Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם מוסך חייב לתת הצעת מחיר בכתב לפני כל טיפול?

קודם כל, זה לא טיפול - זה תיקון, ולא אחד זול.

וכן.

אם הלקוח רוצה.

לא הבנתי מה הקשר בין הסיפור שלך למקרה דנן.

הבעיה עם ההודעה שפותחת את השרשור היא אמינות. ברגע שברור שלא כל הסיפור נפרס לפנינו באופן ברור, עם כל הפרטים, אז כל הכתוב כבר הופך להיות מוטל בספק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל, זה לא טיפול - זה תיקון, ולא אחד זול.

וכן.

אם הלקוח רוצה.

לא הבנתי מה הקשר בין הסיפור שלך למקרה דנן.

הבעיה עם ההודעה שפותחת את השרשור היא אמינות. ברגע שברור שלא כל הסיפור נפרס לפנינו באופן ברור, עם כל הפרטים, אז כל הכתוב כבר הופך להיות מוטל בספק.

כאשר רכב נכנס למוסך אם זה טיפול או אם זה תיקון, בעל הרכב נהפך להיות לקוח של בעל המוסך (בעל העסק). לפי הבנתי מיגאל, כל כניסה למוסך מצריכה מבעל העסק לתת הצעת מחירבכתב.אני טוען שיש מקרים שאף גם בלי.

פות"ש פתח את השרשור הזה ככל הנראה ממרמור מסוים משירות שהוא קיבל והציג רק את הצד הבעיתי. אפילו חלק מהמגיבים שאלו אותו שאלות איך נפגם במיכל ולמה הוא בעצמו לא בדק את המנורה שמדלקה לו בלוח השעונים. לכן להאשים את המוסך, זה מאוד קל. להאשים את עצמינו זה מאוד קשה.

פורסם
לפי הבנתי מיגאל, כל כניסה למוסך מצריכה מבעל העסק לתת הצעת מחירבכתב.

הבנתך לא מדוייקת.

אני אומר שלבעל המוסך אין זכות לסרב לתת הצעת מחיר בכתב, באם הלקוח דורש.

הדבר נכון לכל בעלי המקצוע ובתי העסק בישראל. אתה בתור לקוח יכול לבחור לסמוך על מילים באויר ולשחק משחקי כח אחר כך, כמו שהדגמת בסיפור על אבא שלך, או להתנהל בצורה חכמה ולקחת הצעת מחיר כתובה בזמן השוואת המחירים שאתה מבצע (או שלא)

יום טוב גם לך

פורסם
קצת סטיה מהנושא אבל אשמח אם תבהיר, מה זאת אומרת מחויב? אם לבעל מוסך לא מתאים מסיבה כלשהי לתת שירות ללקוח פוטנציאלי הוא עדיין מחויב להקדיש זמן ולהוציא הצעת מחיר כתובה?

לא, אם הוא לא רוצה לעבוד עם לקוח מסויים, זכותו להבהיר זאת באופן ברור ולסגור סיפור..

רק שזה לא המקרה המדובר.

לדוגמא אם הלקוח היה מגיע עם סובארו למוסך מורשה של לובינסקי, לגיטימי לגמרי שבעל המוסך היה מראה לו את הדלת..

אבל אם הוא היה אומר ללקוח שהוא מוכן לטפל בו אך לא מוכן לתת לו הצעת מחיר כתובה, פה הדג מתחיל להעלות צחנה.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

שלום לכולם, אני בפורום מ2003 ותמיד "אהבתי" לראות את התגובות של חלק מהאנשים אז כמה הבהרות.

1. הרכב לא שלי ,יש למשפחתי ולי C3 על הראש וחיפושית, מי שבאמת מעוניין לבדוק את זה חבל לחפש את זה בפורום , מוזמן לקפה ואפילו לערגליות בחיפה\אשדוד (גמיש בשבילכם חבריי הותיקים) ולהיפגש עם בעל הרכב בעצמו איתי ולבחון איזה רכבים יש למי.

2. בשירשור הקודם מתנצל מעומקי נשמתי ומכה על חטא שלא רשמתי שהרכב לא שלי.

3. אני לא רואה שום בעיה לרשום משהו "בשם חבר" בסופו של דבר כולנו רוצים לעזור גם לחברים מהמון בעלי הידע שנתקלו בכל מיני סיטואציות וכו'.

