Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דוד, כבר הבאתי פה את יאיר לפיד. אמרו לי שאסור להשוות.

קשקוש של שכיר שלא ניהל עסק מימיו.

אפל כמעט פשטה רגל. אמזון כמעט פשטה רגל. גורדן רמזי פשט רגל מספר פעמים. המון יזמים בהייטק פשטו רגל עד שהצליחו לעשות אקזיט מוצלח.

על דב מורן שמעת? יודע כמה פעמים הוא נכשל?

לא צריך להיות עצמאי כדי לקרוא על הדוגמאות שאתה מביא. אבל הן גם לא מוכיחות שום דבר על טראמפ. יותר מזה, אתה גם לא סותר את מה שMinimiz3r כותב. הוא אומר שפשיטת רגשל מעידה על כשלון. גם אתה. זה שלפעמים מי שנכשל במקום אחד מלציח באחר לא סותר את זה.

וגם איזה כישורים צריך כדי לבנות מגדל בשטח הכי מבוקש בעולם בערך, חוץ מכסף?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

הליך פשיטת רגל יכול להיות גם חלק מתכנון מס. יש המון שיקולים בפשיטת רגל. פשיטת רגל לא בהכרח מעידה על כישלון. ותשמע לפתוח עסק, לנהל אותו מספר שנים ולפשוט רגל זה גם חלק מהתפתחות אישית של בן אדם.

רוב הכותבים כאן נמצאים בכובע של שכירים. הם לא יכולים בכלל להבין מה זה לנהל עסק. זה כמו לתאר לבתול מה זה ל****. זה לא עובד.

יבגני, רציני? אתה יודע כמה זוגות כמעט התגרשו בגלל שלא עמדו בלחץ של שיפוץ דירה?

כמות הלחצים שצריך להתמודד ויכולת ארגון בשביל להוציא פרויקט בגודל שכזה במסגרת לוח זמנים פשוט בלתי נתפסת.

אין הרבה אנשים בעולם שמסוגלים לעשות דברים כאלה.

הבן אדם בנה מגדלים, שיפץ מהיסוד מלון היסטורי בניו-יורק (Grand Hyatt) ואפילו הביך את ראש העיר המתולוגי של ניו-יורק אד קוץ' סביב ה-Ice skating rink.

העירייה בנתה ice skating ring בסנטרל פארק קרוב ל-6 שנים בלי סיום נראה באופק. טראמפ אמר שהוא יכול לתקתק את הפרויקט תוך מספר חודשים. ראש העיר אמר לו נראה אותך. טראמפ סיים את הפרויקט לפני הזמן והרבה מתחת לתקציב.

הבן אדם מוכשר. לא מבין איך לאנשים לא רועד היד לכתוב שהוא טיפש.

The city of New York had spent six years and $13 million failing to build an ice skating rink in Central Park. In early summer that year, Donald Trump proposed to Mayor Ed Koch that he take over the project for $3 million and promised to cover any excess amounts himself rather than go back to the city. By late October the project was finished and was three quarters of a million dollars under budget.

https://blog.acton.org/archives/49418-donald-trump-ed-koch-and-the-ice-skating-rink-a-tale-of-bureaucracy.html

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

שאלת את זה ברצינות?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מעולם לא פגשתי אדם נבון שהעיד על עצמו שהוא חכם

## אהוד ברק, מכיר? רק דוגמה אחת. נתקלתי בעוד כמה כאלה במציאות ##

פשיטות רגל זה הליך מקובל בעסקים כושלים. לא שמעתי שמיקרוסופט או אלפאבת פושטים רגל כחלק מההתנהלות העסקית שלהם

## אה לא. צא ולמד ##

אסתפק בלומר שמהנדס יכול לנהל דוכן פלאפל אם הוא ירצה

לא סתם שאלו לגילך. אתה פולט ססמאות בלי היכרות ממשית עם החומר. בנוגע ליכולות של מהנדסים בניהול עסק - hell no, אין לך מושג. אין שום קשר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הליך פשיטת רגל יכול להיות גם חלק מתכנון מס. יש המון שיקולים בפשיטת רגל. פשיטת רגל לא בהכרח מעידה על כישלון. ותשמע לפתוח עסק, לנהל אותו מספר שנים ולפשוט רגל זה גם חלק מהתפתחות אישית של בן אדם.

אחלה בחלה. אבל לפעמים זה גם מעיד על מחסור בכשרון אמיתי לבצע.

אגב, מתוך סקרנות: בדקת פעם אם יש קשר בין המוכנות של אנשים לפתוח עסק לרקע הכלכלי שלהם?

כמעט כל יזמי ההייטק שאני מכיר בגיל שלי באו ממשפחות מבוססות, למשל.

יבגני, רציני? אתה יודע כמה זוגות כמעט התגרשו בגלל שלא עמדו בלחץ של שיפוץ דירה?

