Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא לא מדבר רק על זה. לעמוד מול קהל?! רוב האנשים שאני מכיר סובלים מפחד במה ברמה כזו או אחרת. שוב, להיות הילד המקובל זה גם הישג ואני לא מזלזל בכלל בכוחה של כריזמה. אבל זה לא דורש מח.

מה שמביא אותנו לשאלה החשובה באמת, והיא מה יותר חשוב ומה מביא אדם להצליח יותר - חוכמה "אקדמית", גם אם על גבול הגאונות, או כריזמה, חוכמת חיים וסקיל-סט שמאפשר להצליח מחוץ לעולם האקדמיה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דיברתי בהקשר הישראלי.

אתה יודע מה לך להיבחר לבית הנבחרים.

זה קל, לא? כל חמור יכול.

לא כל חמור, אבל בהחלט החמור הנכון במקום הנכון. גם להרים 100 קילו זה קשה, מה זה אומר על מי שמצליח? שהוא חכם?

זה מעיד על כך שיש לו יכולת.

אתה יכול לעמוד מול קהל של עשרות אלפים? לנאום? למכור את הרעיונות שלך ולהפוך את עצמך למותג? לגרום לאנשים להצביע עבורך בקלפי?

אם הייתה לך יכולת לעשות רבע מזה לא היית חי היום מתלוש לתלוש בתור עובד שכיר.

זכותך לא לאהוב אותו. אני גם חושב שהוא עושה הרבה דברים מפגרים. אבל להגיד שהוא טיפש כי הוא לא יודע לנסח פסקה בטוויטר? אמיתי?

הבן אדם פאקינג נבחר לנשיאות ארה"ב נגד כל הסיכויים.

נכון, יש לו יכולת לשלהב קהל. לא אמרתי שאין לו יכולת. אמרתי שהוא בור וטיפש, ולא (רק) בגלל שהוא לא יודע לנסח פסקה בטוויטר אלא בגלל הדברים שהוא אומר ועושה והדברים שאומרים ועושים האנשים שסביבו.

אתה מדבר על אינטלגנציה בהקשר האקדמי. אינטלגנציה מושג הרבה יותר רחב מהיכולת להצליח באקדמיה.

סט כישורים שמאפשר הצלחה באקדמיה לא בהכרח מאפשר הצלחה בקריירה ובחיים בכללי.

נכון, אבל לא קשור לחלוטין לדיון. גם גייטס וג'ובס לא הצליחו באקדמיה.

גם סטיב ג'ובס לא ישב לבד במעבדה והלחים את האייפון הראשון. על הפרויקט עמלו אלפי עובדים.

לג'ובס היה את החזון, רעיון, היכולת להזיז את הפרויקט ולהוציא אותו בדיוק כמו שהוא דמיין בראשו.

זה לא מובן מאליו.

ועדיין אני שומע אנשים שמקטינים אותו.

ג'ובס ישב (כמעט) לבד במוסך שלו והלחים את מה שיהפוך להיות המוצר הראשון של החברה ש-40 שנים מאוחר יותר תמציא את האייפון.

מבחינת יכולות טראמפ נמצא ב-0.001% של המין האנושי. אבל הוא לא יודע לנסח פסקה בטוויטר והוא לא ממלכתי אז כל ההישגים שלו בחיים לא נחשבים.

אני מניח שאתה מתכוון ב-0.001% התחתון. וההישגים שלו לא נחשבים בעיקר כי אין לו כאלה (אלא אם כן לפשוט רגל שוב ושוב ושוב זה הישג), לא בחייו הפרטיים ולא כנשיא.

פורסם (נערך)

ג'ובס ישב (כמעט) לבד במוסך שלו והלחים את מה שיהפוך להיות המוצר הראשון של החברה ש-40 שנים מאוחר יותר תמציא את האייפון.

בכמעט לבד אתה מדבר על ווזניאק שעשה את כל העבודה? לג'ובס בכלל לא היה את הידע. בלי שום קשר ליכולונת הפנומנליות בדברים אחרים.

גם להרים 100 קילו זה קשה, מה זה אומר על מי שמצליח? שהוא חכם?

