Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
...אני פשוט נגד הקטע הזה של "אמריקאים מטומטמים".

טרנד שהומצא כמובן ע"י הצרפתים.

ככה זה כשבא מישהוא ומציב לך מראה מול הפנים שמראה לך את אפסיותך במערומיה (ועוד פעמיים).

אתה יכול להתרומם מזה, להתחזק ורק להמריא או...להמשיך לנשנש בגטים וללכלך על זה שפעמיים הציל אותך (ולהמציא סיפורי תפארת לרזיסטנט הצרפתי העלוב כאילו היה מינימום הצבא האדום בכבודו ובעצמו).

אחד הדברים שהכי מטריפים אותי כאן זה שכשאני פוגש ישראלים אחרים, הרבה פעמים הם יזכירו מתישהו את זה ש״האמריקאים הם ממש עם מטומטם״.

וזה מטריף אותי, כי אם הם כל כך ״מטומטמים״, מה זה אומר על מי שמגיע לחיות במדינה שלהם מבחירה..?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

בקיצור אתה נעלב שקוראים לך מטומטם טורבו. \s

האמת שאם לרגע להתייחס ברצינות אתה יודע הרי שזה מגיע ממקום של אני לא פראייר וכולם סביבי מטומטמים, ואלה שבארהב עוד יותר. אולי משהו בגלל העגלות, לא יודע.

אם כי באמת לא חסר טימטום בארהב, אם לשלב את זה עם יותר אפשרויות מבארץ, אז יוצא ששומעים על זה טיפה יותר.

M3 מאמין, יכול להמשיך להאמין, לא יודע למי זה מפריע. תאמין, למה לא.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מ3, לא האשמתי אותך. שאלתי שאלה. בוודאי שמה שכתבתי הוא סופר מתנשא. אני יודע מתי אני מגיב כמו מגה דוש. והטענה המיוחסת "

מי שלא מסכים איתך לא קרא או ערך מחקר מעולם." לא נכונה. חוץ מארבעה מגיבים כאן, אני לא יודע מה כל אחד למד, הפוסט המתנשא שלי הופנה דווקא אליך. ובהתאם, זה לא קשור להסכמה. בכלל. והדברים שלי אליך, בכלל, הם תגובה. אני לא ממש יוזם איתך דיונים.

זכותך להאמין במה שאתה רוצה. זכותך גם לבקר מה שאתה רוצה. אני רק הצעתי לך, לא בפעם הראשונה, להשאיר מקום קל לספק שאולי יש נושאים שהם יותר מורכבים מכותרת בעיתון, או הסקות מרחיקות לכת מבלי הכירות מעמיקה עם החומר. ואני אומנם מגה דוש, אבל את המשפט "אני לא יודע" אני כותב לא מעט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בקיצור אתה נעלב שקוראים לך מטומטם טורבו. \s

האמת שאם לרגע להתייחס ברצינות אתה יודע הרי שזה מגיע ממקום של אני לא פראייר וכולם סביבי מטומטמים, ואלה שבארהב עוד יותר. אולי משהו בגלל העגלות, לא יודע.

אם כי באמת לא חסר טימטום בארהב, אם לשלב את זה עם יותר אפשרויות מבארץ, אז יוצא ששומעים על זה טיפה יותר.

M3 מאמין, יכול להמשיך להאמין, לא יודע למי זה מפריע. תאמין, למה לא.

לול (:

לא נעלב, פשוט השילוב בין חוסר הגיון וצביעות מקפיץ לי אקספשן במוח.

לא חסר טמטום בכל מקום... אני חושב שזה מגיע הרבה פעמים מהשוני בין היצירתיות הישראלית והקבעון האמריקאי, אבל הגורם הנעלם הוא שבארה״ב דברים הרבה יותר מסודרים (follow the protocol) ולכן מערכות מורכבות מתפקדות טוב יותר. ברגע שאתה מבין/מפנים שיש הליך מסודר ושלא ״צובעים מחוץ לקווים״ אלא פשוט עוקבים אחר הפרוסס, הכל יותר פשוט (ובממוצע אני סבור שיותר יעיל). ברגע שאתה לא מוכן לקבל את זה שהפקיד לא יעבור על החוקים רק בשביל להקל עליך קצת, אז קל לתייג את הפקיד כ״טיפש״.

וכן, יש גם את עניין העגלות, מה שמדגיש בעיני את החולי הישראלי דווקא. אנחנו גדלים ב״מצב קרב״: כולם מנסים לדפוק אותך כל הזמן, תמיד תחפש את האינטרס הנסתר (וכשאין כזה, תמיד אפשר להמציא), אל תצא פראייר. כשאתה לא בmode הזה, ואתה נותן יותר קרדיט לאנשים, אכן אתה יכול להפסיד נקודתית מול מי שמשחק מחוץ לכללים - כמו עם עגלות. האם זה באמת עושה אותך מטומטם...? אני לא רואה את זה ככה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה כל חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם (גוגל, מייקרוסופט, פייסבוק וכו), טורקיות?.

