Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי יש מטרת על לקרוא חצי משפטים. לצ'מגיא יש פיצול אישיות. מישהו אחר טוען שאיכפת לו ממצבה ההומניטרי של עזה, אבל "קדחת" זה מעניין אותו. עוד אחד מתנהג כמו ילד שמפסיד במונופול. כולם דפוקים, מסלפים, סובלים, מברברים שטויות. ואיכשהו בכל זאת בינם לבין עצמם מצליחים לנהל דיון סביר פחות או יותר. מדהים.

הקורא הנבון ישפוט, את הציטוטים המקוריים שלך ושל צ'מגיא הבאתי.

וכמובן שביניכם לבין עצמכם אתם מנהלים דיון סביר, זה תמיד קל לפרכס זה את זה באותן דעות.

ומסתבר שאני לא לבד:

לגבי הביטחון המוחלט והמפתיע שכמגיא תולה במערכות גדולות - הבחור סותר את עצמו חדשות לבקרים (אוכלי שניצלים?)

אתה חייב ידע מינימאלי כדי שהדיעה שלך תתבסס על משהו. דוחות של משרד החוץ מספרים שב-2009- 2010 התחנה שוקמה ושופצה על ידי אנשי סימנס. מודה: לא חיפשתי הרבה מעבר, אבל ראיתי גם כמה כותרות על כך שאנשי סימנס נדרשים לתחזוקה של התחנה. אבל זה כבר מספיק כדי להבין ש"אותה האוכלוסיה" נעזרה גם באנשי מקצוע מבחוץ (חלק משיפוצי הרכיבים בכלל נעשו בתוך ישראל).

זה בדיוק זה. פרטים קטנים שמתוכם נבנה עולם מורכב. ואין פה שום "חצאי משפטים". והטענה שלי היא אפילו לא "הם בוודאות לא יכולים לבנות". אני לא יודע. הטענה שלי היא שגם אתה לא יודע. גם אם הרעיון הזה מהפכני מדי בשבילך.

זה לא רלוונטי מי שיקם ושיפץ בפועל, התחנה הייתה בעזה, נשארה בעזה, נהרסה חלקית, שוקמה, התחנה לא זזה, עזה לא זזה.

מודה שהשאלה האם החמאס יכול להנפיק כסף משלו היא שאלה מרתקת. כאמור, אני לא יודע מה התשובה. שמח שאתה כן. מפליא בעיניי שאתה טוען ש"לא צריך לדעת מה התנאים להנפיק מטבע עצמאי". מקווה שזה לא נחשב לחצי משפט. חבל שלא שברור לך שאם אתה מתייחס לתנאים - אזי יש גם מצב היפותטי שבו המנפיק הפוטנציאלי לא עומד בתנאים.

חסר גופים בעולם שהנפיקו מטבעות בשנים האחרונות?

כולל המדינה הענייה ביותר בעולם, שהחליפה מטבע לא כזה מזמן.

אני חושב שאפילו אתה, על סמך מה שכתבת, תסכים שתנאי הכרחי (אך לא מספיק) הוא שמנפיק המטבע יהיה מדינה או איחוד של מדינות.

עכשיו, למיטב ידיעתי, החמאסטן שיש בעזה לא מוכר כמדינה, אפילו לא ע"י האיראנים או הקטארים.

ואם ירצה להכריז על עצמו כמדינה, ישראל תהיה הראשונה שתתנגד לכך, כמו שהיא מתנגדת להכרה ברשות כמדינה.

הם לא רוצים בעצמם להכריז על עצמם כמדינה, אבל בפועל הם משהו בין מדינה ל-No Mans Land כרגע.

ואגב כמובן שישראל תתנגד - לא כקונספט אלא כי ההכרזה שלהם תהיה של מדינה בכל שטחי "פלשתין" ואז ברור למה ישראל תתנגד.

מילא אפילו זה. נניח הם יכולים לחלק לתושבים שטרות של מונופול ולהגיד שממחר משלמים עם זה.

השאלה האמיתית, הרי, זה לא "מי מונע מהם לייצר מטבע?" אלא מה הוא יהיה שווה.

כל עוד אתה יכול להשתמש בו לקנייה ומכירה - הערך עצמו ייקבע ע"י הכלכלה כמו תמיד.