לא, דווקא זה באמת אומר שהוא חמור :-D (למרות שזה משקל קל למתאמנים). עדיף להשוות את זה ל-400 קילו, יותר מדוייק.

אני מניח שאתה מתכוון ב-0.001% התחתון. וההישגים שלו לא נחשבים בעיקר כי אין לו כאלה (אלא אם כן לפשוט רגל שוב ושוב ושוב זה הישג), לא בחייו הפרטיים ולא כנשיא.

נשיא ארה''ב זה לא הישג? מפחיד לדעת איזה אנשים יושבים מאחורי המקלדת בקראספורום! שבשבילם להיות נשיא ומיליארדר זה לא מרשים...

-----------------------------------------

משהו בדיון הזה מעביר אנשים על דעתם...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

היכולת לשמור על קור רוח, להתנסח, לעמוד בפני ביקורת

אתה רציני? טראמפ הוא בערך ההיפך הגמור מכל אלה. אם כבר, הוא הוכיח שלא צריך אף אחד מהנ״ל כדי להצליח לשלהב את האספסוף האמריקאי.

כמה אנשים כאן מדמיינים את עצמם עומדים מול קהל כזה:

מסכים אתך לחלוטין. מעט מאוד אנשים (ואני לא ביניהם) מסוגלים לעשות כזה דבר. אבל בשביל זה לא צריך אף אחד מהדברים שציינת למעלה, וגם לא אינטילגנציה גבוהה. מה שכן צריך זה אגו מנופח - ואת זה יש לטראמפ, ובכמויות.

פורסם

אין כמו לוחמי המקלדת האמיצים של קארספורום כדי להעלות חיוך בסיומו של שבוע עמוס ומעייף...

עכשיו ברצינות, מעבר לצחוקים (כי אי אפשר להתעצבן מהשטויות שנאמרו כאן, באמת שלא) - עצה לחיים: תחשבו טוב טוב לפני שאתם מכנים מישהו "טיפש" או שאר פניני "איי קיו נמוך" וכדומה - לפחות בחיים האמיתיים. יש הפתעות. מאחורי המקלדת קל לירות ולהסתתר, במציאות יש אנשים נבונים וחריפים שמסתתרים לפעמים מאחורי חזות שקל לזלזל בה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא כל חמור, אבל בהחלט החמור הנכון במקום הנכון. גם להרים 100 קילו זה קשה, מה זה אומר על מי שמצליח? שהוא חכם?

נכון, יש לו יכולת לשלהב קהל. לא אמרתי שאין לו יכולת. אמרתי שהוא בור וטיפש, ולא (רק) בגלל שהוא לא יודע לנסח פסקה בטוויטר אלא בגלל הדברים שהוא אומר ועושה והדברים שאומרים ועושים האנשים שסביבו.

נכון, אבל לא קשור לחלוטין לדיון. גם גייטס וג'ובס לא הצליחו באקדמיה.

בן כמה אתה? מתי נגמר החופש הגדול?

[video=youtube_share;E3s-qZsjK8I]

ההישגים של טראמפ לא נחשבים כי? פשיטות רגל זה הליך מקובל בעסקים, אתה בדיוק מה שתיארתי לפני כמה הודעות, אנשים אטומים שממחזרים כל מילה שהם שומעים בלי לנסות להבין ולחקור.

haters will hate

פורסם (נערך)
מה שמביא אותנו לשאלה החשובה באמת, והיא מה יותר חשוב ומה מביא אדם להצליח יותר - חוכמה "אקדמית", גם אם על גבול הגאונות, או כריזמה, חוכמת חיים וסקיל-סט שמאפשר להצליח מחוץ לעולם האקדמיה?

גם הבן אדם עם האייקיו הכי גבוה בעולם לא יגיע רחוק אם לא ידחוף את עצמו או לא ידחפו אותו. אי אפשר להצליח, לדעתי בשום רמה, בלי לשווק את עצמך. חוכמת חיים אפשר גם לראות כאינטלגנציה, גם לפי איך שניקו הגדיר את המושג.

מה יותר חשוב? כריזמה היא תנאי הכרחי להצלחה, כנראה.