תבדוק כמה אמריקאים עובדים בהן ומי המנכלים שלהן..

פורסם

תבדוק מי היזם שהקים אותן והביא אותן להיות מי שהן.

תצרף גם את אפל ו י.ב.מ לרשימה (וכמובן עוד מאות אחרות).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב שאתם לא מבינים את הנקודה שלי, אני הגעתי לפה על ויזת תייר, נשארתי וידעתי שאני הולך לעבור על החוק, אם הייתי נעצר נראה לכם שהייתי יכול לבוא בדרישות?

א. מה שמפריע לי זה שאלו שנעצרים בוכים, אתם פה על סטטוס לא חוקי? תסתמו את הפה ואל תבואו עם דרישות למערכת, בעיני זאת חוצפה.

ב. הגעתי על ויזת תייר וברמת העקרון גם לא הגעתי למצב ששהיתי פה לא חוקית, העבירה שלי הייתה עבודה עם ויזת תייר שגם זה נעשה בחסות החוק על ידי הוצאת Tax identification number.

ג. צריך גבול מסודר וצריך סדר, אין לי שום בעיה עם מהגרים שרוצים להפוך לחלק מהמערכת, יש לי בעיה עם מהגרים שלא נטמעים מבחירה, שמנצלים את המערכת הסוציאלית ובנוסף באים בדרישות.

אבל שוב, קל לקחת את זה לקיצוניות ולגחך, להציג אותי כגזען או שונא מהגרים...

אני בחרתי לגור פה והיגרתי לפה בגלל כל הטוב שהשמאל מנסה להרוס.

כשאני רואה אנשים שהם אנטי אמריקה באמריקה זה עושה לי רע.

בינתיים, אם כבר לקחנו את זה למקום הפרטי שלי, אני מאוד שמח עם איפה שאני נמצא, אני תורם למדינה הזאת ונהנה מהפירות של עבודתי, מותר לי למתוח ביקורת על הרעיונות ההזויים שיגרמו למיסים שלי לתפוח.

נכון להרגע, הכלכלה פה נהדרת, השוק חי ויציב, ואני גאה מאוד בנשיא שלי שעושה עבודה נהדרת.

טראמפ גזען.... איזו בדיחה נהדרת.

ובינתיים הקלינטונים הוסיפו עוד אחד לרשימת המתאבדים בתזמון המושלם. SmartSelect_20190811-230153_Instagram.jpg

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

haters will hate

פורסם
אחד הדברים שהכי מטריפים אותי כאן זה שכשאני פוגש ישראלים אחרים, הרבה פעמים הם יזכירו מתישהו את זה ש״האמריקאים הם ממש עם מטומטם״.

וזה מטריף אותי, כי אם הם כל כך ״מטומטמים״, מה זה אומר על מי שמגיע לחיות במדינה שלהם מבחירה..?

אני מקווה שאני לא אחד מהם :)

haters will hate

פורסם

מרוב שטראמפ עושה עבודה טובה קורבנות הירי באל-פאסו סירבו לפגוש אותו בזמן ביקורו בעיר:

https://edition.cnn.com/2019/08/08/politics/trump-el-paso-victims-hospital-visit/index.html

The source confirmed the Washington Post report that not one of the eight patients still being treated at University Medical Center wanted to meet with the President, so administrators brought back two patients who had already been discharged who expressed a willingness to meet with the President.

בשביל לא להביך את טראמפ באופן מוחלט הצליחו לגרד שני ניצולים שהסכימו להיפגש עם הנשיא.

כמובן שקורבנות לא עניינו את טראמפ. הוא ניצל את הביקור בשביל להזכיר לכולם שיש לו "הכי גדול".

פורסם
מ3, לא האשמתי אותך. שאלתי שאלה. בוודאי שמה שכתבתי הוא סופר מתנשא. אני יודע מתי אני מגיב כמו מגה דוש. והטענה המיוחסת "

מי שלא מסכים איתך לא קרא או ערך מחקר מעולם." לא נכונה. חוץ מארבעה מגיבים כאן, אני לא יודע מה כל אחד למד, הפוסט המתנשא שלי הופנה דווקא אליך. ובהתאם, זה לא קשור להסכמה. בכלל. והדברים שלי אליך, בכלל, הם תגובה. אני לא ממש יוזם איתך דיונים.

זכותך להאמין במה שאתה רוצה. זכותך גם לבקר מה שאתה רוצה. אני רק הצעתי לך, לא בפעם הראשונה, להשאיר מקום קל לספק שאולי יש נושאים שהם יותר מורכבים מכותרת בעיתון, או הסקות מרחיקות לכת מבלי הכירות מעמיקה עם החומר. ואני אומנם מגה דוש, אבל את המשפט "אני לא יודע" אני כותב לא מעט.

תשמע לפחות אתה מודע, אבל במצב כזה אתה מתלונן על תרבות דיון של אחרים זה ממש מצחיק.

ומאיפה החלטת שהדעות שלי לא הרבה יותר מבוססות מכותרות בעיתון? אה שכחתי, זה גם חלק מההתנשאות שלך.

