Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
הגם אתה ברוטוס?

עוד מתנשא.

בוא אפשט לך את זה, אני קפיטליסט.

קראתי את מארקס, וקראתי על לנין וסטאלין כי אני אוהב לקרוא ואוהב היסטוריה.

קומוניזם הוא נתינת הכוח לממשל, והם מנגד בהתאם לקונספט הסוציאליסטי ידאגו לחלוקה שווה לכולם, זה מצחיק כי הרעיון הוא לאומני בתכליתו.

קפיטליזם מנגד מעודד את הצלחת הפרט, מה שהביא את ארצות הברית להיות המעצמה שהיא היום, תומס אדיסון וג'ורג' ווסטינגהאוס לא היו מגיעים רחוק תחת ממשל קומוניסטי, מעניין גם למה הייתה בריחת מוחות מרוסיה לארה"ב?

עם קפיטליזם הפועל הפשוט יעמוד בתור לחדר האוכל של המפעל, עם קומוניזם הוא יעמוד בתור ללחם.

עכשיו זה לא אומר שלא צריך לעזור לחלש,

מעורבות סוציאלית ממשלתית החלה באמצע המשבר הגדול בשנות ה30 של המאה הקודמת ומאז המערכת מנוצלת יופי, זה הגיע עד לכדי תלות של אוכלוסיות חלשות ולופ שחוזר על עצמו עם כל דור שנוסף. השמאל אוהב את המערכת הזאת, אוכלוסיות חלשות בוחרות בשמאל, השמאל דוחף לעוד הטבות סוציאליות ומלכודת הדבש גודלת וגודלת (בארץ זאת השיטה של הימין ושל המפלגות הדתיות)

מהו החלום האמריקאי? תעבוד קשה, תיקח סיכונים ואולי תצליח, אה וגם תחשוב קדימה, אל תצפה לעשות מיליונים עם תואר במדעי מגדר או עוד איזה תחום שקר כלשהו.

פחות מעורבות ממשלתית משמעה יותר תחרותיות ויותר צמיחה, פחות רגולציות, פחות בעיות.

רק שהחלום האמריקאי כבר לא עובד. הרבה אנשים עובדים קשה ולא מגיעים לשום מקום. הרי מה זה Make America Great Again אם לא זעקת מעמד הביניים הנכחד של ארצות הברית? טראמפ בעצמו אומר פעם היה טוב והיום חרא. תנו לי להחזיר את ארה"ב לגדולתה.

סוציאליזם נולד בארצות הברית במאה ה-19 יחד עם המפכה התעשייתית. התנועה דעכה בשנות ה-20 של המאה ה-20 במהלך ה-red scare הראשון וכמעט נכחדה לחלוטין במהלך המלחמה הקרה. באותה תקופה אי אפשר היה אפילו להגיד את המילה סוציאליזם בקול רם. אז על איזה מערכות סוציאליסטיות אתה מדבר בכלל? המעורבות הסוציאליסטית בארה"ב היא בדיחה אפילו במונחים ישראליים. עובד אמריקאי ממוצע הוא עני מרוד בלי פנסיה, בלי ביטוח בריאות, בלי אפשרות להעניק השכלה גבוהה לילדיו בלי לקחת על עצמו הלוואות עתק.

יותר תחרות ויותר צמיחה? אמיתי? אמזון מרסקת את המתחרים שלה. תקרא מה קרה ל-diapers.com כשהם העזו לתחרות באמזון. אפל, גוגל ושאר ענקיות הטכנולוגיה מסיטות מאות מיליארדים לחשבונות offshore בשביל לא לשלם מיסים בארה"ב.

אין לך יותר צמיחה ותחרות. יש לך דור מבוגרים מתוסכל כי המפעלים עברו למזרח הרחוק והם נשארו ללא כלום ומצד שני יש לך צעירים מתוסכלים שעשו את "הדברים הנכונים" ומצאו את עצמם כורעים תחת נטל הלוואות סטודנטים ומתחרים על משרות כניסה בשכר זעום ובתנאים עלובים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בנצי,

אני לא מגדיר את עצמי כסוציאליסט או קומוניסט. אני בעד מימון שירותים מסוימים של המדינה, לא בעד הלאמות מרחיקות לכת, לא בעד כפייה של שוויון, לא מאמין שבני אדם הם שווים וכו׳. לצורך העניין, במקרה הישראלי, אחרי שעמיר פרץ הציג את התוכנית הכלכלית של העבודה אין סיכוי בעולם שאשקול להצביע להם.

אבל מה שחסר בפוסט שלך ובתיאור שלך, זה ההבנה שזה לא 0 = חרא וקומוניזם ו100 = קפיטליזם והצלחה. ישנם דברים שלא עובדים או עובדים פחות ופחות בקפיטליזם האמריקאי. זו הסיבה שטראמפ נבחר. זה נטען בהזדמנויות שונות על ידי באנון. זה מלחמת הסחר של טראמפ בסין ועוד ועוד.

אתה ועוד כמה מגיבים פה נורא מנסים לצמצם את הבעיות באמריקה לפוליטיקלי קורקט וויכוחי פוליטיקת זהויות. הם לא היו מעניינים אף אחד אם תעשיות כמו תעשיית הרכב לא היו קורסות באמריקה, ובעלים של חברות ענקיות לא היו גורפים מיליארדים, בזמן שהאמריקאי הממוצע לא נהנה מההצלחה שלהם (ואני יכול למצוא לך ציטוט מדויק של סטיבן באנון מסביר את זה). והדברים האלו לא עובדים לא כי קפיטליזם זה רע וקומוניזם זה טוב, אלא כי קפיטליזם זה לא מושג אבסולוטי, וכי העולם משתנה וכי מה שעבד לדורות העבר לא בהכרח עובד בהווה.

אז יש לך בסוף שתי אפשרויות. האחת היא להמשיך ולהתעצבן על קומוניסטים (שזה שם קוד די ריק מתוכן במקרים רבים). האחרת היא להבין שקומוניזם זה חרא, אבל מזה אי אפשר להסיק שבקפיטליזם אין בעיות. ואותן צריך לנסות לתקן. זה הכל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
שם לא חושב שיש שאלה, קורבין בכלל לא טוען שהוא טוב לישראל, הוא אנטי-ישראלי במוצהר, וכנראה גם אנטישמי (או לכל הפחות מגדל אנטישמים בגינה שלו).

זה דיי קל למרות שלא הייתי בונה על בוג'ו כאוהב ישראל. אם כבר צריך להתגעגע ללויד ג'ורג' שזו התקופה הקצרצרה שבה באמת היה שם שלטון פרו יהודי.

בחזה למאה הזו בוג'ו משחק צ'יקן עם האיחוד. מה שהוא אומר זה שאם האיחוד הולך ללחוץ את בריטניה היא תטחן את אירלנד. השדולה הפרו אירית בקונגרס התעוררה.

קורבין חולם שהוא יצליח להעיף את בוג'ו באי-אמון ומבטיח שאחרי שהוא ינצח בבחירות ויקים ממשלה הוא יקיים משאל עם חדש - גם בלייבור יש מתנגדים לא מועטים לאיחוד.

