Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם בחרת לא לענות לי, השתדל לא להתייחס לדברים שכתבתי, אחרת אתה עונה לי. הגיוני?

לגבי הנקודה השנייה, נו, אני לא בא להתווכח על טראמפ. אני שאלתי את רומן שאלה לפני 3 עמודים, משם עברו הרבה הודעות, אבל כמעט אף לא תשובה אחת שעונה על מה ששאלתי. לעומת זאת, היה הרבה זלזול וקביעות נחרצות. זה נובע מכך שקטלגת אותי לאיזו תבנית ואתה יורה עליי כל מיני אמירות שלא רלוונטיות אליי בשום צורה. לראייה, החלק השני בציטוט שמעל דבריי. גיבוב של דברים כלליים שאין לי עניין או רצון לדון בהם. אז במחילה. אם אתה לא מתייחס אליי אל תגיד שדבריי הם דמגוגיה. אם כן, לפחות תעמוד מאוחרי זה.

אני מתנצל רומן, אבל אני לא אמרתי שזה משול ל-2+2. אני אמרתי, שכמו 2+2 זו עובדה נכונה שלא רלוונטית למה ששאלתי.

לבחור אנשים נכונים זה חשוב בעסקים וחייו של אדם כמו טראמפ, בהחלט, אבל אני שאלתי על המגדל ההוא ספציפית. הרי במקרה הזה, זה לא כישרון יוצא דופן ומגדלים נבנו ויבנו לפניו. אני לא מדבר על טראמפ בכלליות. אני באמת מתעניין איזה כישורים מיוחדים צריך כדי להקים מגדל. עזוב את טראמפ, מגדל אלקטרה בתל אביב, מי הקים? מה הכישרון המדהים שהוא הביא שבלעדיו איל און אחר לא היה מצליח להקים את המגדל?

הרי טראמפ לא באמת הלך והתעניין בכל פרט ופרט. הציגו לו תכניות, הוא אמר זה כן זה לא. שינו, הציגו שוב.

פה ושם היו בלתמים והציעו פתרונות. הוא בחר איזה. פה אני מקבל ממך תשובה סוף סוף: למשל היכולת ללמוד מטעויות תוך כדי הפרוייקט. וואלה זה משהו שלגמרי חשוב ועונה לי גם על השאלה בצורה מסוימת. מצד שני, אם תקציב לא נגמר? מה המחיר הכי גרוע של בחירה שגויה? עיכוב בזמן? עוד כסף?

הטענה שלי מאוד פשוטה.

אם מחר יש לי 100 מיליארד דולר (נניח) ושטח לבנות בו מה שבא לי, אני יכול לדאוג שיקום שם מגדל.

אתה אומר שלא?

(אני בתור איש שכישוריו העסקיים כנראה לא קרובים להיות מרשימים כשל טראמפ).

אז בעצם זה שיש מגדל על שמו מעיד על גאונות, כי המגדל נבנה בזמן מהיר או בתקציב נמוך יחסית?

אני מעלה תהיות כי אני באמת מנסה להבין.

בגדול, SlowRide וגם אחרים ענו לך, אבל שוב - לבנות מגדל זה לא לבזבז כסף בלי הכרה כמו שאתה שוב ושוב מנסה להציג. המחיר הגרוע ביותר של בחירה שגויה הוא לא עיכוב בזמן בלבד, כי עיכוב בזמן בלבד הוא טריגר ל-1001 תרחישים שונים. אתה לא יכול לבודד את המגדל משאר העסקים שלו, אתה לא יכול לבודד את המגדל מהעיר בה הוא נמצא, מהקשרים של הבן אדם, גם לא מההון שלו שאליו אתה חותר כל הזמן, מהעובדים שלו, הסגנים שלו, שאר החברות שלו - הכל שלוב. הכל צריך להתבצע בזמן נכון, במיקום נכון ובמינון נכון, בלי לפגוע בשאר חלקי הפאזל. זה מה שאתה מתקשה להבין.

