Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תפסיק לתחוב למגיבים האחרים מילים לפה. השאלה הייתה ״טיפש או לא״.

הוצגו מספיק הבהרות ודוגמאות ל״לא״. לא מסכים? סבבה, אבל בלי ״אני מתחיל להרגיש שההנחה הבסיסית שלכם היא כך וכך״.

לגבי דירוג הכישרונות - כמובן שזה נתון לפרשנויות. לא ממש מעניין.

לגבי בנייה מאפס לעומת גב של ההורים - לא קשור לטיפש או לא (אם כבר, הסתמכות על גב כלכלי שנותנים לך זאת החלטה נבונה...).

יש די והותר דוגמאות בהיסטוריה של בני עשירים שקיבלו גב כלכלי, חינוך מושלם ומה לא, והורידו אימפריות לאשפתות,

כך שאותם תנאים מקדימים הם רק תנאים מקדימים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יבגני, אני לא מעריץ את האישיות של טראמפ, או לפחות את איך שהוא משווק לציבור את עצמו, אבל כן מעריך את ההישגים שלו. להגיע למקום שאתה יכול להרים מגדלים במנהטן ושאנשים עשירים משקיעים בך כסף, לא משנה כמה נכשלת לפני, זה לא פשוט, שלא לדבר על הנשיאות. לא מספיק להיוולד לאנשים הנכונים, צריך גם שכל. בראש הכתום שלו יש שכל, וזה שהוא גורם לזה להראות כאילו הוא סתם טיפש שעלה לגדולה זה מתוכנן ומשחק לטובתו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא, האמת שלא הוצג שום דבר מעבר ל״הוא בנה בניין ונבחר לנשיאות״.

אשמח גם אם לא תנהל לי את שיטת הויכוח. הרי מימלא אתה מפסיק לענות בכל פעם שמשהו באג׳נדה שלך מפסיק להיות מבוסס. ואני משתדל לא להטיף לך מוסר כשאתה מגחיך אנשים אחרים ובאותה הנשימה צוחק עליהם כי הם ״גיבורי מקלדת״ (מה אתה? גיבור העל של הפורום שמשגיח עלינו מלמעלה?). אני לא ״תוחב למגיבים האחרים שום דבר לפה״. העלתי הנחה וסייגתי אותה בצורה מאוד חד משמעית. שזה די כמו לשאול שאלה. שזה די לגיטימי כדי להבין את עמדת הצד השני. וזה בניגוד מוחלט לעמדות שיוחסו ומיוחסות לי, עמודים על גבי עמודים (״חושב שהקבלנים טיפשים״, לדוגמא), בלי שום הסתייגות. וזה (ואו איזו הפתעה) ומשום מה לא מפריע לך.

יש די והותר דוגמאות הסטוריות כל מיני דברים. במקרה של טראמפ הוא נכשל ונכשל ונכשל ואבא נתן לו עוד. מצא לי עוד דוגמא למישהו שבאופן כ״כ פרטני אפשר לראות כמה פעמים הוא נכשל, כמה פעמים אבא (או סתם משקיעים מסכנים שחשבו שהוא שווה משהו) עזרו לו ואז נדבר.

אני גם לא חושב שהוא טיפש. בשביל כל מה שתואר עד עכשיו מספיק להיות ממוצע, רק עם אגו וחוצפה שאין לרוב בני האדם.

סלואורייד, אחלה. נראה לי נתקענו בנקודה הזו. לא נורא :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

טראמפ, כמו הרבה אנשים שעושים משהו בחיים שלהם, הוא אדם מורכב. הוא תותח בתחומים מסוימים ואפס בתחומים אחרים. לכן צריך להסתכל על כלל האדם לאורך כל שנות חייו.