שאר פירורי מפלגות האופוזיציה אומרות שהסדר צריך להיות הפוך קודם משאל עם ואחרי זה בחירות, כך שכרגע לא נראה שיש לו רוב לאי אמון.

הולך להיות מעניין...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נשיא ארה"ב התערב היום בצורה ישירה בהחלטות הממשל הישראלי בנוגע לאישור או מניעת כניסתן של שתי חברות קונגרס אמריקאיות, שתומכות ב-BDS ואמר: "ישראל תפגין חולשה גדולה אם תתיר לטליב ועומאר להיכנס".

הנשיא הזה מתגלה מיום ליום כציוני נלהב. צריך להקים איזה ישוב על שמו! אה, כבר עשו את זה - וטוב שכך.

עכשיו רק נותר לחכות לעתירות לבג"צ מצד השמאל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
נשיא ארה"ב התערב היום בצורה ישירה בהחלטות הממשל הישראלי בנוגע לאישור או מניעת כניסתן של שתי חברות קונגרס אמריקאיות, שתומכות ב-BDS ואמר: "ישראל תפגין חולשה גדולה אם תתיר לטליב ועומאר להיכנס".

הנשיא הזה מתגלה מיום ליום כציוני נלהב. צריך להקים איזה ישוב על שמו! אה, כבר עשו את זה - וטוב שכך.

״ציוני נלהב״ - אתה באמת חושב שטראמפ מייצר הד תקשורתי משתי הסתומות האלו בגלל ״ציונות״ ... ?

אמיתי?

אני סבור שטראמפ ממנף אותן בשביל לצבוע את המפלגה הדמוקרטית ככאלו, ככל שהן יהיו פני המפלגה כך יותר מנדטים ילכו לאיבוד. אסטרטגיה מעולה, עם אפס קשר לציונות או ישראל. זה גם נורא שקוף ולכן לא ברור לי איך אפשר לחשוב ברצינות שזו ״אהבת ישראל״ שגורמת לו להתערב.

וזה לא ברור שזה משרת את האינטרס הישראלי לחסום כניסת חברות קונגרס אמריקאיות על בסיס דעות, זה לגמרי עלול להתברר כחרב פיפיות אם/כש הממשל ישתנה בעתיד. אני מקווה שהן מספיק רחוקות מהקונצנזוס עד שלאף אחד לא באמת יהיה אכפת מהנושא.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
רק שהחלום האמריקאי כבר לא עובד. הרבה אנשים עובדים קשה ולא מגיעים לשום מקום. הרי מה זה Make America Great Again אם לא זעקת מעמד הביניים הנכחד של ארצות הברית? טראמפ בעצמו אומר פעם היה טוב והיום חרא. תנו לי להחזיר את ארה"ב לגדולתה.

החלום קיים, אם הוא לא היה קיים אז לא היו מהגרים, אני לא יודע כמה אנשים מהגרים לסודן בכל שנה.

היה יותר טוב, הסכמי מסחר והעברת מפעלים אל מחוץ למדינה שחקו את מעמד הביניים וצמצמו את מקומות העבודה, על זה תוסיף מיסים והגבלות...

סוציאליזם נולד בארצות הברית במאה ה-19 יחד עם המפכה התעשייתית.

דיברתי על תמיכה סוציאלית ממשלתית, הבנת הנקרא.

התנועה דעכה בשנות ה-20 של המאה ה-20 במהלך ה-red scare הראשון וכמעט נכחדה לחלוטין במהלך המלחמה הקרה. באותה תקופה אי אפשר היה אפילו להגיד את המילה סוציאליזם בקול רם. אז על איזה מערכות סוציאליסטיות אתה מדבר בכלל? (welfare) המעורבות הסוציאליסטית בארה"ב היא בדיחה אפילו במונחים ישראליים. עובד אמריקאי ממוצע הוא עני מרוד בלי פנסיה (אתה כן משלם social security וזאת הפנסיה הממשלתית, כל עובד מוזמן להפריש לפנסיה פרטית, לא מחייבים אותך לזה, יש לך זכות בחירה) , בלי ביטוח בריאות (אני בעל עסק, אני מחוייב לספק ביטוח בריאות לעובדים שלי) , בלי אפשרות להעניק השכלה גבוהה לילדיו בלי לקחת על עצמו הלוואות עתק (יש דבר שנקרא קולג' קהילתי, העלויות לא גבוהות ועם ציניום ממוצעים אפשר לקבל מלגה) בנוסף מערכת החינוך האקדמאית פה היא בעלת קשר ישיר לצד השמאלי של המפה הפוליטית, שוב, זאת בחירה לקחת הלוואה ללימודים וללמוד משהו דבילי.

יותר תחרות ויותר צמיחה? אמיתי? אמזון מרסקת את המתחרים שלה.

חלק מההתקדמות של העולם, מתחרים שלא עלו על הרכבת בבעיה, אותם מתחרים (רשתות ענק) ריסקו את החנויות הקטנות בשנות ה70 וה80, מה לעשות השוק מתפתח, זה כמו להתלונן שהטלפון הסלולרי ריסק את שוק הטלפונים הציבוריים, בנוסף, עם אמאזון קל לאדם הפרטי לפתוח עסק עצמאי ולשווק את מוצריו. התקדמות השוק אינה דבר רע.

תקרא מה קרה ל-diapers.com כשהם העזו לתחרות באמזון. אפל, גוגל ושאר ענקיות הטכנולוגיה מסיטות מאות מיליארדים לחשבונות offshore בשביל לא לשלם מיסים בארה"ב.

תחרות היא דבר מבורך, מי מרוויח מתחרות אם לא הצרכן? לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים הללו אבל מערכת המיסים פה לא פראיירית, אתה מוזמן לעיין בדוחות המס של החברות הנ"ל, העברת כספים למחלקות פיתוח הינה הוצאה מוכרת, טראמפ רוצה להחזיר את החברות לפה, מה שקורה לאט אבל קורה, אתה מזכיר לי את המלחמה של AOC באמאזון, הם היו אמורים לקבל הטבת מס והיא טענה שעדיף להשקיע את הכסף במקום אחר, אמאזון לקחו צעד אחורה והלכו להם מקומות העבודה ומס ההכנסה שהמדינה יכלה לייצר, הבנת הנקרא, הטבת מס אינה כסף בידי המדינה.

אין לך יותר צמיחה ותחרות אני יכול להשתמש בחינוך כדוגמא, סוציאליזם במיטבו,אם כל ילד יקבל מדליה, איפה הרצון לבלוט?, השוק פורח, יש צמיחה, עסקים נפתחים כל הזמן, חברות חדשות צצות בכל רגע נתון ומספר מקומות העבודה גודל (בזכות אובאמה שטען כי זה לא אפשרי ושלטראמפ אין מקל קסמים) .

