Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמסטרדם באמצע ינואר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

המטרה לסוע עם האשה (לא היתה מעולם באמסטרדם אני לפני 12 שנה ביקרתי) ללא הילדים לארבעה ימים של מנוחה אוכל טוב וגם קניות אני מניח, יודע שקר מאוד באירופה למרות זה האם מומלץ? מלונות טובים מומלצים? אם לא יקרה בתאריכים האילו לא נוכל לסוע עד סוף השנה.גם אלטרנטיבות מעניינות יתקבלו בברכה.

תודה

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם (נערך)

מומלץ? תלוי ה אתם מחפשים.

היתרון בחורף הוא המחיר - בעקר של טיסת ומלונות

החסרון - ההפרש במחיר מתקזז ברכישת ציוד חורפי מתאים: בגדים תרמיים, פליזים\צמר\שאר בגדים חמים, מעילים כבדים, כובעים וצעיפים להגנה בפני הקור והגשם. כמובן שאם יש לכם הציוד הבעיה נפתרה.

אישית קניתי לפני 12 שנה מעיל צמר כבד לצורך נסיעה דומה (אמסטרדם ובריסל בפברואר), משמש אותי עד היום. השבוע השתתף בהגנה בפני הקור (3- מעלות) והשלג בסופיה. הנקודה היא שמדובר ברכישות לטווח ארוך, כיון שציוד איכותי שאינו בשימוש יום יומי מתבלה בקצב איטי ביותר.

ד"א - בענייני קניות אמסטרדם דווקא אינה ה-מקום, הולנד מדינה די יקרה. מבחינה זו עדיפות דווקא לגרמניה או למזרח אירופה. בטיול השבוע, שהזכרתי קודם, המזוודות יצאו ריקות והתמלאו היטב (ונוסף אליהן נרכש ומולא תיק צד גדול), ובמחירים מגוחכים. חבר פורום נוסף נמצא שם כעת, אולי הוא יוסיף תובנות. מכל מקום, החבילה של ישראייר זולה, המלון טוב ודי מרכזי - שווה בדיקה. גם מגרמניה שבתי לפני חודשיים עם כל טוב ובזול.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרך טובה להתמודד עם הקור:

1. נעליים טובות. אפשר גם ב-300 ש"ח, של Hi-Tec. גם טימברלנד/קטרפילר גבוהות זה טוב. אם אתה ממש מאלו שקר להם ברגליים, אז אפשר גם גרביים טרמיות.

2. חולצה טרמית. אפשר גם לא יקרה מלמטייל או ריקושט וכו'. עושות הבדל ענק. חשוב שתהיינה צמודות.

3. פליז. עבה או דק, כל אחד לפי הטעם שלו (בשביל שאני אלבש גם מעיל רוח וגם פליז עבה, צריך להיות קר ברמה של שלג נערם...).

4. מעיל רוח/סופטשל, כשכבה אוטמת. זה חשוב במקומות ליד הים, איפה שהרוח מקפיאה. בתוספת של פליז + חולצה טרמית, אפקטיבי ברמות של מינוס עשר מעלות.

2+3+4 יאפשר לכם להיות חמים בחוץ, גם כשממש קר, בלי להיות ספוגי זיעה כשנכנסים פנימה, ועם מינימום סרבול.

5. כובע פליז (עושה את כל ההבדל).

6. צעיף או buff

7. כפפות

סה-טו.

רב הדברים הללו שימושיים גם בארץ. ביחד, הם מועילים יותר ממעיל עבה, והרבה פחות מסורבלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לגבי הצעיף והכובע - אני לא אוהב צעיפים, מעדיף כובע גרב לא היתרון של כובע גרב - מצד אחד אפשר להרים אותו על האף, מצד שני, כאשר נכנסים למקומות חמים, מורידים את כיסוי הראש והוא נשאר על הצואר כפס צר ולא מעיק. לחייב להיות בה מאד, אבל חייב להיות אטום. אם הוא לא מספק אפשר לחבוש מעליו כובע צמר\פליז או את הקפושון של המעיל.

משהו שהבאתי לבנים שלי - שאחד מהם מתכנן נסיעה לריגה בפברואר, והאחר משרת ברמה"ג, כובעי כלב. אלה לא כובעי הכלב הצה"ליים שחבשתי לפני שלושים ומשהו שנים בלבנון, אלא כובע שסגור יותר טוב מאחור, והאוזניים שלו מכסות היטב את האוזניים שלך.

לגבי הנעליים - הדבר החשוב ביותר הוא האטימות. כל חדירה של מים תגרום לרגלים שלך לקפוא. על בידוד תרמי לא מושלם אפשר להתגבר על ידי שימוש בגרביים מתאימות, אפילו שני זוגות זה על זה.