האם טראמפ איש עסקים די מחורבן שבמשך שנים חי על הונו של אביו? על פניו ככה זה נראה על סמך טיפות מידע שנוזלות בין החריצים בחומה שטראמפ בנה סביב חייו הפרטיים. מצד שני הוא איש שיווק מבריק. הוא הפך את עצמו למותג. הוא גרם לאנשים פרטיים, בנקים וקרנות נאמנות לתת לו מאות מיליוני דולרים. הוא נואם הרבה, הרבה מעל הממוצע. הוא הצליח לדחוף את עצמו קדימה כל החיים וכנגד כל הסיכויים. הוא צץ משום מקום, ריסק את מתחריו בפריימריז למפלגה הרפובליקנית וזכה בנשיאות למרות שכמעט כולם חשבו שהילרי תזכה.

טיפש הוא לא. בור אולי, אבל לא טיפש. פשוט קבלו את זה כעובדה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
זה דיי קל למרות שלא הייתי בונה על בוג'ו כאוהב ישראל. אם כבר צריך להתגעגע ללויד ג'ורג' שזו התקופה הקצרצרה שבה באמת היה שם שלטון פרו יהודי.

בחזה למאה הזו בוג'ו משחק צ'יקן עם האיחוד. מה שהוא אומר זה שאם האיחוד הולך ללחוץ את בריטניה היא תטחן את אירלנד. השדולה הפרו אירית בקונגרס התעוררה.

קורבין חולם שהוא יצליח להעיף את בוג'ו באי-אמון ומבטיח שאחרי שהוא ינצח בבחירות ויקים ממשלה הוא יקיים משאל עם חדש - גם בלייבור יש מתנגדים לא מועטים לאיחוד.

שאר פירורי מפלגות האופוזיציה אומרות שהסדר צריך להיות הפוך קודם משאל עם ואחרי זה בחירות, כך שכרגע לא נראה שיש לו רוב לאי אמון.

הולך להיות מעניין...

אני לא חושב שבאמת יש מנהיגים שהם אוהבי ישראל, הם אולי צריכים את ישראל (מודיעינית למשל), אולי חובבים את ישראל, אולי שונאים אויבים של ישראל (האויב של האויב שלי וכו'), אבל לא מוכר לי כרגע מנהיג כלשהו שהוא באמת אוהב ישראל - גם טראמפ, אם יתנגש הצרכים שלו כמנהיג ארה"ב עם הצרכים של ישראל, הוא לא יחשוב פעמיים.

והרצון למשאל עם שני נראה לי ילדותי ברמות, הפוליטיקאים פחדו לקבוע, ביקשו מהעם לקבוע, העם קבע, עכשיו חלק מהם רוצים לבקש מהעם לקבוע שוב, כי... הם מפחדים להתמודד עם ההשלכות של ההחלטה שלקחו מי שהם שלחו להחליט.

״ציוני נלהב״ - אתה באמת חושב שטראמפ מייצר הד תקשורתי משתי הסתומות האלו בגלל ״ציונות״ ... ?

אמיתי?

אני סבור שטראמפ ממנף אותן בשביל לצבוע את המפלגה הדמוקרטית ככאלו, ככל שהן יהיו פני המפלגה כך יותר מנדטים ילכו לאיבוד. אסטרטגיה מעולה, עם אפס קשר לציונות או ישראל. זה גם נורא שקוף ולכן לא ברור לי איך אפשר לחשוב ברצינות שזו ״אהבת ישראל״ שגורמת לו להתערב.

וזה לא ברור שזה משרת את האינטרס הישראלי לחסום כניסת חברות קונגרס אמריקאיות על בסיס דעות, זה לגמרי עלול להתברר כחרב פיפיות אם/כש הממשל ישתנה בעתיד. אני מקווה שהן מספיק רחוקות מהקונצנזוס עד שלאף אחד לא באמת יהיה אכפת מהנושא.

טראמפ הוא לא ציוני, כפי שאף מנהיג לא ציוני, בכלל לא חושב שיש מנהיג כלשהו שחובב לאומיות של עם אחר, זה פשוט לא מסתדר לי.