יש לך דור מבוגרים מתוסכל כי המפעלים עברו למזרח הרחוק ולמקסיקו\קנדה, שוב, אתה מתנגד לטראמפ אבל מתלונן על מה שהוא מנסה לתקן,

והם נשארו ללא כלום ומצד שני יש לך צעירים מתוסכלים שעשו את "הדברים הנכונים" (שוב, השכלה גבוהה אינה ערובה לכלום, הדבר הנכון הוא ללמוד מה שהשוק צריך, מדעי הרוח ימלאו לך את הכיסים באוויר) ומצאו את עצמם כורעים תחת נטל הלוואות סטודנטים ומתחרים על משרות כניסה בשכר זעום ובתנאים עלובים. אני שוב מנסה להבין את המרירות הזאת? כמה אנשים למדו עריכת דין בישראל? השוק רווי, זה הכל עניין של היצע, ביקוש והחלטות שאדם מבצע, שים את ההשכלה האקדמאית בצד ולך תלמד מקצוע, החשמלאי שלי בן 29, אני משלם לו פי 3.8 משכר המינימום, אני מספק לו ולמשפחתו ביטוח רפואי ויש לו רכב צמוד, לחשמלאים יש ביקוש, אני מאמין שהרואת חשבון במשרד שמכין לי את תלושי המשכורת מרוויחה הרבה פחות.

לאנשים יש את האפשרות לבחור, אני ואתה בני אותו גיל אם אני זוכר נכון, נלך אחורה ונראה שבזמן מסויים לשנינו היו את אותן אופציות.

יש אנשים ששואפים להיות חלק מהעדר, 8-5, משכנתא,ילדים, משפחתית אוטומטית וכד'

יש כאלו שחיים בשביל מסיבות, יש את אלו שמנסים כל הזמן (מפרגן מאוד לברווז) לצאת מהמעגל השגרתי.

אנשים שבאו מכלום והצליחו הם אלו ששמו את הפחד בצד וסיכנו את הכל בשביל 0.001% של סיכוי להצליח, רובם גם נכשלו מספר פעמים.

אז כל החיים אני מתקל באנשים מרירים, אנשים שעשו את "הדבר הנכון" ונעלו את עצמם בשבלונה החברתית.

הם לרוב אלו שלא יודעים לפרגן, כועסים על כל העולם במקום לכעוס על עצמם.

יש איזה חבר פורום שנמצא בשבלונה אבל מכחיש, הוא נודד אבל עדיין נמצא באותה השבלונה רק עם שפה זרה, הוא ביקר אותי כשכל מה שעניין אותי היה ציצים, שמש ואלכוהול ואז קרא לי בזלזול פועל בניין עם וולוסטר...

דווקא אהבתי את התיאור, הצלחה היא האצבע המשולשת הטובה ביותר.

עריכה אחרונה על ידי בנצי

haters will hate

פורסם

שני דברים.

בנצי - תואר אקדמאי לא מחייב תואר במדעי הרוח.

ולכולם, ממליץ להסתכל קצת על הצדדים הרעים של FAANG, או לפחות להפסיק לחשוב שהם תמימים, או ממש בסדר עם כולם, או "זה סך הכול שוק חופשי" או לטובת הכלל או וואטאבר. לא סתם יש אנשים שחוששים מהם (ואני לא מדבר על בעלי עסקים קטנים), זה חתיכת סיפור מסובך עם הענקיות האלה ואולי כדאי להגביל אותן.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
(אתה כן משלם social security וזאת הפנסיה הממשלתית, כל עובד מוזמן להפריש לפנסיה פרטית, לא מחייבים אותך לזה, יש לך זכות בחירה) , בלי ביטוח בריאות (אני בעל עסק, אני מחוייב לספק ביטוח בריאות לעובדים שלי) , בלי אפשרות להעניק השכלה גבוהה לילדיו בלי לקחת על עצמו הלוואות עתק (יש דבר שנקרא קולג' קהילתי, העלויות לא גבוהות ועם ציניום ממוצעים אפשר לקבל מלגה) בנוסף מערכת החינוך האקדמאית פה היא בעלת קשר ישיר לצד השמאלי של המפה הפוליטית, שוב, זאת בחירה לקחת הלוואה ללימודים וללמוד משהו דבילי.

Social Security בפשיטת רגל וכנראה לא יהיה מסוגל לשלם קצבאות זקנה מ-2030. הפרשה עצמאית לפנסיה פרטית שקולה לפתיחת תוכנית חסכון. כל עוד אין חובה חוקית להפריש לפנסיה פלוס השתתפות מעביד לרוב המוחלט של העובדים לא יהיו חסכונות בגיל פרישה.

חובה להעניק ביטוח בריאות חלה רק על עסקים עם 50 עובדים ומעלה. הביטוח מעניק כיסוי מאוד בסיסי ולא כולל אנשים עם pre-existing conditions ושאר הסוגיות המאוד מורכבות ובעייתיות של מערכת הבריאות המאוד חולה של ארה"ב.

תשווה את זה לישראל כאשר לכל עובד אפילו המסכן ביותר יש ביטוח בריאות, פנסיה חובה, דמי מחלה, חופשת לידה ורשת הגנה של הביטוח הלאומי. בנוסף מערכת חינוך מסובסדת ומערכת השכלה גבוהה מסובסדת.

אז בנצי על איזה סוציאליזם בארה"ב אתה מדבר בכלל? ברני סנדרס הוא בין הבודדים שמעז בכלל להגיד בקול רם דברים כמו ביטוח בריאות ממלכתי אמיתי.

חלק מההתקדמות של העולם, מתחרים שלא עלו על הרכבת בבעיה, אותם מתחרים (רשתות ענק) ריסקו את החנויות הקטנות בשנות ה70 וה80, מה לעשות השוק מתפתח, זה כמו להתלונן שהטלפון הסלולרי ריסק את שוק הטלפונים הציבוריים, בנוסף, עם אמאזון קל לאדם הפרטי לפתוח עסק עצמאי ולשווק את מוצריו. התקדמות השוק אינה דבר רע.

זה לא התקדמות של העולם אלא תאגידי ענק שמשתמשים בכיסים המאוד עמוקים שלהם בשביל לרסק מתחרים קטנים יותר.

Diapers.com מכרו חיתולים זולים באינטרנט. Amazon ראו כי טוב העסק והחליטו גם למכור חיתולים אבל במחיר הפסד בשביל לגרום ל-Diapers.com לפשוט רגל. לא חסר דוגמאות להתנהלות בריונית שכזאת.

עבור אדם פרטי לפתוח עסק עצמאי ולשווק את מוצריו באמזון שקול לתשלום דמי פרוטקשן לכנופייה מקומית. תשלם לנו אחוזים או נשרוף לך את העסק.

אתה יודע מה קורה כאשר אמזון רואים שיש לך מוצר מאוד מצליח? הם מתחילים למכור את אותו מוצר בדיוק במחיר קצת יותר נמוך והמוצר שלהם תמיד יופיע ראשון בחיפוש.

זה פיאודליזם של המאה ה-21. אנחנו נבנה ממלכה (אמזון, פייסבוק, גוגל) ואתם תעבדו את הקרקעות שלנו. תשלמו לנו אחוזים ומה שישאר זה שלכם. ואם לא מתאים לכם אז באסה אם אתם לא אתנו אתם נגדנו.

