Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בעולם העסקי שם למעלה יש מלחמות כוח בין הרבה גורמים. התנגשויות אינטרסים בין חברות, תאגידים,ממשלות, וקבוצות כוח שונות. זה עולם של כרישים שחלשים לא שורדים בו. אם יש לך המון כסף ואתה דג, אז מחר אתה על הצלחת שלהם.

אם אתה מצליח לחיות בעולם הזה, ולתפוס את המקום שלך, זה אומר שיש לך יכולות מסויימות.

להגיד שכל דבר אפשר לפתור בכסף, כי אפשר להביא את האנשים הנכונים זו דמגוגיה זולה. נצא מנקודת הנחה שזה נכון - מי יביא את האנשים? עוד מישהו שאתה תשלם לו? ומי יביא אותו? או שבכל זאת צריך לדעת במי לבחור על בסיס יכולות מסויימות?

כל שכיר לא מסכן את הכסף שלו, ולכן אם אתה רוצה לשרוד אתה צריך לקבל את ההחלטות החשובות! אם אתה עושה את זה נכון ומצליח להיות במועדון הזה במשך עשורים זה אומר שיש לך את זה.

חבר,

איזה עולם עסקי?

איזה החלטות הרות גורל?

איזה עשור?

שאלתי בניית מגדל.

בניין. אחד. אם מחר יש לי מיליארדים ואני רוצה לבנות מגדל. איזה כישור מיוחד אני צריך שכסף לא יכול לעזור לי בו?

כשאתה בוחר אינסטלטור, עשית סקר שוק, הוא בא ועשה עבודה טובה. שילמת לו והוא הלך.

הבאת את האדם הנכון.

האם יש לך כישרון יוצא דופן כל שהוא בזכות זה?

"לבחור את האדם הנכון" זו האמא של הדמגוגויות, אם כבר.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אז זהו שלא. לבחור את האדם הנכון זה התמצית של קבלת ההחלטות הנכונה. מוזר וחבל שאתה לא מבין את זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לבחור את האדם הנכון זו התמצית של קבלת החלטה נכונה. נכון.

2+2=4 גם נכון.

מה זה קשור למה שכתבתי?

אשמח לתשובה עדיין. אם אין לך זמן ואתה עסוק זה גם בסדר. לא חייבים ;)

המשך סופ"ש נעים, בלי טיפה של ציניות. מאחל באמת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בניין. אחד.

אם מחר יש לי מיליארדים ואני רוצה לבנות מגדל. איזה כישור מיוחד אני צריך שכסף לא יכול לעזור לי בו?

בהתחלה רציתי לענות לך, אבל לבסוף בחרתי לענות בצורה כללית יותר שלא נוגעת לשאלה שלך - זה א׳.

השאלה שלך לא נכונה מהייסוד, כי הוא לא בנה ״בניין.אחד״ אז אני לא מבין מה אתה רוצה להוכיח ? נגיד ותצליח לבנות ״בניין.אחד״. מה הקשר ללהיות ענק נדלן,ריאליטי, ונשיא.... סתם לבלבל את השכל...

פורסם

זה קשור כי בעיניך לבחור אנשים נכונים או לדעת מה לעשות עם ים של כסף משול ל- 2+2. זה לא, וזה מאד רחוק מכך. אלה דברים מאד קשים שחלקם מולדים (נגזרות של כריזמה) וחלקם נלמדים, גם בדרך של כשלונות, ניסוי וטעיה. ההחלטה אילו קבלני משנה לשכור, מי לשים כמנהל מטעמך, כסגנך ואפילו כמזכירה שלך - לכל אלה השפעות מכריעות על הדרך בה מתנהלים העסקים שלך, גם בניית מגדל בכסף שיש לך. לכל פרט ופרט יש חשיבות. בדיוק נזכרתי במקרה של תיק שניהלתי, בו בעקבות החלטה אומללה אחת שבה הלקוח רצה לחסוך על משלוח מסמכים, התיק הגיע להליכים משפטיים והתייקר לו פי 2 בערך, אז תחשוב מה קנה המידה בבניית מגדל יוקרה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
הסיבה העיקרית (למעשה היחידה) שחושבים שהוא לא חכם היא כי הוא באופן מודע לחלוטין מתנהג באופן שחורג מכל מוסכמה בכלל, ובגסות רבה בפרט. כשמוסיפים לזה את תרבות ה-PC ואת הזרמים ששולטים בתקשורת, באקדמיה ובתרבות הפופולרית (מדיה וספורט), כולם חברו יחדיו במאמצים להציג אותו באופן הכי דמוני שיכול להיות. זה הכל. הוא לא משלהם (משני הצדדים, פשוט הצד הדמוקרטי [איזה שם אירוני..] מוסיף לזה גם שנאת רפובליקנים) וזה מספיק כדי להפוך אותו לשורש (או נציג) כל רע עלי אדמות.