ספציפית את חברות הקונגרס האלה זה אינטרס ישראלי לא להכניס, תקדימים של מדינה שלא מכניסה חברי פרלמנט של מדינה אחרת קיימים, כולל ביחסי ארה"ב-ישראל. וזה בכלל הזוי שהרי שתיהן לא בדיוק רואות בישראל יישות לגיטימית, אז מה אתן מבקשות להגיע דרך נתב"ג?

לגבי נשיא מוצלח זה משהו שיהיה ניתן לשפוט רק עוד שנים רבות, אבל דבר אחד בטוח העולם לא חרב כמו שהרבה אנשים חשבו שיקרה. אמריקאים התרגלו לשגעונות שלו ולכן אני חושב שיש לו סיכוי טוב מאוד לזכות בקדנציה נוספת.

כי אנשים לקחו מאוד קשה את זה שהוא זכה, ולכן הזהירו כאילו תכף העולם מת.

מבחינה *ישראלית* וכאן אני מחזיר את הדיון לכותרת המקורית אני חושב שהוא עדיף לנו על כל מועמד בצד הדמוקרטי.

את האמת נכון לעכשיו חוץ מסנדרס אני לא קראתי על אף אחד מהמועמדים הדמוקרטים האחרים, אבל בהתחשב בדברים שהוא עשה למען ישראל זה לא יפתיע אותי.

ברני סנדרס פלט היום פליטת פה מאוד מפחידה

ברני סנדרס: ''אם נתניהו לא רוצה חברות קונגרס שלנו - שלא ייקח מיליארדים מאתנו''

הסנאטור שמתמודד על מועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות הציע לנצל את הסיוע האמריקאי לישראל כאמצעי לחץ לקידום הסכם שלום עם הפלסטינים

המפלגה הדמוקרטית מתחילה לנטור טינה למדינת ישראל. זה התחיל עם אובמה ולדעתי יחמיר עם יורשיו הרוחניים.

למה מפחידה? הוא מדבר על הסיוע (גם אחת מהזוג המלכותי טלאיב-עומר כתבה על הסיוע) אבל 2 דברים:

1. שלושתם לא בדיוק בעד הסיוע הזה, אם זה היה תלוי בהם לא היה סיוע כזה לישראל.

2. התעשייה האמריקאית מרוויחה כלכלית טוב מאוד על הסיוע הזה (למעט חלק שניתן לנצל בארץ וגם הוא יורד כחלק מההסכם שחתמו בזמן אובמה בכלל).

זה מקרה קלאסי שבו אמנם העגל רוצה לינוק, אבל הפרה מאוד רוצה להניק.

כשאתה בוחר אינסטלטור, עשית סקר שוק, הוא בא ועשה עבודה טובה. שילמת לו והוא הלך.

הבאת את האדם הנכון.

האם יש לך כישרון יוצא דופן כל שהוא בזכות זה?

יש הבדל מהותי בין בחירת נותן שירות ובין בחירת עובד.

ובחירת אנשים נכונים זה תורה שלמה של HR, חברות טכנולוגיה משקיעות הון עתק בדיוק בנקודה הזו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כי אנשים לקחו מאוד קשה את זה שהוא זכה, ולכן הזהירו כאילו תכף העולם מת.

ישבתי עם שני קרובי משפחה רחוקים במישיגן, אן ארבור. שני רופאים מנתחים. הוא בדימוס, מגדל ירקות בגינה. אנשים מנומסים, שלא לאמר רכים, סופר מסודרים, גם כלכלית. אמרו שאחרי עליית טראמפ שקלו לברוח לקנדה... או לישראל.

לא התאפקתי ואמרתי להם שכרגע (שנה אחרי הבחירות), שומדבר לא השתנה אצלהם. לעומת זאת, בישראל הם לא יישרדו שבוע...

זו רמת הקלולסיות.

כמו חברת הקונגרס טאליב, שמנחם אותה שהפלסטינאים, אבותיה, אפשרו את קליטת ניצולי השואה היהודים:

https://www.realclearpolitics.com/video/2019/05/13/rep_rashida_tlaib_palestinians_created_safe_haven_for_jews_after_holocaust.html

היא היתה מעדיפה שכולם יחלקו את אותם ערכים, והיהודים היו נקלטים כחלק משיתוף פעולה אנושי...