מביא את הנתונים הללו אבל מערכת המיסים פה לא פראיירית

IRS underfunded בצורה קיצונית. כוח אדם שלהם מבוגר מאוד וקרוב ל-45% מכלל כוח העבודה שלהם יהיה זכאי לפרוש בשנים הקרובות. ה-IRS לא מצליחים לגייס כוח אדם צעיר. לך תפתח S-Corp. הסיכוי שיהיה לך audit שואף לאפס.

בנוגע לתשלום מיסים של תאגידי ענק:

https://www.theguardian.com/technology/2019/feb/15/amazon-tax-bill-2018-no-taxes-despite-billions-profit

בנוסף מערכת החינוך האקדמאית פה היא בעלת קשר ישיר לצד השמאלי של המפה הפוליטית, שוב, זאת בחירה לקחת הלוואה ללימודים וללמוד משהו דבילי.

אני די בטוח שיש לא מעט צעירים אמריקאים שלמדו דברים לא דביליים ועדיין כורעים תחת נטל הלוואות סטודנטים. למיטב ידעתי מדובר בסוג הכי גרוע של הלוואה עם ריבית אסטרונומית וללא שום אפשרות להשתחרר ממנה בהליך פשיטת רגל.

אז נכון אף אחד לא הכריח אותם לקחת הלוואות ללימודים. ואף אחד לא הכריח אותם לקחת הלוואות בתנאים כל כך מחורבנים. אבל אתה יודע בגיל 17-18 לא כולם יודעים להתנהל נכון.

הלוואות סטודנטים זו בעיה מספיק קשה בשביל להיות בשיח הפוליטי כבר יותר מעשור.

פורסם
.

שאר פירורי מפלגות האופוזיציה אומרות שהסדר צריך להיות הפוך קודם משאל עם ואחרי זה בחירות, כך שכרגע לא נראה שיש לו רוב לאי אמון.

הולך להיות מעניין...

אני חושב שאתה לא מעודכן לגבי הסקרים בבריטניה, אם אתה קורא למפלגות הליב-דם והברקזיט 'רסיסי מפלגות'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בנצי,

אם הכל עובד טוב, אז למה טראמפ צריך לתקן?

אם יש דברים שלא עובדים, אז מי אשם בזה?

הנה, השקעתי 2 דק' ומצאתי את הראיון עם בנון - אחד מהאנשים החשובים כנראה מאחורי ההצלחה של טראמפ - בעברית. הנה כמה ציטוטים שלו עצמו ומתוך הראיון:

(יש לנו) סוציאליזם לעשירים מאוד ולעניים מאוד. ויש לנו צורה דרוויניסטית וברוטאלית של קפיטליזם לכל השאר. זו הסיבה לכך שדונלד טראמפ הוא הנשיא

...

בפרספקטיבה כלכלית מעודכנת יותר, שהוא רכש בבית הספר לעסקים של אוניברסיטת הרווארד, ושיכלל בעבודה בוול סטריט, בנון רואה את הבנקאים הגדולים, את ברוני התקשורת ואת ענקי האנרגיה, כיורשים של הברונים השודדים שנגדם יצאו חסידי בריאן.

...

תחת קלינטון בוטל חוק גלס־סטיגל, שנחקק בימי המשבר הגדול, בשנות ה–30 של המאה ה–20. החוק יצר במקור הפרדה בין בנקים מסחריים (שמנהלים את חשבונותיהם של כלל האזרחים) לבין בנקים להשקעות. מרגע שהחומה הזאת נפלה, נפתחה הדרך לאסון שהתרחש כשוול סטריט החלה להמר בכספי החסכונות של האזרחים. את החוק הזה צריך, לדעת בנון, להחזיר מיד.

...

לאומיות כלכלית" פירושה מאבק כפול על שכרו של העובד האמריקאי: כנגד ההגירה הלא חוקית, וכנגד ייצוא משרות לסין ולעולם השלישי באמצעות הסכמי סחר שהאליטות מרוויחות מהם.

...

אנחנו בעד קפיטליזם יזמי. מה שאנחנו מתנגדים לו הוא קפיטליזם מדינתי (...) קומץ חברות שמצויות בקשרים סימביוטיים עם ממשלה גדולה. והם דוחקים החוצה את היזמים, את בעל החנות הקטן, את הסטודנט בקולג' שמתחיל עסק מהחדר שלו

...

יש עוד.

והבוטומליין הוא, שגם לפי אחד האנשים הכי חשובים בהצלחתו של טראמפ, הבעיה היא החיבור בין המדינה לבין תאגידי ענק, בנקים ומה שהוא מתייחס אליו כ-"האליטה". זה לא ויכוח של ימין - שמאל כלכלי, כי הטענה של בנון נגד הדמוקרטים זה שהם מחוברים לאליטה הזו. לא שהם רוצים לשים פסל של סטלין בטיימס סקוור. זה לא ויכוח של סוציאליזם מול קפיטליזם, כי מה שהוא מכנה בציניות "סוציאליזם לעשירים מאוד". זה לא פוליטיקת זהויות ו-pc.

זה בסך הכל שתוף פעולה בין טייקונים מסוגים שונים לשלטון, שבא לידי ביטוי גם בזה שהם לא תמיד משלמים את המחיר על ההפסדים שלהם - משהו שאנחנו מכירים גם ממדינות אחרות. ומה שבנון עצמו מבקש לעושת, זה בסך הכל לקבוע חוקי משחק הוגנים יותר ומטיבים יותר עם האמריקאי הממוצע.

וזה די מדהים לראות איזה מגוון של דיעות והסברים יש סביב הנצחון של טראמפ, וכמה גם פה בשרשור שמים במרכז את נושא ההגירה, וכמה גם בארץ אותו טאוב מרחיב את המושג "אליטה" ורץ להאשים את כל העולם ואישתו בתאוריות קונספירטיביות, בזמן שהאמירה פה היא כ"כ פשוטה: התפתח בארה"ב - ולא רק - סוג של קפיטליזם שמשרת קבוצה מאוד מצומצת של בעלי הון, וזה לא בהכרח מיטיב עם כל השאר. זה הכל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Social Security בפשיטת רגל וכנראה לא יהיה מסוגל לשלם קצבאות זקנה מ-2030. הפרשה עצמאית לפנסיה פרטית שקולה לפתיחת תוכנית חסכון. כל עוד אין חובה חוקית להפריש לפנסיה פלוס השתתפות מעביד לרוב המוחלט של העובדים לא יהיו חסכונות בגיל פרישה.

הנה קישור בשבילך :

https://www.marketwatch.com/story/dont-believe-this-myth-about-social-security-2019-04-23

חובה להעניק ביטוח בריאות חלה רק על עסקים עם 50 עובדים ומעלה. הביטוח מעניק כיסוי מאוד בסיסי ולא כולל אנשים עם pre-existing conditions ושאר הסוגיות המאוד מורכבות ובעייתיות של מערכת הבריאות המאוד חולה של ארה"ב.