למה בוונצואלה עוף עולה 14 מיליון בוליבר?

מה שיפה בברני זה שאתה פשוט רואה שהוא אדם טוב, ורציני, ושאכפת לו. אין בו גרם של זיוף, לעומת רבים ממתחריו. בלי קשר לדעות שלו כמובן. תאהב או לא תאהב אותו - בטוח תעריך אותו.

ברור, הוא לא פופוליסט בכלל, הוא לא נניח עשיר מופלג שגיבור על כסף של אחרים ומנדב את הכסף שלהם לרצונות פופוליסטיים סוציאליסטיים עד כדי קומוניסטים...

שילוב קטלני של עליונות לבנה, שנאת זרים\מהגרים והשערוריה הבלתי נתפסת, של נשק זמין לכל פסיכו.

וגם פה, גלעד ארדן ועוזריו, פועלים להעלאת מספר האקדחים שיש בידי הציבור. כאילו, אם כבר להעתיק משהו מהאמריקאים, אז דווקא את האלמנט הקטלני הזה.

אז למה אובמה לא תיקן את זה? התיקון השני קיימת כבר מעל ל-200 שנה.

ולמה הדמוקרטים הולכים על הכל או כלום ולא מוכנים לתיקונים שהרפובליקנים מוכנים?

נו ומי אשם בזה? מי ריכז אותם באותה שכונה? אותם מתנגדי הגירה. זה מגיע מסטייט אוף מיינד של אנחנו נדפוק את עצמנו רק בשביל שנוכל לדפוק גם את הסודנים.

ברור, הרי הקימו את חולות וסהרונים כפסל סביבתי, משעמם שם באמצע המדבר.

לטעון שמי ששם את האפריקאים בדרום ת"א זה מתנגדי ההגירה זה זלזול באינטלגנציה והתעלמות מאהוד אולמרט שזרק שם באוטובוסים את הראשונים, וכמו כל מושבה טובה היא משכה אליה את הבאים בתור.

ואחר כך התעלמות מבג"ץ שדחף את הידיים שלו 3 פעמים להליכי חקיקה.

מי שיוכר כפליט סל קליטה + אזרחות מלאה. מי שלא יוכר כפליט ישר על המטוס חזרה לאפריקה או מדינה אחרת שתסכים לקלוט אותו.

ולמה לכרוך פליטות עם סל קליטה ועם אזרחות מלאה? מה הקשר בין מחט לישבן?

(אני יודע. יהיה גן עדן אם טראמפ יבחר לעוד קדנציה. שכנעתם).

הבטחות של גן עדן שמורות לרבנים / קאדים / כמרים וסוציאליסטים.

אני מסוגל לקבל את זה שאנשים חושבים אחרת ממני. אין לי שום בעיה עם דיעה שאומרת אפילו שאין מקום פה למהגרים בכלל וגם לא בארה"ב.

יש לי בעיה עם זה שמבססים את זה על טענות לא נכונות, כמו שעושה טראמפ.

שמאל קלאסי - אין לך בעיה עם דעות אחרות - אבל הן צריכות להיות מבוססות על משהו שמקובל עליך

קצת כמו הבחירות באיראן, אתה בוחר נשיא מתוך רשימה שאושרה מראש.

אבל אתה אומר שרוב התמותה היא מנשק לא חוקי ועל ידי עבריינים.

לא עדיף לנסות לייצר מדינה פחות אלימה?

ברור שבהחלטת ממשלה פתאום אין שוד, אין גביית פרוטקשן, אין גניבות ואין פריצות.

העבריינים יושבים צמודים למקלט הרדיו ומחכים להודעה הרשמית כדי להפסיק.

בשביל מה אתה צריך אקדח בתוך כספת? ממילא לא תוכל לתפעל אירוע ספונטני.

אם אתה רוצה לתפעל אירוע ספונטני אתה צריך להחזיק עליך אקדח עם כדור בקנה בכל רגע נתון.

לוגיקה 101.

הנה קצת לוגיקה בשבילך - אם האקדח עליך בכל רגע נתון איך הילד ימצא אותו? או יפוצץ לעצמו את הראש כמילותיך?