האנשים האלה חיים בלה-לה לנד.

ואחרי זה עוד אומרים שטראמפ מטומטם...

אני מעדיף באסטיונר שיודע לפעול בעולם מפנטיוזנר שחי במציאות מדומה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
גם מאחורי עניין תודעתי יש תכנון שמצריך שכל. אז שאלתי (ולא ענית). אתה יודע שזה בהכרח שכל של מי ששמו מתנוסס על המגדל או אולי אחד היועצים האסטרטגיים שלו שזיהה הזדמנות והביא לו אותה, למשל. אם המגדל לא רווחי בפני עצמו אבל יביא רווחים במקומות אחרים, זו אותה מטרה.

מה זה שכל? מילה עממית לתיאור הכישורים שמצריכים אנטליגנציה גבוהה. כדי לבנות מגדל אתה לא יכול להיות טיפש עם כסף שלוחץ על כפתור והופ יש בניין. זה ככה אולי רק בסים-סיטי. אדם כזה לא ישאר עשיר זמן רב, אם בכלל.

להקים פרוייקט נדל"ן בהיקף ענק, כמו מגדל במנהטן, זה לא כמו לקרוא ביקורות באינטרנט ולהזמין אינסטלטור.

זה כמו שלהטיס מטוס קרב זה לא כמו לנהוג בקלנועית.

זה כמו שלהשתיל איבר בתוך בן אדם חי זה לא כמו להחליף פלאגים במכונית.

יש דברים ברמת מורכבות מסויימת שכדי לשלוט בהם, בן אדם חייב כישורים כמו יכולת תכנון אסטרטגית, דמיון, הסקת מסקנות ותקשורת ברמה גבוהה - יענו שיהיה לו שכל. לפקד על צוות של מנהלים ויועצים בפרוייקט נדל"ן ענקי זה אחד הדברים האלה. שוב, חזרת על רשימה של תכונות שיראו יפה בקו"ח, אבל לא נתת דוגמה אחת שממחישה את מה ששאלתי. קבלת החלטות סגרנו, צריך שתהיה איזו יכולת קוגניטיבית, כמו קריאת השוק (למידה של ידע והסקת מסקנות) כדי לקבל את ההחלטה הנכונה. זה וכסף? או שיש עוד?

עכשיו האם אני לא יכול לשכור אדם שיש לו ניסיון בזה ויעשה את זה בשבילי? למשל את היועצים של טראמפ?

אמנם אני לא מתעסק בבניה בסדרי גודל שכאלו אבל אני יכול להשוות למודלים קטנים יותר.

צריך הרבה יותר מכסף ואמצעים, טיפש יכול להיות מנהל, בעלים טיפש לא מגיע רחוק, ניהול כלכלי זה משהו שאינו קל ולסיים פרוייקטים בתקציב או פחות ממנו זה משהו שממש מרשים אותי.

לא פעם ולא פעמיים נכנסתי לפרוייקטים כושלים בשביל לסדר את העניינים, למדתי שהתקציב לא היווה בעיה אלא ההחלטות לאורך הפרוייקט וחלוקת התקציב בצורה שגויה. השאלה אם כל מה שצריך שהוא יותר מכסף (למרות שזה עוד לא קיבל שם), צריך להיות בהכרח את מי שרוצה את השם שלו על המגדל, או שיש מצב שיש אנשי מקצוע, כמוך, או טובים ממך, שידעו להביא את היכולות הללו?

כשתאגיד גדול רוכש חברות ואז החברות פשוטות רגל זה לא מעיד על כשלון התאגיד, לפעמים אתה מנסה להציל משהו, זה סוס מת, ההשתלטות על על החברה מביאה תועלת כי יש לה מחלקות מסויימות שיתרמו לתאגיד, או שהחברה מחזיקה בבעלות על משהו שימושי, לפעמים זה אפילו פטנט, פשיטת הרגל היא לרוב במקרים הללו הליך לטיפול במיסים של התאגיד.