אבל אנחנו לא צריכים לשאול מה יותר חשוב להצליח, אלא מה יותר חשוב לנו במנהיג. עכשיו יש פה הנחת יסוד כלשהי בשרשור, שמנהיג = חכם. ועם כל הרצון להאמין בזה, נכון לרגע זה, זו הנחה. חלק מהמגיבים פה כרגיל לוקחים את הויכוחים קשה מדי. אבל אין שום דבר כ"כ רדיקלי או מהפכני בתהייה האם טראמפ חכם או לא.

אין כמו לוחמי המקלדת האמיצים של קארספורום כדי להעלות חיוך בסיומו של שבוע עמוס ומעייף...

עכשיו ברצינות, מעבר לצחוקים (כי אי אפשר להתעצבן מהשטויות שנאמרו כאן, באמת שלא) - עצה לחיים: תחשבו טוב טוב לפני שאתם מכנים מישהו "טיפש" או שאר פניני "איי קיו נמוך" וכדומה - לפחות בחיים האמיתיים. יש הפתעות. מאחורי המקלדת קל לירות ולהסתתר, במציאות יש אנשים נבונים וחריפים שמסתתרים לפעמים מאחורי חזות שקל לזלזל בה.

לא בכל פעם שכנתב משהו שמפקפק במוסכמות שהצבת לעצמך אתה חייב לזלזל רק כי "מאחורי המקלדת קל לירות ולהסתתר".

במציאות יש כל מיני אנשים. חלקם חכמים וחלקם פחות. מה זה קשור לזה שאנחנו בפורום ולא בחיים האמיתיים אני לא יודע. אנחנו לא מדברים אחד על השני פה, אלא על דמות ציבורית מוכרת. לגיטימי, בינתיים, לא להעריץ את המנהיג ולפקפק בו. בטח כשיש לו נטייה לריב עם כל הסביבה שלו ולהחליף יועצים, לא להצליח להתמודד עם טקסטים של יותר מעמוד אחד ללא ציורים ועוד.

ועכשיו, העניין הוא כזה: אנחנו בכלל דנים באינטלגנציה של טראמפ לא כי יום אחד קמנו בבוקר והחלטנו שהוא לא חכם או לא מוכשר. התהיות האלו נמצאות בל הויכוח והתפיסה הציבורית שלו לפחות מאז שהוא החליט להתמודד לנשיאות. ואפשר מצד אחד לנסות להוכיח שזה הכל אנטי של האליטה שיוצאת נגדו, ואפשר לצד השני לנסות ולרואת איך הוא עצמו כל הזמן תרם וממשיך לתרום לתדמית הבעייתית. ומזה כל אחד יכול לקחת מה שהוא רוצה ולהסיק מה שהוא רוצה.

אגב, טראמפ עצמו אוהב לפקפק באינטלגנציה של אחרים. מישהו יודע מה מפריע לו לספר אם גם הוא חבר במנסה בסתר?

אולי "מטומטם" זו הקצנה. ממוצע לחלוטין? יכול לחלוטין להיות. הוא הרי אוהב לפרגן לעצמו ולהתרברב. משהו מונע ממנו לפרסם את מבחני האייקיו שבטח עשה?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ג

בטח כשיש לו נטייה לריב עם כל הסביבה שלו ולהחליף יועצים, לא להצליח להתמודד עם טקסטים של יותר מעמוד אחד ללא ציורים ועוד.

אתה עוד הפעם מקטין אותו.

הבן אדם ניהל עסקים, בנה מגדלים, התחתן עם שלוש דוגמניות ונבחר לתפקיד הציבורי הבכיר ביותר בעולם.

הוא יותר מוכשר מרוב האנשים. קבל את זה כעובדה.

אפשר לא לאהוב את הסגנון שלו, אבל להגיד שהוא טיפש ובור? אמיתי?

99% מהאנשים כאן עובדים שכירים שבמקרה הטוב הצליחו לשווק את עצמם בראיון עבודה וחיים מתלוש לתלוש.

נראה אותם פותחים דוכן פלאפל ומביאים אותו לריווחיות או נבחרים למועצת העיר.

פורסם

מוכשר במה?