מכאן אנחנו מגיעים לבחירה לנשיאות. כדי להיבחר לנשיא אתה עובר כ"כ הרבה תחנות, שככל הנראה אין לך או לכל האחרים שטוענים שהוא בסה"כ טמבל, מושג. מרקם הקשרים, מסעות הבחירות והשכנוע והמאמצים שנדרשים לכך פסיכיים. בחירת צוות, החלפה במקרה הצורך, דאגה מתמדת, התוויית דרך - כל זה לא נעשה על ידי טמבלים. בבחירות המוניציפליות האחרונות חבר מאד טוב שלי ניסה להיבחר למועצת העיר. בשביל זה הוא היה צריך שיצביעו לו כמה אלפים בודדים של אנשים. הוא השקיע מאמץ כביר וים של כסף ולא הצליח. טראמפ הצליח (כמובן לא לבד) לשכנע כמעט 63 מיליון אנשים להצביע עבורו. המאמץ שנדרש לצורך כך הוא בלתי נתפס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
סלואורייד, אבל יש הבדל בין הטענה "הוא בחר ובחן את ההשקעות שלו היטב והצליח אזי הוא מוכשר" לבין "הוא הצליח לבנות מגדל אזי הוא מוכשר".

גם כאיש עסקים הוא ירה לכל כיוון אפשרי (מישהו זוכר שהוא ניסה להקים חברת תעופה, או הוציא משחק קופסה?). לפעמים הוא פגע והרבה פעמים הוא גם לא פגע. ומה שמסקרן בזה, זה גם כמה טעיות אדם יכול לעשות ועדיין להמשיך לקבל כסף ממשקיעים, בנקים, משפחה והשד יודע מי.

שי אגסי דוגמא טובה לכך, אבל הוא רחוק מלהיות היחיד. לא פעם אנשי עסקים מנסים עצמם בתחומים חדשים. קח גם את ריצ'ארד ברנסון בתור דוגמא טובה לאיש עסקים מאד מצליח שירה להרבה מאד כיוונים וממש לא כולם הצליחו. ככה זה בעולם האמיתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
כל עולם היזמות בכלל, וההייטק בפרט, הוא עולם בו מהנדסים לוקחים רעיון והופכים אותו לעסק (ע"ע מהו הישג).

לא נכון. פשוט לא. אין פה פסים אישיים, זה כאילו שכתבת עכשיו שעיגול הוא מרובע.

חוץ מזה התעלמת מהתגובות הנקודתיות ששרבבתי בציטוטים, אבל נו שוין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בגדול, SlowRide וגם אחרים ענו לך, אבל שוב - לבנות מגדל זה לא לבזבז כסף בלי הכרה כמו שאתה שוב ושוב מנסה להציג. המחיר הגרוע ביותר של בחירה שגויה הוא לא עיכוב בזמן בלבד, כי עיכוב בזמן בלבד הוא טריגר ל-1001 תרחישים שונים. אתה לא יכול לבודד את המגדל משאר העסקים שלו, אתה לא יכול לבודד את המגדל מהעיר בה הוא נמצא, מהקשרים של הבן אדם, גם לא מההון שלו שאליו אתה חותר כל הזמן, מהעובדים שלו, הסגנים שלו, שאר החברות שלו - הכל שלוב. הכל צריך להתבצע בזמן נכון, במיקום נכון ובמינון נכון, בלי לפגוע בשאר חלקי הפאזל. זה מה שאתה מתקשה להבין.

זה שוב לא מה ששאלתי (אתם כאילו מסתלבטים עליי), אבל יאללה אנשך את הפיתיון:

אתה מסכים שאנחנו לא יכולים למדוד את אחוז הבחירות הנכונות שלו? אין לנו דרך לכמת אותה.

לעומת זאת, ככל שיש לו יותר הון ככה יש לו יותר מרווחי טעויות (למשל, לחזור מפשיטות רגל מרובות).

אז בעצם, אין לך באמת דרך לדעת שההישג הזה של המגדל הוא בזכות כישורים מדהימים שלו. אתה יכול לשער את זה בכיף, אבל אתה לא יכול לדעת. יכול להיות שהוא פוגע ב-82% ויכול להיות באותה מידה שהוא פוגע ב-27%, אלא שההון העצום שלו מאפשר לו לצלול החזרה פנימה לניסיון שני. האם זה בהכרח אומר שהוא גאון? מה דעתך?

ואם כל ההצלחה זה החלטות שמקבלים בשבילו היועצים שלו, יכול להיות? מה אז? גם גאון?

מכאן אנחנו מגיעים לבחירה לנשיאות. כדי להיבחר לנשיא אתה עובר כ"כ הרבה תחנות, שככל הנראה אין לך או לכל האחרים שטוענים שהוא בסה"כ טמבל, מושג. לא טענתי שהוא טמבל. אדרבה. אתה שוב חוטא בלקטלג אותי. מרקם הקשרים, מסעות הבחירות והשכנוע והמאמצים שנדרשים לכך פסיכיים. בחירת צוות, החלפה במקרה הצורך, דאגה מתמדת, התוויית דרך - כל זה לא נעשה על ידי טמבלים. בבחירות המוניציפליות האחרונות חבר מאד טוב שלי ניסה להיבחר למועצת העיר. בשביל זה הוא היה צריך שיצביעו לו כמה אלפים בודדים של אנשים. הוא השקיע מאמץ כביר וים של כסף ולא הצליח. טראמפ הצליח (כמובן לא לבד) לשכנע כמעט 63 מיליון אנשים להצביע עבורו. המאמץ שנדרש לצורך כך הוא בלתי נתפס.