בדיוק כמו שבנקים מוחקים הלוואות במקום לרדוף אחרי החייב, עדיף לרשום את זה כהפסד מאשר לטרוח ולהוציא עוד ועוד כל גביה ואם גם ככה צריך לשם מס אז ההתקזזות הגיונית מאוד.

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

5....

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ניקו, אתה חושב שכל אדם עם יכולת שכלית ממוצעת יכול לעשות הערכות ותרחישים מאד מורכבים ולתכנן דברים בסדר גודל כזה בצורה נכונה? לדעתי לא.

סלואורייד, אחלה. נראה לי נתקענו בנקודה הזו. לא נורא :)

למה נתקענו? רשמת שאם אעביר לך מספיק כסף, גם אתה תקים מגדל. אתה יכול לשכנע אותי להסכים? יש לך ניסיון מוכח בתחום? איך אני יודע שאם תיתקל בכל מיני בעיות לא תגמור את התקציב לפני סיום העבודה? אתה מכיר ראשי וועדות וכל מיני פקידי עיריה כדי להבטיח לי שלא יתקעו לי את הפרוייקט? מה יצא לי מזה בסוף?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אגב טלאיב, עוד השאירו פתח שבגלל שיש לה משפחה, אם היא תבקש ייתנו לה אישור להיכנס על בסיס הומניטרי (זה כשכבר היה ידוע לו"ז הביקור שלהן ומטרתו), לצורך ביקור משפחתה.

והקלולסית כפי שהגדיר אותה עופר מראה שהיא לא מבינה איפה היא חיה - שולחת מכתב לשר דרעי, מבקשת להגיע כדי לבקר את סבתא בשנות ה-90, ומבטיחה לעמוד בהגבלות שיוטלו עליה (אישור הומניטרי זה לא מה בכך), קיבלה אישור דיי מיידי, ומיד לאחר מכן החליטה שהיא לא מגיעה לבקר בתנאים שישראל מציבה, אממה היא לא חשבה שברגע שהמכתב ממנה יגיע הוא כבר ימצא פירסום.

אז יצא מצב שהקלולסית ביקשה, התחננה, הבטיחה הבטחות ומיד לאחר מכן הצהירה שלא תבקר תחת תנאים שהסכימה "בלנקו" במכתב שלה.

מה קרה פה? זה מאוד פשוט - הקלולסית לא חשבה שמישהו יפרסם את המכתב שהיא שלחה, ואז היה נוצר מצב שישראל לא מוכנה להכניס אותה, היא מנגנת על המשפחה שלה, ומייד לאחר מכן מצהירה שלא תגיע לביקור תחת תנאים ישראלים, מה שיוצר מראית עין כאילו התנאים הישראלים דרקוניים.

והיא גם כל כך קלולסית שהיא בטוחה שהערבים קלטו את היהודים מהשואה פה, ולא נניח שניצולי שואה ירדו מהאנייה וקיבלו ליד רובה ונשלחו לחזית להלחם באותם ערבים.

סל קליטה נוסח ערב.

הפארסה הגדולה לדעתי הייתה שהעבירו מסרים (כולל השגריר בוושינגטון) שכן יאפשרו כניסה שלהן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבל אתה חוזר לאותה התשובה: אבא. ונתקענו כי אני לא אצליח לשכנע אותך שאני באמת ובתמים חושב שזה לא כזה מורכב, ואתה לא תצליח לשכנע אותי כי אתה כן.

אני כן אחדד משהו נורא קטן, בכל זאת: ״הצלחה״ בתחומים שונים יכולה ללמד על כל מיני דברים, בהתאם למיליון ואחד משתנים, כמו רקע, סביבה, קשרים, בתי ספר שהאדם הלך אליהם ועוד ועוד. אני מאוד מעריך יזמים שמביאים איתם חדשנות, בעיקר כאלו שמתחילים מאפס מוחלט, מצליחים לשכנע שיש להם רעיון טוב למוצר, לפתח את המוצר, לבנות חברה. זו בעייני גם הצלחה קפיטליסטית ומה שהקפיטליזם טוב בו באמת, לפחות בתאוריה: הצלחה של אדם בודד בזכות כשרון ורעיון, או לפחות רעיון.

