Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר זמן מה אני מתלבט אם להעלות את רשמיי האישיים בנוגע לרכב הנ"ל. זו פעם ראשונה שאני כותב "סקירה" בפורום ככה שתרגישו חופשי לקטול,להטריל,לשאול שאלות וכו'.

קצת רקע:

בעשור האחרונה עברו אצלי מספר רכבים שהיו, איך לומר, לא מרגשים-סובארו B4 שנת 2006 עם מנוע 2000 סמ"ק, סקודה אוקטביה שנת 2012 עם מנוע 1200TSI וסיאט לאון שנת 2011 עם מנוע 1800TSI.

הקש ששבר את גב הגמל היה אחרי ארבעה חודשים עם הסיאט. לאחר נסיעה יומיומית הביתה החלטתי שהרכב הזה ממש לא עושה לי את זה וצריך להתחיל לחפש רכב אחר. הסיאט הייתה בסדר, אבל זהו, שום דבר מעבר. רכב מהיר (יחסית למשפחתית אוטומטית,כן?) מנק' A לנק' B, עם תת היגוי מובהק, הגה חסר תחושה כלשהי עם שטח מת מורגש מאוד במרכז, צריכת שמן מוגברת, מושבים לא הכי נוחים/אוחזים ועוד דברים קטנים כגדולים שהפריעו לי.

אז פרסמתי אותה למכירה ולמרבה ההפתעה היא נמכרה תוך שבוע בלי הרבה דיבורים על המחיר.

החיפושים:

ברגע שקלטתי שאני בלי רכב (הפורסטר שנת 2000 שאצלנו לא נתפס אצלי כרכב שכדאי לצאת איתו מחוץ ליישוב), התחלתי לחפש רכבים שמספקים חווית נהיגה. זה המקום לציין כי אני לא תופס מעצמי נהג מטורף, אבל אני כן נהנה מלקחת פניות מהר יותר מהנהג הממוצע וכן נהנה ללחוץ כשהכבישים מאפשרים. פרט לכך, ידעתי שבעתיד אשמח להצטרף לטיולי נהיגה, להגיע לימי מסלול, להצטרף להדרכות ולשפר את רמת הנהיגה שלי ולכן גם חיפשתי רכב שיתאים.

מהר מאוד החיפושים הצטמצמו לאלפא רומאו 159. אני מאוהב בעיצוב שלה עוד מגיל קטן למרות שמעולם לא נסעתי בה ועבורי זו הייתה סיבה מספיק טובה לקנות אחת (לא באמת, נהגתי על כזאת לפני שקניתי והתאהבתי).

תוך כדי החיפושים חפרתי בפורומים שונים והתייעצתי עם חברים מהתחום כדי להבין מה לחפש, איזה מחלות קיימות ברכב ומה לשאול במעמד הקניה. לקח שבוע וחצי,זמן שנראה לי כמו נצח, 7 רכבים שכולם היו מוזנחים מכאנית ו/או קוסמטית, אבל לבסוף נמצאה הכלה.

איטלקיה אדומה:

באחת הקבוצות בפייסבוק עלתה הודעת מכירה של 159 אדומה, שנת 2011, יד שניה עם 125 אלף ק"מ. חיצונית היא נראתה מושלמת ועוד עם סאנרוף, אז יצרתי קשר עם הבעלים ביום חמישי בערב. דיברנו בצ'אט ושאלתי אותו את כל מה שכבר שאלתי את כל הבעלים הקודמים איתם דיברתי-משאבות דלק,משולשים,איפה טופל, מה הוחלף וכו'. הסתבר שהבעלים יותר פדנט ממני כי כשנפגשנו קיבלתי קלסר מנויילן עם כל הטיפולים מיום יציאת הרכב מהחברה, קבלות על הכל, טיפולים כל פחות מ10 אלף ק"מ ויכולתי להישבע שראיתי קבלה על עץ ריח חדש שהוא רכש כמה ימים לפני המכירה [emoji2] . פדנט כבר אמרתי?