בסופו של דבר אחרי כל הפילפולים, אם רובים הורגים אנשים, או אנשים הורגים אנשים, יש את המציאות שבה אנשים הולכים לעבודה, או לביה"ס, או לפסטיבל ונרצחים ע"י איש נושא רובה חוקי למהדרין.

אני רק אציין שכל מי שנרצחו (נניח בבית ספר) ע"י פלשתינים עם נשק - גם מבחינת הפלשתינים הנשק היה חוקי.

מעבר לזה - כבר היו מקרים של אנשי ביטחון פלשתינים עם נשק שנחשב חוקי גם בעיני ישראל שרצחו ישראלים בעזרתו.

זו רמת הטיעון.

והטענה של "אם לא יהיו רובים ימצאו דרכים אחרות" היא גם מגוחכת. זה לא שלא ימצאו דרכים אחרות, זה שאין דרכים אחרות שאפילו קרובות לאפקטיביות של רובים.

הרוגי אינתיפאדת הסכינים חולקים עליך.

וחלקם אפילו היו חיילים עם נשק.

מה לעשות לאלמנט ההפתעה יש לפעמים הרבה כוח.

עזוב את הקלות המפגרת שאדם יכול לרכוש נשק ולהחזיק אצלו בבית ארסנל שלא יבייש גדוד של חיילי מארינס.

אני חושב שאתה לא יודע מה זה ארסנל של גדוד מארינס, נלך יותר רחוק - אתה לא יודע מה זה ארסנל של גדוד צה"ל.

אחרת אין שום סיבה למה כתבת משפט כל כך מנותק.

אתה יוצא מנקודת הנחה שמרבית התמותות מנשק הן מנשק חוקי שמוחזק ברשיון.

אני לא יודע עד כמה זה נכון.

הרוב זה מתאונות, הרוב מתוך זה זה תאונות עם נשק חוקי.

הבעיה - מדובר על האומה שהביאה לנו את ה-Tide Pod Challenge.

אז הציפיה שאם תיקח להם את הנשק לא יהיו תאונות היא התעלמות מהמציאות.

באירועי הירי ההמוניים שאדם יוצא לרחוב/מועדון/בית ספר/וולמארט - זה לגמרי המצב.

אבל זה לא מאוד משנה, גם נשק לא חוקי התחיל מתישהו כנשק חוקי. פושעים לא מייצרים כלי נשק בעצמם, הם גונבים אותם. פחות נשק שנמכר לאזרחים ---> פחות נשק, גם חוקי וגם לא חוקי.

קרלו מוסר ד"ש, By Far הנשק הלא חוקי הכי נפוץ בישראל.

אני מבטיח לכם שאם לאזרחים נורמטיביים בתוך גבולות הקו הירוק לא היתה אפשרות להחזיק נשק, לא היה הבדל בכלל ברמת סיכול הפיגועים.

יותר מזה, אני מבטיח לכם שאם היו לוקחים את הנשק מכל מאבטח בכניסה לקניון, גם לא היינו רואים שום הבדל משמעותי בכמות הפיגועים, כי גם מאבטח שעובר השתלמויות, לרוב לא יוכל לתפעל אירוע אמיתי במקרה הצורך.

ארמון הנציב ומרכז הרב

ברצינות? מה הקשר? לפני שהמציאו את כלי הנשק שמסוגלים לרצוח עשרות אנשים באופן סטרילי ממרחק גדול, היה צריך להתקרב ולנסות לרצוח אחד אחד.

ואם נחזור לימינו - אם אין לך נשק חם, ואם אתה לא יוצא כל סופ"ש להתאמן עם ה-AR שאין לך, אתה חושב שמונים פעם לפני שאתה יוצא למסע הרג עם סכין.

להוציא את הקטפולטה מהחוק!

וגם את החץ וקשת.

אה וגם חביות תבערה מתגלגלות!

שוב, אתה מפספס את העיקר, כלי נשק הפכו את הרצח לקל מאי פעם. יותר נשקים מאפשרים ליותר אנשים לרצוח או להרוג או להרוג בטעות בקלות רבה יותר מאי פעם. עכשיו ברור?

וחרבות הפכו את הרצח לקל מאשר לפני כן, ואבנים הפכו את הרצח לקל מאשר לפני כן וכו' וכו'.