ובמקום לכתוב "אני לא יודע" - בנושאים שאני באמת לא יודע, אני לא נכנס אליהם, כשהייתי בחופשה התווספו לפה 15 עמודים עם הרבה נושאים, לא נכנסתי לכולם, כי מה אני מבין בנושא Gun Control בארה"ב ו-NRA? זה אפילו לא מעניין אותי כדי ללמוד.

לא חסר טמטום בכל מקום...

כנראה שניסחת את זה טוב ממני, לזה בדיוק הייתה הכוונה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מגיב לאנשים שונים בצורה שונה, בהתאם לאופן שבו הם מתנהלים ומגיבים. אם אתה לא שם לב לתוקפנות ועוקצנות בטקסטים שלך - חבל.

החלטתי שישנם נושאים בהם הדעות שלך לא מבוססות יותר מכותרת בעיתון על סמך מה שאתה כותב. דוגמאות מאז הקמבק שלך?

1. מצבם של הימניים באקדמיה ואפליה נגדם - מבוסס על קריאה של סיפור על מרצה אחד בעברית, שם באופן מאוד אופייני הסקת מסיפור של מרצה אחד לכימיה בפנסיה, שגם קיבל ״נו נו נו״ מהאוניברסיטה על התנהלותו. אתה בנית מזה הכללה, ורצת לקטול אותי. למרות שאני מעולם לא אמרתי שאין שמאלנים באקדמיה. הטענה שלי הייתה שיש גם וגם. לא טרחת גם באף שלב לספר, בניגוד אלי, רומן, ניקו, איפה למדת, כמה שנים, באיזו פקולטה.

2. מצב החשמל בעזה - טענת בלהט שהם מסתדרים לבד. הראתי לך שאתה טועה. אני כתבתי 5-6 פעמים שאני לא יודע מה נדרש כדי לבנות תחנה. אתה בכלל לא התעסקת בשאלה הזו. פשוט קבעת שמי שמשפץ יודע גם לבנות. ולא נתת לעובדה שלפחות חלק מהשיפוצים המורכבים עשו עבורם להפריע לך. אתה יודע איך בונים תחנת חשמל? בוא, תשתף מהידע שלך. בינתיים כל הטעונים שלך נבנו על מה שנראה לך כ-common sense, כשחלק מההנחות שלך מתגלות כלא נכונות.

3.הנפקת המטבע בעזה - אתה בתמימותך הנחת שאפשר פשוט להדפיס כסף והכל מסתדר; ״הכלכלה מסתדרת״. סתם, שתדע, בארץ יש ויכוח עקרוני בזמן האחרון האם הנגיד צריך להתערב כדי להחליש את השקל מול הדולר או לא. יש לזה השפעה על מחירים, על המצב בתעשיות כמו ההייטק ותעשיות יצוא ומה לא.

ואני ממש ממש ממש רחוק מלהיות מומחה לכלכלה, אבל אפילו אני לא הייתי מכניס את עצמי לתגובות ברמה של ״מה הבעיה? שינפיקו מטבע״ כשהטעון הוא שאין לעזתים כסף. כי זה לא פותר את בעיית העדר הכסף למסחר החוץ.

רובינו לא מומחים גדולים לרוב הנושאים שמתווכחים עליהם כאן. וזה אחלה וסבבה. אנחנו לא במשפט, ומתדיינים או מתווכחים לכיף. השאלה הגדולה היא כמה רחוק אנחנו מוכנים לקפוץ בשביל להסיק את מה שבא לנו להסיק על העולם סביב. כולנו מפשלים בזה לפעמים, בוודאי גם אני.

אגב, התייחסת גם לנושא הנשק בארה״ב. אבל כן, אתה אכן לא מגיב לכל נושא. כמובן שגם זה לא סותר את מה שאני אומר.

פורסם

זה שאתה לא מסוגל להפריד בין תוקפנות ועוקצנות כלפי דעות או תזות ובין תוקפנות ועוקצנות כלפי אנשים - זה נקרא כשל לוגי, ספציפית אד הומינם.

וזה בדיוק ההבדל בין דיון שאולי סוער, לדיון מגעיל, על זה בדיוק מבוססת גם תרבות דיון, מותר להיות תוקפני ועוקצני כלפי דעות.

1. מעניין שבחרת את הסיפור הזה, הרי לפני כמה שנים טובות כשטענתי את זה אמרת שאני הוזה, ופתאום יש מרצה אחד ששבר את השורות וחשף את מה שהתנהל עד אז במחשכים, לטעון שהוא היחיד שעושה את זה - היתממות זה לא הולם אותך, הוא פשוט היחיד שנתפס אומר את זה בריש גלי תחת שמו במדיה גדולה.

