Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו חדשה ומנוע חדש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל עם המנוע, בג'וליה הושק מנוע חדש העונה לשם GME - Global Medium Engine. מנוע FIRE הוותיק צפוי להעלם בהדרגה כאשר המחליף שלו נקרא GSE. כן, ניחשתם נכון: Global Small Engine.

מדובר על בלוק אלומיניום חדש לחלוטין ולפי השמועות מדובר על 3 ו-4 צילינדרים אטמוספריים או מוגדשים. מדברים על 1.3 ליטר (4 ציל') אטמוספרי בעל 109 כ"ס ו-1.3 (4 ציל') טורבו בעל 150 כ"ס. כמובן שבשלב זה לא ניתן להתחייב על המפרט המדויק אך זה מגיע ויגיע די בקרוב.

--------------------------------------------------------------------------------------

בברזיל, שוק בו פיאט מוכרים יפה מאוד (עד לאחרונה היו נומרו אונו), עובדים על מחליפת הפונטו החדשה. השמועות מדברות על שם אחר, אולי 'אונו' ואולי שם חדש לחלוטין. הרכב יוצג מתישהו במחצית הראשונה של 2017 והצפי הוא שמיד לאחר מכן תוצג הפונטו ה"אירופאית".

כמו כן, ייתכן מאוד שתוצג גם לנצ'יה חדשה על בסיס הפלטפורמה הזו.

punto-opvolger6.jpg

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

פונטו עם 150 כס, זה הולך להיות מעניין.

אגב, נומרו אונו זה בספרדית. בפורטוגזית, אותה דוברים בברזיל, יש לומר numero um.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

הסופרמיני נקראת בינתיים בשם קוד x6h. אולי תיקרא פאליו.

מתיחת פנים לאונו הברזילאית הוצגה לשנת 2017

האונו בגודל בין מיני לסופרמיני, נראית כמו האחות האמריקאית של הפנדה.

(אני מהטלפון אז קצת מסתבך להעלות קישורים, חפשו בגוגל :( )

פורסם

אם יצרן איטלקי יציג רכב בשם "פאלו", אפשר להצטרף ליוזמת הפורנו ולארוז גם את הפורום.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני מאוד מקווה שהמחיר יהיה נורמלי והייתי שמח לגיר רציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש שמועות כבר איזה 3 שנים שיקראו לה 500XL, או 500+ או עוד כל מיני ואריאציות. האמת היא שזה תואם את האטרטגיה של פיאט ליצור שני "תתי-מותג" - 500 ופנדה, כשאחד שיקי והשני מוכוון תקציב.

קצת קשה לי להאמין שיקראו לה אונו (בברזיל או במקומות אחרים), כי לא מזמן חידשו את האונו. מצד שני גם הפונטו עברה עוד מתיחת פנים לא מזמן. מצד שלישי זאת כבר מתיחת פנים שלישית, אז אולי באמת כבר נמאס להם למסז' את הפלטפורמה בת ה-10 הזאת (והגיע הזמן באמת) לצרכים מודרניים.

מצד רביעי, זאת אותה חברה שהביאה (וממשיכה להביא) לנו תמונות ריגול במשך בלי שבאמת יצא מזה משהו שנים על גבי שנים (ג'וליה, לבנטה, הג'יפון של אלפא איך שלא יקראו לו). אז אולי יש סיכוי אפילו שכל התאוריות האלה נכונות, פשוט כל אחת תקרה בהפרש של איזה שנתיים אחת מהשניה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

קראתי כי כבר בעבר הבוס הגדול מרקיונה החליט להתמקד בשוק האירופאי במוצרי "פרימיום" וכי פיאטים פשוטים יפותחו, ייוצרו ויועדו לשוקי העולם השלישי שם יש להם ביקוש והצלחה.