הטיעון שנשק מאפשר לאזרחים להתנגד לעריצות השלטון הוא הטיעון היחיד כאן שנבדק במציאות וכשל לחלוטין.

נשק בידי אזרחים לא מנע מהשלטון לזרוק 120 אלף יפנים אמריקאים למחנות ריכוז.

מבחינה הזאת מצבם לא היה שונה מיהודים גרמנים בשנות ה-30 שהשלטון החליט להתהפך עליהם.

השוואה שמקורה בטעות - רוב האזרחים שלא ממוצא יפני לא רצו בכלל להתנגד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקס3,

ההתנהלות שלך בפורום מזכירה לי רב אמן בשחמט, שמשחק במקביל מול 15 שחקנים.

רק שאתה לא רב אומן. והצורה שבה אתה מנהל דיון מקבילי מול 10 אנשים, מתישה.

אולי יש כאלו שזה מתאים להם. לי לא מתאים לנהל כאלה דיונים.

מציע לך, לבחור את הנושא שהכי חשוב לך ולהתמקד בו.

כמובן שאתה רשאי להתעלם מההצעה שלי, ואני מניח שזה גם מה שתעשה.

כל טוב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הרוב זה מתאונות, הרוב מתוך זה זה תאונות עם נשק חוקי.

הבעיה - מדובר על האומה שהביאה לנו את ה-Tide Pod Challenge.

אז הציפיה שאם תיקח להם את הנשק לא יהיו תאונות היא התעלמות מהמציאות.

.

אל תצתרף למקהלת הטיפשים שצוחקת על אמריקה, מדובר באימפריה הגדולה, החזקה, המשפיעה ופורצת הדרך הגדולה ביותר "רק" ב 2000 שנה האחרונות.

מי המציא ראשון את פצצת האטום?

מי הגיע ראשון לירח?

מי היחידה שניהלה עד לאחרונה פרויקטים של חקר וטיסות מאויישות לחלל?

מה כל חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם (גוגל, מייקרוסופט, פייסבוק וכו), טורקיות?

אלא ענקים שמהלכים בניינו ורק טיפשים שהיו עסוקים בללעוס בגטים ובלשתף פעולה עם הנאצים בזמן שהאמריקאים שלחו את בניהם להיהרג עבורם היו מסוגלים להמציא כזה הלך מחשבה מגוחך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המאה ה-20 הייתה לגמרי המאה האמריקאית. אין ויכוח בכלל.

בנוגע למאה ה-21 יש לא מעט ספקות לגבי המשך הדומיננטיות האמריקאית בכלכלה והתרבות העולמית.

פורסם

בנוגע למאה ה-21 יש לא מעט ספקות לגבי המשך הדומיננטיות האמריקאית בכלכלה והתרבות העולמית.

אף אחד מאיתנו לא נביא וזה גם לא משנה מה יהיה, אני פשוט נגד הקטע הזה של "אמריקאים מטומטמים".

טרנד שהומצא כמובן ע"י הצרפתים.

ככה זה כשבא מישהוא ומציב לך מראה מול הפנים שמראה לך את אפסיותך במערומיה (ועוד פעמיים).

אתה יכול להתרומם מזה, להתחזק ורק להמריא או...להמשיך לנשנש בגטים וללכלך על זה שפעמיים הציל אותך (ולהמציא סיפורי תפארת לרזיסטנט הצרפתי העלוב כאילו היה מינימום הצבא האדום בכבודו ובעצמו).

פורסם
באמת יצא גדול. אהבתי את החיקוי של קולברט:

I throw my hands in the air because i profoundly care!

מה שיפה בברני זה שאתה פשוט רואה שהוא אדם טוב, ורציני, ושאכפת לו. אין בו גרם של זיוף, לעומת רבים ממתחריו. בלי קשר לדעות שלו כמובן. תאהב או לא תאהב אותו - בטוח תעריך אותו.

נורא נחמד רק בעיה אחת. כמו שאמרו חז''ל:

מי ישלם?!