אני לא מנסה להציג כלום. כתבתי לא פעם שלדעתי הוא ההפך מאידיוט. אני רק מבין מה זו דעה ומה זו עובדה. אני שאלתי שאלה פשוטה, שהחלה בזה:

1111111.jpg

ניסיתי להבין, ללא קשר לטראמפ, מה באמת צריך חוץ מכסף.

חוץ מ-"לעשות את הבחירה הנכונה" - אמירה נכונה כשלעצמה, אך לא רלוונטית, מדידה, או ניתנת להוכחה בהקשר של טראמפ - לא קיבלתי אף תשובה. אז בוא באמת נעזוב את השאלה שלי ונתמקד במה שבאדום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
המטרה היא לא שיעמוד מגדל, אלא לגדיל את ה100 מיליארד שלך.

אדם עם שכל לא בונה מגדל במנהטן סתם כי בא לו לחסום למישהו את הנוף.

בודקים איפה יש למגדל היתכנות כלכלית.

בודקים כמה הכנסות לעומת הוצאות יהיו למגדל כזה.

בודקים בכמה יהיה שווה למכור את המגדל ואם בכלל מישהו ירצה לקנות.

ככל שאתה לא מבין בזה, אתה צריך יותר יועצים ומומחים שצריך לשלם להם וזה הופך את זה לפחות ופחות משתלם.

השקעת נדל"ן דורשת שכל וכסף.

לא בהכרח. לפעמים זה פשוט עניין תודעתי. להגדיל שם, כוח. ברור שמטרת העל היא להגדיל את ההון, אבל ספציפית לא כל מגדל שנבנה הוא כדי להחזיר את ההשקעה. לעתים כשהשם שלך מתנוסס בלב עיר מסוימת אין לך בעיה להפסיד נקודתית ברגע הזה, בתמורה לרווח ממוצרים אחרים שלך. רווח יכול להיות גם תודעתי (אני חזק, הצביעו לי/קנו ממני/תמכו בעסקיי האחרים).

רק לציין שאתה שוב עונה לי בהקשר של טראמפ ואני שאלתי שאלה אחרת. שאלה על כישורים.

אתה שוב חוזר על שכל, אז אני אחזור שוב גם:

1. מה זה שכל? תן לי שם של יכולת קוגניטיבית ודוגמה לאיך זה יבוא לידי ביטוי.

2. האם השכל בהכרח של מי ששמו מתנוסס על המגדל או אולי של אחד היועצים מנהלים שלו?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לא בהכרח. לפעמים זה פשוט עניין תודעתי. להגדיל שם, כוח. ברור שמטרת העל היא להגדיל את ההון, אבל ספציפית לא כל מגדל שנבנה הוא כדי להחזיר את ההשקעה. לעתים כשהשם שלך מתנוסס בלב עיר מסוימת אין לך בעיה להפסיד נקודתית ברגע הזה, בתמורה לרווח ממוצרים אחרים שלך. רווח יכול להיות גם תודעתי (אני חזק, הצביעו לי/קנו ממני/תמכו בעסקיי האחרים).

רק לציין שאתה שוב עונה לי בהקשר של טראמפ ואני שאלתי שאלה אחרת. שאלה על כישורים.

אתה שוב חוזר על שכל, אז אני אחזור שוב גם:

1. מה זה שכל? תן לי שם של יכולת קוגניטיבית ודוגמה לאיך זה יבוא לידי ביטוי.

2. האם השכל בהכרח של מי ששמו מתנוסס על המגדל או אולי של אחד היועצים מנהלים שלו?

גם מאחורי עניין תודעתי יש תכנון שמצריך שכל. אם המגדל לא רווחי בפני עצמו אבל יביא רווחים במקומות אחרים, זו אותה מטרה.

מה זה שכל? מילה עממית לתיאור הכישורים שמצריכים אנטליגנציה גבוהה. כדי לבנות מגדל אתה לא יכול להיות טיפש עם כסף שלוחץ על כפתור והופ יש בניין. זה ככה אולי רק בסים-סיטי. אדם כזה לא ישאר עשיר זמן רב, אם בכלל.

