Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מפספס את הנקודה.

יכול להיות שביידן עבר עבירה חמורה מאוד. וואלה, לא יודע.

אבל, זה לא התפקיד של טראמפ לחקור את האירוע. הפרדת רשויות, כן?

נשיא ארה"ב לא אמור לחקור אירועים פליליים\בטחוניים. יש רשויות חוק בשביל זה.

ועל אחת כמה וכמה, הוא לא אמור לחקור אירועים ש:

1. קשורים למתמודד פוטנציאלי נגדו

2. לנצל את עמדת הכח שלו, כדי לכפות על מנהיג מדינה זרה, לחקור מקרה שמועיל למע' הבחירות שלו

טראמפ לא חוקר, לא מזמן עדים ולא עובר על מסמכים.

אבל לגמרי מותר לו לבקש ממנהיג מדינה אחרת לחדש חקירה מסוימת שהפסקתה ייתכן ובוצעה בדרך פלילית.

סתם לצורך העניין האם מותר לביבי לבקש ממקרון לחקור אירוע אנטישמי בפריס? ברור שכן

ובקשר לקשר של טראמפ לאירועים, הייתי אומר שעל ראש הגנב בוער הכובע, אם טראמפ לא אמור להתעסק בחקירה הזו בגלל שביידן אולי יתמודד מולו בבחירות, מה נאמר על זה שאותו ביידן בוודאות התעסק בחקירה הזו כשבנו בוודאות דירקטור בחברה הנחקרת?

ליד ההגדרה המילונית של "קל וחומר" צריך לשים את המקרה הזה.

ומי שמפספס את הנקודה זה הדמוקרטים ומי שתומך בדעתם.

מרוב ההתעסקות במה שכן אמור או לא אמור התעלמו לחלוטין מהפלילי ברף הגבוה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סתם לצורך העניין האם מותר לביבי לבקש ממקרון לחקור אירוע אנטישמי בפריס? ברור שכן

סתם לצורך העניין האם מותר לביבי לבקש ממקרון לחקור אירוע פלילי שקשור בגנץ? ברור שלא

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

יותר נכון לשאול האם מותר לביבי לבקש ממקרון לחקור אירוע פלילי שקשור בבן של אייזנקוט לדוגמה שחקירתו הופסקה כי אייזנקוט בתפקידו כרמטכ"ל דרש להפסיק את החקירה ולפטר את החוקר כתנאי להגנת צה"ל על צרפת.

תזכור שכרגע ביידן לא מתמודד לנשיאות, הוא לכל היותר מועמד להיות מועמד לנשיאות.

ושביידן בעצמו גרם לזה בכך שסחט את נשיא אוקראינה דאז להפסיק את החקירה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בוודאי שלא. זה לא עניינו בכלל. אין לו מדינה לנהל או משהו כזה? מלחמת סחר? איראן? מסתבר שמה שמטריד אותו זה לחפש טראש על יריבו הגדול, לכאורה.

פורסם (נערך)

אי אפשר לעשות כמה דברים ביום?

או שהוא אמור להתעלם מעבירה פלילית שעשה מישהו רק כי הוא אולי יהיה היריב שלו עוד חודשיים?

אם לכאורה מישהו ניצל את מעמדו בתפקידו כשליח ארה"ב לצורך סחיטה של מדינה אחרת כדי להציל את המעסיק של הבן שלו, אני חושב שבמצב הזה עדיף לכולם (חוץ מאשר לביידן וביידן הקטן) שהחקירה שהפסקתה היא בגלל אירוע פלילי, תחודש.

אם בשביל זה צריך התערבות של טראמפ - לגיטימי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן! מה זה עניינו בכלל. הוא שוטר? חוקר? פרקליט? מה השלב הבא? הוא ילך לחלק דוחות תנועה לדמוקרטים כדי להקשות עליהם להגיע לבית הנבחרים?

בחיי אני לא מצליח להבין אם מדובר באקט גאוני כלשהו או שמדובר באידיוט גמור חסר כל טיפת מודעות עצמית.

פורסם

או שהוא אמור להתעלם מעבירה פלילית שעשה מישהו רק כי הוא אולי יהיה היריב שלו עוד חודשיים?

כן! מה זה עניינו בכלל. הוא שוטר? חוקר? פרקליט? מה השלב הבא? הוא ילך לחלק דוחות תנועה לדמוקרטים כדי להקשות עליהם להגיע לבית הנבחרים?

בחיי אני לא מצליח להבין אם מדובר באקט גאוני כלשהו או שמדובר באידיוט גמור חסר כל טיפת מודעות עצמית.