לי יש פחות מ40 עובדים, עם קצב הגדילה החלטתי לספק ביטוח בריאות מה גם שאני מתקזז במס, הביטוח שאני מספק הוא לא בסיסי ולכל עובד יש את האופציה להוסיף כסף לתוכניות טובות יותר, אני מוציא לעצמי משכורת כל שבועיים, העלות שלי בתור מעסיק הינה $363 בחודש לביטוח טוב של קייזר, בנוסף אני משלם כעובד על שדרוג לביטוח הכי טוב $195 בחודש ועל זה עוד $48 בחודש על ביטוח שיניים וראייה.

תבטל כל קשר בין המדינה למערכת הבריאות ותראה תחרות בין חברות הביטוח, כשאובאמהקר מחייב אותך לשלם על ביטוח אתה מקבל חרא.

תשווה את זה לישראל כאשר לכל עובד אפילו המסכן ביותר יש ביטוח בריאות, פנסיה חובה, דמי מחלה, חופשת לידה ורשת הגנה של הביטוח הלאומי, בנוסף מערכת חינוך מסובסדת ומערכת השכלה גבוהה מסובסדת.

(כן ברור, ישראל הינה מופת, הפנסיה נהדרת, קופות החולים מצויינות, הביטוח לאומי בכלל מדהים, כולם מאושרים, עשירים ושמחים, במיוחד קשישים), עוד משהו, אם הכל בחינם למה יש תוכניות שעולות אקסטרא עם קופות החולים?, אם החינוך כל כך זול למה הגנים יקרים?

אז בנצי על איזה סוציאליזם בארה"ב אתה מדבר בכלל? ברני סנדרס הוא בין הבודדים שמעז בכלל להגיד בקול רם דברים כמו ביטוח בריאות ממלכתי אמיתי.

ברני סנדרס הוא זה שמדבר על שכר מינימום של $15 אבל שילם $10 לעובדים שלו, הם התלוננו בפומבי אז הוא העלה ל$15 וקיצץ בשעות..., לכל דבר יש מחיר, ביטוח בריאות ממלכתי ממומן על ידי האזרחים, תבטל רגולציות ותפתח את השוק לתחרות, זה כל כך פשוט להבנה, בדיוק כמו היעילות של עובדי מדינה שחסינים לפיטורים, איפה הדרייב לעשות דברים טוב יותר? תחרות, בכל תחום, בכל ענף בחיים היא המפתח לשיפור מתמיד.

זה לא התקדמות של העולם אלא תאגידי ענק שמשתמשים בכיסים המאוד עמוקים שלהם בשביל לרסק מתחרים קטנים יותר.

Diapers.com מכרו חיתולים זולים באינטרנט. Amazon ראו כי טוב העסק והחליטו גם למכור חיתולים אבל במחיר הפסד בשביל לגרום ל-Diapers.com לפשוט רגל. לא חסר דוגמאות להתנהלות בריונית שכזאת.

למה שלא תשפוך עוד אור על המקרה? אמאזון הורידה מחירים, דייפרס הורידו מחירים, אמאזון הורידו מחירים... זה מראה כמה רווח החברות עושות על חיתולים... נמשיך, זה הגיע למצב שדייפרס הרגישו את הירידה בהכנסות, הם בסוף נרכשו על ידי אמאזון תמורת סכום של 540 מיליון דולר... לא רע

עבור אדם פרטי לפתוח עסק עצמאי ולשווק את מוצריו באמזון שקול לתשלום דמי פרוטקשן לכנופייה מקומית. תשלם לנו אחוזים או נשרוף לך את העסק.

תשלם לנו אחוזים ואנחנו נדאג לאחסון המוצרים, נגישות לקהל הלקוחות הגדול ביותר, וניהול המלאי, למשלוח ולניהול הצד הכלכלי, תנסה לעבוד עצמאית, לגבות מס מלקוחות בהתאם למיקום שלהם, לטפל באריזה, משלוח, כאב ראש אחד גדול, אמאזון היא פלטפורמה מצויינת, ושוב, תדאג שיהיה לך מוצר מנצח

אתה יודע מה קורה כאשר אמזון רואים שיש לך מוצר מאוד מצליח? הם מתחילים למכור את אותו מוצר בדיוק במחיר קצת יותר נמוך והמוצר שלהם תמיד יופיע ראשון בחיפוש.

כן, אמאזון מוכרים סוללות, אמאזון מוכרים מטענים, אמאזון גם מוכרים בגדים, ועדיין תמתג את עצמך נכון. גם לסופר המקומי יש מותג בית, גם לקוסקו יש את קירקלנד ועדיין אנשים יקנו מותג שמדבר אליהם, בנוסף, מותגי הבית מיוצרים על ידי חברות חיצוניות, הלוואי ויהיה לי מוצר שישווק תחת אמאזון בייסיק, אני לא רק אדביק את הלוגו שלהם על המוצר אלא גם אקעקע אותו על החזה

זה פיאודליזם של המאה ה-21. אנחנו נבנה ממלכה (אמזון, פייסבוק, גוגל) ואתם תעבדו את הקרקעות שלנו. תשלמו לנו אחוזים ומה שישאר זה שלכם. ואם לא מתאים לכם אז באסה אם אתם לא אתנו אתם נגדנו.

להוציא מילים מהארכיון לא עושה אותך צודק, זה השוק שבנה את החברות הללו, אני בוחר לרכוש באמאזון כי הם מציעים לי נוחות ושירות טוב, אני משתמש גם באיביי ובחברות נוספות לרכישותי באינטרנט, פיאודליזם רחוק מאוד מזכות הבחירה ואם כבר מחפשים הגבלה לפיאודליזם, אתה מוזמן לעיין שוב בעלון לצרכן של השיטה הסוציאליסטית, אנחנו נבחר מה טוב בשבילך בין אם אתה אוהב את זה או לא, אנחנו יודעים בשבילך מה שאתה לא יודע.

IRS underfunded בצורה קיצונית. כוח אדם שלהם מבוגר מאוד וקרוב ל-45% מכלל כוח העבודה שלהם יהיה זכאי לפרוש בשנים הקרובות. ה-IRS לא מצליחים לגייס כוח אדם צעיר. לך תפתח S-Corp. הסיכוי שיהיה לך audit שואף לאפס.

כוח אדם צעיר לא רוצה קריירה, שוב עניין של בחירה, בנוסף אני מתמודד עם הIRS ועם רשות המיסים המקומית על בסיס קבוע, אני עדיין מאמין שהמערכת פה עובדת טוב יותר מבישראל.

בנוגע לתשלום מיסים של תאגידי ענק:

https://www.theguardian.com/technology/2019/feb/15/amazon-tax-bill-2018-no-taxes-despite-billions-profit

רוצה לנתח את זה כמו שצריך?

הנה דוח המס של השנה המדוברת, 2018, יש שם גם מידע על 2017

https://ir.aboutamazon.com/static-files/ce3b13a9-4bf1-4388-89a0-e4bd4abd07b8

עכשיו, אמאזון, נתעלם לרגע מהכותרת של הכתבה שצירפת, האם אמאזון עשו משהו לא חוקי? האם הם העלימו מיסים? החוק שתקף לגבי אמאזון תקף גם לתאגידים הקטנים.

