאושר במעשיך

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם

אופציה ג'. זה מה שבחרתי עבורך כשקראתי את ההודעה הראשונה, ואז ראיתי שיש עוד לא מעט שמסכימים איתי.

ב' לא נראית רלוונטית, לא מבחינת תנאים ולא מבחינת גמישות. א' פחות טובה בנושא הגמישות, ומבחינת תנאים ומרחק לא היסטרית (תנאים של עובדי מדינה הם אחלה צ'ופר, אבל הפער מהאפשרויות האחרות לא מצדיק).

בהצלחה!

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

וואוו. אין לי מילים לומר כמה שעוזרת לי אחדות הדעים כאן. מעניינת השלילה המוחלטת של אופציה ב. חשבתי ש80 אגורות זה סביר (חישבתי 0.4 לסולר ועוד 0.1 לטיפולים). ממש ממש תודה לכולם. אתקדם לסגירה...

פורסם

אגב, מפתיע לגלות שבפוטו פיניש של האבטלה פתאום מגיעות המון הצעות רלבנטיות. כל אחת משלוש ההצעות הייתי לוקח לפני חודש בלי להתלבט...

פורסם

מאחר ויש לי חבר שוטר + שירת איתי סוהר במילואים (בתקופה שעוד עשיתי מילואים), הידע שלי לגבי השב"ס:

1. אין יותר קביעות. כל פעם חותם הארכת חוזה ל-5 שנים. נכון להיום, בגיל 55 יוצא לפנסיה.

2. קידום מהיר בדרגות (יחסית למשטרה).

3. לגבי כ"א לא איכותי - זה היסטוריה. נכון שזאת עבודה לא הכי סימפטית עם קהל לא הכי סימפטי - אבל אולי תהנה ממנה.

4. יש הרבה הטבות בתור עובד ממשלה. יש גם עליה בשכר עקב ותק + (כמדומני שעדיין קיים) גמול א+ב.

5. לגבי עבודה בשבתות/ חגים/ לילות - תלוי בתפקיד שלך. במידה ואינך בתפקיד מבצעי - אז אינני חושב שתידרש לכך.

6. יש תככים. אך מאחר ואתה קצין, אני מניח כי פחות תושפע מכך.

7. דבר שאתה צריך לבדוק מול השב"ס -> אני יודע שבמשטרה יש הנחייה שקצין שלא מקודם מדרגת פקד לרפ"ק תוך X שנים (כמדומני 5 שנים), אז הוא מפוטר (אני חושב שהגישו בג"צ לגבי כך. לא יודע מה קורה עם זה). האם זה קיים גם בשב"ס והאם זה משפיע עליך בבוא הזמן.

כפי שמובן מתשובתי - אני מציע לבחור בשב"ס - במידה ואתה לקראת סיום הליך קבלה.

ארגון חברתי - למיטב הבנתי, הכי פגיע לשינויים. בד"כ מתבסס על תרומות. + החזר נסיעות מעליב. אתה למעשה מממן להם רכב. לזרוק להם את המשרה בפנים (אתה אולי מרוויח שם X, אך למעשה אתה מרוויח שם הכי פחות בגלל הוצאות נלוות שיהיו לך על הרכב).

מזכיר בישוב - לדעתי זה רק מחוסר ברירה. מאחר ומהות העבודה לא ברורה - אי אפשר לתת המלצה איכותית.

קח בחשבון כי במידה ותהיה אי הסכמה בנושאים בתחום עבודתך, בינך לבין שכנים/ חברים בישוב - זה עלול לפגוע בקשר ביניכם.

יתכן שיש מקום לקידום כאן. אך מאידך, אתה חשוף גם לתככים.

פורסם (נערך)

מצטרף לממליצים על ג'.

