Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דניאל אתה מציע להוסיף תוסף לשמן בן 25? אם כבר, לא עדיף להחליף לחדש + תוסף? יש בכלל תוספים של לובגארד בארץ? את התוסף הייעודי שלהם לגיר שלי הזמנתי מאנגליה.

חן, לפני כמה שנים רץ בפייסבוק סרטון של מוסכניקים שדוחפים בננה לדיפרנציאל. אני משער שהבננה מסמיכה את השמן ולכן הרעשים פוחתים, לא נראה לי שיש הסבר אחר לזה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אילו היה זה הרכב שלי אני הייתי מחליף את כל השמן, בשמן חדש ואיכותי וכך גם עשיתי בכל סיטואציה בעבר.

שמעתי בעבר סיפורים על גירים אוטומטיים למשל, שעדיף "להמשיך" עם השמן הישן וכו' וכו' - להמשיך לאן? אני שואל. נראה לי כמו ניסיון לדחות את הקץ.

בתוך השמן הישן יכולים להיות חלקיקי מתכת קטנים שרק יאיצו את השחיקה, השמן עצמו בוודאי איבד כבר את התכונות שלו ואינו עומד בדרישות של הייצרן.

לגבי "תוספים" ובננות הייתי מוותר.

פורסם
דניאל אתה מציע להוסיף תוסף לשמן בן 25? אם כבר, לא עדיף להחליף לחדש + תוסף? יש בכלל תוספים של לובגארד בארץ? את התוסף הייעודי שלהם לגיר שלי הזמנתי מאנגליה.

חן, לפני כמה שנים רץ בפייסבוק סרטון של מוסכניקים שדוחפים בננה לדיפרנציאל. אני משער שהבננה מסמיכה את השמן ולכן הרעשים פוחתים, לא נראה לי שיש הסבר אחר לזה.

היו שמים נשורת דקה מהנגרייה הקרובה וזה היה עוזר ברעש בקאקסים.

היום עם טכנולוגיה של מוצרים פטרו-כימיים מגיעים לתוצאות טובות וכן אני מדבר על דחיית הקץ ולפעמים דחיית הקץ זה למשוך עוד שנתיים, אז מה רע?

אגב, החלפת שמן חדש עלול לגרום לתופעות של רעש יותר חזקות.

פורסם (נערך)

שמעתי בעצת מכונאי מבוגר, פתחתי את מכסה הדיפרנציאל והכנסתי בננה, טובה ובשלה.

הרעש נפסק.

זה מוריד את הרעש עבל לא פותר בעיות.

גם כליפה של בננה וגם ניסורת מורידים רעש תמסורת.

אלה היו טריקים ידועים שבוצעו ע"י מוכרים רמאים.

ראה: MANUAL DEL AUTOMOVIL של MANUEL ARIAS PAZ בפרק על קניית רכב משומש (בספרדית כמובן)

או

https://community.cartalk.com/t/stuff-dishonest-car-dealers-used-to-put-in-the-oil-of-worn-out-engines/88909

בהנחה שאין נזקים לדיפרנציל ורוצים להאריך אורך חיים היתי הולך לדבר הותיק, הידוע והוכח:

molykote-a-dispersion.jpg

http://www.dowcorning.com/DataFiles/090276fe8018a8fd.pdf

(מתכוון להחליף לשמן חדש ולהוסיף את המוליקוט)

אלטרנטיבה אחרת היא שמנים של ROYAL PURPLE (הוכיחו את עצמם בכמה ממסרות תעשיתיות העובדות בתנאים קשים במפעל בו אני עובד)

עריכה אחרונה על ידי adddiaz
פורסם

מהו סוג הרכב? ואיזה מנוע? (אולי פיספסתי במהלך קיראת השרשור)

בכול מקרה הייתי רוכש שמן בצמיגות ובתקן שצריך, לפי מה שהבנתי אתה צריך 80W-90 בתקן GL-5,

כמו זה למשל:

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F%2D%D7%92%D7%99%D7%A8%2DValvoline%2D80W90.html

ואני די בטוח שהוא מכיל כבר את כול התוספים שאתה צריך , ולא רציך עוד תוסף עזר.

רועי

פורסם

שמניי גיר סטנדרטיים לא מכילים תוספים מיוחדים שמשקיטים רעשים או משפרים מעברי הילוכים.

כמובן שאם ההממסרה תקינה לגמרי אין בתוספים האלו שום צורך.

פורסם

דניאל,יש ברשותי תוסף מהחברה שהמלצת ורשום עליו instant shudder fix ,לזה התכוונת?למיטב הבנתי הוא מיועד לביטול רעידות מהתמסורת,אני צודק?

פורסם

אני ממליץ להחליף את השמן. כיוון שהכמות קטנה ולא צריך החלפה תדירה כדאי להשתמש בשמן הכי טוב שיש. אני משתמש בשמן של REDLINE באלפא שלי. https://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=133&pcid=4

אפשר לרכוש ב TOP RPM . ALFA OIL.JPG

ׁ( להישתמש בשמן ישן בן 10 שנים ומעלה לא יכול להיות טוב בשום מיקרה )

פורסם

עם כל מה שכתבו לך אתה עדיין מאמין שאתה יכול להציל את השמן הקיים בממסרה שלך?

אם קיימת בעיה כלשהי - תחליף לשמן המתאים [אין צורך בתוספים] ואיכותי.

אם הכל על מי מנוחות ולא בא לך לקחת צ'אנסים תשאיר את המצב כמו שהוא.

פורסם

יש רעש קל מאיזור הסרן האחורי ספק ממנו או ממקור אחר שטרם אותר,בלי קשר הגיע הזמן להחלפה/ריענון השמן בממסרה ולכן כוונתי היא להחליף את כל השמן הישן הקיים כרגע "בביצה" ובנוסף אליו לשים את התוסף הנ"ל המיועד להשקטת/ביטול רעשים,מה כבר יכול להיות שווה לנסות לא?

• תוכן חדש...