עכשיו, אתה רואה חשבון אם אני זוכר נכון, אז מדוע אתה מנסה לפשט את זה לרווח מול מס הכנסה ממשלתי? הרי חוקי המס אצלנו הרבה יותר מסובכים מסתם חשבון פשוט, אמנם חוקי הגביה הינם פשוטים וניתנים לתמצות מהיר אך כל מה שקשור להפחתת מס זה כבר סיפור אחר, יש כ30 עמודים שעוסקים בגביית מיסים וכ6000 עמודים שעוסקים בהפחתת מס, אם זה על ידי קיזוז, תמריצים ושאר פירות.

אפשר להתעצבן על אמאזון עד מחר אך הפחתות המס, הטבות המס, התמריצים והקיזוזים הינם כלי חשוב בצמיחת השוק והכלכלה, אותן הטבות מסייעות גם לתאגידים קטנים.

אמאזון השקיעה כפול מהרווח הנקי במחקר ופיתוח

https://www.vox.com/2018/4/9/17204004/amazon-research-development-rd

אמאזון השקיעה ביליונים בנדל"ן וציוד, פתיחת מרכזים במדינות שונות, מה שמקנה לה את הזכות להנות מתמריצים בצורה חוקית.

אתה מוזמן לעיין בנתונים הנ"ל:

https://www.stock-analysis-on.net/NASDAQ/Company/Amazoncom-Inc/Analysis/Property-Plant-and-Equipment

בנוסף, אמאזון מעניקה מניות לעובדים, מן הסתם שווי השוק עולה ועל כן אמאזון יכולה להתקזז על שווי המניות, שוב, זה גם יכול לעבוד הפוך עם ירידה בשווי המניות אבל תגמול שכזה גם מדרבן את העובדים לכיוון הנכון מכיוון שהצלחת החברה מניבה להם רווחים בדיווידנדים.

אז אמאזון לא שילמה מס חברות מכיוון שהיא משקיעה את הרווח בצמיחת החברה, דבר שהינו מצויין לכלכלה.

אם אני צריך לפשט את זה, נגיד ואמאזון השקיעה מיליון דולר שהיה אמור ללכת לרשויות המס, אם המיליון הנ"ל יצרו 1000 מקומות עבודה, רשויות המס נהנות מהצמיחה, 1000 מקומות עבודה זה 1000 עובדים שמשלמים מס, 1000 עובדים מבזבזים את הכסף שלהם בקהילה בה הם נמצאים מה שמעודד צמיחה מקומית.

הסיבה שיש תמריצים והטבות מס היא להביא לצמיחה, מדינות רוצות משקיעים, רוצות מקומות עבודה ומוכנות לתת הטבות לעסקים שנכנסים אליהן, ובדר"כ ההטבות הן למספר קטן של שנים.

אני די בטוח שיש לא מעט צעירים אמריקאים שלמדו דברים לא דביליים ועדיין כורעים תחת נטל הלוואות סטודנטים. למיטב ידעתי מדובר בסוג הכי גרוע של הלוואה עם ריבית אסטרונומית וללא שום אפשרות להשתחרר ממנה בהליך פשיטת רגל.

עשיתי חיפוש קטן ברשותך:

Average monthly payments on $47,000 per year income

At this income rate, your monthly payment would be between $245 and $304 per month. The total interest paid over

the course of the loan would be $7,141, bringing the total amount paid to $37,141 for a loan of $30,000.

רוצה לדבר על ריבית אסטרונומית? אם אני אמשוך את המשכנתא שלי לכל התקופה אשלם כמעט פי 3 מהסכום המקורי, ושוב לבחור שעוסק בכלכלה אתה די מאכזב עם מספרים, תיקח את סכום ההלוואה שהצגתי, ב10 שנים תשלם ריבית של $7141, ריבית כוללת של 23.8 אחוזים. התיק השקעות שלי יניב יותר ב10 שנים.

ותזכור שתמיד יש את האפשרות להתגייס לצבא המקומי (שבו גם יש לך אפשרות בחירה להיכן להתגייס, אפילו משמר החופים תופס) לעשות שירות של שנתיים עם משכורת נהדרת ולהנות מלימודים בחינם!!!, בנוסף תקבל משכנתא בתנאים מצויינים, אחלה ביטוח רפואי ועוד שלל הטבות.

אז נכון אף אחד לא הכריח אותם לקחת הלוואות ללימודים. ואף אחד לא הכריח אותם לקחת הלוואות בתנאים כל כך מחורבנים. אבל אתה יודע בגיל 17-18 לא כולם יודעים להתנהל נכון ועדיין, מצטער, לא מקבל את זה, השמאל שולט בגופי החינוך, תלמד קצת למה החינוך האקדמאי יקר כל כך, ואם בגיל 17-18 הם לא יודעים להתנהל למה המפלגה הדמקורטית דוחפת להורדת גיל ההצבעה ל16?

https://www.washingtonexaminer.com/news/house-rejects-democratic-push-to-let-16-year-olds-vote

הלוואות סטודנטים זו בעיה מספיק קשה בשביל להיות בשיח הפוליטי כבר יותר מעשור.

שוב, הבעיה היא לא הלוואות הסטונדטים אלא המערכת האקדמאית אשר אינה מספקת את האמצעים הדרושים לחיים האמיתיים

כבר יש מערכת אקמאית ציבורית שזוכה לסבסוד מאסיבי, מכללות פרטיות מתאמצות בשביל להוות תחרות, במידה והחינוך האקדמאי יסובסד יותר מה יהיה התמריץ של אותם מוסדות לשרת את ציבור הסטונדטים ביעילות, בנוסף הדבר יגרור מיסוי נוסף לכלל האוכלוסיה, מה שאומר שמי שהשקיע בתואר סיזיפי כמו רפואה יממן באמצעות מיסוי את זה שלמד שנה אומנות, החליט שהוא עובר לפסיכולוגיה ומשם החליף לתואר בשחיה צורנית, אתה מוזמן לעקוב אחרי אחוזי ההתמדה בלימודים של אלו בקולג' קהילתי מסובסד, שם אפשר ללמוד עם עלויות מאוד נוחות גם למי שמרוויח שכר בסיסי.

כשמשהו ניתן בחינם הוא די חסר ערך, השכלה צריכה לעלות כסף מכיוון שמדובר בהשקעה לקידום עצמי, וכן, יש המון המון תארים ששווים לתחת.

ואני צריך להוסיף 5 תווים כי ההודעה קצרה מדי

haters will hate

פורסם
בנצי,

אם הכל עובד טוב, אז למה טראמפ צריך לתקן?

אם יש דברים שלא עובדים, אז מי אשם בזה?

הנה, השקעתי 2 דק' ומצאתי את הראיון עם בנון - אחד מהאנשים החשובים כנראה מאחורי ההצלחה של טראמפ - בעברית. הנה כמה ציטוטים שלו עצמו ומתוך הראיון:

יש עוד.