בעולם סביבי הרבה יזמים צעירים באים ממשפחות ורקעים מבוססים יחסית, כי יותר קל להמר על העתיד שלך לכמה שנים הבאות קדימה, כשהפספוס לא יעלה לך כמו שהוא יעלה למישהו ממשפחה עניה. אני מכיר חבר׳ה עשירים, לא מוכשרים במיוחד, שלוקחים את הזמן, חצי שנה - שנה, יושבים על שפת הבריכה בבית ההורים וטוחנים תשכל על רעיונות לסטארטאפים. אין לאן למהר. ובכל זאת, ברגע שהרעיון יצליח - מגיע להם כל הכבוד.

פה אנחנו מדברים על תכנון פרויקט בניה. אנחנו לא מדברים על מהנדסים שתכננו משהו מהפכני - איזו תשתית חסכון בחשמל, עיצוב, משהו. אנחנו לא מדברים על אדריכלים. אנחנו מדברים על בן אדם שבנקודת הפתיחה היה לו כסף, היו לו הקשרים, היה לו הכל. מעבר לעובדה שגם בנקודת הפתיחה הזו היו לו פרויקטי בניה שנכשלו, אין בזה שום דבר שמעיד על איזה מעוף או יוזמה או חשיבה מרחיקת לכת. כלום. אתם אפילו לא יודעים לספר אם בנה את הקשרים עם עורכי הדין שהיו איתו ברקע והקבלנים וכו׳ עצמאית או דרך אבא, ובהתאם לזה שהאבא היה שותף מאוד פעיל בפרויקטי נדלן אחרים ותמך במילינים - אפשר לנחש מה התשובה. אפילו לא התייחסתם למצב הנדלן במנהטן בתקופה שכל זה קרה - משהו שעוד היה יכול להעיד על מחשבה והימור לטווח רחוק. כלום.

אז אנחנו נשארים עם זה שהיה צריך לעשות עבודת אינטגרציה ומעקב. אין בזה שום דבר, סורי. באמת. אתה צריך להיות עם עמוד שדרה מספיק לעמוד מול האנשים מולך, וזהו. כל הסיפורים על איפה זה היה יכול להתקע זה סיפורים. ושוב, זה שהיו לו פרויקטים אחרים שנתקעו רק מעיד שגם כמתכלל בפרויקט כזה הוא לא בדיוק עילוי.

ואז הויכוח שוב יורד לרמה ילדותית על זה שאני ודומיי לא היינו מצליחים לנהל מכולת. אז קודם כל, יש מצב טוב שלנהל מכולת זה יותר קשה מלהיות טראמפ בשנות ה80, כי אני דווקא יודע לא רע מה נדרש שם וכמה קל לפשל (כמו לכל עסק קטן) וכמה אין גב כלכלי כשנכשלים. אבל זה גם לא מעניין. בכל מקצוע יש סיכונים, יש דברים שצריך לדעת לנתח ולהתעסק בזה, לנהל, קשרים ומה לא. וצריך שכל והמון כשרון כדי להתחיל מ0 ולהגיע להיות איל נדלן כמו טראמפ. אבל אתם לא תצליחו לשכנע שצריך להיות יותר מממוצע כדי להתחיל במאות מיליונים, לפשל נון סטופ ולפגוע כמה פעמים בדרך. שוב, זה כמו לזרוק קוביה. גם היא ״תפגע״ לפעמים.

עריכה: טוב זה לא יצא קטן. סליחה.

