Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר הזכירו פה שטראמפ ופוקס ניוז כבר לא?

עכשיו גם הם מוגדרים כערוץ פייק ניוז.

וביבי שלנו מייבא את הרעיון אחד לאחד וקורא לציבור להחרים את חדשות ערוץ קשת.

והוא והבן יקיר לי יאיר, מכנים את הכתב גיא פלג, דמבו, בגלל אוזניו הבולטות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רק הבן שלו קורא לפלג דמבו. מצד שני לקרוא לגיא פלג עיתונאי זה כמו לקרוא לזמן הקריות עיתון רציני.

לעניין קשת, נתניהו - לצערי - צודק לגמרי. מדובר בגוף פרטי לחלוטין ואין סיבה שהוא יהיה חסין לביקורת. אישית הייתי שמח אם הם היו נעלמים רק בגלל הזבל שהם מייצרים שנקרא "האח הגדול" אבל גם הסדרה המדוברת היא בעייתית ומציגה את המציאות בערך כמו "ג'נין ג'נין" של בכרי.

פורסם

Donald J. Trump (@realDonaldTrump) Tweeted:

If the Fed would cut, we would have one of the biggest Stock Market increases in a long time. Badly run and weak companies are smartly blaming these small Tariffs instead of themselves for bad management ...and who can really blame them for doing that? Excuses!

(

)

המכסים דופקים את החברות בארהב? החברות אשמות.

אה כן, אם הפד יכולים להוריד את הריבית כדי שאוכל לקבל קפיצה קטנה זמנית ולנקוף לזכותי - זה יהיה טוב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

זה הכל חלק מ-Art of the Deal. אתה פשוט לא מבין כלום.

אגב, בהתחשב בזה שהסינים מצמצו ראשונים ואמרו שהם לא הולכים להגיב למכסים האחרונים, יכול להיות שטראמפ עוד ינצח (הלוואי).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

https://www.mako.co.il/news-world/2019_Q3/Article-9be8c6aa336ec61026.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1434139730

איזה באסה ששוב לא היה בסביבה good boys with a gun

כדי לעצור את ה- bad boys with a gun

או שאולי כולם היו good boys שכעסו אחד על השני

:(

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אגב, בהתחשב בזה שהסינים מצמצו ראשונים ואמרו שהם לא הולכים להגיב למכסים האחרונים, יכול להיות שטראמפ עוד ינצח (הלוואי).

זו לא הפעם הראשונה שהם אומרים את זה, הם ניסו כבר כמה פעמים להוריד אותו מהעץ בדיפלומטיה ובהרגעת הרוחות, זה לא עבד. חלק מהמכסים אמורים להכנס לתוקף מחר, הולך להיות שבוע מעניין בבורסה.

פורסם (נערך)

ברגע שסינים יבינו שטראמפ מוכן לשרוף את הכלכלה העולמית בשביל לשרוף על הדרך גם את הכלכלה הסינית הם ירדו מהעץ ויסכימו לרוב הדרישות של ארה"ב.

בסופו של דבר סינים חייבים את השוק והטכנולוגיה האמריקאית בשביל להמשיך לשגשג.

הישרדותו של השלטון הסיני תלויה באופן ישיר בשגשוג הכלכלי בסין. זה ההסכם הלא כתוב בין העם הסיני למפלגה מאז הטבח בכיכר טיאננמן.

לשי ג'ינפינג רועדות הביצים ממה שמתרחש בהונג קונג בחודשים האחרונים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

צ'מגיא, יכול להיות. אני לא יודע שום דבר אבל ממש שום דבר על סין, לא על מנטליות ולא על ההנהגה. אני גם לא יודע לנבא מה צריך טראמפ עוד לעשות כדי שיקרה מה שאתה מתאר, וכמה כסף כולנו נפסיד על הדרך. בינתיים אני זוכר שקראתי שטראמפ הוציא או רוצה להוציא 16 מיליארד דולר על תמיכה בחקלאים אמריקאים שנפגעו מצמצום רכש תוצרת חקלאית ע"י סין (מעניין איפה הם נמצאים בחלוקת ה-ערי חוף - מול כל השאר). זה כמובן יתווסף לחוב העצום גם ככה של ארה"ב. והרווח האפשרי? לא יודע. אני מעריך שאתה מבין יותר ממני, אבל מעט הכלכלנים שאני עוקב אחריהם נראים - כפי שגם הראתי פה - מאוד מאוד מאוד סקפטיים הן ביחס לצורך והן ביחס לתועלת ממלחמת הסחר הזו.

פורסם

אז עכשיו הטענה היא שטראמפ המציא שיחות טלפון כדי להרגיע את השווקים?

זה די מתחבר לכל התאורים על בניית העסקים שלו בשנות ה-80.

פורסם

טוב, נראה שרוני התייאש, אז אני מחליף אותו לפחות להיום.

טראמפ מסתכסך גם עם פוקס ניוז. מסתבר שהם כבר "לא עובדים בשבילו". לא מכיר את הנואם שעונה לו, אבל הוא בהחלט עושה עבודה טובה.

אה וגם סטנלי פישר מצטרף לרשימת הכלכלנים שחושבים שטראמפ לא באמת מבין כלום במה שהוא מנסה לעשות.

פורסם

כמו שיש אנשי מקצוע שחושבים שטראמפ לא באמת מבין מה הוא עושה, כך גם יש אנשי מקצוע שסבורים שדווקא מר פישר לא מבין כלום במה שהוא עושה.

בכלכלה, כמו בפוליטיקה, יש גישות ואסכולות שונות, שלא בהכרח מסתדרות זו עם זו.

פורסם

אני מסכים לגמרי. עדיין לא מצאתי כאלו שחושבים שטראמפ כן מבין.

אגב, זה בכלל לא אומר שמה שהוא עושה לא יעבוד. brute force לפעמים כן מביא לתוצאות.

פורסם

זה שהוא לא מבין זה רק יתרון.

הוא משחק צ'יקן עם הסינים.

בכנות, מול מי היית מעדיף לשחק צ'יקן? מול יריב הגיוני ורציונלי, או מול מסומם שלא מבין שבהתנגשות חזיתית שני הצדדים מתים?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם אני בפול טריילר והוא בפרייבט, לא ממש משנה. גם אם אני רק חושב שהרכב שלי חזק הרבה יותר משלו, אפילו אם זה לא נכון, זה לא משנה.

אם הוא משחק צ'יקן ואני חושב שהוא משוגע שינסה להתנגש בי גם אם אני אחליט להפסיד ולברוח הצידה, זה גם לא משנה.

בקיצור, לגרום לצד השני לחשוב שאתה הולך עד הסוף, זו לא אסטרטגיה מנצחת בהכרח.

היא מנצחת רק במשחק דיכוטומי, בו אין שיתוף פעולה בין השחקנים. זה לא המצב בכלכלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מי אמר שהאמריקאים טיפשים?

יש פתרון לירי בבתי ספר, ולא, הוא לא כולל הגבלות על מכירת נשק.

הפתרון: נבנה בתי ספר עם מסדרונות מפותלים, כדי להקשות על היורים ונוסיף מקומות מחסה לתלמידים הנמלטים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...