אם לכאורה מישהו ניצל את מעמדו בתפקידו כשליח ארה"ב לצורך סחיטה של מדינה אחרת כדי להציל את המעסיק של הבן שלו, אני חושב שבמצב הזה עדיף לכולם (חוץ מאשר לביידן וביידן הקטן) שהחקירה שהפסקתה היא בגלל אירוע פלילי, תחודש.

אם בשביל זה צריך התערבות של טראמפ - לגיטימי

שוב פעם זה לא עניינו של טראמפ. הוא לא אמור להיות קשור לזה בכלל.

פורסם (נערך)

שים לב שהוא לא מזמן עדים (שוטר, חוקר), לא מגיש תביעה (פרקליט), הוא בסך הכל מבקש לחדש חקירה שהפסקה הייתה בגלל סחיטה.

זה בניגוד למשל למה שאמר בתור מועמד על הילרי - Lock her up, שם באמת אפשר היה לשאול אם הוא חוקר פרקליט ותליין.

יותר מלגטימי, אם יש חשש לאירוע פלילי של סחיטה סביב זה - אפילו מתבקש.

ולמה נראה לך שזה לא מותר לו לעשות דבר כזה?

יש לכל הפחות ניגוד אינטרסים מוחלט בנוגע להפסקת החקירה ופיטור החוקר הזה, אחרי שביידן נתן אולטימטום לפטר אותו תוך סחיטה באיומים לא לתת סיוע של מיליארד דולר.

טראמפ לא אמור להיות קשור לעבירה פלילית שייתכן ונעברה על ידי סגן נשיא קודם בעת שליחותו מטעם ארה"ב למדינה אחרת? אתה מחובר למציאות בכלל?

למה כן אמור להיות לו קשר? לשבת בחדר הסגלגל ולחתום על תעודות?

זה אמ-אמא של היחסי חוץ של ארה"ב

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

למה הוא בכלל אמור להתערב בזה? זה לא עניינו! הוא לא אמור להיות צד בעניין!

בוא, נשיא ארה"ב לא "מבקש". זה כמו שמנכ"ל חברה לא "מבקש" מעובדיו לעשות משהו. כאשר נשיא מבקש = הוראה. בטח נשיא של ארה"ב שמחזיק את האוקראינה בביצים גם כלכלית וגם ביטחונית.

אפשר לקרוא בין השורות. אף אדם שפוי לא יבקש התערבות בצורה בוטה שכזאת, למרות שטראמפ היה די קרוב לזה.

טראמפ לא אמור להיות קשור לעבירה פלילית שייתכן ונעברה על ידי סגן נשיא קודם בעת שליחותו מטעם ארה"ב למדינה אחרת?

בוודאי שלא. תפקיד של נשיא ארה"ב לנצל את סמכויותיו בשביל לחפש טראש על בנו של יריבו הפוליטי הגדול ביותר? אתה אמיתי?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אין לך תשובה רלוונטית למה הוא לא אמור להתערב בזה...

זה קשור ליחסי חוץ, לעבירה פלילית שיש אפשרות סבירה לחלוטין שנעברה ע"י סגן נשיא בעת תפקידו כסגן נשיא ובמסגרת שליחותו על מנת לקבל הטבה אישית ותוך סחיטה בשימוש בכספים שהם לא שלו בכלל.

בוא נאמר שאולמרט ישב בכלא על פחות מזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זה קשור ליחסי חוץ, לעבירה פלילית שיש אפשרות סבירה לחלוטין שנעברה ע"י סגן נשיא בעת תפקידו כסגן נשיא ובמסגרת שליחותו על מנת לקבל הטבה אישית ותוך סחיטה בשימוש בכספים שהם לא שלו בכלל.

שוב פעם, מה הוא קשור לזה? מי נתן לו את הסמכות הזאת? מי הגדיר שזה מתוקף סמכותו?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

שוב פעם, מה הוא קשור לזה?

נו מה פתחתם פה גן ילדים... ברור לכולם למה הוא עשה את זה.

מי נתן לו את הסמכות הזאת?

מי שלל ממנו ?

מי הגדיר שזה מתוקף סמכותו?

מי הגדיר שלא?

.........................................................

השאלה פה לא אם זה נראה לך סבבה או לא, השאלה מה אומר החוק? לי אין מושג...

פורסם

אני לא מבין בהגירה בארה"ב, אבל העיסוק בהגירה המקסיקנית של רוני עומד יפה מאוד עם התיאוריה של טאוב, מי הם האנשים שרואים עצמם "אזרחי העולם" ומתעסקים באותן סוגיות "גלובאליות" על חשבון סוגיות מקומיות.