במסגרת עבודתי יוצא לי להסתובב הרבה בפריפריה (כולל באזור שלך, צביקי) ולפגוש במזכירי יישובים בהתיישבות העובדת. הרושם שלי הוא שמדובר בתפקיד עם פוטנציאל משמעותי מאוד, ההשפעה של מזכיר יישוב בפריפריה יחסית לגודל האוכלוסיה היא בסדרי גודל יותר גדולה מאשר השפעה של ראש עיר בגוש דן. מזכיר יישוב טוב יכול לתרום תרומה משמעותית ביותר להתפתחות היישוב שלו. בנוסף, התפקיד בפרופיל גבוה מאוד לא רק מול היישוב פנימה אלא החוצה מול המועצה והיישובים האחרים בה, וכלפי ארגונים ציבוריים, ממשלתיים ועסקיים. מה שכן, צריך לקחת בחשבון שכנראה צריך להיות פוליטיקאי טוב ולגדל עור עבה.

ד"א, רק לסבר את האוזן, הכיוון שלך היה צריך להיות 2-3 ש"ח לק"מ.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

לגבי שב''ס בדקת באיזה דרגה תתחיל ומה הליך הקידום מבחינת דרגות? האם הליך שבלוני עם פז''מ או שתצטרך לתת הרבה מעבר כדי להתקדם? מה האופק לדרגת קצונה הבאה? בן כמה אתה כמו כן?

לגבי שב''ס זה מעט דומה למשטרה, אבל רק מהבחינות של המערכת עצמה והתנאים, העבודה שונה לגמרי.

א. אם תסיים קורס קצינים תבדוק לכמה זמן אתה מחוייב למערכת

ב. מבחינת קביעות זה לא מה שהיה פעם אבל ממש לא ממהרים לפטר אלא אם אתה ממש צולע, לגבי משטרה מעטים השוטרים שראיתי שמפוטרים וכל אחד כזה גם ככה בילה בארגון הרבה ממה שהיה צריך לבלות!

ג. לגבי מה שנרשם פה על קידום בדרגה ופיטורים זה ממש ממש לא נכון ומרבית הקצינים מבלים הרבה יותר זמן בדרגת פקד מאשר 5 שנים! חייב מינימום תפקידים כדי להתקדם לרפ''ק וכל תפקיד אורך כשנתיים +- , מרבית הפקדים מבלים לפחות 6 שנים בדרגה וחלק הרבה יותר, מכיר גם מיקרים חריגים של 13 שנים בדרגת פקד!

סה''כ ממליץ אך תלוי בקידום ובגיל!

האוכלוסיה שתעבוד בה בהחלט לא סימפטית וגם הסביבת עבודה לא הכי נעימה, אתה בבית סוהר עם כל האוירה איך שלא תסובב את זה!

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

מצטרף לממליצים על אופציה ג׳, את הסיבות כבר פירטו פה.

לגבי החזרי הנסיעות - כשהייתי ילד בן 17 היו משלמים לי שקל וחצי על קילומטר. 0.8 זה מעליב.

לפי היכרותי עם גיוס לגופי ביטחון, הגיוס יהיה אפשרי גם בעוד שנה וגם בעוד שנתיים לכן האופציה תישאר פתוחה גם בעתיד ועשויה לשמש מעין רשת ביטחון.

מה שכן, אני לא זוכר אם יש הגבלת גיל בגיוס לשב"ס, אז שווה לבדוק באם תבחר להסתמך עליהם בתור רשת ביטחון.

פורסם

ובכן, בהמלצתכם אבחר בג, מה שגם היתה נטיית ליבי.

מעט התייחסות למה שהועלה כאן לגבי שב"ס:

התפקיד המוצע הוא של קצין רווחה, דהיינו ללא משמרות.

שכר בסיס נמוך, ותוספת גמול השתלמות וותק מקצועי מביאות אותו לסכומים שתוארו.

יש מגבלת גיל בכניסה, ואני ממש בקצה שלה. לכן היתה התלבטות גדולה.

האמת, שבכל פעם שהייתי בכלא, (בהתנדבויות שונות) זה היה נראה לי מרתק. אבל בכל בחירה אתה גם בוחר מה לא. וכאן נראה שהתשובה מתבקשת.

• תוכן חדש...