זו הפרשנות שלך.

pc לא קשור לאובססיה שלו לספר שהוא גאון יציב עם אייקיו עצום, לשקרים על השגים אקדמיים ואיומים על מי שיעז לפרסם את האמת, שקרים על כמה כסף קיבל מאביו והמשפחה, סכסוכים אינסופיים עם אנשים בסביבתו והחלפתם ועדויות על כך שהוא לא מסוגל לקרוא אפילו עמוד אחד של טקסט, ודוחפים את השם שלו למסמכים שהוא צריך לקרוא כדי לשמור אצלו על רמת עניין כלשהי.

עכשיו, בגלל שאתה, עד כמה שאני מבין ותקן אותי אם אני טועה, מתייחס לפוליטיקה במידה מסוימת של ציניות, אז אתה אומר שטראמפ משחק איזה משחק. זו אופציה אחת. אופציה אחרת היא, שזה באמת מישהו לא חכם במיוחד. לא בעל פיגור שכלי, אבל לא חכם ביחס לנשיאי העבר. אדם שלא מסוגל להתרכז בטקסט של יותר מעמוד אחד, שחושב שזה נבון לרדת על עיר שלמה במדינה שלו רק כי היא נשלטת על ידי דמוקרטים, שיורד על מפגין שמן וקורא לו ללכת לעשות כושר, שמשקר על העבר שלו מתוך צורך אובססיבי להתפס כמושלם.

לטראמפ יש והיו יוצעים, כמו בנון, שאני מזכיר פה פעם ביומיים. קראתי את בנון. הבן אדם רהוט, בעל אידיאולגויה מאוד ברורה. הוא לא פחות "אנטי ממסד" מטראמפ. אבל אני לא ראיתי עד היום מישהו טוען שבנון לא חכם. אנטי ממסדיות בהחלט מושכת אש. אבל מסוגים שונים. ואני חוזר לישראל: מטנפים על נתניהו ברמות פסיכיות בארץ. יש לפעמים מאמרים עליו שמעצבנים אפילו אותי עם ההקצנה שלהם. אבל הוא לא מוצג כטיפש על ידי אף אחד. וטראמפ חוטף את האש הזו כי הוא מרים להנחתה. ודווקא אתה, עם הגישה הצינית יחסית לפוליטיקה, אמור לפחות לקבל כאפשרות את הרעיון שהמלך יכול להיות ערום. כן, עד כדי כך.

נ.ב בחירת אנשים נכונים היא מאוד חשובה. בהחלט. כמה כאלו הוא החליף מאז שהפך לנשיא?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
חבר,

בניין. אחד. אם מחר יש לי מיליארדים ואני רוצה לבנות מגדל. איזה כישור מיוחד אני צריך שכסף לא יכול לעזור לי בו?

כשאתה בוחר אינסטלטור, עשית סקר שוק, הוא בא ועשה עבודה טובה. שילמת לו והוא הלך.

הבאת את האדם הנכון.

האם יש לך כישרון יוצא דופן כל שהוא בזכות זה?

איך אתה יודע שהוא עשה עבודה טובה? איך אתה יודע להעריך את הכישורים שלו ואת האופי שלו? איך אתה יודע אם התמחור שלו ריאלי? איך אתה יכול לוודא שהוא לא ישב חצי מהזמן עם חברים שלו והוריד שוטים של וודקה? איך אתה יודע שהוא לא גנב ממך חומרי גלם וכלים? עכשיו תכפיל את זה פי 1,000.