בנון ישלם?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

m3x7r3m3, קראתי את הפתיח של דבריך. צודק לגמרי. עוד מישהו ירד על צ׳מגיא. זה כמובן הופך את הדיון להרבה יותר פורה, ואת ההאשמה שלך אלי כאילו אני ״קורא חצאי משפטים״ להרבה פרודוקטיבית.

כן, אני יודע. אתה מגיב לדברים שלי לא כי אתה רוצה לשכנע, אלא כי אולי חלילה מישהו יקרא את מה שאני כותב ויסכים או יסכים חלקית, ואתה כאן כדי לוודא שכולם שומרים על הנתיב. אחלה. ובכל זאת, לא חבל לוותר על גרגר של תקווה שתשכנע אנשים אחרים? או שהמטרה היחידה זה בסוף היום להתבונן במראה ולהגיד לעצמך שהיום שוב היית הכי גבר בקארספורום?

עכשיו, אם אתה רוצה בכל זאת לשכנע - בוא נתחיל בדברים הקטנים. אני לא יודע אם יש לך השכלה פורמלית מעבר לקורס תכנות, ואני לא יודע אם אי פעם יצא לך לקרוא מאמר אקדמי או ספר, אבל יש טריק נחמד בכולם שחוזר על עצמו: כל חוקר מספר בהתחלה מה נושא המחקר, מה הוא הולך לטעון ועל סמך מה. אחר כך מסביר את הטענה, מנמק, מנסה לשכנע ובסוף מסכם. לומדים את זה בקורסי מבוא לכתיבה אקדמית, וזה נראה די ככה גם בסמינרים קצרים וגם בספרים של מאות עמודים.

כשאתה אוסף חלקיקי ציטוטים מדברים שנכתבו לפעמים לפני שבוע ולפעמים לפני חודש ומגיב להם בחצי משפט - אתה בעיקר מייגע. ואני רק מציע לך בנחמדות לפעמים לזכור שכדאי לחשוב עם עצמך לא איך אתה רוצה להפריך או לשלול או לקטול או לרדת על מי שאתה מצטט (מתחבר לאנלוגיה של פינדר על שחמט שגם חשבתי עליה). כי אתה באמת יכול לשכנע, לפעמים, לפחות אותי. אבל לא ככה.

במקרה הספציפי הזה הויכוח הוא סביב מה העזתים יכולים לעשות כדי לעזור לעצמם. מולך העלו שתי טענות. האחת היא שהם לא יכולים לבנות אפילו תחנת כח לבד. זו היא עובדה. למד לחיות איתה. הם צריכים את ישראל ואת גרמניה כדי לתקן ולתחזק את הקיימת. האחרת היא שאין להם כסף. הצעת להם להנפיק מטבע משלהם. ובכן, הבעיה היא לא היכולת שלהם להדפיס נייר. אלא ערך המטבע כלי חוץ. הטענה כאילו ״הכלכלה מסדרת״ היא לא נכונה. אם אתה ואני נפתח סטארטאפ ואני אשללם לך בכסף של מונופול, זה לא יעזור לך לקנות מצרכים בחנות שמקבלת שקלים, נכון? ובכן, אותו הדבר כאן. כי הבעיה או השאלה היא לא באיזה מבטע הם משתמשים, אלא האם הכלכלה העזית מספיקה כדי לספק את צרכי האוכלוסיה שם, ללא תלות בתרומות. ולכן הפתרון שלך לא רלוונטי.

כמובן, בתוך כל זה, מאחורי כל חלקיקי הציטוטים וטענות מרחיקות לכת על סמך מילה וחצי בעיתונים, מתחבאת לה הטענה האמיתית שלך, והיא שהעזתים והחמאס בראשם יכולים לעשות יותר כדי לעזור לעצמם. עם זה אני מסכים. אבל בשביל זה לא צריך להמציא עולם אלטרנטיבי, או לנסות להשפיל בכח את כל מי שמעז להחזיק בדיעות פוליטיות שונות משלך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
נורא נחמד רק בעיה אחת. כמו שאמרו חז''ל:

מי ישלם?!

בנון ישלם?

באמת שלא חסר אפשרויות מימון. זה הכל עניין של שינוי סדר עדיפויות ואומץ.

פורסם
מקס3,

ההתנהלות שלך בפורום מזכירה לי רב אמן בשחמט, שמשחק במקביל מול 15 שחקנים.