וזה כל כך נפוץ עד כדי כך שהוא אפילו לא חשב על זה, הוא אמר את זה בריש גלי, תחת שמו, באתר הארץ, הסביבה שלו כל כך מכילה את זה שהוא לא חשב פעמיים, זה לא היה נראה לו לא תקין. ומה קרה עם ה"נו נו נו" הזה? בואו נגלה:

מכתב מטעם "אם תרצו" נשלח לנשיא האוניברסיטה. דביר רכס, עוזר בכיר לנשיא האוניברסיטה שלח בחזרה מכתב תשובה בו נכתב כי האוניברסיטה רואה באמירותיו של גולדבלום "אמירות חמורות" וראויות לגינוי. עם זאת, באותו מכתב נכתב גם גינוי לאתר האינטרנט החדש של "אם תרצו", עליו כתב רכס כי מדובר ב"אתר מביש".

"ההתבטאויות שאליהן הפנתם במכתבכם הן חמורות ואנו מגנים אותן בכל תוקף", כתב מר רכס, "מורי האוניברסיטה מחויבים לאפשר לכל סטודנט להשתתף בשיעורים, והנהלת האוניברסיטה תמשיך להבטיח זאת ללא כל פשרות, כפי שנעשה עד כה. בצד זאת, ובלי להשוות בין הדברים או להמעיט מחומרת ההתבטאויות האמורות, אנו מפנים אתכם להודעת ור"ה על אתר האינטרנט המביש שפרסמה תנועת 'אם תרצו'".

תגובת פרופ' עמירם גולדבלום: יש לי היסטוריה ארוכה עם 'אם תרצו'. צריך להיות ברור שב-45 שנה שאני מלמד באוניברסיטה לא הייתה עלי תלונה אחת על אמירה פוליטית בכיתה. הם מתעסקים איתי על דברים שאני עושה מחוץ לאוניברסיטה, הפוך ממה שהם טוענים. הם הודיעו שהם מתלוננים על מרצים ועושים רשימת מרצים, אז אני הצעתי לעשות רשימה של אנשי 'אם תרצו' ואם אחד מהם מסתובב בקמפוס עם חולצת 'אם תרצו' אני מתכוון לצלם אותו ולפרסם את שמו.

"יותר מזה, היה לי ויכוח עם הרקטור בו אמרתי לו שאם ייכנס סטודנט עם חולצה של 'אם תרצו' שזה כמו שלט שמצהיר 'אני בא לרגל אחריך' – אני לא מוכן ללמד. אני אעצור ואקרא לאנשי הביטחון. הכוונה של אם תרצו היא לפגוע במרצים ואני לא מוכן לדבר באווירה שיוצר פעיל אם תרצו וכך הודעתי להנהלת האוניברסיטה".

תגובת האוניברסיטה העברית: "באוניברסיטה העברית מרצים בעלי דעות והשקפות פוליטיות רבות ומגוונות. האוניברסיטה איננה אחראית להתבטאויות של מרציה ואין זה מתפקידה לטפל בהן כל עוד אין מדובר בניצול של הבמה האקדמית להפצתן. במקרה הזה, רקטור האוניברסיטה הבהיר חד משמעית לפרופ' גולדבלום שאינו רשאי לנהוג כך מול סטודנטים".

אני לא רואה פה נו נו נו, אני לא רואה פה סנקציה כלשהי או דרך להבטיח שהוא אכן לא יתנכל לקבלת סטודנטים לתארים מתקדמים, יותר מזה הוא מנהל ויכוח במדיה עם הרקטור כן? נו נו נו אין פה, סה"כ כסת"ח וגם תגובת האוני' היא בריחה מהטוקבק הראשון שלו.

וכמובן איך אפשר בלי לרדת לפסים האישיים - מה זה רלוונטי איפה למדתי ומה למדתי? העובדות הן שמה שאני כתבתי כבר לפני כמה שנים, ואתה ציירת אותי כהוזה או רדוף, הנה נאמר בפה מלא, במדיה גדול, תחת שם מלא. אז במקומך אחרי שטעיתי בצורה כל כך בוטה הייתי חושב אולי יש משהו בטענות.

2. נכון הם מסתדרים לבד - זה לא מעניין אותי אם הם מביאים עובדים מקטאר או מטורקיה, או שוכרים ישראלים, כתבתי ואני עומד מאחורי זה - כפי שהם יכלו לשפץ ולתקן הם יכולים להמשיך לשפץ ולתקן ולתחזק וגם לבנות, זה לחלוטין לא רלוונטי אם זה בעזרת עובדים עזתים או טיוואנים או ממאדים.

זה רלוונטי אם בישראל בונים נמל ע"י חברה סינית או הולנדית או שזו חברה ישראלית? מה זה רלוונטי לדיון?

3. לא טענתי שאפשר להדפיס כסף והכל מסתדר, אלא שזה חלק מבריחה מאחריות שלהם, ושאם הם רוצים שינפיקו מטבע משלהם ויתמודדו עם הכלכלה שלהם.

יש לעזתים כסף, אין בעיה של כסף, לצורך העניין יכולים להעביר תרומות של 150 מיליון דולר במקום 15 כל חודש, אבל זה לתת דגים במקום חכה, בשלב מסוים נשבר לתורם מהמשנורר.

