Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 2010 -1600 אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

שאלה מאוד פשוטה.

צריך רכב גדול יותר מהפאביה, ראיתי אוקטביה 1600 הישן והטוב, עם גיר DSG

השאלה שלי היא, האם המנוע הזה אמין?

שרשרת טיימינג או רצועה?

הגיר - זה 6 הילוכים גיר רטוב? כלומר האמין או ה7 הילוכים גיר יבש?

כמו כן אולי מישהו יודע אם יש יציאת מיזוג למושב האחורי? הדגם ברמת גימור הנמוכה, אמביאנטה.

ידוע לי שביחס ל1.9TDI זו גרוטאה מבחינת כוח מנוע, אבל אני מחפש רכב אמין כמה שיותר, אך יחד עם זאת לא מוכן לקנות קורולה לצורך העניין.

עד כמה המנוע חלש? בצורה חריגה או שהגיר מצליח להוציא מהמנוע משהו כשלוחצים.

(נוסע הערב לראות את הרכב)

סליחה על כל השאלות, עד עכשיו הייתי עם דיזל ידני, ולפני עם בנזין ידני.

תודה מראש

פורסם

אתה בטוח שב1.6 זה DSG? כמה שאני זוכר זה היה גיר אוטומטי פלנטרי רגיל 6 הילוכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני לא מכיר 1.6 עם גיר DSG.

היה 1.6 הישן עם 8 שסתומים וגיר 6 הילוכים אוטומטי רגיל.

השילוב של 1.6 עם DSG7 הגיע ממה שאני יודע בגולף, איביזה וג'טה.

פורסם

אוקי, זו התחלה.

מה דעתכם? עגלה בלי סוס? או רכב שאפשר לנהוג בצורה סבירה. אני מחפש אוקטביה דיזל אוטומט.

בדיזל זה 6 הילוכים גיר רטוב?

פורסם

בדיזל 2.0 ו1.9 זה DSG6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בכלל לא עגלה בלי סוס.

הגיר האוטומטי הזה ממצה את כל מה שאפשר מה-1.6, זה מלווה בלא מעט רעש אבל האוטו נוסע.

יש לאחותי פביה דיי דומה אבל שם המנוע עם 16 שסתומים בניגוד ל-8 באוקטביה ויש לו עוד 3 כוחות סוס (טירוף).

נכון, אין לו את מצבורי הכוח של ה-TSI, ההילוכים ארוכים יותר ויש רעש מנוע אבל היא נוסעת בסדר גמור ובזכות ההילוך השישי השיוט נינוח ולא מאומץ.

למצבי קיצון ועקיפות מהירות יש גם מצב ספורט שמושך עוד קצת את ההילוכים.

פורסם

אני בעלים של גולף 5 2007, 1.6 הישן (102 כ"ס) ותיבת 6 הילוכים פלנטרית 09G.

בעיני הביצועים בסדר גמור, לא מטוס כמובן אבל התיבה טובה מאוד ומנצלת את המנוע בצורה טובה. מצד שני אין לי יותר מידי למה להשוות - לפני זה נהגתי על וולוו s40 עם מנוע 2.4 140 כ"ס וכמובן שהיא הרגישה חזקה יותר.

שים לב שאם מדובר ב09G גם באוקטביה התיבה מתחילה לזייף באיזור ה100-150 אלף ק"מ (אצלי התחיל ב120 אלף) ודורשת שיפוץ - אצלי הבעיה מתעוררת רק אחרי 10-15 דק' של נסיעה, עירונית ופקוקה, ככה שלא בטוח שמכון בדיקה יעלה על זה.

צריך גם לבדוק את יחס המשקלים בין הגולף 5 לאוקטביה המדוברת (אם האוקטביה כבדה יותר, ואני כלל לא בטוח בכך, כנראה שהביצועים יהיו פחות טובים מבגולף).

פורסם

נדמה לי שהיו 1.6+DSG... לא בטוח.

לי הייתה אוקטביה 1.6 עם גיר פלנטרי 6 הילוכים מודל 2008, הרכב נסע טוב מאד ולמרות נתוני "הנייר", בפועל הוא לא נפל ולפחות לא משמעותית מהמתחרות עם עוד 20 כ"ס (למשל I30 או קיה סיד) בל כדי להתקדם מהר, יש ללחוץ על הדוושה. שילוב גיר מנוע מוצלח,נוח,אמין-אם מטופל נכון, רכב מאד מומלץ

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תודה על התשובות חברים.

אשמח לדעת מה צריכת הדלק הממוצעת שהגעת אליה אם אתה זוכר. בתוך העיר אני לא מחשבן ומאמין שזה יהיה כמו כולם פחות או יותר. מעניין אותי דווקא בשיוט, 3 פעמים בחודש יש לי נסיעה מהמרכז לדרום.

פורסם

בעליות של חיפה עם מזגן ורגל כבדה על הגז בין 9-10 קמ/ליטר. מחוץ לעיר כ-13 עד 14 ק"מ לליטר כל עוד המהירות שפויה...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

היא לא רעה בפני עצמה, זריזה מהסקודה ותהיה גם חסכונית יותר, אני אוהב גם את תא הנוסעים שלה.

מצד שני היא פחות נוחה גם מבחינת תנוחת הישיבה הנמוכה וגם בשיכוך מפגעי הכבישים, גם תא המטען קטן משל האוקטביה.

אני מתחבר יותר לסיויק האצ'בק מבחינת ניהוג וגם מבחינת תא המטען היא מפתיעה עם נפח סביר ונוחות הטענה גבוהה משל ההאצ'בק.

אם אתה מחפש משפחתית מרווחת ואמינה נסה קיה פורטה. היא אפרורית ואני מבין למה היא חומקת מהעיניים של הרבה אנשים אבל היא זריזה, נוחות הנסיעה לא רעה, תא נוסעים נעים ותמורה טובה למחיר שהיא תמיד שיקול משמעותי.

• תוכן חדש...