נראה שהפונטו החדשה תהיה כמו הטיפו החדשה. לא מוצר שווה ערך למתחרים האירופאיים החזקים אלא רכב פשוט לארצות דרום אמריקה, מזה"ת וכו'.

פורסם

בגלל זה הפונטו חייבת להגיע עם מנוע טורבו ולא ה1.4 עם 77 כ"ס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נשמע כמו רכב מאוד מעניין, במיוחד עם המנוע 1.4. לגבי העיצוב של הרכב, אני מאמין שכן יהיה לו קצת 'שיק' אירופאי כמו המסורת של הדגם בעבר. אלא אם כן פיאט יחליטו להתרחק מההחלטה לצייד גם את הרכבים המיני-משפחתיים שלהם ברמת אבזור גבוה למקובל בשוק, כמו שהיה לרכבי הפונטו איבו לרמת גימוריו השונים.

יודעים כבר האם הוא יגיע עם מערכת מולטיאייר? מעניין לגבי מבחר תיבות ההילוכים שיוצאו...

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם (נערך)
הסופרמיני נקראת בינתיים בשם קוד x6h. אולי תיקרא פאליו.

מתיחת פנים לאונו הברזילאית הוצגה לשנת 2017

האונו בגודל בין מיני לסופרמיני, נראית כמו האחות האמריקאית של הפנדה.

(אני מהטלפון אז קצת מסתבך להעלות קישורים, חפשו בגוגל :( )

אני בספק שיקראו לה פאליו (Palio)

יש שמועות כבר איזה 3 שנים שיקראו לה 500XL, או 500+ או עוד כל מיני ואריאציות. האמת היא שזה תואם את האטרטגיה של פיאט ליצור שני "תתי-מותג" - 500 ופנדה, כשאחד שיקי והשני מוכוון תקציב.

אכן דובר על שני תתי מותגים - סגנון חיים ופרקטי - רק שלא מדובר על 500 ופנדה בלבד. 500, 124 בצד השיק (אולי בעתיד יהיה עוד משהו), טיפו, פונטו (או איך שלא יקראו לה), פנדה ועוד כמה בצד הפרקטי.

קצת קשה לי להאמין שיקראו לה אונו (בברזיל או במקומות אחרים), כי לא מזמן חידשו את האונו. מצד שני גם הפונטו עברה עוד מתיחת פנים לא מזמן. מצד שלישי זאת כבר מתיחת פנים שלישית, אז אולי באמת כבר נמאס להם למסז' את הפלטפורמה בת ה-10 הזאת (והגיע הזמן באמת) לצרכים מודרניים.

אחלה סלט יצא לך - אתה מבלבל בין שם הרכב למהות הרכב. אונו היא פיאט קטנה בדרום אמריקה, פונטו זה משהו אחר. לחדשה הם יכולים לקרוא לו גם מפלצת הספגטי המעופפת מבחינתי, כל עוד מדובר על רכב חדש. לגבי השם, אמנם 'אונו' עלה כאפשרות, אני אישית גם בספק שיבחרו בשם הזה כי מדברים על רכב גלובלי. נחיה ונראה...

מצד רביעי, זאת אותה חברה שהביאה (וממשיכה להביא) לנו תמונות ריגול במשך בלי שבאמת יצא מזה משהו שנים על גבי שנים (ג'וליה, לבנטה, הג'יפון של אלפא איך שלא יקראו לו). אז אולי יש סיכוי אפילו שכל התאוריות האלה נכונות, פשוט כל אחת תקרה בהפרש של איזה שנתיים אחת מהשניה.

שהביאה וממשיכה להביא? ג'וליה כבר נמכרת, הלבנטה הוצג והחל להמכר והסטלביו יוצג בעוד פחות משבועיים.