לנושא הנשק בארה"ב התייחסתי נקודתית לנקודות ספציפיות, וגם אז לא לנושא Gun Control עצמו:

א. ל-Chemguy עניין של לוגיקה פשוטה - לא בהכרח רלוונטית רק לנשק:

הנה קצת לוגיקה בשבילך - אם האקדח עליך בכל רגע נתון איך הילד ימצא אותו? או יפוצץ לעצמו את הראש כמילותיך?

ב. לפינדר עניין של חוקיות נשק (לא קשור לארה"ב בתגובה שלי):

אני רק אציין שכל מי שנרצחו (נניח בבית ספר) ע"י פלשתינים עם נשק - גם מבחינת הפלשתינים הנשק היה חוקי.

מעבר לזה - כבר היו מקרים של אנשי ביטחון פלשתינים עם נשק שנחשב חוקי גם בעיני ישראל שרצחו ישראלים בעזרתו.

זו רמת הטיעון.

ג. לרוני - שוב לא קשור לארה"ב:

הרוגי אינתיפאדת הסכינים חולקים עליך.

וחלקם אפילו היו חיילים עם נשק.

מה לעשות לאלמנט ההפתעה יש לפעמים הרבה כוח.

ד. ל-Chemguy שוב בנושא נשק ככלל:

אני חושב שאתה לא יודע מה זה ארסנל של גדוד מארינס, נלך יותר רחוק - אתה לא יודע מה זה ארסנל של גדוד צה"ל.

אחרת אין שום סיבה למה כתבת משפט כל כך מנותק.

אני מניח שבהמשך אתה יכול למצוא ציטוטים לבד, לבאגירה שוב לא קשור ל-Gun Control אלא לנושא תאונות בנשק בפרט ותאונות בכלל, למינימייזר על נשק בישראל, לפרנקוס זה היה בכלל בנושא פיגועים, וכו' וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לא. ההבדלים הם בשני פרמטרים בדיוק: כותב ההודעה, ובצורה הכי ילדותית שיש - מי התחיל.

לגבי השאר - אתמול נתתי לך שיעור מבוא קצר בבניית טענה וניהול ויכוח ענייני, עכשיו יש לנו שלוש נקודות עוד יותר נרחבות, כדי להראות על מה אני מדבר.

1. יש לך נקודת מוצא שהיא כמעט אקסיומתית. רודפים ימניים באקדמיה. השכלתך או הכירותך עם האקדמיה כאן מעניינת לא כי אני ״מתנשא״, אלא כי אני רוצה לדעת איך אתה מוכיח את הטענה שלך. נכון לעכשיו, ההוכחה שלך היא סיפור של פרופסור אמריטוס (ההסבר מה זה אומר זמין בגוגל) אחד שטוען שמועלם לא הפלה סטודנטים על רקע פוליטי, אבל הולך לעשות את זה בעתיד כי ״אם תרצו״ רבו איתו אישית. עכשיו ״קורא נבון״, כפי שאתה אומר, היה כנראה עושה עוד כמה דברים. נגיד, בודק כמה מרצים בכירים יש בארץ, איך מתנהל הליך הקבלה לתארים מתקדמים, איך נראות בקשות למלגות, באיזה נושאים קל יותר להוציא מלגה, אולי מנסה למצוא סיפורים של סטודנטים שלא התקבלו למאסטר או דוקטורט בגלל עמדתם הפוליטית, אולי מקבץ סיפורים של חוקרים שלא התקבלו לעבודה על רקע זה. אבל לא בבית ספרך. מצאת סיפור על מרצה אחד, שהאוניברסיטה יצאה נגד העמדה שלו ושאין לך מושג מה יכולתו להשפיע בכלל בנושא, והגעת למסקנה. מצטער, סיפור אחד לא מלמד על דפוס ועל סטנדרט. וזה נורא אופייני לך לא להבין את זה. ואני נשבע לך שאם תביא לי סטטיסטיקה מבוססת על קבלה או דחיה על רקע פוליטי, אני אסתום את הפה בנושא הזה. אבל זה דורש קצת יותר עבודה.

2. מכיוון שאתה אף פעם לא מתווכח על נושא, אלא על לצאת צודק, אתה כמעט תמיד מרדד את הדיונים לרמת הניסוח ופינות (״שחמט״ כפי שקראו לזה). טענת שהעזתים יכולים להסתדר לבד. כדי להראות לך שאתה טועה, הועלו אנלוגיות מעולם הרכב ועוד. וזו טענה לא נכונה. עכשיו אתה מבין שאולי הם צריכים עזרה מבחוץ, וכביכול לא מבין למה זה רלוונטי כי גם בישראל נעזרים בזרים. אז מגיעים פה לנקודות נוספות: מגבלה על החומרים שישראל מאפשרת להכניס לעזה (מופיע גם בכתבות שקישרת אליהן) וגם כמה קל (או כמה אנשים רוצים) להכנס לפה או לעזה - משהו שקורא נבון בוודאי היה בודק גם. מה שאולי התכוונת לטעון, זה שאם החמאס היו טיפה יותר רודפי שלום - היה יותר קל לפתור את בעית החשמל בעזה. אבל בגלל מה שכבר כתבתי, מצאת את עצמך מתווכח על פינה שהיא פשוט לא נכונה עובדתית ואובייקטיבית.