הקאצ' בסיפור היה המחיר. הוא רצה 58, התקציב שלי היה 45. אמרתי לו את זה והוא אמר לי "טוב, תשאיר לי טלפון ואשן על זה". עד מוצאי שבת לא שמעתי ממנו, אבל לא ויתרתי ושלחתי לו הודעה "חשבת על ההצעה שלי?" תגובתו הייתה "52 זה המחיר האחרון שלי, פחות מזה כבר אשאיר אותה אצלי". אמרתי לו שמבחינתי זה סבבה וקבענו להיפגש בשני. אני חושב שאלו היו היומיים הכי ארוכים שחוויתי. הזמן כאילו האט והאט עם כל מטר שהתקרבתי לרכב.

נפגשנו, הלכנו לבדיקה, נסעתי ברכב, דואר, צ'ק בנקאי (לאו דווקא בסדר הזה) והופ-אני בעלים של אלפא רומאו.[emoji33]

הרכב באמת היה מתוקתק מא' ועד ת' והבעלים היה כזה גבר שהוא הביא לי אותו ישר מהשטיפה, עם מיכל דלק מלא (370 שח למיכל), צמיגים קדמיים חדשים (מישלין פרימסי 3) ואחוריים במצב סבבה. מבפנים הרכב כחדש, מבחוץ יש כמה שריטות מינוריות שמעצבנות אבל כרגע אין לי כוונה לגעת בהן.

חווית נהיגה:

כאמור, הרכב אצלי כחודש וחצי וכבר נסע 3700 ק"מ. כן, אני נוסע הרבה וכן אני מסיים כל נסיעה עם חיוך ענק מרוח על הפרצוף שלי. הרכב הזה לא דומה לשום דבר שנהגתי עליו בעבר-יציב בכל מהירות(חוקית,כן?) ובכל סיבוב, מנוע שנשמע יפה ורק רוצה לטפס למעלה בסלד,מושבים סופר נוחים, הגה מתקשר מאוד ובעל משקל מדויק, שלדה נהדרת ומאוזנת ומתלים נוחים אם כי לא רכים מדי.

עד כאן החוויות הטובות.

החוויות הפחות טובות הן הגיר שדורש הסתגלות קצרה אבל עדיין מעצבן אותי בפקקים או בנסיעה בעיר ולפעמים מרגיש קצת איטי בזמן העברת ההילוכים, קרקוש מוזר מהדשבורד כשקר בחוץ ורעשי רוח,בעיקר מהסאנרוף, במהירות של 130 וצפונה.

אבזור:

כאמור, הרכב בצבע אדום. לא רציתי אדום,במיוחד אחרי הסיאט האדומה שהייתה לי, אבל נאלצתי להתפשר. אבזור נוסף שיש ברכב זה סאנרוף מקורי, מושבי עור משולב בד, מערכת מולטימדיה של פיוניר בהתקנה מקומית,שנשמעת מעולה אגב, בקרת אקלים מפוצלת, מיזוג לנוסעים מאחורה, תא ממוזג במשענת יד בין הנהג לנוסע, מראה מרכזית מתכהה אוטומטית,בקרת שיוט וחלונות מושחרים בעדינות.

אחזקה:

בנוגע לאחזקה אין לי יותר מדי מה לפרט, שכן עלויות אחזקה נמדדות לאורך זמןמה שכן, אני יכול לומר שמיכל דלק מלא עולה 370 שח לאוקטן 95 וביטוח מקיף וחובה עולים לי ביחד 4200 שח.

זהו, תודה לכל מי ששרד וקרא עד כאן. מוזמנים לשאול שאלות, להטריל, להסתלבט ולרדת על איטלקיות, רק אל תתפלאו אח"כ אם רודף אחריכם המון זועם של אלפיסטים [emoji28]

736bbbf750c11cd9611b3b06261c94f6.jpg

07e54f8f802882fb2d3fd263ff6d5933.jpg

0a276974b654be104bb452c63832d4c3.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

received_10154502279706380.jpeg

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראית טוב.

המון רכב במעט כסף. אתה תהנה ממנה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תתחדש!

היא נראית מעולה, האדום הולם אותה מאוד!

באמת הרבה אוטו תמורת לא הרבה כסף.

סע בדרכים טובות ותמשיך להינות!

פורסם

תתחדש! העיצוב מטמטם, והאדום באמת הולם (אבל אפשר להבין למה לפעמים תרצה פחות לבלוט). ללא ספק אחד הסדאנים היפים שיש.