להקים פרוייקט נדל"ן בהיקף ענק, כמו מגדל במנהטן, זה לא כמו לקרוא ביקורות באינטרנט ולהזמין אינסטלטור.

זה כמו שלהטיס מטוס קרב זה לא כמו לנהוג בקלנועית.

זה כמו שלהשתיל איבר בתוך בן אדם חי זה לא כמו להחליף פלאגים במכונית.

יש דברים ברמת מורכבות מסויימת שכדי לשלוט בהם, בן אדם חייב כישורים כמו יכולת תכנון אסטרטגית, דמיון, הסקת מסקנות ותקשורת ברמה גבוהה - יענו שיהיה לו שכל. לפקד על צוות של מנהלים ויועצים בפרוייקט נדל"ן ענקי זה אחד הדברים האלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

התחלתי לכתוב תגובה ארוכה ומנומקת, אבל המחשב שלי עשה ריסט ספונטני ואין לי כח לנסח את זה שוב, אז בקצרה:

רומן, כולם טועים ורק מי שלא עושה לא טועה. השאלה היא איזה מחיר משלמים, אם בכלל.

מציע לך להשקיע 10 דקות ולקרוא את התחקיר המצורף. השורה התחתונה היא שעפ"י התחקיר טראמפ נכשל המון, הפסיד כסף בנדלן אפילו בשנה שאביו הרוויח עשרות מיליונים, לא שילם מחיר אישי על השטויות שעשה כי אבא שלו נתן לו מאות מיליונים במצטבר וכי הוא הצליח לגייס כסף גם ממשקיעים אחרים. ואין שום דבר פה שמעיד על איזה כשרון עסקי יוצא דופן. אלא אם לסחוט כסף מאבא שלך זה כשרון.

הוא בהחלט שיווק את עצמו בצורה יוצאת דופן, כמו שהוא ממשיך לעשות גם היום כשהוא מספר שהוא stable genius. אבל בגדול הוא פשוט לא שילם מחיר על שטויות שעשה. וזה משהו שאין לרוב האנשים. אבל כן, הוא בנה מגדל.

ה ככה אולי רק בסים-סיטי. אדם כזה לא ישאר עשיר זמן רב, אם בכלל.

או, יפה. סימסיטי זה בדיוק האנלוגיה שרציתי להשתמש בה אבל היא אולי טיפה קיצונית. אז הבן אדם די שחק סימיטי בעולם האמיתי. ומעבר לנפנופי ידיים על "אתם לא יודעים איך זה" והעובדה שהיו לו גם פרויקיטי נדלן שנכשלו, זה באמת אבל באמת לא כזה הישג לבנות בניין. דורש פיקוח על זה שהעבודה ניעשת? כן. כמו כל עסק. זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
נניח ועכשיו יש לי שטח שאני יכול לבנות בו מה שבא לי וגישה אינסופית כמעט לכסף.

מה עומד בפניי?

שואל ברצינות. סתם מסקרנות.

אמנם אני לא מתעסק בבניה בסדרי גודל שכאלו אבל אני יכול להשוות למודלים קטנים יותר.

צריך הרבה יותר מכסף ואמצעים, טיפש יכול להיות מנהל, בעלים טיפש לא מגיע רחוק, ניהול כלכלי זה משהו שאינו קל ולסיים פרוייקטים בתקציב או פחות ממנו זה משהו שממש מרשים אותי.

לא פעם ולא פעמיים נכנסתי לפרוייקטים כושלים בשביל לסדר את העניינים, למדתי שהתקציב לא היווה בעיה אלא ההחלטות לאורך הפרוייקט וחלוקת התקציב בצורה שגויה.

כשתאגיד גדול רוכש חברות ואז החברות פשוטות רגל זה לא מעיד על כשלון התאגיד, לפעמים אתה מנסה להציל משהו, זה סוס מת, ההשתלטות על על החברה מביאה תועלת כי יש לה מחלקות מסויימות שיתרמו לתאגיד, או שהחברה מחזיקה בבעלות על משהו שימושי, לפעמים זה אפילו פטנט, פשיטת הרגל היא לרוב במקרים הללו הליך לטיפול במיסים של התאגיד.

בדיוק כמו שבנקים מוחקים הלוואות במקום לרדוף אחרי החייב, עדיף לרשום את זה כהפסד מאשר לטרוח ולהוציא עוד ועוד כל גביה ואם גם ככה צריך לשם מס אז ההתקזזות הגיונית מאוד.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם (נערך)
התחלתי לכתוב תגובה ארוכה ומנומקת, אבל המחשב שלי עשה ריסט ספונטני ואין לי כח לנסח את זה שוב, אז בקצרה:

רומן, כולם טועים ורק מי שלא עושה לא טועה. השאלה היא איזה מחיר משלמים, אם בכלל.