טופאק בוודאי היה זמר מוכשר ממני וכריזמטי יותר ממני, וכנראה מכל המגיבים בקארספורום ביחד. הוא הצליח הרבה יותר מכולנו, עד שירו בו פעם אחת יותר מדי.

אז מה?

אני לא חושב שטראמפ סובל מפיגור שכלי, אם כי תמיד יש סיכוי/

אני חושב שהוא לא חכם. לא חכם ביחס לחלק מקודמיו בתפקיד הזה, וכנראה גם ביחס לאוכלוסיה הכללית. או סתם לא יציב נפשית כל כך.

מודה: אין לי דרך למדוד אותו כאיש עסקים. אני לא יודע אם פשיטות הרגל שלו הן תרגיל, או שהוא איש עסקים גרוע.

אני כן יודע שהוא מתגאה באינטלגנציה שלו, טוען שהוא "stable genius", אבל משום מה לא טורח לספק שום הוכחה מינימאלית לזה, ואני כן יודע שבכל פעם מחדש צצות עדויות לחוסר היכולת שלו להכנס לפרטים הקטנים של בעיות מורכבות, ואני חושב שהוא הפוליטיקאי שהאינטלגנציה שלו הכי הוטלה בספק עד היום.

זה לא עניין של "אתה לא אוהב את הסגנון שלו אז אתה חושב שהוא לא חכם". אני לא אוהב את הסגנון של נתניהו. נכתבו על נתניהו אלפי מילים בתקשורת, בעמודי פייסבוק, בלוגים. האשימו אותו במיליון ואחד דברים. אבל נושא האינטלגנציה שלו לא עמד ולא עומד במרכז הדיון הציבורי. טראמפ משווק את עצמו באופן עקבי כאדם לא חכם, ועוד כזה שבכח מנסה להוכיח לכולם שהוא גאון ועילוי. אפשר להניח שהוא עושה את זה כי זה מה שקהל רוצה (אני לגמרי לא בטוח מי הקהל שרוצה לקורא פוסטים של הנשיא בטוויטר, מסביר שהוא like, super smart). ואפשר באותה המידה להניח שזה מה שהוא מסוגל לו.

אה ואני לא מקטין אותו. הוא בהחלט בן אדם הרבה יותר מוצלח מכולנו. אני פשוט מרשה לעצמי להטיל ספק גם באנשים מאוד מוצלחים.

פורסם
אבל אנחנו לא צריכים לשאול מה יותר חשוב להצליח, אלא מה יותר חשוב לנו במנהיג.

יכולת קבלת החלטות. החוכמה שאתה מדבר עליה לא רלוונטית להנהגה. טראמפ לא צריך לכתוב קוד יצירתי, ולא צריך לגלות יסודות חדשים או נוסחאות כימיה או פיזיקה, כוכבי לכת, או לכתוב מאמרים אקדמיים. כל מה שהוא צריך זה לקבל החלטות במערכת מורכבת בעתות לחץ. זה בדיוק מה שהוא עשה ועושה. זה שזה לא מסתדר עם תפיסת העולם והסקיל-סט של המגיבים השכירים כאן שאין להם חצי מושג מה צריך בשביל זה זה עצוב, או מגוחך, תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה, כי צריך להיות חתיכת יהיר בשביל להחליט שמאות מיליוני אנשים העמידו אידיוט בתפקיד החשוב, הנחשב והמלחיץ ביותר בעולם, במקום להסתכל במראה ולחשוב שאולי הם אלה שתפיסת העולם שלהם כה צרה, שהם לא מסוגלים לתפוס מה באמת משנה.

מוכשר במה?

במה שצריך, קבלת החלטות והנהגת אנשים.

אני חושב שהוא לא חכם. לא חכם ביחס לחלק מקודמיו בתפקיד הזה, וכנראה גם ביחס לאוכלוסיה הכללית. או סתם לא יציב נפשית כל כך.

מודה: אין לי דרך למדוד אותו כאיש עסקים. אני לא יודע אם פשיטות הרגל שלו הן תרגיל, או שהוא איש עסקים גרוע.