ספציפית לגבי אמסטרדם - זכור לי שגם במינוס מעלה אחת עם שלג שלא נערם הרוח גרמה למזג האויר להיות מקפיא.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גרתי מהצד השני של אמסטרדם, בניוקאסל. הרוחות מקפיאות. מעיל אטום זה פתרון.

אישית, אני לא יכול לסבול כובעי גרב או כלב. חונקים אותי. Buff זה פתרון טוב.

ברור שהנעליים חייבות להיות חסינות מים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא צריך להגזים. אם אין רוח אז ביגוד רגיל ומעיל רגיל מספיק כשרצוי להוסיף כפפות. מה שמעצבן זה מעט שעות האור והקרח על המדרכות.

לגבי מלונות גרנד הוטל אמרט, קרסנפולסקי ורנסנס טובים מאוד אבל יקרים (אלא אם תמצא דיל טוב). הם גם ממוקמים מעולה ממש ליד התחנה המרכזית ובמרחק הליכה מכיכר הדאם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מנוחה + אוכל טוב + קצת קניות = קפריסין הטורקית

בכל מקרה, אם תטוס לאירופה, כפפות עור חובה מבחינתי. תהנו

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

תודה לכולם כרטיסים הוזמנו .לגבי לבוש לקור פליזים ומעילים טובים יש.לאשה יש מגפיים מצוינות למזג אויר קר ,לי בנתיים הפתרון הכי טוב הוא​ מגפי רדבק עם גרביים תרמיות.מלונות יוזמנו בהמשך.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

עם הקור לא בעיה להתמודד.

זה הגשם שמחרב טיולים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

כבר שלושה שבועות מאז שחזרנו אבל אעדכן בכל זאת

שהינו במלון מריוט רנסס מכיוון שהיה לי נקודות מהעבודה שהספיקו לשני לילות חינם מתוך הארבעה לילות. המלון הוא אחד מהשלושה שהומלצו פה ברמת חמישה כוכבים והוא היה סבבה לגמרי מיטות קצת רכות לטעמי(תודה לממליצים)ארוחת בוקר מעולה והמחיר הוא 150 יורו ללילה לזוג(כמו אירוח קיבוצי בארץ:-)

לגבי הקור שממנו חששנו ,הטמפרטורות היו בין 5 למינוס אחד ולמרות זה נהנינו מאד להסתובב שעות ברגל,מעיל טוב כפפות וכובע פליז,הבאתי גטקס טרמי שלא השתמשתי בו,הגרביים הטרמיות עשו עבודה טובה,גשם ירד רק ביום הראשון.

בחרנו לטוס בטרנסוויה למרות שהמחיר היה כמו אלעל,אל על ממריאים בשלוש ארבעים בבוקר לאמסטרדם (שהם לא בשביתה) וזה לא התאים לנו לחופשה. הטיסות בטרנסוויה היו בסדר גמור מטוסים מודרנים ושידרגנו בשישה יורו למקומות מרווחים במעבר היה שווה את המחיר.

קצת תובנות לסיום

כולם שם נוסעים באופניים גם בחורף אבל לא ראיתי אופניים חשמליים בכלל (אולי רגולציה?)

הכל נקי מאד אין קקי של כלבים בכלל ברחובות אבל גם ראיתי אולי שני כלבים בחמישה ימים.

הנהגים שם מצפצים דיי הרבה אחד לשני וראיתי גם כניסות לצומת וחסימות בשעות השיא אבל זה עדיין רחוק מאד ממה שקורה אצלנו.

לנו זה עבד מעולה לחופשה רגועה של חמישה ימים ללא הילדים,מנוחה,אוכל טוב.קצת קניות אטרקציות התירות הרגילות בעיר ועוד כמה דברים שהעיר מציעה..

תודה לאילו שעזרו

עריכה אחרונה על ידי blackpolo
פורסם

לפי שעות הטיסה שהזכרת יצאת ביום ששי. רק ביום ששי יש המראות כל כך מוקדמות - בשאר השבוע אין המראות לפני 5 בבוקר - ואלעל טסים מוקדם כדי לחזור לפני השבת. יש בכך חסרון ויתרון - לילה לבן, אבל עוד יום לטיולים.

ככל הנראה באירופה האופנים החשמליים אסורים. הייתי לפני שנה וחצי בדנמרק - והתחושה היא שבדנמרק יש יותר אופנים מאשר בהולנד (למרות שרק שליש האוכלוסיה) - אבל לא ראיתי ולו זוג חשמלי אחד. בריא לרוכבים ובריא להולכי הרגל.

לגבי הלבוש - עניין של הרגל ועניין של שאר הלבוש. אם יש לך בגדים מספיק חמים ואתה בתנועה מרובה השכבה התרמית פחות קריטית. אני הייתי באמסטרדם לאחרונה לפני 12 שנה, הטמפרטורות ריחפו סביב האפס ופחות (ירד שלג, לא לגמרי שגרתי באמסטרדם), ומעיל כבד ונעליים טובות סגרו את הפינה.

• תוכן חדש...