4. שנדלקה הנורה בעל הרכב רץ לקבל טיפול ולקבל איבחון במוסך ומשום מה ניפנפו אותו, חוץ מזה במוסך אמורים לבדוק את כל הנוזלים בטיפול ברכב , נניח שצודקים וזה באחריותנו, הרכב בפאקינג טיפול , כמו שיודעים להוסיף נוזל שמשות שחסר או לחץ אויר או WHATEVER זה חלק מהבדיקה ידידיי.

^ תודה.

עכשיו כבר יותר ברור, בעיקר במקום שרשמת "ניסיון לדלות כספים".

שורה תחתונה - דפקת את האוטו (+חתול) + לא טיפלת בזמן + התעלמת מנורת אזהרה + לא קראת את ספר הרכב + ניסיון להפעיל לחץ בצורה שאינה הוגנת = לא מאמין לאף מילה שלך.

"דפקת את האוטו (+חתול)" ? נניח כנראה למרות שקשה לי להאמין לפי הפגיעה אבל בסדר.

"לא טיפלת בזמן ?" איפה זה שרשום ? מטופל כמו שעון ואף מעבר.

"התעלמות מנורת אזהרה ?" - כאן נראה לי שאתה מתבלבל, כנראה המוסך התעלם מהלקוח שבא לבדוק למה נדלקה נורה.

"לא קראת את ספר הרכב ?" - בספר הרכב לא רשום בשום מקום שאני צריך לבדוק את המיכל אוריאה חוץ מזה שהוא קיים וגם לא היה שום תדריך על כך בקבלת הרכב, נוסף לזאת אין שום דרך לבדוק חוץ מלחכות לנורה שנדלקת או התראה בידיוק כמו רכב בלי שעון חום מנוע (נדלקה נורה? נדפקת !)

"ניסיון להפעיל לחץ ?" - לא רשמתי בשום מקום שאני מנסה להפעיל לחץ, רשמתי מקרה שקורה בימים אלו, לשמוע עוד תגובות והצעות וכו', כמו שאתה מעלה פוסט כדי לשמוע קצת את אחרים.

וזה שאתה לא מאמין לאף מילה זה זכותך המלאה.

כמו כן, תגובתו של החבר שאינו חבר פורום והוא בעל הרכב:

תודה לכולם על התגובות החמות

כמה הבהרות

האוטו לא עבר שום תאונה וגם במקרה עם החתולה זה כנראה למרות שלפי הפגיעה קשה לי להאמין שזה מה שקרה באמת.

המיכל של האוראה נמצא מתחת לתא מטען וצריך לפרק את הגלל הרזבי כדי להגיע אליו ובואו נודה שאדם מבוגר למשל לא כל כך יכול לעשות את זה

בנוסף אני סהכ הכל מבקש יחס הוגן ושירות טוב על רכב ששילמתי ממיטב כספי עליו

לגבי הצד השני (המוסך) הוא יותר ממוזמן להגיב כאן לצערי, לא התברכתי בפתיל קצר כך שכל השיחות נעשו בנעם וברוגע איפה שכנראה הייתי אמור קצת להתעצבן.

עריכה אחרונה על ידי umardekar
פורסם

מרוב חתולות לא הבנתי מה קרה.

המיכל נסדק כי קפצה עליו חתולה? המיכל נסדק כי הכניסו אליו חתולה מזן אוראה עקב בלבול? זה בכלל לא מיכל האוראה שנסדק?

אולי יהיה נכון לכתוב כאן בשרשור הזה באופן ברור מה בדיוק קרה למיכל ולאיזה מיכל, מתי זה קרה, איך זה קרה.

מתי בדיוק המוסך נכנס לתמונה? מי הכניס את המוסך לתמונה? האם הוא הוכנס לתמונה בהפתעה או שקבעו איתו לפני שהוא יכנס לתמונה?

כל זה אני מבקש לטובת האנשים הנחמדים שאין להם כוח לשאוב חלקיקי מידע מ-4 שרשורים שונים של בעל הרכב/חבר של בעל הרכב/ החתול של בעל הרכב.