קראתי פעמיים, ולא מצאתי איזה מנוע זה. אני מניח שזה לא ה-1.75 טורבו לפי המחיר. 2.2? משהו אחר?

ואם כבר מדברים על מנוע, מה צריכת הדלק שלה?

ועוד שאלה ברשותך, היו אלטרנטיבות, או שפשוט חיפשת 159?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תתחדש. האמת שאני גם לפני רכישה ועלה במוחי אולי לקרוץ לאלפא. אבל בגלל שאני חש שהיא מבוגרת מדי, וקצת התאכזבתי מהגימור הפנימי החלטתי לרדת מזה. לדעתי אחד הרכבים היפים שיוצרו אי פעם ( גם בפנים וגם בחוץ). הפרופורציות מושלמות והצליל של המנוע באמת מעולה. הגיר אכן קצת מבאס, ללא ספק הייתי מעדיף ידנית - אבל לך תמצא כזו במחיר המתאים.

בכל מקרה אני בטוח שתמשיך להנות להרבה זמן

פורסם
תתחדש! העיצוב מטמטם, והאדום באמת הולם (אבל אפשר להבין למה לפעמים תרצה פחות לבלוט). ללא ספק אחד הסדאנים היפים שיש.

קראתי פעמיים, ולא מצאתי איזה מנוע זה. אני מניח שזה לא ה-1.75 טורבו לפי המחיר. 2.2? משהו אחר?

ואם כבר מדברים על מנוע, מה צריכת הדלק שלה?

ועוד שאלה ברשותך, היו אלטרנטיבות, או שפשוט חיפשת 159?

צודק, הייתי בטוח שכתבתי. מנוע 2200.

לגבי צריכת הדלק, הרכב לא נחשב לחסכוני. הכי טוב שהצלחתי היה להגיע ל1 ל10 בבין עירוני.

משולב זה בדכ 1 ל9, אבל אני כמעט לא נוסע בעיר.

כשלוחצים, אפשר אפילו להגיע ל1 ל7.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

• אחראי פורום
פורסם

מה הבעיות עם הגימור הפנימי?

זה 2.2, רק איתו הגיע סלספיד.

פות״ש, תתחדש!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

נהנתי לקרוא, תתחדש!

לטעמי האדום לא סתם הולם אלא הצבע הכי יפה שאפשר להלביש עליה (מבין הstocks).

שמור עליה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תתחדש, לטעמי האלפא היפה מכולן.

אשמח אם תתייחס קצת להזדקנות פנים הרכב לאורך השנים, פלסטיקה וריפוד.

האם הכל מוצק, מהודק ויושב במקום? או מתחיל להתרופף?

האם שקלת גרסה ידנית?

פורסם

מאלפות שיצא לי לראות, אם לא שומרים עליה טוב הגימור הפנימי יתחיל לאכזב מהר מאוד. החל ממסכים דהויים, דרך פלסטיקים מתקלפים וכמובן קרקושים מעצבנים שלא הייתי מצפה מרכב יוקרה. זו הסיבה העיקרית שבגללה ירדתי מהעניין.

פורסם (נערך)

זה חלום לקנות איטלקיה, ועוד ממישהו פדנט ומסודר שבאמת שמר על האוטו.

תתחדש ותהנה ממנה, וסע בזהירות.

כבר שנים יש לי חלום להביא ג'ולייטה.

שגיא

עריכה אחרונה על ידי bnsagi

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

• אחראי פורום
פורסם
מאלפות שיצא לי לראות, אם לא שומרים עליה טוב הגימור הפנימי יתחיל לאכזב מהר מאוד. החל ממסכים דהויים, דרך פלסטיקים מתקלפים וכמובן קרקושים מעצבנים שלא הייתי מצפה מרכב יוקרה. זו הסיבה העיקרית שבגללה ירדתי מהעניין.

ככה יגיב כל אוטו מוזנח. קרקושים וקילופים לא יצא לי לחוות גם ב-147 שהיתה בת 12 שנמכרה.

ספציפית ה-159 בנויה היטב ויותר טוב מכל אלפא שיצא לי לדגום.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...