אין לך גם שום דרך למדוד את החוכמה שלו, או מה שאתה חושב שצריך, כי מעולם לא נדרשת לעמוד במקום דומה לשלו, או לאמוד בעיות דומות לשלו. לא אתה ולא יתר אלה שסבורים שהוא דביל. כמו שכתבו כאן, אף אחד מכם לא מסוגל לנהל מכולת של ממוקה בן של שליקו, שלא לדבר על מערכות מורכבות בהרבה. לכן אין לכם את הידע הנדרש והתפיסה הנדרשת להבין מה ולמה. בשפה פשוטה, אין לכם מושג. לכן ולכן בלבד אתם מרשים לעצמכם לזלזל בו, כי בעולם שלכם, שהוא די צר, הוא נתפס כטיפש. אלא שבסופו של יום אנשים כמוהו עומדים בראש השרשרת שחותמת לכם על ההעברה הבנקאית כל תשיעי לחודש ומאפשרת לכם מפינת הנוחות שלכם להעביר עליו ביקורת באינטרנט.

אני כן יודע שהוא מתגאה באינטלגנציה שלו, טוען שהוא "stable genius", אבל משום מה לא טורח לספק שום הוכחה מינימאלית לזה, ואני כן יודע שבכל פעם מחדש צצות עדויות לחוסר היכולת שלו להכנס לפרטים הקטנים של בעיות מורכבות, ואני חושב שהוא הפוליטיקאי שהאינטלגנציה שלו הכי הוטלה בספק עד היום.

בוודאי שהיא מוטלת בספק - מגיע בן אדם ששובר מוסכמות שהיו בתוקף עשרות אם לא מאות שנים, ובעצם מעמיד בספק את הממסד - ברור שיתנגדו לו, גם מבית וגם מחוץ. אלא שעד היום כל תחזיות הנפל לא התרחשו, והוא עוד ייזכר בהיסטוריה כאחד הנשיאים היותר מוצלחים שהיו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

לגבי נשיא מוצלח זה משהו שיהיה ניתן לשפוט רק עוד שנים רבות, אבל דבר אחד בטוח העולם לא חרב כמו שהרבה אנשים חשבו שיקרה. אמריקאים התרגלו לשגעונות שלו ולכן אני חושב שיש לו סיכוי טוב מאוד לזכות בקדנציה נוספת.

מבחינה *ישראלית* וכאן אני מחזיר את הדיון לכותרת המקורית אני חושב שהוא עדיף לנו על כל מועמד בצד הדמוקרטי.

ברני סנדרס פלט היום פליטת פה מאוד מפחידה

ברני סנדרס: ''אם נתניהו לא רוצה חברות קונגרס שלנו - שלא ייקח מיליארדים מאתנו''

הסנאטור שמתמודד על מועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות הציע לנצל את הסיוע האמריקאי לישראל כאמצעי לחץ לקידום הסכם שלום עם הפלסטינים

המפלגה הדמוקרטית מתחילה לנטור טינה למדינת ישראל. זה התחיל עם אובמה ולדעתי יחמיר עם יורשיו הרוחניים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

כל מה שהוא צריך זה לקבל החלטות במערכת מורכבת בעתות לחץ.

לא, כל מה שהוא צריך זה לקבל החלטות מבוססות במערכת מורכבת בעתות לחץ.

כי צריך להיות חתיכת יהיר בשביל להחליט שמאות מיליוני אנשים העמידו אידיוט בתפקיד החשוב, הנחשב והמלחיץ ביותר בעולם, במקום להסתכל במראה ולחשוב שאולי הם אלה שתפיסת העולם שלהם כה צרה, שהם לא מסוגלים לתפוס מה באמת משנה.

מאות מיליוני אנשים התנגדו ומתנגדים לטראמפ. האינטרנט מפוצץ בויכוחים על האינטלגנציה שלו, בדיוק כמו שיש פה. אין קונצנזוס סביבו, סביב הכישורים שלו. המוני אנשם הצביעו לו גם רק כי את קלינטון הם שנאו יותר (שמעתי את זה מרוב האמריקאים שאני מכיר). אין שום דבר "יהיר" בטענות שלנו, מכיוון שהן נמצאות בלב הויכוח סביב טראמפ. ואתה מדבר על "עולם צר" ולא מסוגל לרגע להניח שיכול להיות אדם מספיק קר רוח כדי בערך לא להתמוטט תחת העומס (הוא דווקא די כן; העדר ממלכתיות זה סממן לזה), אבל לא מספיק חכם כדי לקבל החלטות מבוססות על משהו?