כל הסיפור נשמע לי יותר כמו סיפור מספר של "דוקטור סוס" מאשר חוויה של לקוח אצל מוסך מורשה, ובכל מקרה מוסך מורשה אחד לא מעיד על היבואן וטוב עשו ששינו את הכותרת הממש לא מתאימה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כיצד יכול להיות שמכרו רכב ללא הבהרה מפורשת שברכב ישן מערכות נוספות שדורשות טיפול ותחזוקה

לא פירטו והבהירו בעת המכירה!? כיצד יכול להיות שבעת מסירת הרכב הדבר לא נאמר בפרוש שיש למלא נוזל פרט לסולר בצורה תדירה!?

לא הגיוני ולא מתקבל על הדעת- פאק רציני של לובינסקי שמעיד על חוסר יושר ואמינות כלפי לקוח.

כיצד יכול להיות שמוסך לא מוכן לתת הצעת מחיר בכתב? כיצד יכול להיות שבן אדם צריך להגיע 3-4 פעמים למוסך וכל פעם מנפנפים אותו ליום אחר? כיצד יכול להיות שבעל מוסך מדבר כמו אספסוף ועבריין? נותן שרות הוא לא, מוסך מורשה עאלק אולי מסחטת כספים מורשת. פאק רציני של לובינסקי שברשותו נמצאים נותני שרות שכאלו.

אהא וכן כמעט שכחתי את הפרט שבעת הטיפול לא ביצעו בדיקה ומילוי של נוזל אוראה. הזויי לחלוטין ומייצג את שיטת העבודה של המוסך ורוב המוסכים הן של היבואן והן בצורה כללית בארץ. פשוט הזויי לחלוטין

Boris.K

פורסם (נערך)

פאק רציני של לובינסקי שמעיד על חוסר יושר ואמינות כלפי לקוח...

...הפרט שבעת הטיפול לא ביצעו בדיקה ומילוי של נוזל אוראה.

תגיד לי איך אפשר לקחת את התגובה שלך טיפה ברצינות?

אולי ביצעו טעות בהליך מסירת הרכב ולא הסבירו ללקוח ההדיוט על המערכות החדשות ברכב (למרות שאין זה מסיר מהאחריות של הלקוח לקרוא את ספר הרכב ולדעת שהוא יודע לתפעל את הרכב כראוי), מפה ל"חוסר יושר ואמינות"? מה הקשר?

אולי המוסך דביל ומטומטם אבל מה זה אחריותו אם הלקוח לא יודע לתפעל את הרכב? אולי גם היו צריכים לבדוק שיש דלק במיכל או שהלקוח מתחיל נסיעה בהילוך ראשון ולא בשלישי?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
יש פה כמה תגובות ועוד של "מנהלים/אחראים" שפשוט עצוב ומביש לקרוא.

...

אני לא רואה פה שום הודעה "מבישה" לא של חבר פורום ולא של מנהל אבל רק לשם העניין, יאללה, תפנה אותי לאיזו הודעה אתה מדבר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו כן, תגובתו של החבר שאינו חבר פורום והוא בעל הרכב:

תודה לכולם על התגובות החמות

כמה הבהרות

האוטו לא עבר שום תאונה וגם במקרה עם החתולה זה כנראה למרות שלפי הפגיעה קשה לי להאמין שזה מה שקרה באמת.

המיכל של האוראה נמצא מתחת לתא מטען וצריך לפרק את הגלל הרזבי כדי להגיע אליו ובואו נודה שאדם מבוגר למשל לא כל כך יכול לעשות את זה

בנוסף אני סהכ הכל מבקש יחס הוגן ושירות טוב על רכב ששילמתי ממיטב כספי עליו

לגבי הצד השני (המוסך) הוא יותר ממוזמן להגיב כאן לצערי, לא התברכתי בפתיל קצר כך שכל השיחות נעשו בנעם וברוגע איפה שכנראה הייתי אמור קצת להתעצבן.

"לפרק גלגל רזרבי"

כולה להרים אותו טיפה הצידה והוא לא כבד במיוחד ולמלא אוראה כמו לתדלק דלק, אם זה קשה יש מתדלק שיכול לעזור או שבמוסך יכולים למלא.

