Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני עד 75K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה לגבי הסנדרו של דאצ'יה ? -

(הם שייכים לרנו)

הביאו אוטומט וזה אפילו משאיר עודף מהתקציב

גם הסטפווי קורס אובר נכנס בתקציב

פורסם

אם אתה מקיא דם בשביל ה70k האלה, למה אתה רוצה להחליף? מאיזו שנה הi20 שלך? מה רע לך איתה?

אני אישית פחות בעד להתאבד כלכלית בשביל רכב חדש. נכון שיש לך אחריות ואתה יודע בוודאות מה עבר (או לא עבר, יותר נכון) על האוטו, אבל זה לא אומר שאי אפשר למצוא רכב בין שנתיים שטופל בסדר והתייחסו אליו יפה. מה שכן, כשקונים רכב ממש חדש יד שניה צריך באמת לוודא שלא מדובר באיזו קטסטרופה, כי רוב האנשים הסבירים לא מוכרים רכב כל כך מהר.

בתקציב שלך אפשר למצוא סוויפט, מאזדה 2, יאריס ואולי הונדה ג'אז, אבל היא פחות נפוצה בכללי. המאזדה 2 פחות חסכונית בדגם הקודם, וצריך גם לוודא שאתה מחפש את הדגם עם 6 כריות אוויר (לא זוכר כרגע אם זה דינמיק או אקטיב). גם פיג'ו 208 (עם ה1.2 טורבו, השילוב הקודם פחות מוצלח) או קליאו יכולות לבוא בחשבון. גם i20 חדשה יותר כמובן יכולה להתאים, גם היא כנראה קצת פחות חסכונית.

האיביזה וכל הוואגיות עם ה-dsg7 המפורסם, לא בטוח שעונה לדרישה של אמינות.

בהצלחה!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אם אתה מקיא דם בשביל ה70k האלה, למה אתה רוצה להחליף? מאיזו שנה הi20 שלך? מה רע לך איתה?

בהחלט! מה הטעם להחליף רכב אם זה כל כך קשה כלכלית? אני חושב שיש פשרות יותר הגיונית. I20 היא רכב אמין למדי.

האיביזה וכל הוואגיות עם ה-dsg7 המפורסם, לא בטוח שעונה לדרישה של אמינות.

+1

זה נקודה שלפותח השרשור כדאי לחשוב בכובד ראש לפני שהוא בוחר רכב עם גיר כזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עדכון בהגבלות הפיננסיות -

נוספה אופציות של רכישת רכב חדש מהחברה, בתקציב של 100K עם חריגה של 10K נוספים במידה ויצדיקו.

אוטומטית עלתה לי לראש הפולו - מתאימה לי מכל הבחינות. השאלה שלי היא האם עומדת לצאת צורה חדשה לפולו (בשנה הבאה/בשנה שאחריה?) מה שיכול לגרום לירידת ערך גדולה יותר מהצפוי?

לחילופין, אילו עוד אופציות קיימות בטווח המחירים הנ"ל לרכב חדש שסביר להניח שירידת הערך שלו בעוד כשנתיים או שלוש תהייה בגדר הסטנדרט (המאוד גבוה :( )?

פורסם

הפולו עברה מתיחת פנים ב2014 (הגיע לארץ באמצע 15?). זה אומר שצפוייה מתיחת פנים / צורה חדשה לגמרי בשנה/שנתייים הקרובות?

פורסם

אמינות וחיסכון במחיר כזה זה יאריס היברידית.

אבל תכלס, אם אתה רוצה פולו, קנה פולו. לא לכל החלטה אמוציונלית צריך למצוא צידוק רציונלי (רק שלא תגיד שלא ידעת, dsg7, מבטיח לא להגיד שוב).

לא מצליח לגמרי להבין את הניסיון לקלוע לירידת הערך העתידית. אם אתה מנסה לחסוך, קנה רכב משומש בן 2-4 ותחסוך בירידת ערך. אם אתה קונה חדש, אתה משלם עבור האמינות, האחריות והכיף ברכב חדש. זה עולה יותר. מתי יצא הדגם החדש (אלא אם זה יקרה מחר בבוקר והשיפור משמעותי וידוע מראש) נראה לי השיקול הכי פחות מעניין. מה כבר יהיה בפולו החדשה? נהיגה אוטונומית ומנוע של 250 כ"ס?

אני מסכים איתך

פורסם
אמינות וחיסכון במחיר כזה זה יאריס היברידית.

אבל תכלס, אם אתה רוצה פולו, קנה פולו. לא לכל החלטה אמוציונלית צריך למצוא צידוק רציונלי (רק שלא תגיד שלא ידעת, dsg7, מבטיח לא להגיד שוב).

לא מצליח לגמרי להבין את הניסיון לקלוע לירידת הערך העתידית. אם אתה מנסה לחסוך, קנה רכב משומש בן 2-4 ותחסוך בירידת ערך. אם אתה קונה חדש, אתה משלם עבור האמינות, האחריות והכיף ברכב חדש. זה עולה יותר. מתי יצא הדגם החדש (אלא אם זה יקרה מחר בבוקר והשיפור משמעותי וידוע מראש) נראה לי השיקול הכי פחות מעניין. מה כבר יהיה בפולו החדשה? נהיגה אוטונומית ומנוע של 250 כ"ס?