כמות הלחצים שצריך להתמודד ויכולת ארגון בשביל להוציא פרויקט בגודל שכזה במסגרת לוח זמנים פשוט בלתי נתפסת.

אין הרבה אנשים בעולם שמסוגלים לעשות דברים כאלה.

אני גם מכיר יזמים ומנהלים בהייטק שסבלו מהתקפי חרדה, הלכו לבית חולים כי חשבו שיש להם התקף לב, לא ישנו בלילות מרוב לחץ וחלו במחלות כרוניות לפני האקזיט. גם על בן גוריון קראתי בזמנו שסבל מבעיות שינה, בטח על רקע הלחץ העצום שהיה עליו. יכולת להכיל לחץ ולמתן את ההשפעה שלו עליך בקבלת החלטות היא בהחלט מאוד חשובה להצלחה, בטח ככל שעולים בתפקידים. על זה אף אחד לא מתווכח. איך זה קשור לחוכמה? חוץ מזה, בוא נחזיר את הדברים קצת לפרופורציה. יש לא מעט יזמי נדלן וקבלנים בעולם.

שאלת את זה ברצינות?

כן. יש לך מחר בחשבון בנק סכום כמעט אינסופי להמר עליו. נניח שיש לך עצבים מברזל או שאתה יודע להסתיר טוב חרדות (כבר הסכמנו שזה עוזר לכל דבר בחיים, וכנראה לא נסכים שזה לא מעיד על חכמה). אתה בא ממשפחה שעוסקת בנדלן, יש לך כבר קשרים ואתה לא סתם אדם מהרחוב. הטכנולוגיה שאתה צריך לפרויקט קיימת. יש אדריכלים ומהנדסים שיודעים לתכנן, יש קבלנים שיודעים לבנות ויש אדם שרוצה למכור לך את השטח המתאים. שכחתי משהו?

אין בפרויקט הזה שום דבר מעבר לכסף שמייצר עוד כסף. ועצם זה שפרויקטי נדלן אחרים שלו נכשלו או הובילו את החברות שלו לפשיטת רגל יכול להעיד על זה.

פורסם

הנקודה שצריך להסתכל על מכלול יכולותיו.

הוא אדם מוכשר. הוא עשה דברים שמעטים מסוגלים לעשות. הוא נבחר לתפקיד הציבורי הכי בכיר בעולם. הוא עשה ב-73 שנותיו בעולם יותר ממה שרוב המוחלט של המין האנושי יעשה גם אם יחיו עד גיל 150.

אפשר לא לאהוב אותו, אפשר לא להסכים עם מדיניותו והכיון אליו הוא לוקח את ארה"ב בפרט ואת העולם בכלל, אפשר (ורצוי) לבקר אותו.

אבל הוא לא טיפש. קבלו את זה כעובדה, שחררו ותמשיכו הלאה.

פורסם
כמעט כל יזמי ההייטק שאני מכיר בגיל שלי באו ממשפחות מבוססות, למשל.

אתה לחלוטין חי בתוך בועת הייטק, ומתיימר לגזור משם לשאר העולם, שמאד שונה ממנה.

אני גם מכיר יזמים ומנהלים בהייטק שסבלו מהתקפי חרדה, הלכו לבית חולים כי חשבו שיש להם התקף לב, לא ישנו בלילות מרוב לחץ וחלו במחלות כרוניות לפני האקזיט. גם על בן גוריון קראתי בזמנו שסבל מבעיות שינה, בטח על רקע הלחץ העצום שהיה עליו. יכולת להכיל לחץ ולמתן את ההשפעה שלו עליך בקבלת החלטות היא בהחלט מאוד חשובה להצלחה, בטח ככל שעולים בתפקידים. על זה אף אחד לא מתווכח. איך זה קשור לחוכמה? חוץ מזה, בוא נחזיר את הדברים קצת לפרופורציה. יש לא מעט יזמי נדלן וקבלנים בעולם.

וכדי להצליח הם צריכים סקיל-סט מאד מסויים, כאשר אתה ומינימייזר טוענים שהם טיפשים.

כן. יש לך מחר בחשבון בנק סכום כמעט אינסופי להמר עליו. נניח שיש לך עצבים מברזל או שאתה יודע להסתיר טוב חרדות (כבר הסכמנו שזה עוזר לכל דבר בחיים, וכנראה לא נסכים שזה לא מעיד על חכמה). אתה בא ממשפחה שעוסקת בנדלן, יש לך כבר קשרים ואתה לא סתם אדם מהרחוב. הטכנולוגיה שאתה צריך לפרויקט קיימת. יש אדריכלים ומהנדסים שיודעים לתכנן, יש קבלנים שיודעים לבנות ויש אדם שרוצה למכור לך את השטח המתאים. שכחתי משהו?