3. די אותו הדבר. הטענה המקורית היתה שאין להם כסף. פתרת את זה ב״שינפיקו מטבע משלהם״. זה סתם. טענה ריקה מתוכן שלא משרתת שום מטרה. כמו בעיטות של יאוש מחצי מגרש בקטרגל. באותה המידה היית יכול לכתוב ״שימצאו נפט״ או ״שיארגנו טיסות לחלל לתיירים״ ואז להתווכח סביב זה ו״לנצח״ בעייני עצמך, כשכל השאר מתייאשים להסביר לך למה זה לא יעבוד. וזה מחזיר אותנו לנקודה הפשוטה שכשאתה רוצה להוכיח טענה מסוימת, רצוי שהנימוקים יהיו רלוונטים או מבוססים על ידע.

אני לא אלך לחפש ציטוטים שלך בנושא נשק. זה לא מעניין. אתה אכן לא מגיב לכל מילה שנכתבת כאן. בזה אתה צודק.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם (נערך)
לא. ההבדלים הם בשני פרמטרים בדיוק: כותב ההודעה, ובצורה הכי ילדותית שיש - מי התחיל.

כמו שאמרתי, תרבות דיון מגעילה בתיבול אד-הומינם.

לגבי השאר - אתמול נתתי לך שיעור מבוא קצר בבניית טענה וניהול ויכוח ענייני, עכשיו יש לנו שלוש נקודות עוד יותר נרחבות, כדי להראות על מה אני מדבר.

ושוב קצת התנשאות

1. יש לך נקודת מוצא שהיא כמעט אקסיומתית. רודפים ימניים באקדמיה. השכלתך או הכירותך עם האקדמיה כאן מעניינת לא כי אני ״מתנשא״, אלא כי אני רוצה לדעת איך אתה מוכיח את הטענה שלך. נכון לעכשיו, ההוכחה שלך היא סיפור של פרופסור אמריטוס (ההסבר מה זה אומר זמין בגוגל) אחד שטוען שמועלם לא הפלה סטודנטים על רקע פוליטי, אבל הולך לעשות את זה בעתיד כי ״אם תרצו״ רבו איתו אישית. עכשיו ״קורא נבון״, כפי שאתה אומר, היה כנראה עושה עוד כמה דברים. נגיד, בודק כמה מרצים בכירים יש בארץ, איך מתנהל הליך הקבלה לתארים מתקדמים, איך נראות בקשות למלגות, באיזה נושאים קל יותר להוציא מלגה, אולי מנסה למצוא סיפורים של סטודנטים שלא התקבלו למאסטר או דוקטורט בגלל עמדתם הפוליטית, אולי מקבץ סיפורים של חוקרים שלא התקבלו לעבודה על רקע זה. אבל לא בבית ספרך. מצאת סיפור על מרצה אחד, שהאוניברסיטה יצאה נגד העמדה שלו ושאין לך מושג מה יכולתו להשפיע בכלל בנושא, והגעת למסקנה. מצטער, סיפור אחד לא מלמד על דפוס ועל סטנדרט. וזה נורא אופייני לך לא להבין את זה. ואני נשבע לך שאם תביא לי סטטיסטיקה מבוססת על קבלה או דחיה על רקע פוליטי, אני אסתום את הפה בנושא הזה. אבל זה דורש קצת יותר עבודה.

אתה באמת מצפה שיהיה כתוב בדחיית מועמד ללימודים מתקדים שחור על גבי לבן - כי הוא ימני?

אחרי ההודעה שלך והציפייה מה אני אמור לספק בשביל לרצות אותך (או כדבריך "תסתום את הפה" - כשאין לי שום רצון שתסתום את הפה) - אין לי מה להמשיך איתך בדיון, אתה מחפש אקדח מעשן לדברים שמתנהלים במחשכים במקרה הטוב.

אתה מצפה למסמך כתוב שבו הקבאל מודה עם חתימה ברצח קנדי.

וכמובן שאתה מתעלם לחלוטין מהאווירה שאיפשרה לפרופסור כזה לומר זאת בגילוי לב כזה.

2. מכיוון שאתה אף פעם לא מתווכח על נושא, אלא על לצאת צודק, אתה כמעט תמיד מרדד את הדיונים לרמת הניסוח ופינות (״שחמט״ כפי שקראו לזה). טענת שהעזתים יכולים להסתדר לבד. כדי להראות לך שאתה טועה, הועלו אנלוגיות מעולם הרכב ועוד. וזו טענה לא נכונה. עכשיו אתה מבין שאולי הם צריכים עזרה מבחוץ, וכביכול לא מבין למה זה רלוונטי כי גם בישראל נעזרים בזרים. אז מגיעים פה לנקודות נוספות: מגבלה על החומרים שישראל מאפשרת להכניס לעזה (מופיע גם בכתבות שקישרת אליהן) וגם כמה קל (או כמה אנשים רוצים) להכנס לפה או לעזה - משהו שקורא נבון בוודאי היה בודק גם. מה שאולי התכוונת לטעון, זה שאם החמאס היו טיפה יותר רודפי שלום - היה יותר קל לפתור את בעית החשמל בעזה. אבל בגלל מה שכבר כתבתי, מצאת את עצמך מתווכח על פינה שהיא פשוט לא נכונה עובדתית ואובייקטיבית.