"לבחור את האדם הנכון" זו האמא של הדמגוגויות, אם כבר.

סטיב ג'ובס נקרע מצחוק בקברו. לבחור את האדם הנכון לתפקיד זה ה-101 של ניהול עסק.

אפל לא הייתה הופכת למה שהיא היום ללא ג'וני אייב וטים קוק.

ג'ובס ידע לזהות את הכישרון של ג'וני אייב בעיצוב מוצר וידע לזהות את הגאונות של טים קוק בניהול שרשרת אספקה.

פורסם
לא סתם שאלו לגילך. אתה פולט ססמאות בלי היכרות ממשית עם החומר. בנוגע ליכולות של מהנדסים בניהול עסק - hell no, אין לך מושג. אין שום קשר.

הוא שאל לגילי כי הוא, בדיוק כמוך, בורח למחוזות האד הומינם כי אין לו תשובה אמיתית לתת.

זה שתכתוב "אין לך מושג" ו"אין שום קשר" עם נקודה אחרי זה לא הופך את זה לנכון. לרוע מזלך במקרה יש לי מושג, משני הכיוונים, אז בבקשה תחסוך ממני את המשפטים מלאי הפאתוס שלך.

אבל אני לא רלוונטי. כל עולם היזמות בכלל, וההייטק בפרט, הוא עולם בו מהנדסים לוקחים רעיון והופכים אותו לעסק (ע"ע מהו הישג).

אני רואה שהדיון התפתח לא מעט, אבל חשוב לי לחזור שוב על מה שאמרתי - אני לא חולק על האם טראמפ הצליח בעסקים שלו, אלא שההצלחה הזאת לא מעידה על חוכמה גדולה או כישורים יוצאי דופן מצד אחד (שזה הגיוני כי כבר הוכח מחקרית שאין קשר בין הצלחה פיננסית לאינטיליגנציה), ומצד שני ההתבטאויות והמעשים שלו בפועל בהחלט מעידים על רמת אינטיליגנציה נמוכה.

פורסם
איך אתה יודע שהוא עשה עבודה טובה? איך אתה יודע להעריך את הכישורים שלו ואת האופי שלו? איך אתה יודע אם התמחור שלו ריאלי? איך אתה יכול לוודא שהוא לא ישב חצי מהזמן עם חברים שלו והוריד שוטים של וודקה? איך אתה יודע שהוא לא גנב ממך חומרי גלם וכלים? עכשיו תכפיל את זה פי 1,000.

וזאת גם תגובה לGIANT.

כי אבא. כי אבא כריש, כי לאבא יש שם, כי אבא נתן לך ידע ובטח המליץ על אנשים.

כי אבא.

איך אפשר לזלזל בזה? אני לא מבין.

אם אבא שלך מחזיק לך את היד ומלמד אותך הכול.

זאת תשובה ל:

להגיד שכל דבר אפשר לפתור בכסף, כי אפשר להביא את האנשים הנכונים זו דמגוגיה זולה. נצא מנקודת הנחה שזה נכון - מי יביא את האנשים? עוד מישהו שאתה תשלם לו? ומי יביא אותו? או שבכל זאת צריך לדעת במי לבחור על בסיס יכולות מסויימות?

גם נתנו לו כסף, גם נתנו לו יודע, גם נתנו לו שם.

לא התחיל מאפס.

שונה מדוגמאות אחרות שניתנו פה.

אז אם אבא שלך קבלן גדול, ונותן לך כסף, שם וידע כדי להתחיל עסק נדלני משלך, עזרו לך הרבה. לתשובה למשל לא נתנו מיליוני דולרים ותשתיות.

ועדויות על כך שהוא לא מסוגל לקרוא אפילו עמוד אחד של טקסט

מישהו כתב פוסט מעניין ברדדיט על איך ילדים עם בעיות שקשורות לקריאה "בורחים" למילים שהם מכירים כשהם מתקשים בקריאה. כך יוצא שבמלחמת העצמאות של ארהב הצבא כבש שדות תעופה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
וזאת גם תגובה לGIANT.

