Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , רציתי לשאול על ביטוח לרכב עומד.

לאחר שעברתי על מספר שרשורים בנושא , עדיין לא הצלחתי להבין עד הסוף.

ברשותי כיום רכב בו אני משתמש באופן קבוע , ערכו בערך כ 30/35 אלף שקלים.

בזמן המאוד קרוב , כנראה אצטרך להעמידו בחניה לתקופה ארוכה ואיני מעוניין למכור אותו.

כרגע , הרכב מבוטח במקיף, בעלות של ארבע אלף +- ורציתי לדעת האם ניתן להוזיל את עלות הביטוח עקב עניין העמדתו במקומו בהמשך.

תודה לכל העונים.

פורסם

ביטוח חובה - כמובן להשאיר.

אם הרכב אינו עומד בחניה סגורה (כך שלאדם זר יש גישה לרכב) - הייתי ממליץ גם ביטוח צד ג'

במידה ואתה מאחסן את הרכב בתוך הבית - אז אפשר לוותר גם על ביטוח חובה (בעקבות מקרה של אדם שנסע לחול לתקופה ארוכה, ואחסן את הרכב בתוך הבית שלו).

פורסם

מנצל״ש: מה אם מדובר ברכב שעומד בשטח משותף של בניין מגורים? לצורך העניין חלק אחורי בחנייה המשותפת (לא רשומה ע״ש אף דייר אבל שייכת לבניין) שמוסכם על הדיירים כי הרכב הנ״ל מאוחסן בה? האם גם אז ניתן לוותר על תשלום הביטוח?

פורסם

ביטוח חובה - מכסה נזקי גוף כתוצאה מת.ד.

ביטוח מקיף - מבטח את הרכב שלך במקרה של תאונה (ואין לך את מי לתבוע) או גניבת הרכב.

צד ג' מבטח אדם שלישי שניזוק מהרכב.

לכן: אם אתה חושש מפני גניבת הרכב, יש להשאיר את הביטוח מקיף. אם מהסעיף הזה אתה לא חושש, ניתן להקפיא את הביטוח.

ביטוח חובה, לא רואה צורך להשאיר אותו אולם זה בתנאי שהאוטו לא זז בכלל מהחניה.

צד ג' הייתי משאיר, אולי משהו ינזק איך שהוא מהרכב ולכן שיהיה ביטוח שיכסה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

מה ההיגיון בלהשאיר ביטוח צד ג'?

הרי זה ביטוח רכוש למקרה ותעשה תאונה ואתה אשם.

אם הרכב עומד ולא זז הרי הוא לעולם לא יהיה אשם.

אלא אם כן יש משהו אחר שאני מפספס.

פורסם

תודה על התשובות. מדובר על אחסון ממש, הרכב לא זז בכלל, והוא נמצא בעצם מאחורי רכב חונה אחר (זה מעין שטח חניה שלא משתמשים בו כי הוא חסום ע״י שטח חניה אחר) עם 3 קירות מסביבו. מה למשל יכול לקרות שיצדיק הפעלה של צד ג׳?

פורסם
מה ההיגיון בלהשאיר ביטוח צד ג'?

הרי זה ביטוח רכוש למקרה ותעשה תאונה ואתה אשם.

אם הרכב עומד ולא זז הרי הוא לעולם לא יהיה אשם.

אלא אם כן יש משהו אחר שאני מפספס.

בבניין שבעבר הייתי גר בו, רכב נדלק (כנראה הצתה) וגרם נזק של פיח בבניין, חברת הביטוח של הרכב שילמה עבור הצביעה.

פורסם

מוזר, אם זו הצתה איך זה יכול להתפרש כאשמתו של בעל הרכב? ואם היתה הצתה והרכב לא היה במקום? איך בכלל ההצתה קשורה לרכב?

פורסם
תודה על התשובות. מדובר על אחסון ממש, הרכב לא זז בכלל, והוא נמצא בעצם מאחורי רכב חונה אחר (זה מעין שטח חניה שלא משתמשים בו כי הוא חסום ע״י שטח חניה אחר) עם 3 קירות מסביבו. מה למשל יכול לקרות שיצדיק הפעלה של צד ג׳?

חבר,

קבלת כאן את התשובות הטובות ביותר שיכולת לקבל חינם או בכסף.

יש לך את כל התובנות הנדרשות. אתה ילד גדול תשקול הכול ותחליט לבד מה טוב לך

בהצלחה

פורסם (נערך)

קיבלתי וגם הודיתי עליהן. סה״כ שאלתי שאלה נוספת את חברי הפורום - איזה תרחיש לדעתם עלול להצריך שימוש בצד ג׳. לא ברור לי למה זה מפריע לך.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם (נערך)

אינני משפטן.

מסקרנות הצצתי בלשון החוק לברור השאלה, האם באמת נדרש לבטח רכב שאיננו בשימוש.

"פרק ב': חובת הביטוח

חובת פליסה (תיקון מס' 2) תשל"ה-1975

2. (א) בכפוף להוראות פקודה זו, לא ישתמש אדם - ולא יגרום ולא יניח שאדם אחר ישתמש - ברכב מנועי, אלא אם יש על שימושו שלו או של האדם האחר באותו רכב פוליסה בת-תוקף לפי דרישותיה של פקודה זו."

הבנתי הפשטנית - רכב שאיננו בשימוש לא נדרש להיות מבוטח. אני טועה?

האם רכבי שאיננו בשימוש, שחונה נעול ברחוב, צריך להיות מבוטח בביטוח חובה למקרה שילד עם אופניים חשמליים יחליט להתנגש בו? אם כן, אז גם גדר הבית ופח האשפה חייבים ביטוח חובה.

https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/038_001.htm#Seif2

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

נניח שאין חובה על פי החוק לבטח.

השאלה היא על מי מוטלת האחריות לפיצוי במקרה שתיארת, או במקרים אחרים אפשריים (כשרכב עומד ברחוב). זו שאלה אחרת - לא אם יש חובה לבטח אלא אם יש מקרים שבהם האחריות היא על בעל הרכב, ולכן כדאי לבטח.

הרי גם ביטוח צד ג׳ אינו חובה לפי החוק.

פורסם

השאלה היא קודם כל האם יש חובה לפצות, ובאילו מקרים. וגם, מה הסיכון שאתה לוקח במקרה שלא תבטח (בהנחה שאין חובה).

באופן כללי, אני חושב שאדם מחוייב לפצות במקרה שיש לו אחריות לנזק שנגרם, במעשה או במחדל, במיוחד ברשלנות.

נושא תאונות הדרכים חריג שכן הוא מפצה את הנפגע גם אם לרכב הפוגע אין שום רשלנות. רוכב האופניים שיתנגש במכוניתי החונה כחוק, יפוצה כנראה.

ונותר לתהות מה ההבדל בין מכונית החונה כחוק, לגדר הבית הבנוייה כחוק, אם יחליט רוכב אופניים להתרסק לתוכה דוקא.

:turn-l:
פורסם
קיבלתי וגם הודיתי עליהן. סה״כ שאלתי שאלה נוספת את חברי הפורום - איזה תרחיש לדעתם עלול להצריך שימוש בצד ג׳. לא ברור לי למה זה מפריע לך.

לא מפריע לי בכלל וגם לא התכוונתי לרע.

המציאות עולה על כל דמיון ויש תמיד התרחיש שלא חשבת עליו. לכן להציע תרחישים נראה לי מיותר

• תוכן חדש...