מה לעשות בכל שפה המילים חשובות, "עובד" ו"לא עובד" הם לא בעלי משמעות זהה, "חרוץ" ו"עצלן" לא בעלי משמעות זהה, ואם כואב לך שאני מנסח משפטים בכוונה תוך שימוש במילים מסוימות ולא באחרות שאליהן אתה התכוונת, אז אין לי איך לעזור בזה.

להסתדר לבד יכול בהחלט לכלול עובדים מבחוץ, חברה חיצונית, קבלנים ואולי חברת ניהול פרויקטים - זה לא מעניין אותי ואני לא נכנס לרזולוציות האלה. וכמובן שהדוגמה שלכם על ישראל מדגימה את צדקתי לחלוטין - זה מעניין את הפלשתינים מי ישראל שוכרת כדי לבצע פרויקט? לא רלוונטי בעליל.

ולגבי הגבלת חומרים - כבר אמרתי שלא צריך להתערב בזה, הגבול צריך להחסם לחלוטין, לא להכניס פשוט כלום דרך ישראל לעזה, רוצים שיסתדרו מול מצרים או יקימו נמל משלהם או שדה"ת משלהם, זה לחלוטין לא ממקומנו.

אבל זה הופך להיות הכרח כשאנחנו לוקחים אחריות חלקית על מה שקורה שם - שזו מבחינת התפיסה שלי טעות מוחלטת.

אבל אתה לקחת חלק אחד מתוך התפיסה שלי, השלכת אותה על המצב הקיים, ואתה מצפה שזה יעבוד כשאני לא טענתי שזה יכול לעבוד בלי שינוי מקיף בהרבה.

3. די אותו הדבר. הטענה המקורית היתה שאין להם כסף. פתרת את זה ב״שינפיקו מטבע משלהם״. זה סתם. טענה ריקה מתוכן שלא משרתת שום מטרה. כמו בעיטות של יאוש מחצי מגרש בקטרגל. באותה המידה היית יכול לכתוב ״שימצאו נפט״ או ״שיארגנו טיסות לחלל לתיירים״ ואז להתווכח סביב זה ו״לנצח״ בעייני עצמך, כשכל השאר מתייאשים להסביר לך למה זה לא יעבוד. וזה מחזיר אותנו לנקודה הפשוטה שכשאתה רוצה להוכיח טענה מסוימת, רצוי שהנימוקים יהיו רלוונטים או מבוססים על ידע.

נכון - שינפיקו מטבע משלהם ויתמודדו עם הכלכלה, שידפיסו כסף ויגרמו לאינפלציה של מיליון אחוז, הם לא יהיו הראשונים לעשות את זה. אבל כחלק מתפיסה כוללת שבה אנחנו לא מתערבים במה נכנס או יוצא משם כל עוד זה לא לכיווננו, מטבע משלהם זה בסיס לכלכלה, ידפיסו כסף, ייצאו תותים, ימכרו את הנשים שלהם לזנות - זה פשוט לא רלוונטי ולא מעניין אותי, שידאגו לכלכלה שלהם.

ושוב כמובן ניתקת נקודה אחת מתוך כל התפיסת עולם, ואתה מופתע שזה נשמע גרוטסקי, עשית פרנקנשטיין.

אגב בנושא הכלכלה הפלשתינית אתמול בדיוק דיברו על זה בתוכנית הכלכלית (החל מ-08:14 דקות ועד 13:45 דקות), למרות שאני לא מסכים עם השורה התחתונה של המרואיין הוא נתן נתונים מאלפים, כלכלת הרש"פ מתוך כלכלת ישראל - 4%, כלכלת הרש"פ מתבססת בכ-55%-60% על הכנסות שמגיעות דרך ישראל, 7% הוא מגביית המיסים שישראל מבצעת עבור הרש"פ למשל מסי עובדים, השאר בעיקר תרומות.

"אין לה כלכלה משלה", "אין יזמות פרטית ברשות הפלשתינית", "האינטרס של הרשות הפלשתינית הרבה יותר עמוק, כי בלעדי ישראל היא פשוט, אין לה זכות חיים היא לא יכולה להתקיים", "אם הם לא יעבדו במפעלים ישראלים הם ירעבו ללחם".

מה הפלשתינים עושים כדי לקיים את זה? אבו מאזן עושה הפוך!

ללא ישראל הרש"פ כלכלית מתמוטטת לחלוטין.

הרש"פ לא מעודדת יזמות בשביל לשמור על הנרטיב של הפליטים המסכנים!

הם שמים יחצ"נות מעל הכל.