פורסם

ואז הויכוח שוב יורד לרמה ילדותית על זה שאני ודומיי לא היינו מצליחים לנהל מכולת. אז קודם כל, יש מצב טוב שלנהל מכולת זה יותר קשה מלהיות טראמפ בשנות ה80, כי אני דווקא יודע לא רע מה נדרש שם וכמה קל לפשל (כמו לכל עסק קטן) וכמה אין גב כלכלי כשנכשלים. אבל זה גם לא מעניין. בכל מקצוע יש סיכונים, יש דברים שצריך לדעת לנתח ולהתעסק בזה, לנהל, קשרים ומה לא. וצריך שכל והמון כשרון כדי להתחיל מ0 ולהגיע להיות איל נדלן כמו טראמפ. אבל אתם לא תצליחו לשכנע שצריך להיות יותר מממוצע כדי להתחיל במאות מיליונים, לפשל נון סטופ ולפגוע כמה פעמים בדרך. שוב, זה כמו לזרוק קוביה. גם היא ״תפגע״ לפעמים.

עריכה: טוב זה לא יצא קטן. סליחה.

זה לא ילדותי, זה נכון.

אני לא יודע אם אתה מכיר אנשים שבונים מגדלים. אני מכיר.

אני לא יודע אם אתה מכיר את האנשים האלו, שקונים חברות, ומוכרים, ומביאים משקיעים ועושים את כל הדברים האלו, שאתה קורא עליהם במדורי הכלכלה. אני מכיר.

עבדתי איתם ועבדתי עבורם.

יש להם ביצים. בלשון חז"ל, They are mean mother fuckers (עם טוויסט של יחסי אנוש). זה קודם כל. ומוטיבציה, ברמות של אתלט.

שב לשולחן מו"מ עם אחד מאלה, ואתה תרגיש כזה קטן.

אתה תקום מחר בבוקר עם כסף לייסד מכולת, ולא תדע איפה להתחיל.

פעם אחת דיברת עם ספק לא מספק בזמן?

פיטרת עובד?

הדפת ניסיון חוקי (או לא חוקי) לקחת לך את העסק?

אתה מהר מאוד תגלה שאתה מוצף, שאתה לא מסוגל להתמודד עם העומס המנטלי, עם האנשים מסביבך ועם כמות הבעיות והצרות שייפלו עליך, לא חשוב כמה כסף יש לך בכיס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש להם ביצים. בלשון חז"ל, They are mean mother fuckers (עם טוויסט של יחסי אנוש). זה קודם כל. ומוטיבציה, ברמות של אתלט.

שב לשולחן מו"מ עם אחד מאלה, ואתה תרגיש

כזה קטן.

לגמרי. זה לא מעיד על חוכמה יוצאת דופן.

אתה תקום מחר בבוקר עם כסף לייסד מכולת, ולא תדע איפה להתחיל.

פעם אחת דיברת עם ספק לא מספק בזמן?

פיטרת עובד?

אתם לא מתייחסים למה שאני כותב, וכתבתי כבר פעמיים: אני בהחלט מכיר מניסיון אישי מה זה לנהל מכולת.

כן, פיטרתי עובד.

וזה בהחלט ילדותי. גם כי זה מתעלם מהעיקר (אף אחד לא טען שלטראמפ אין ביצים. הטענה היא שהוא פשוט לא מאוד חכם) וגם כי הדוגמאות שלכם לא פוגעות.

פורסם

יבגני, יש מצב פספסתי, אבל האם הגדרת/ם מהי חוכמה או חוכמה יוצאת דופן בהקשר המדובר?

האם חוכמה היא להוכיח משפט במתמטיקה? לפצח באג במערכת הפעלה סבוכה?

לפי ויקי (נאמר וזה מקור מוסמך): "אדם יוגדר חכם, בדרך כלל, במידה והוא מבין ומנתח במהירות רבה יחסית לקבוצת הייחוס שלו, בתחום המדובר."

אולי בתחום המדובר (בחירה לנשיא, בניית בניין וכו' וכו') טראמפ נחשב לחכם?

אני אישית לא יודע אם הוא חכם (בתחום כלשהו או לא), אבל הוא כנראה לא טיפש (בהינתן קונטקסט).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך אתה מגדיר עילוי יוצא דופן?

• תוכן חדש...