רק שאתה לא רב אומן. והצורה שבה אתה מנהל דיון מקבילי מול 10 אנשים, מתישה.

אולי יש כאלו שזה מתאים להם. לי לא מתאים לנהל כאלה דיונים.

מציע לך, לבחור את הנושא שהכי חשוב לך ולהתמקד בו.

כמובן שאתה רשאי להתעלם מההצעה שלי, ואני מניח שזה גם מה שתעשה.

כל טוב.

m3x7r3m3, אני רק מציין שאני אפילו לא טורח לקרוא את המגילות שלך. שתדע. חבל על המאמץ שאתה עושה בלצטט אותי.

כל כך קשה להסתכל על החלק שמצטט אתכם ובדיוק מתחתיו למצוא מענה?

ואחרי זה מתפלאים שאנחנו מפגרים בחינוך.

או שפשוט אתם מצליחים לקרוא ולראות מה עונים לכם אבל אין לכם מה לענות? אז ההגנה הכי טובה זה התקפה.

אל תצתרף למקהלת הטיפשים שצוחקת על אמריקה, מדובר באימפריה הגדולה, החזקה, המשפיעה ופורצת הדרך הגדולה ביותר "רק" ב 2000 שנה האחרונות.

מי המציא ראשון את פצצת האטום?

מי הגיע ראשון לירח?

מי היחידה שניהלה עד לאחרונה פרויקטים של חקר וטיסות מאויישות לחלל?

מה כל חברות הטכנולוגיה המובילות בעולם (גוגל, מייקרוסופט, פייסבוק וכו), טורקיות?

אלא ענקים שמהלכים בניינו ורק טיפשים שהיו עסוקים בללעוס בגטים ובלשטף פעולה עם הנאצים בזמן שהאמריקאים שלחו את בניהם להיהרג עבורם היו מסוגלים להמציא כזה הלך מחשבה מגוחך.

בכלל לא, אני פשוט חושב שכמו כל חברה יש בה טיפשים וגאונים (לא מוגבל רק לארה"ב אגב), ובכל מדינה כזו יהיו תאונות, והציפיה שאם לא יהיה נשק לא יהיו תאונות היא בורות במקרה הטוב - וה-Tide Pods זה רק סימפטום, הרי אם לא זה היה משהו אחר.

למה בארץ לא נהרגו ילדים ששיחקו בלעבור מהחלון למרפסת בקומה 4? לא איבדו ילדים רגליים בגלל שנכנסו לשדה מוקשים?

אנשים לא נהרגו בנסיון סלפי?

ובניגוד למה שאפשר להבין מההודעה הקודמת שלי שאותה צוטטת, זה לא קשור לארה"ב אלא כללי, באנושות יש גורמים מטומטמים שיעשו תאונות מפגרות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אל תשווה, אצלנו זאת סיסטמה אחרת לגמרי, אצלנו משאירים תינוקות באוטו...

פורסם

תמיד יש ספקות. אבל בתור נסמכים על ארה''ב, אחרי שאומרים יפה 'תודה רבה', צריך לחשוב מה לעשות שכל הטוב הזה יימשך.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

m3x7r3m3, קראתי את הפתיח של דבריך. צודק לגמרי. עוד מישהו ירד על צ׳מגיא. זה כמובן הופך את הדיון להרבה יותר פורה, ואת ההאשמה שלך אלי כאילו אני ״קורא חצאי משפטים״ להרבה פרודוקטיבית.

כן, אני יודע. אתה מגיב לדברים שלי לא כי אתה רוצה לשכנע, אלא כי אולי חלילה מישהו יקרא את מה שאני כותב ויסכים או יסכים חלקית, ואתה כאן כדי לוודא שכולם שומרים על הנתיב. אחלה. ובכל זאת, לא חבל לוותר על גרגר של תקווה שתשכנע אנשים אחרים? או שהמטרה היחידה זה בסוף היום להתבונן במראה ולהגיד לעצמך שהיום שוב היית הכי גבר בקארספורום?