במה שצריך, קבלת החלטות והנהגת אנשים.

הטלת מטבע זו גם דרך לקבל החלטות. למה צריך נשיא? עם מטבע גם לא נקבל לכלוכים על הבנק המרכזי.

אין לך גם שום דרך למדוד את החוכמה שלו,

ישנם חוקרים שעוסקים בזה. אבל אנחנו גם סתם יכולים לקרוא שהוא שלח את עורך הדין שלו לאיים על מוסדות בהם למד שלא יעיזו לפרסם דבר על ההשגים האקדמים שלו. אולי בגלל שהוא שיקר בנושא בעבר?

כמו שכתבו כאן, אף אחד מכם לא מסוגל לנהל מכולת של ממוקה בן של שליקו,

אף אחד מאיתנו לא ינהל מכולת כי זה לא חכם בשנת 2019. כשהייתי יותר צעיר, היו לי קרובי משפחה שניהלו את המכולת של בוריס. זה באמת לא דורש סקיל סט יוצא דופן.

כי בעולם שלכם, שהוא די צר, הוא נתפס כטיפש.

לא להסכים איתך זה לא "עולם צר". בכלל, רוב הדברים שכתבת בפוסט שלך הם מאוד גנרייים וכללים ברמה של "אתם לא יודעים איך זה". אז זו בדיוק הנקודה. אנחנו - גם אתה - לא יודעים "איך זה". אנחנו לא ידעים מה באמת צריך כדי להבחר ולתפקד כנשיא. אתה כל פעם חוזר להוכיח אותי ולרדת עלי שנשיא לא צריך להיות מגלה נוסחאות. ברור שלא. גם לא מנכל של חברה. הוא רק צריך להיות טוב בפתרון בעיות מורכבות. ובשביל זה הוא צריך להיות מסוגל להתמודד עם פרטים ברמה מספקת. ואני לא בטוח אם טראמפ חכם גם כי ככה הוא מתנסח, וגם כי היכולת שלו להתעמק בבעיות מורכבות מוטלת בספק גם על ידי אנשים שעבדו איתו. ולא כי הוא לא היה התלמיד הכי מוצלח ב-ivy league אי פעם.

בוודאי שהיא מוטלת בספק - מגיע בן אדם ששובר מוסכמות שהיו בתוקף עשרות אם לא מאות שנים, ובעצם מעמיד בספק את הממסד - ברור שיתנגדו לו, גם מבית וגם מחוץ. אלא שעד היום כל תחזיות הנפל לא התרחשו, והוא עוד ייזכר בהיסטוריה כאחד הנשיאים היותר מוצלחים שהיו.

מתנגדים גם לנתניהו. משום מה רק לטראמפ יש אובססיה מזה עשורים לעסוק ב-iq של עצמו, לזרוק כל פעם שהוא גאון בלי שום הוכחה עוד ועוד (וזה קצת אבסורדי, כי בזמן שאתה מנסה להוכיח לי שהוא לא צריך להיות חכם במובן האקדמי היבש - משהו שאני בכלל לא מחפש - הוא עצמו דווקא מנסה להוכיח שהוא גאון בדיוק לפי הפרמטרים האלו).

הלוואי טראמפ באמת יהיה אחד הנשיאים המוצלחים.

אה וכן, הוא יותר טוב לישראל, בעיקר תחת ההנחה שהדמוקרטים לא יחזרו לשלטון בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

שוב הדיון הזה על החוכמה שלו או ההישגים שלו.

אותי מעניין לדעת מה יגידו אלה שמגינים עליו אם יתפרסמו סוף סוף החזרי המס שלו ויתגלה שהוא בסך הכול טיפה עשיר, ולא filthy rich.