כי אבא. כי אבא כריש, כי לאבא יש שם, כי אבא נתן לך ידע ובטח המליץ על אנשים.

כי אבא.

איך אפשר לזלזל בזה? אני לא מבין.

אם אבא שלך מחזיק לך את היד ומלמד אותך הכול.

זאת תשובה ל:

גם נתנו לו כסף, גם נתנו לו יודע, גם נתנו לו שם.

לא התחיל מאפס.

שונה מדוגמאות אחרות שניתנו פה.

אז אם אבא שלך קבלן גדול, ונותן לך כסף, שם וידע כדי להתחיל עסק נדלני משלך, עזרו לך הרבה. לתשובה למשל לא נתנו מיליוני דולרים ותשתיות.

לגמרי. לא מזלזל בזה בכלל.

אבל עובדה שהוא עשה עם זה משהו ולקח את העסק לרמה אחרת לגמרי. הוא לא הפך לבטלן שחי על ירושה ומסניף שורות קוק במועדונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תודה.

במה שכל בא לידי ביטוי? פרקטי בבקשה. פרקטי.

פליז. מתחנן. פעם חמישית בשרשור.

אני מניח שכדי להיות נשיא ארצות הברית, צריך לצבור רצף די משמעותי של החלטות נכונות בחיים, בפרט כאלו שיש בהן סיכונים לא קטנים.

אתה לא חושב שזה דורש אינטלגציה בכלל? את הכל אפשר לקנות בכסף?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בהתחלה רציתי לענות לך, אבל לבסוף בחרתי לענות בצורה כללית יותר שלא נוגעת לשאלה שלך - זה א׳.

השאלה שלך לא נכונה מהייסוד, כי הוא לא בנה ״בניין.אחד״ אז אני לא מבין מה אתה רוצה להוכיח ? נגיד ותצליח לבנות ״בניין.אחד״. מה הקשר ללהיות ענק נדלן,ריאליטי, ונשיא.... סתם לבלבל את השכל...

אם בחרת לא לענות לי, השתדל לא להתייחס לדברים שכתבתי, אחרת אתה עונה לי. הגיוני?

לגבי הנקודה השנייה, נו, אני לא בא להתווכח על טראמפ. אני שאלתי את רומן שאלה לפני 3 עמודים, משם עברו הרבה הודעות, אבל כמעט אף לא תשובה אחת שעונה על מה ששאלתי. לעומת זאת, היה הרבה זלזול וקביעות נחרצות. זה נובע מכך שקטלגת אותי לאיזו תבנית ואתה יורה עליי כל מיני אמירות שלא רלוונטיות אליי בשום צורה. לראייה, החלק השני בציטוט שמעל דבריי. גיבוב של דברים כלליים שאין לי עניין או רצון לדון בהם. אז במחילה. אם אתה לא מתייחס אליי אל תגיד שדבריי הם דמגוגיה. אם כן, לפחות תעמוד מאוחרי זה.

זה קשור כי בעיניך לבחור אנשים נכונים או לדעת מה לעשות עם ים של כסף משול ל- 2+2. זה לא, וזה מאד רחוק מכך. אלה דברים מאד קשים שחלקם מולדים (נגזרות של כריזמה) וחלקם נלמדים, גם בדרך של כשלונות, ניסוי וטעיה. ההחלטה אילו קבלני משנה לשכור, מי לשים כמנהל מטעמך, כסגנך ואפילו כמזכירה שלך - לכל אלה השפעות מכריעות על הדרך בה מתנהלים העסקים שלך, גם בניית מגדל בכסף שיש לך. לכל פרט ופרט יש חשיבות. בדיוק נזכרתי במקרה של תיק שניהלתי, בו בעקבות החלטה אומללה אחת שבה הלקוח רצה לחסוך על משלוח מסמכים, התיק הגיע להליכים משפטיים והתייקר לו פי 2 בערך, אז תחשוב מה קנה המידה בבניית מגדל יוקרה.