הסיפור של הג'וליה, על רגל אחת: החלו לעבוד על מחליפה והגיעו לשלבים מתקדמים. הוחלט על שינוי וזרקו את הכל לארכיון - יהיה מעניין לראות יום אחד איזה עיצוב יכל להיות - מכל מיני סיבות (ההשתלטות על קרייזלר לדוגמא) והוחלט על פתרון גורף שונה: פלטופרמה מודולרית חדשה שתשמש כמה וכמה דגמים. מרגע שהוחלט על כך הפיתוח דווקא הלך מהר. באופן טבעי הג'וליה כרכב הראשון שמתבסס על שלדה, מנועים וכו' חדשים לחלוטין מגיע לשוק בשלבים. הדגמים הבאים ירוצו יותר מהר. עובדה, הסטלביו כבר הולך יותר זריז.

קראתי כי כבר בעבר הבוס הגדול מרקיונה החליט להתמקד בשוק האירופאי במוצרי "פרימיום" וכי פיאטים פשוטים יפותחו, ייוצרו ויועדו לשוקי העולם השלישי שם יש להם ביקוש והצלחה.

נראה שהפונטו החדשה תהיה כמו הטיפו החדשה. לא מוצר שווה ערך למתחרים האירופאיים החזקים אלא רכב פשוט לארצות דרום אמריקה, מזה"ת וכו'.

אני גם חושב שזה יהיה המצב, אם כי ייתכן שבכל זאת יהיו אי אילו התאמות עבור האירופאים.

אגב, בתור התחלה זה גם עובד: הטיפו מוכרת יפה (לא בארץ מן הסתם) ואני מניח שכך יהיה גם עם ה"פונטו" הזאת.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אכן דובר על שני תתי מותגים - סגנון חיים ופרקטי - רק שלא מדובר על 500 ופנדה בלבד. 500, 124 בצד השיק (אולי בעתיד יהיה עוד משהו), טיפו, פונטו (או איך שלא יקראו לה), פנדה ועוד כמה בצד הפרקטי.

צודק, שכחתי שהם הוציאו עוד דגמים עם שמות שלא מתקשרים ישירות ל-500/פנדה. בסדר נו, שינו את דעתם. את זה הם יודעים לעשות מעולה :wink:

אחלה סלט יצא לך - אתה מבלבל בין שם הרכב למהות הרכב. אונו היא פיאט קטנה בדרום אמריקה, פונטו זה משהו אחר. לחדשה הם יכולים לקרוא לו גם מפלצת הספגטי המעופפת מבחינתי, כל עוד מדובר על רכב חדש. לגבי השם, אמנם 'אונו' עלה כאפשרות, אני אישית גם בספק שיבחרו בשם הזה כי מדברים על רכב גלובלי. נחיה ונראה...

אני יודע מה ההבדלים בין האונו לפונטו, התייחסתי רק לאופציות של השם שיתנו לאוטו.

שהביאה וממשיכה להביא? ג'וליה כבר נמכרת, הלבנטה הוצג והחל להמכר והסטלביו יוצג בעוד פחות משבועיים.

בדיוק כמו שסיפרת - תהליך הפיתוח לקח הרבה זמן. עזוב עכשיו החליפו כיוון, שינוי דעתם, היה מזג אוויר לא מתאים. מהרגע שאמרו "אנחנו מפתחים מחליפה ל-159 ועד שאחת כזו הגיעה לשוק לראשונה לקח זמן. לא בקטע של להעליב, סתם ציון נקודה.

עובדה, הסטלביו כבר הולך יותר זריז.

כן... זריז רצח, אני זוכר אותו עוד מתקופתו כ"קאמאל קונספט" ב-2003.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כמו כן, ייתכן מאוד שתוצג גם לנצ'יה חדשה על בסיס הפלטפורמה הזו.

זה אשכרה כבר התעללות בגופה, אם פעם עוד איכשהו לנצ'יה היתה מבוססת על דגמים מערביים של פיאט – עכשיו מתכננים גרסת לנצ'יה על בסיס דגמים דרום אמריקאים מתפתחים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...