אגב גם יאיר לפיד גאון ובלה בלה בלה? הייתה לו תוכנית טלוויזיה, אולי היו לו עוד דברים, הוא ברוטציה המוזרה הזאת של כחול לבן שלא הבנתי מה הולך שם, בקיצור הוא לא רחוק. גאון?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

נשיא ארה''ב זה לא הישג? מפחיד לדעת איזה אנשים יושבים מאחורי המקלדת בקראספורום! שבשבילם להיות נשיא ומיליארדר זה לא מרשים...

זה היה יכול להיות הישג אם הוא היה אדם מהשורה שבונה את עצמו וההון שלו במו ידיו, והבחירה בו הייתה מבוססת על כישורים מוכחים בתחום מסוים. המציאות היא שהוא לא השיג דבר בכוחות עצמו ונבחר כי הוא פנה למכנה המשותף הנמוך ביותר. זה לא שהוא זכה במדליית פילדס או הגיע לאולימפיאדה או הקים אתר קמעונאות שהפך לחברת ענק - כל אלו הם הישגים שנדרשים כישורים כדי להשיג אותם, וחמור אקראי לא ישיג אותם לעולם. בניגוד לנשיאות ארה"ב.

במציאות יש אנשים נבונים וחריפים שמסתתרים לפעמים מאחורי חזות שקל לזלזל בה.

מעולם לא פגשתי אדם נבון שהעיד על עצמו שהוא חכם (ויפה ויציב וגאון ועם זין גדול). טראמפ לא מסתתר מאחורי שום חזות, המילים והמעשים שלו זה מה שהוא, הוא לא מתבייש בזה ולא מנסה להסתיר דבר.

בן כמה אתה? מתי נגמר החופש הגדול?

אתה יכול להסתכל על תאריך הרישום שלי לפורום ולגזור ממנו את הגיל שלי.

ההישגים של טראמפ לא נחשבים כי? פשיטות רגל זה הליך מקובל בעסקים, אתה בדיוק מה שתיארתי לפני כמה הודעות, אנשים אטומים שממחזרים כל מילה שהם שומעים בלי לנסות להבין ולחקור.

ההישגים של טראמפ לא נחשבים כי הם לא קיימים (וזה מדהים שאף אחד עדיין לא הצליח להצביע על אף הישג שלו). פשיטות רגל זה הליך מקובל בעסקים כושלים. לא שמעתי שמיקרוסופט או אלפאבת פושטים רגל כחלק מההתנהלות העסקית שלהם, גם המכולת אצלי בשכונה לא פושטת רגל למרות שזה, לטענתך, הליך מקובל בעסקים (לא רק בעסקים, גם אדם פרטי יכול לפשוט רגל). בכל מקרה העסקים של טראמפ לא מעניינים ולא רלוונטיים, כבר כתבתי שלוש פעמים שגם אדם טיפש (שנולד למשפחה הנכונה) יכול להצליח בעסקים.

אפשר לא לאהוב את הסגנון שלו, אבל להגיד שהוא טיפש ובור? אמיתי?

99% מהאנשים כאן עובדים שכירים שבמקרה הטוב הצליחו לשווק את עצמם בראיון עבודה וחיים מתלוש לתלוש.

נראה אותם פותחים דוכן פלאפל ומביאים אותו לריווחיות או נבחרים למועצת העיר.

אין לך מושג במה עוסקים האנשים שמאחורי הכינויים בפורום, מה מידת ההצלחה שלהם בתחומם ומה מקורות ההכנסה שלהם.

אסתפק בלומר שמהנדס יכול לנהל דוכן פלאפל אם הוא ירצה (או, כמו טראמפ, לשלם כסף למישהו אחר שינהל אותו), אבל מנהל דוכן פלאפל לא יוכל להיות מהנדס. הצלחה בניהול דוכן פלאפל או הבחרות למועצת העיר היא כמו ציון במבחן פסיכומטרי - מעיד רק על היכולת של האדם לקבל ציון גבוה במבחן.

לשיטתך, הבעלים של פלאפל זוהר בכיכר זיו בחיפה הוא בהכרח אדם מוכשר יותר ממנכ"ל מיקרוסופט (שכיר שהצליח לשווק את עצמו בראיון עבודה וחי מתלוש לתלוש), כי מנכ"ל מיקרוסופט לא פתח דוכן פלאפל או נבחר למועצת קרית גת.