זה שההגירה מאפריקה יצרה קשיים בשכונות דרום ת"א, היא לא משהו שאפשר להתווכח עליו.

היא יצרה קשיים, אבל כשניתנה לתושבי המקום להשפיע בקלפיות - הם בחרו במפלגות אחרות.

ואני חושב שהעסוק בזה הוא ספמטומטי.

האם מצביע ליכוד מהרצליה או חדרה מושפע מהאפריקאים בדרום תל אביב יותר או פחות ממני? לא. האם יותר או פחות איכפת לו מתושבי השכונה? לא יודע.

אבל אי אפשר באמת לקחת ולבודד את הדיעה של אנשים על נושא כזה מתוך מרחב הדעות שהם מגבשים על כל נושא, שהרבה מקרים נבנה בצורה אסוציאטיבית, כמו מגדל.

במילים אחרות, אני לא בטוח שמתנגדים קיצוניים להמצאותם של האפריקאים בדרום תל אביב, שלא גרים שם, באמת מתעניינים כ״כ בשלומם של תושבי נווה שאנן. מלכתחילה גישתם עשויה להיות הרבה יותר לאומית או לאומנית משלי או אולי שלך, וכפועל יוצא, הם גם הרבה יותר מוטרדים לפחות על הנייר מכמות המהגרים הלא יהודים בארץ. לצד השני, כשהתעניינתי יותר בנושא הזה, גיליתי שדווקא יש ארגוני שמאל שלגמרי תומכים בהצבת גבולות ברורים בדרום ולא באמת לא איכפת להם מחיי התושבים במקום. וכמובן, בהקשר הזה, יש הבדל עצום בין מי שפעיל בתחום לבין מי שסתם מגבש דיעה כזו או אחרת.

עכשיו, הבעיה הקונספטואלית בגישה של טאוב הוא שבכלל לא מוטרד מהשאלה של ״מה עדיף״ או ״מה נכון״. כשמסתכלים על גבולות פתוחים כלכלית, לדוגמא, אז רוב הכלכלנים שיוצא לי לעקוב אחריהם דווקא חושבים שטאוב טועה (אחד מהם הסביר את זה לאחרונה בצורה די רהוטה). האם הרוב היחסי מאוד שמצביע בעד ברקזיט או בעד טראמפ באמת עושה מה שמטיב איתו כלכלית? לא יודע. אבל אצל טאוב זה מרודד למשהו כמו ״הרוב לא רוצה מהגרים, וגבולות פתוחים אבל האליטה מוכריחה אותם, כי לא איכפת להם״. זה לא כ״כ רציני.

לגבי השאר - על הפוליטיקלי קורקט הדפוק של השמאל וכו׳, יש לי לא פחות ביקורת ממך וומנו. וכן, לאומיות לא מנוגדת לדמוקרטיה, וכן, לא כל סממן ללאומיות הוא פשיזם, כמו שאוהבים לצווח לא מעט אנשים בשמאל היותר רדיקלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מה נשיא ארה"ב קשור ליחסי חוץ של ארה"ב?

צריך הסבר לכיתה א'? יחסי חוץ של ארה"ב, למעט הכרזה על מלחמה והסכמי הגנה נתון לסמכותו של נשיא ארה"ב (ומזכיר המדינה כשליחו) תוך בקרה של הוועדות ליחסי חוץ בסנאט ובבית הנבחרים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זו היתה הבקשה של טראמפ -

טראמפ לנשיא אוקראינה: "אני רק רוצה שתעשו לנו טובה, ,,,

אני רוצה שתמצא מה קרה עם כל המצב הזה עם אוקראינה, הם אומרים crowdstrike, אני מעריך שאחד האנשים העשירים אצלכם, השרת,

.... - הוא ממשיך ומזכיר את ג'וליאני ואז את ביידן והבן שלו , ואומר שהרבה אנשים רוצים למצוא פרטים על זה

ושהוא ישמח אם נשיא אוקראינה יבדוק את זה עם התובע הכללי של ארה"ב

לי הבקשה נראת הגיונית ובמסגרת החוק.

מדוע טראמפ עושה זאת -

כנראה להחליש את יריביו , ולהראות כי גורמים במפלגה הדמוקרטית בחשו ועברו על החוקים.

טראמפ, מבקש כי רשויות אוקראינה והתובע הכללי בארה"ב יבדקו זאת -

אז מדוע אתם נדהמים מהבקשה

האם (כאשר הבדיקות הם נגד השמאל הנאור) :wink: אתם פתאום לא מאמינים לחקירות התובע הכללי / לרשויות החוק

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...