מציע לך להשקיע 10 דקות ולקרוא את התחקיר המצורף. השורה התחתונה היא שעפ"י התחקיר טראמפ נכשל המון, הפסיד כסף בנדלן אפילו בשנה שאביו הרוויח עשרות מיליונים, לא שילם מחיר אישי על השטויות שעשה כי אבא שלו נתן לו מאות מיליונים במצטבר וכי הוא הצליח לגייס כסף גם ממשקיעים אחרים. ואין שום דבר פה שמעיד על איזה כשרון עסקי יוצא דופן. אלא אם לסחוט כסף מאבא שלך זה כשרון.

הוא בהחלט שיווק את עצמו בצורה יוצאת דופן, כמו שהוא ממשיך לעשות גם היום כשהוא מספר שהוא stable genius. אבל בגדול הוא פשוט לא שילם מחיר על שטויות שעשה. וזה משהו שאין לרוב האנשים. אבל כן, הוא בנה מגדל.

או, יפה. סימסיטי זה בדיוק האנלוגיה שרציתי להשתמש בה אבל היא אולי טיפה קיצונית. אז הבן אדם די שחק סימיטי בעולם האמיתי. ומעבר לנפנופי ידיים על "אתם לא יודעים איך זה" והעובדה שהיו לו גם פרויקיטי נדלן שנכשלו, זה באמת אבל באמת לא כזה הישג לבנות בניין. דורש פיקוח על זה שהעבודה ניעשת? כן. כמו כל עסק. זה הכל.

תודה!

כתבה מרתקת.

לפני הכתבה הוא גייס כספים של אחרים, הפסיד אותם בכל מיני פרויקטים וקיזז את ההפסדים נגד הכנסותיו האישיות שהגיעו מכל מיני עסקאות מזדמנות.

חשבונאות יצירתית במיטבה.

זה מגעיל, זה מלוכלך, זה מראה עד כמה מערכת המס האמריקאית מטיבה עם עשירים שיכולים לשכור שירותים של רואי חשבון מהשורה הראשונה, אבל זה חוקי.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
השאלה האמתית היא אגב, האם את הציוצים הגאוניים האלו הוא כותב או לא

יש לו "הברקות" דומות גם בהופעות הפומביות שלו - הוא עושה רושם של אדם שנון ובעל חוש הומור (גם אם גס, על גבול הלא ראוי, בחלק מהמקרים), למרות איך שמנסים לצייר אותו בתקשורת.

ובאותו נושא - 2 חברות קונגרס, עם דעות אנטי-ישראליות על גבול האנטישמיות, רוצות להגיע לישראל כדי לעשות קצת פרובוקציות אך מסורבות כניסה.

אחת מהן מגישה בקשה לביקור הומניטרי, אשר מאושרת כמעט מיידית, אך היא מחליטה לבסוף לבטל את ביקורה.

ובשמאל? עסקים כרגיל - ביבי אשם...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה באמת אבל באמת לא כזה הישג לבנות בניין.

אז איפה הבניין שלך? [emoji4]

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואורייד, זה מתחיל להיות טיפה מעגלי, לא?

אם יש לך מאות מיליונים לתת לי וכמה אנשי קשר רלוונטיים שאתה מכיר ויכול לקשר בנינו, אז אני אשמח לבנות בניין. אפילו כמה.

אני לא רוצה למחזר את הטענות של ניקו, אבל עדיין לא הצלחתם לזקק מה בדיוק נדרש לזה, חוץ מכסף ויכולת בסיסית לוודא שפרויקט עומד בזמן. מאידך, אתם ממשיכים להתעלם מכל מה שקרה לטראמפ ברקע, ומה שהופך אותו ל..קצת פחות מוכשר ממה שאתם רוצים להאמין שהוא.

אני לא רוצה לייחס לכם עמדות, אבל יש לי תחושה קלילה שיש איזו הנחה ש״עשיר אזי מוכשר״. אני מאוד מעריך אנשים שבנו את עצמם מ0. ילד מפונק ששיחק סימסיטי במשך עשור ופגע פעמיים, והפעיל צ׳יטים כשלא פגע? מרשים קצת פחות. וזה שהוא גם הצליח די בקלות גם לגייס כסף במשך שנים, למרות שנכשל פעם אחר פעם, יכול להעיד טיפ טיפה על חייו הפוליטיים ועל הדרך לטופ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...