צורה חדשה מורידה את הערך של הצורות שקדמו לה, לא? (אני באמת שואל)

ככל שהחיפוש מתקדם הפולו נראית יותר ויותר כאופציה לא טובה בהתאם לפרמטר של "שמירה על הערך" שחשוב לי שיהיה בקנייה הזאת. מה לגבי הסוויפט/ מאזדה 2? מה לגבי שמירת הערך שלהן ואיך הן באופן כללי בתור רכב בסגמנט המדובר?

פורסם (נערך)

דגם חדש (או אפילו מתיחת פנים משמעותית) יגרום לירידת ערך גדולה יותר, כתלות בשיפור המוצג (עלול גם להיות הפוך במקרה שהדגם החדש פחות מוצלח).

אבל שוב, ירידת ערך היא אחד מהפרמטרים הבעייתים לחיזוי, והיא בכל אופן גבוהה יותר ברכב חדש מאשר ברכב משומש. אם זה כל כך קריטי בשבילך, אולי עדיף לחזור לתוכנית המקורית.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

בהתאם לאופציות המימון והתכנון לעתיד, אני ממליץ לעצמי לרכוש רכב חדש שבעוד 3 שנים יימכר בלפחות 70, אם לא 80K, או רכב יד שנייה שיעלה באיזור ה70-75K. בהתאם לזה, נראה לי שבאופן אישי הקנייה הטובה יותר בשבילי היא רכב חדש, תוך מתן תשומת לב לשווי "הצפוי" של הרכב בעוד כ-3 שנים כשאצטרך להחליף אותו. לדוגמה, הפג'ו 208 ירדה מהפרק רק בגלל השיקול הזה.

מה אומרים על המאזדה 2 והסוויפט החדשות? רכבים שעומדים בפרמטרים המבוקשים? והאם יש רכב שעדיף על פניהן בסגמנט בהתאם לפרמטרים?

פורסם

אני מאמין שתוכל למצוא את המאזדה 2 החדשה ביד 2 במחירים האלה. הייתי לוקח רמת אבזור דיינאמיק ומעלה.

המאזדה 2 החדשה לדעתי טובה יותר ברוב הפרמטרים מה- I20 החדשה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

חיפוש קצר ביד 2 מעלה שעל סוויפט מ-2014 (גיל ממוצע 2.5) מבקשים 67-75, ועל מאזדה 2 (דור קודם) מבקשים 50-74. שים לב שאלו המחירים המבוקשים, לא מחיר סגירה בפועל. לא זוכר כמה הן עלו כחדשות ב-2014, אבל לדעתי לא רחוק ממחיריהן כיום.

בהתחשב בעלייה (המהותית) במספר הרכבים החדשים שעולים לכביש בשנים האחרונות (שתתורגם כנראה לעלייה בהיצע בשוק היד 2 בעוד כמה שנים), יש גם סיכוי לירידת ערך גבוהה יותר לרכב חדש שיעלה היום על הכביש במשך 3 השנים הבאות. אמנם מדובר, במקרה הטוב, בספקולציה, אבל לדעתי למכור בעוד 3 שנים סופר מיני שעולה היום ~95 ב-80 או אפילו 70 לא יהיה פשוט, בטח לא מובטח.

מכאן, שוב, אם אתה מחפש לחסוך בירידת ערך מומלץ לקנות רכב יד 2. מאזדה 2 מ-2014 (לדוגמא) תהיה זולה יותר מהסכום שהקצבת בהתחלה, תהיה אמינה באופן סביר+ ותהנה מירידת ערך נמוכה יותר מאשר אחת חדשה.

אני מסכים איתך

פורסם

תודה רבה יואב

ואללה ופו, אשתף אתכם במחשבה שלי אחרי שקיבלתי את האינפורמציה ממכם -

המאזדה 2 החדשה היא סופר מיני שעולה יותר מ80-95K כחדשה (105 לדיינמיק ו111 לספורט, כמובן שהמחיר שישולם בפועל יהיה נמוך יותר), אך זה ה"מחירון". לאוטו יקר יותר תהייה ירידת ערך שנתית גדולה יותר בסכום, אבל בסוף הדרך, בתום ה3 שנים, בהנחה ששאר הדברים קרו בצורה דומה, השווי שלה יהיה שווה יותר מסופר מיני שעלתה 15K פחות כחדשה (נכון?)

מכאן אני מסיק ככה - תמורת רכב יד שנייה אני מקבל עלות רכב זולה יותר, ירידת ערך מופחתת לעומת רכב חדש ורמת אמינות דומה (תלוי במה עבר הרכב ביד הראשונה)

התחום של הסוויפט והמאזדה 2 בנות שנתיים הוא 50-75K. לאחר שלוש שנים (כשהן בנות 5) הן יאבדו סכום X מערכן.

סוויפט/מאזדה 2 חדשה מהחברה יאבדו ערך X גבוה יותר בתום 3 השנים.

כאן נכנס שיקול של האם אני מוכן להשקיע עוד כסף כרגע תמורת כל הפיצ'רים שרכב חדש נותן לעומת רכב יד שנייה, וצפיית שוק לטווח שרק ישראלים יכולים לצפות לו.

אשמח אם מישהו יוכל לתקן/לאשר את הדברים שכתבתי למעלה על מנת שאדע שקיבלתי את כל האינפורמציה ממכם בצורה נכונה ושאוכל לגשת לקבלת ההחלטה עם כל המידע פרוס לפניי

תודה רבה לכם :D

• תוכן חדש...