פורסם (נערך)
"לפרק גלגל רזרבי"

כולה להרים אותו טיפה הצידה והוא לא כבד במיוחד ולמלא אוראה כמו לתדלק דלק, אם זה קשה יש מתדלק שיכול לעזור או שבמוסך יכולים למלא.

אתה רושם מתוך ידע או שאתה חושב שמרימים את הגלגל פותחים מכסה וממלאים ?

1. אתה צריך לרוקן את תא המטען

2. להרים שטיח ולפרק את הגלגל הרזרבי ואביזריו

(עד כאן הכל טוב ויפה ונראה רגיל לחלוטין)

3.כאן כבר יש שני פקקים - פקק אחד שמסתובב נגד כיוון השעון רב סיבוב ונפתח

4 ואז יש עוד פקק שנפתח עוד כ6\1 סיבוב ונפתח

כל זה בהנחה שסיפרו לך שיש לך מיכל אוריאה ואיפה צריך למלא , אבל מה עם אחד ההורים המבוגרים או אחותך (או בקיצור אנשים שכל רצונם זה להניע למלא דלק ולנסוע) בדרך לאילת ונדלקה נורה ? אתה באמת סומך על מתדלקים בתחנות דלק (מבלי לזלזל) ?

עריכה אחרונה על ידי umardekar
פורסם

לא סיפרו לו על מיכל האוריאה בהליך קניית הרכב והליך קבלת הרכב. אכן תקלה שיש לקוות שאנשי לובינסקי ירשמו לפניהם ויידעו את הלקוחות שלהם לגבי זה בעתיד.

מה שכן זה עדיין לא מסיר את האחריות מבעל הרכב, וכן בעל רכב שקונה רכב חדש צריך לעיין בספר הרכב ולראות שהוא מכיר את מערכות הרכב ויודע איך לתפעל אותן.

מה קורה אם נדלקת נורה לא מזוהה? שוב פותחים את ספר הרכב ובודקים מהי אותה נורה. זה קרה לי לא מזמן באחד הרכבים. כבר שכחתי באיזה נורה היה מדובר, אבל בלי הרבה בעיות מצאתי בספר הרכב את הנורה הסוררת והמשכתי בדרכי. מה גם שמבקרה שלו/שלה בדרך לאילת (מי ישמע אילת ממש נסיעה להודו) בטח היה מצויין שם שאפשר להמשיך לנסוע עוד 4000 ק"מ עד שהרכב לא יזוז, לצורך העניין מדינת ישראל מצפון לדרום בקו אווירי היא פחות מ500 ק"מ אז אפשר שוב להירגע ולהבין שעיקר הבעיה כאן היא של בעל הרכב שמסרב להכיר בעובדה שיש ספר רכב ושמדי פעם צריך להציץ בו, בחלק מהמקרים כאשר נורה לא מזוהה נדלקת.

פורסם (נערך)
אתה רושם מתוך ידע או שאתה חושב שמרימים את הגלגל פותחים מכסה וממלאים ?

1. אתה צריך לרוקן את תא המטען

2. להרים שטיח ולפרק את הגלגל הרזרבי ואביזריו

(עד כאן הכל טוב ויפה ונראה רגיל לחלוטין)

3.כאן כבר יש שני פקקים - פקק אחד שמסתובב נגד כיוון השעון רב סיבוב ונפתח

4 ואז יש עוד פקק שנפתח עוד כ6\1 סיבוב ונפתח

כל זה בהנחה שסיפרו לך שיש לך מיכל אוריאה ואיפה צריך למלא , אבל מה עם אחד ההורים המבוגרים או אחותך (או בקיצור אנשים שכל רצונם זה להניע למלא דלק ולנסוע) בדרך לאילת ונדלקה נורה ? אתה באמת סומך על מתדלקים בתחנות דלק (מבלי לזלזל) ?

מתוך ידיעה וכמה פעמים שמילאתי ברכב כזה.

לא יודע מה סיפרו לבעל הרכב ומה לא אבל האם זה היה משהו שמטבל את העסקה(כל הקטע של המילוי)?

אוראה נמצאת גם במשאבות בתחנות דלק, נהגי משאיות ממלאים אוראה כבר שנים כמו שהם ממלאים סולר, זה שזה משהו חדש ברכבים פרטיים לא אומר שהמתדלקים לא מכירים.

עריכה אחרונה על ידי Adamm

• תוכן חדש...