אגב השורה התחתונה של דבריו זה שלא ניתן להפריד בין הכלכלה הפלשתינית לישראלית כי זה יגרום להתמוטטות האחרונה (משמע הם ילדים קטנים שלא מסוגלים לעשות כלום ולכן אנחנו צריכים להיות הבייביסיטר שלהם), מבחינתי לגוף כלכלי כזה שלא יכול לעמוד בפני עצמו אין זכות קיום.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי ברני סנדרס:

ברור, הוא לא פופוליסט בכלל, הוא לא נניח עשיר מופלג שגיבור על כסף של אחרים ומנדב את הכסף שלהם לרצונות פופוליסטיים סוציאליסטיים עד כדי קומוניסטים...

הבנאדם בן 77 ושירת את המדינה רוב חייו. כ-1.7 מיליון מה-2.5 מיליון שיש לו הוא עשה ממכירת ספרים, אז על מה אתה מדבר?

לגבי כלי נשק:

הנה קצת לוגיקה בשבילך - אם האקדח עליך בכל רגע נתון איך הילד ימצא אותו? או יפוצץ לעצמו את הראש כמילותיך?

הרוגי אינתיפאדת הסכינים חולקים עליך.

וחלקם אפילו היו חיילים עם נשק.

מה לעשות לאלמנט ההפתעה יש לפעמים הרבה כוח.

להוציא את הקטפולטה מהחוק!

וגם את החץ וקשת.

אה וגם חביות תבערה מתגלגלות!

וחרבות הפכו את הרצח לקל מאשר לפני כן, ואבנים הפכו את הרצח לקל מאשר לפני כן וכו' וכו'.

כמה קשקושים...

האקדח עליך בכל רגע נתון רמבו?

מה הקשר בין אינתיפדה/מחבלים מתאבדים לירי שנעשה בידי הציבור?

ואיזו קטפולטה הייתה לחולי נפש בימי הביניים תגיד לי? על מה 'תה מדבר...

אני חושב שאתם לא מבינים את הנקודה שלי, אני הגעתי לפה על ויזת תייר, נשארתי וידעתי שאני הולך לעבור על החוק, אם הייתי נעצר נראה לכם שהייתי יכול לבוא בדרישות?

א. מה שמפריע לי זה שאלו שנעצרים בוכים, אתם פה על סטטוס לא חוקי? תסתמו את הפה ואל תבואו עם דרישות למערכת, בעיני זאת חוצפה.

ב. הגעתי על ויזת תייר וברמת העקרון גם לא הגעתי למצב ששהיתי פה לא חוקית, העבירה שלי הייתה עבודה עם ויזת תייר שגם זה נעשה בחסות החוק על ידי הוצאת Tax identification number.

ג. צריך גבול מסודר וצריך סדר, אין לי שום בעיה עם מהגרים שרוצים להפוך לחלק מהמערכת, יש לי בעיה עם מהגרים שלא נטמעים מבחירה, שמנצלים את המערכת הסוציאלית ובנוסף באים בדרישות.

אבל שוב, קל לקחת את זה לקיצוניות ולגחך, להציג אותי כגזען או שונא מהגרים...

אני בחרתי לגור פה והיגרתי לפה בגלל כל הטוב שהשמאל מנסה להרוס.

כשאני רואה אנשים שהם אנטי אמריקה באמריקה זה עושה לי רע.

בינתיים, אם כבר לקחנו את זה למקום הפרטי שלי, אני מאוד שמח עם איפה שאני נמצא, אני תורם למדינה הזאת ונהנה מהפירות של עבודתי, מותר לי למתוח ביקורת על הרעיונות ההזויים שיגרמו למיסים שלי לתפוח.

נכון להרגע, הכלכלה פה נהדרת, השוק חי ויציב, ואני גאה מאוד בנשיא שלי שעושה עבודה נהדרת.

טראמפ גזען.... איזו בדיחה נהדרת.

ובינתיים הקלינטונים הוסיפו עוד אחד לרשימת המתאבדים בתזמון המושלם. [ATTACH]521594[/ATTACH]

אחח בנצי בנצי...

אז בעצם אתה לא כועס על כל המהגרים הבלתי חוקיים, רק על אלא שבאו, נשארו יותר מדי זמן ואז התלוננו שמגרשים אותם. אהה.. כי אתה בטח לא היית מתלונן או מנסה לשנות את רוע הגזירה, אתה גבר גבר.

אז הטיעונים שלך חלשים, גבר.

וכן, טראמפ גזען. באנר בשקל וחצי עם מגוון דוגמאות מטופשות לא עושה את זה לא נכון.

אבל לא מפתיע אותי שאתה מאמין לשטויות האלה, אתה הרי אשכרה מאמין לתיאוריית הקונספירציה המשוגעת שהקלינטונים אחראים להתאבדות של אפשטיין בכלא. אתה ופאקינג דונלד טראמפ - הנשיא המשוגע שלך שעשה ריטוויט לתיאוריית הקונספירציה הזאת ואז עוד הגן על הריטוויט שלו, אין מילים...

https://www.huffpost.com/entry/trump-defends-epstein-retweet-clinton-conspiracy_n_5d52e3d1e4b05fa9df056ccb

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...