והבוטומליין הוא, שגם לפי אחד האנשים הכי חשובים בהצלחתו של טראמפ, הבעיה היא החיבור בין המדינה לבין תאגידי ענק, בנקים ומה שהוא מתייחס אליו כ-"האליטה". זה לא ויכוח של ימין - שמאל כלכלי, כי הטענה של בנון נגד הדמוקרטים זה שהם מחוברים לאליטה הזו. לא שהם רוצים לשים פסל של סטלין בטיימס סקוור. זה לא ויכוח של סוציאליזם מול קפיטליזם, כי מה שהוא מכנה בציניות "סוציאליזם לעשירים מאוד". זה לא פוליטיקת זהויות ו-pc.

זה בסך הכל שתוף פעולה בין טייקונים מסוגים שונים לשלטון, שבא לידי ביטוי גם בזה שהם לא תמיד משלמים את המחיר על ההפסדים שלהם - משהו שאנחנו מכירים גם ממדינות אחרות. ומה שבנון עצמו מבקש לעושת, זה בסך הכל לקבוע חוקי משחק הוגנים יותר ומטיבים יותר עם האמריקאי הממוצע.

וזה די מדהים לראות איזה מגוון של דיעות והסברים יש סביב הנצחון של טראמפ, וכמה גם פה בשרשור שמים במרכז את נושא ההגירה, וכמה גם בארץ אותו טאוב מרחיב את המושג "אליטה" ורץ להאשים את כל העולם ואישתו בתאוריות קונספירטיביות, בזמן שהאמירה פה היא כ"כ פשוטה: התפתח בארה"ב - ולא רק - סוג של קפיטליזם שמשרת קבוצה מאוד מצומצת של בעלי הון, וזה לא בהכרח מיטיב עם כל השאר. זה הכל.

אני מסכים איתך לחלוטין, אז למה ה"אליטה" הזאת לא חובבת טראמפ, למה בדיוק?

האליטה אינה וויכוח בין ימין לשמאל, וב2 המחנות ראינו את ההתנגדות לטראמפ, הגיע מישהו חדש, לא בא מהפוליטיקה, נבחר לנשיאות והאדמה רועדת, למה?? הוא וולגרי, המדיה מציירת אותו נורא, והוא מצייץ בטוויטר כל מה שעובר לו בראש בלי הרבה פילטרים אבל זה בדיוק מה שיפה בתמונה הזאת אם לוקחים צעד אחד אחורה ושמים את כל הבולשיט בצד.

NAFTA עשתה טוב לאמריקאים? חד משמעית לא.

הסכמי המסחר עם סין עשו טוב לאמריקאים? לא.

הרפיסות כלפי האיראנים של הממשל הקודם? לא.

טראמפ הוא אנטי ממשל בראש הפירמידה, הפחית את המיסים, בתקשורת מראים אנשים מתלוננים שקיבלו החזר מס נמוך יותר מבשנים עברו (שילמתם פחות מס כל השנה, ההחזר שלכם פחת, פאקינג היגיון).

וכל הסיפור עם הוליווד, דוגמא נהדרת ל"אליטה", כשביל מאהר אומר בשידור שהוא ממש רוצה שיהיה משבר כלכלי כי רק ככה טראמפ לא יבחר שוב הוא נותן מבט מאוד עמוק לכמה אכפת מה"אליטה" מהציבור הרחב, הם לא רוצים שארצות הברית תצליח תחת טראמפ, להם משבר כלכלי לא ממש יזיז.

בינתיים כמעט כל שיחה שלי עם אנשים מגיעה בסופו של דבר לפוליטיקה ואחרי שאני שומע כל כך הרבה חרא אני שואל שאלה פשוטה, "האם החיים שלך השתנו לרעה בשנתיים האחרונות?", הכלכלה יציבה, החיים עצמם טובים ואם עוזבים בצד את הפוליטיקה רואים שחל שיפור במצב.

הבעיה שכן חווים ביום יום הוא החוסר באפשרות להתבטא בחופשיות מבלי לפגוע באף אחד ואת זה מרגישים מאוד טוב איפה שאני גר.

זאת הנקודה שאף אחד פה לא באמת מנסה להבין כשאני מדבר על שמאל וימין, אני יכול לשים סטיקר של ברני סנדרס על האוטו, לא יזיז לאף אחד, כששמתי סטיקר של טראמפ כבר יצרתי בעיה, במיוחד כשאני נוהג מעל 200 ק"מ ביום, קיבלתי הרבה Thumbs up, אבל אלוהים איזה חרא קיבלתי מאנשים שלא אהבו את הבחירה שלי, אתה רואה אנשים עצבניים ברמה כזאת קיצונית עם שנאה בעיניים, אז בבקשה אל תטיפו על לאהוב את האחר כשאתם שונאים אותי בגלל השיוך הפוליטי שלי, ותאמינו לי שנקלעתי להרבה מצבים שבהם לא ניתן היה לנהל שום שיח אנושי בגלל שאמרתי שאני פרו טראמפ, יש לי כובע של MAGA, אני לא יוצא איתו מהבית כי ממש לא בא לי שמישהו ישפוך עלי קפה או יתקוף אותי סתם.

אני מזמין כל אחד ואחד מכם לבוא לבקר אצלי ואני מוכן לעשות ניסוי חברתי פרטי עם כל אחד ממכם.

אם זה חבישת כובע בפומבי, או החזקת דגל ישראל באוניברסת ברקלי.

בבקשה, יוטיוב פתוח לכולם, תעשו חיפוש לדברים הבאים, לא צריך לראות את הסרטונים, מספיק לראות את ההבדל:

repulican meltdown

sjw meltdown

maga meltdown

ואני יודע שמאוד קל לבטל כל טיעון, אני עוקב אחרי גופי חדשות שמזוהים עם 2 הצדדים ולמעט ראיונות של פוקס עם אנשים מהשמאל הכל די משעמם, אבל, אני ממליץ בחום על הערוץ "Don't walk, run" שבו המנחה לוקח קטעי חדשות, חוקר ומפרק בהיגיון את הסרטון, בצורה מבדרת אך כנה.

שוב, קשה לנהל שיחה עם אנשים שלא מוכנים להקשיב או לכבד דעה שונה ולכן הערוץ הזה הוא המועדף עלי,

סרטון ביחס לכתבה על הלוואות הסטודנטים

סרטון ביחס לכתבה על "שכר נוראי" של עובדי וולמארט

עובדת מקדונלדס

מי שראה והקשיב יכול להבין איך באמת המדיה בוחרת להעביר לנו מידע.

haters will hate

פורסם (נערך)

הנה קישור בשבילך :

https://www.marketwatch.com/story/do...ity-2019-04-23

לי יש פחות מ40 עובדים, עם קצב הגדילה החלטתי לספק ביטוח בריאות מה גם שאני מתקזז במס, הביטוח שאני מספק הוא לא בסיסי ולכל עובד יש את האופציה להוסיף כסף לתוכניות טובות יותר, אני מוציא לעצמי משכורת כל שבועיים, העלות שלי בתור מעסיק הינה $363 בחודש לביטוח טוב של קייזר, בנוסף אני משלם כעובד על שדרוג לביטוח הכי טוב $195 בחודש ועל זה עוד $48 בחודש על ביטוח שיניים וראייה.