אין לך גם שום דרך למדוד את החוכמה שלו, או מה שאתה חושב שצריך, כי מעולם לא נדרשת לעמוד במקום דומה לשלו, או לאמוד בעיות דומות לשלו. לא אתה ולא יתר אלה שסבורים שהוא דביל. כמו שכתבו כאן, אף אחד מכם לא מסוגל לנהל מכולת של ממוקה בן של שליקו, שלא לדבר על מערכות מורכבות בהרבה. לכן אין לכם את הידע הנדרש והתפיסה הנדרשת להבין מה ולמה. בשפה פשוטה, אין לכם מושג. לכן ולכן בלבד אתם מרשים לעצמכם לזלזל בו, כי בעולם שלכם, שהוא די צר, הוא נתפס כטיפש. אלא שבסופו של יום אנשים כמוהו עומדים בראש השרשרת שחותמת לכם על ההעברה הבנקאית כל תשיעי לחודש ומאפשרת לכם מפינת הנוחות שלכם להעביר עליו ביקורת באינטרנט.

ראה הערה לעיל לגבי משלח ידם של האנשים שאתה מגיב להם. בכל מקרה אני מבין שבניגוד לכל השאר, לך יש את הידע לשפוט והחלטת שהוא גאון, הגיוני.

נ.ב. על תלוש המשכורת שלי חתום אדם הרבה (הרבה) יותר חכם מדונאלד טראמפ, שגם אם היה ממש רוצה לא היה יכול להשפיע על תלוש המשכורת שלי.

פורסם (נערך)

אין לך מושג במה עוסקים האנשים שמאחורי הכינויים בפורום, מה מידת ההצלחה שלהם בתחומם ומה מקורות ההכנסה שלהם.

אסתפק בלומר שמהנדס יכול לנהל דוכן פלאפל אם הוא ירצה (או, כמו טראמפ, לשלם כסף למישהו אחר שינהל אותו), אבל מנהל דוכן פלאפל לא יוכל להיות מהנדס.

גם לך אין מושג איזה סט כישורים אדם צריך בשביל להיבחר לנשיאות ארה"ב או להקים מגדל בלב מנהטן או לשפץ מהיסוד בית מלון היסטורי בניו-יורק או לגרום לדוגמנית לרצות אותך, אבל זה לא מונע ממך להקטין אותו בכל הזדמנות אפשרית.

בנוגע ליכולת ניהול דוכן פלאפל זה רק נדמה לך. אני מכיר מהנדסים שלא מסוגלים לארגן 3-4 מסמכים בחצי שנה או שכל כך לכודים בתוך עצמם שבקושי מסוגלים לתקשר עם העולם החיצוני. באמת נראה לך שהם מסוגלים להסתחבק עם לקוחות, ליצור קשרים עסקיים ולעבוד בקצב שיאפשר להם להוציא כמויות של מנות פלאפל?

אתה ניזון מסיר בשר בארגון ענק. אין לך מושג מה זה לבנות עסק מהיסוד, להשקיע הון עצמי, לגייס משקיעים, לייצר מקורות הכנסה, להתמודד עם לחצים אמיתיים, לדאוג שיהיה כסף בחשבון בשביל לשלם משכורות ב-10 בחודש כל חודש, לעבוד מול רשויות ולקוחות.

פשיטות רגל זה הליך מקובל בעסקים כושלים. לא שמעתי שמיקרוסופט או אלפאבת פושטים רגל כחלק מההתנהלות העסקית שלהם, גם המכולת אצלי בשכונה לא פושטת רגל למרות שזה, לטענתך, הליך מקובל בעסקים (לא רק בעסקים, גם אדם פרטי יכול לפשוט רגל). בכל מקרה העסקים של טראמפ לא מעניינים ולא רלוונטיים, כבר כתבתי שלוש פעמים שגם אדם טיפש (שנולד למשפחה הנכונה) יכול להצליח בעסקים.

סלח לי, אבל זה קשקוש של שכיר שלא ניהל עסק מימיו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • תוכן חדש...