אין בפרויקט הזה שום דבר מעבר לכסף שמייצר עוד כסף. ועצם זה שפרויקטי נדלן אחרים שלו נכשלו או הובילו את החברות שלו לפשיטת רגל יכול להעיד על זה.

כן, שכחת את זה בעולם האמיתי זה שאבא שלו היה משהו עוזר רק בפעם הראשונה. אם כבר, רבים המקרים בהם דור ב' מחרבן את העסק. כסף לבדו לא עושה כסף. כסף, גם אם בשיעור עצום, שמושאר לבדו לרוב פשוט הולך והופך לאפס.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שאלת את זה ברצינות?

נניח ועכשיו יש לי שטח שאני יכול לבנות בו מה שבא לי וגישה אינסופית כמעט לכסף.

מה עומד בפניי?

שואל ברצינות. סתם מסקרנות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חיי בבועה לא רלוונטיים. זו בסך הכל דוגמא לכך שלמי שבא מרקע מבוסס יותר קל בנקודת הפתיחה. יש לי גם חברי ילדות שהלכו ללמוד קולנוע רק כי היה מי שישלם על זה. וגם במדעי הדשא כסף מהבית עוזר.

לא כתבתי משפט אחד שאפשר להסיק ממנו שאני חושב שיזמי נדלן או קבלנים הם טיפשים. אתה מתאמץ לייחס לי עמדה מוקצנת במקום להתייחס פשוט למה שכתבתי: מסך כל הסיפורים, דווקא הבניה של טראמפ טאוור לא מעידה על כלום. בדיוק כמו שפשיטת הרגל של עסק כזה או אחר לבדה לא בהכרח מעידה.

בוודאי יש ילדים להורים מוצלחים שנכשלים. ויש כאלו שמגיעים לפשיטת רגל רק כמה פעמים. יש הכל מהכל.

אבל אנחנו מדברים בשפות שונות. אני לא חושב שטראמפ הוא אדם חסר כשורים. גם עצבים מברזל זה חשוב. אני רק לא חושב שהוא בהכרח מסוגל להתמודד עם בעיות מורכבות. ולא, לזרוק מאות מיליונים כשפעם זה מצליח ופעם זה נכשל, זו לא הוכחה ליכולת להתמודד עם בעיות מורכבות. ולא בחירה לתפקיד גם לא מעדה על זה. אבל יועצים שפוטרו ועורכי דין שמספרים על איומים על בתי ספר לא לגלות מה הישגיו של האיש דווקא כן יכולים להעיד על משהו. בטח במקרה של אדם שטוען נונ סטופ שהוא גאון.

בכל מקרה, זה גם לא באמת משנה.

פורסם

מה עומד בפניי?

אני לא רומן אבל נראה לי שדרושה יכולת ניהולית מסויימת או מישהו שיחליף אותך בזה.

דרושים אנשי מקצוע שאתה יכול לסמוך עליהם.

גם לי נראה שעם מספיק כסף ותשתית טובה גם אדם פחות ממבריק יכול להסתדר.

משם עם מכונה שכבר עובדת אפשר להתגלגל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כמו שכתבת בעצמך, כסף פותר את כל מה שהעלאת. "אנשים לסמוך עליהם" לא רלוונטי או הכרחי כדי להקים מגדל. יש חוזה יש התחייבות. אז אני שואל, כדי להקים מגדל/מלון וואטאבר, מה צריך חוץ מכסף שהוא כל כך מיוחד?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

מה עומד בפניי?

שואל ברצינות. סתם מסקרנות.

אלף ואחת בעיות. קבלנים, ספקים, מתכננים, ועדות, עיריה, בלת"מים, תכניות עסקיות, לקוחות עתידיים ועוד 1001 דברים שדורשים פתרונות, תכניות, שינויים ולפעמים הכל מהכל וכמה פעמים. כסף זה תנאי הכרחי, אבל לא מספיק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבל לכל דבר שציינת אפשר לשכור אדם שיפתור את הבעיות הללו, אז עדיין לא הסברת באופן משכנע איך זה תנאי לא מספיק.

יש לך דוגמה ספציפית שכסף לא יפתור לי בהקמת מגדל? או יותר נכון, שכסף לא יכול לפתור וחייב איזה כישור מיוחד בשבילה?

פורסם (נערך)
"אנשים לסמוך עליהם" לא רלוונטי או הכרחי כדי להקים מגדל. יש חוזה יש התחייבות. אז אני שואל, כדי להקים

Oh, my sweet summer child

אתה צריך לוודא שאנשים באמת עובדים ולא סתם מקבלים משכורת במקרה הטוב ובמקרה הרע גונבים ממך כסף.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

שוב, אפשר לשכור אנשים שיעשו את זה בשבילך.

מצחיק שזה דיון שהתחיל על מנת משכל ואז לקבל הודעה כמו שכתבת.

why-buying-an-iron-is-so-boring-10d4bdad048ea35992bf03e9b146bcad.jpg

• תוכן חדש...