תבטל כל קשר בין המדינה למערכת הבריאות ותראה תחרות בין חברות הביטוח, כשאובאמהקר מחייב אותך לשלם על ביטוח אתה מקבל חרא.

אתה בכלל טרחת לקרוא את הכתבה המגוכחת הזאת?

Social Security does face serious challenges, and the payout may decline — but the program itself is not going anywhere. The two trust funds that pay Social Security’s benefits — the Old-Age and Survivors Insurance (OASI) and the Disability Insurance (DI) trust funds — are running out of money, and the Social Security Administration’s trustees do anticipate those accounts will run out of money in 2035.

But if that happens, Social Security benefits won’t disappear. If Congress does nothing to fix the program, Social Security will rely on the taxes coming in and Americans will just get less of a benefit.

SS לא הולך לשום מקום, אבל לא יהיה כסף לשלם. אבל התוכנית נשארת. אבל לא יהיה כסף לשלם. SS יצטרכו לקצץ בקצבאות, אבל התוכנית נשארת.

נו תודה באמת. בעיה נפתרה.

היכולת שלך לקחת את אחת הבעיות החמורות ביותר בארצות הברית כיום ולרדד אותה לעובי של בצק שטרודל פשוט פנומנלית.

(כן ברור, ישראל הינה מופת, הפנסיה נהדרת, קופות החולים מצויינות, הביטוח לאומי בכלל מדהים, כולם מאושרים, עשירים ושמחים, במיוחד קשישים), עוד משהו, אם הכל בחינם למה יש תוכניות שעולות אקסטרא עם קופות החולים?, אם החינוך כל כך זול למה הגנים יקרים?

בהשוואה לארצות הברית שנות אור יותר טובה. כן, קשה לישראלים לקבל את העובדה הזאת. אני יודע. זה מה יש.

למה שלא תשפוך עוד אור על המקרה? אמאזון הורידה מחירים, דייפרס הורידו מחירים, אמאזון הורידו מחירים... זה מראה כמה רווח החברות עושות על חיתולים... נמשיך, זה הגיע למצב שדייפרס הרגישו את הירידה בהכנסות, הם בסוף נרכשו על ידי אמאזון תמורת סכום של 540 מיליון דולר... לא רע

ממש לא רע. רק הביאו אותם לסף פשיטת רגל והשתלטו על העסק. וחיסלו מתחרה.

מחר אמזון יפתחו חברת בנייה שתבנה בתים בזול. אתה תוריד מחיר. הם יורידו מחיר. אתה תוריד מחיר. הם יורידו מחיר.

נו, כמה זמן תוכל לשרוד? למי יש כיסים יותר עמוקים?

תשלם לנו אחוזים ואנחנו נדאג לאחסון המוצרים, נגישות לקהל הלקוחות הגדול ביותר, וניהול המלאי, למשלוח ולניהול הצד הכלכלי, תנסה לעבוד עצמאית, לגבות מס מלקוחות בהתאם למיקום שלהם, לטפל באריזה, משלוח, כאב ראש אחד גדול, אמאזון היא פלטפורמה מצויינת, ושוב, תדאג שיהיה לך מוצר מנצח

אנחנו נדע בדיוק איזה מוצרים אתה מוכר, כמה ומה הולך הכי חזק. אנחנו נדאג להחזיק את המוצרים שלך אצלנו כערבות לתשלום חובות. נגישות לקהל הלקוחות רק דרך הפלטפורמה שלנו. תוכל לפעול רק דרך המחסנים שלנו. אתה תשלם לנו עמלות בלי שיש לך יכולת להתמקח.

הכי חשוב ברגע שיהיה לך מוצר מנצח אנחנו נייצר העתק של המוצר הזה, נמכור אותו ישירות, נמכור אותו יותר זול (כי אנחנו יכולים) ונקפיץ אותו בראש החיפושים בזמן שאת המוצר שלך נדחוק לתחתית העמוד.

הוציא מילים מהארכיון לא עושה אותך צודק, זה השוק שבנה את החברות הללו, אני בוחר לרכוש באמאזון כי הם מציעים לי נוחות ושירות טוב, אני משתמש גם באיביי ובחברות נוספות לרכישותי באינטרנט, פיאודליזם רחוק מאוד מזכות הבחירה ואם כבר מחפשים הגבלה לפיאודליזם, אתה מוזמן לעיין שוב בעלון לצרכן של השיטה הסוציאליסטית, אנחנו נבחר מה טוב בשבילך בין אם אתה אוהב את זה או לא, אנחנו יודעים בשבילך מה שאתה לא יודע.

אני גם משתמש באמזון ועדיין אני מודע היטב לצדדים השליליים של החברות האלה. מדובר בתאגיד ענק שמרוויח מיליארדים בזמן שהוא דוחק את האנשים הקטנים בשרשרת האספקה. וזה לא שהם יכולים לנדוד למתחרים של אמזון כי הפתעה הפעתה אין כאלה. אמזון תדע לרסק אותם עוד לפני שהם בכלל יספיקו להתרומם.

עכשיו, אמאזון, נתעלם לרגע מהכותרת של הכתבה שצירפת, האם אמאזון עשו משהו לא חוקי? האם הם העלימו מיסים? החוק שתקף לגבי אמאזון תקף גם לתאגידים הקטנים.

חוקי לחלוטין. אבל לא טוב. מה לעשות. זכותי לחשוב שצריך לבצע שינוי מקיף ב-IRS CODE.

כוח אדם צעיר לא רוצה קריירה, שוב עניין של בחירה, בנוסף אני מתמודד עם הIRS ועם רשות המיסים המקומית על בסיס קבוע, אני עדיין מאמין שהמערכת פה עובדת טוב יותר מבישראל.

הם רוצים קריירה, הם פשוט לא רוצים להרוויח את המשכורות המחורבנות ב-IRS. זה חלק מהשיטה לסרס את המשטרה של עולם המס. התקציב של ה-IRS מקוצץ כבר 7 שנים ברציפות.

פורסם
אני חושב שאתה לא מעודכן לגבי הסקרים בבריטניה, אם אתה קורא למפלגות הליב-דם והברקזיט 'רסיסי מפלגות'

ליב-דם? 16 מושבים זה 2% גם לאחר 29 שנים התוכי הזה מת.https://www.youtube.com/watch?v=yLeA3NDJ7_E

המפלגה השנייה שאמרה משאל לפני הבחירות היא הוולשית (4 מושבים) המפלגה היחידה שאינה רסיס היא הסקוטית 35 (בערך 5%), אבל הם יסתמו את האף ויצביעו לקורבין ודי לחסום את הברקזיט.

בגלל שיטת הבחירות סקרים בבריטניה הם הרבה יותר קשים לחיזוי כמו שמיי למדה על בשרה בבחירות האחרונות שם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...