אני מתנצל רומן, אבל אני לא אמרתי שזה משול ל-2+2. אני אמרתי, שכמו 2+2 זו עובדה נכונה שלא רלוונטית למה ששאלתי.

לבחור אנשים נכונים זה חשוב בעסקים וחייו של אדם כמו טראמפ, בהחלט, אבל אני שאלתי על המגדל ההוא ספציפית. הרי במקרה הזה, זה לא כישרון יוצא דופן ומגדלים נבנו ויבנו לפניו. אני לא מדבר על טראמפ בכלליות. אני באמת מתעניין איזה כישורים מיוחדים צריך כדי להקים מגדל. עזוב את טראמפ, מגדל אלקטרה בתל אביב, מי הקים? מה הכישרון המדהים שהוא הביא שבלעדיו איל און אחר לא היה מצליח להקים את המגדל?

הרי טראמפ לא באמת הלך והתעניין בכל פרט ופרט. הציגו לו תכניות, הוא אמר זה כן זה לא. שינו, הציגו שוב.

פה ושם היו בלתמים והציעו פתרונות. הוא בחר איזה. פה אני מקבל ממך תשובה סוף סוף: למשל היכולת ללמוד מטעויות תוך כדי הפרוייקט. וואלה זה משהו שלגמרי חשוב ועונה לי גם על השאלה בצורה מסוימת. מצד שני, אם תקציב לא נגמר? מה המחיר הכי גרוע של בחירה שגויה? עיכוב בזמן? עוד כסף?

הטענה שלי מאוד פשוטה.

אם מחר יש לי 100 מיליארד דולר (נניח) ושטח לבנות בו מה שבא לי, אני יכול לדאוג שיקום שם מגדל.

אתה אומר שלא?

(אני בתור איש שכישוריו העסקיים כנראה לא קרובים להיות מרשימים כשל טראמפ).

אז בעצם זה שיש מגדל על שמו מעיד על גאונות, כי המגדל נבנה בזמן מהיר או בתקציב נמוך יחסית?

אני מעלה תהיות כי אני באמת מנסה להבין.

פורסם
אני מניח שכדי להיות נשיא ארצות הברית, צריך לצבור רצף די משמעותי של החלטות נכונות בחיים, בפרט כאלו שיש בהן סיכונים לא קטנים.

אתה לא חושב שזה דורש אינטלגציה בכלל? את הכל אפשר לקנות בכסף?

להיות נשיא? בהחלט. אבל לא טענתי אחרת ולא על זה אני ורומן דיברנו.

אנחנו מדברים על בניין. אולי לא שמת לב בתוך רוח הדברים שרצים פה.

שניים-שלושה עמודים אחורה מוצג הנושא של הדיון. רומן שאל "ברצינות?" ואז שאלתי שאלת המשך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

המטרה היא לא שיעמוד מגדל, אלא לגדיל את ה100 מיליארד שלך.

אדם עם שכל לא בונה מגדל במנהטן סתם כי בא לו לחסום למישהו את הנוף.

בודקים איפה יש למגדל היתכנות כלכלית.

בודקים כמה הכנסות לעומת הוצאות יהיו למגדל כזה.

בודקים בכמה יהיה שווה למכור את המגדל ואם בכלל מישהו ירצה לקנות.

ככל שאתה לא מבין בזה, אתה צריך יותר יועצים ומומחים שצריך לשלם להם וזה הופך את זה לפחות ופחות משתלם.

השקעת נדל"ן דורשת שכל וכסף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואורייד, אבל יש הבדל בין הטענה "הוא בחר ובחן את ההשקעות שלו היטב והצליח אזי הוא מוכשר" לבין "הוא הצליח לבנות מגדל אזי הוא מוכשר".

גם כאיש עסקים הוא ירה לכל כיוון אפשרי (מישהו זוכר שהוא ניסה להקים חברת תעופה, או הוציא משחק קופסה?). לפעמים הוא פגע והרבה פעמים הוא גם לא פגע. ומה שמסקרן בזה, זה גם כמה טעיות אדם יכול לעשות ועדיין להמשיך לקבל כסף ממשקיעים, בנקים, משפחה והשד יודע מי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...