עכשיו, אם אתה רוצה בכל זאת לשכנע - בוא נתחיל בדברים הקטנים. אני לא יודע אם יש לך השכלה פורמלית מעבר לקורס תכנות, ואני לא יודע אם אי פעם יצא לך לקרוא מאמר אקדמי או ספר, אבל יש טריק נחמד בכולם שחוזר על עצמו: כל חוקר מספר בהתחלה מה נושא המחקר, מה הוא הולך לטעון ועל סמך מה. אחר כך מסביר את הטענה, מנמק, מנסה לשכנע ובסוף מסכם. לומדים את זה בקורסי מבוא לכתיבה אקדמית, וזה נראה די ככה גם בסמינרים קצרים וגם בספרים של מאות עמודים.

כשאתה אוסף חלקיקי ציטוטים מדברים שנכתבו לפעמים לפני שבוע ולפעמים לפני חודש ומגיב להם בחצי משפט - אתה בעיקר מייגע. ואני רק מציע לך בנחמדות לפעמים לזכור שכדאי לחשוב עם עצמך לא איך אתה רוצה להפריך או לשלול או לקטול או לרדת על מי שאתה מצטט (מתחבר לאנלוגיה של פינדר על שחמט שגם חשבתי עליה). כי אתה באמת יכול לשכנע, לפעמים, לפחות אותי. אבל לא ככה.

במקרה הספציפי הזה הויכוח הוא סביב מה העזתים יכולים לעשות כדי לעזור לעצמם. מולך העלו שתי טענות. האחת היא שהם לא יכולים לבנות אפילו תחנת כח לבד. זו היא עובדה. למד לחיות איתה. הם צריכים את ישראל ואת גרמניה כדי לתקן ולתחזק את הקיימת. האחרת היא שאין להם כסף. הצעת להם להנפיק מטבע משלהם. ובכן, הבעיה היא לא היכולת שלהם להדפיס נייר. אלא ערך המטבע כלי חוץ. הטענה כאילו ״הכלכלה מסדרת״ היא לא נכונה. אם אתה ואני נפתח סטארטאפ ואני אשללם לך בכסף של מונופול, זה לא יעזור לך לקנות מצרכים בחנות שמקבלת שקלים, נכון? ובכן, אותו הדבר כאן. כי הבעיה או השאלה היא לא באיזה מבטע הם משתמשים, אלא האם הכלכלה העזית מספיקה כדי לספק את צרכי האוכלוסיה שם, ללא תלות בתרומות. ולכן הפתרון שלך לא רלוונטי.

כמובן, בתוך כל זה, מאחורי כל חלקיקי הציטוטים וטענות מרחיקות לכת על סמך מילה וחצי בעיתונים, מתחבאת לה הטענה האמיתית שלך, והיא שהעזתים והחמאס בראשם יכולים לעשות יותר כדי לעזור לעצמם. עם זה אני מסכים. אבל בשביל זה לא צריך להמציא עולם אלטרנטיבי, או לנסות להשפיל בכח את כל מי שמעז להחזיק בדיעות פוליטיות שונות משלך.

אני חושב שהתבלבלת, מי שמנסה לקטול אנשים זה לא אני, אני אולי קוטל "עובדות" או דעות, אבל לא אנשים.

לא למשל בנסיון זלזול כאילו מי שלא מסכים איתך לא קרא או ערך מחקר מעולם.

אני אוסף חלקי ציטוטים כי לא על הכל יש לי מה להגיד, ואין טעם לצטט הודעה של 500 מילים כדי להתייחס למשפט, מי שבכל זאת רוצה לקבל קונטקסט מעבר לזה יכול להשתמש בכפתור השימושי הבא: https://www.carsforum.co.il/vb/images/buttons/viewpost-left.png

ועכשיו לגבי עזה - לו היו רוצים לעזור לעצמם היו יכולים, לחרדים בבני ברק או בבית שמש או במאה שערים יש יותר ידע? למה שם יש מיקרו-תחנות כוח שפועלות בשבת? סימנס הקימו להם אותן? הוציאו מכרז?

יכול להיות שזה לא פתרון מלא לטווח המיידי, אבל זה מתקדם לאנשהו?

לגבי הכסף - למה אתה יכול לשלם בשקלים לסימנס? ברור שלא, ובכל זאת יש בעזה שטרות של דולרים מסתובבים, למעשה נכנסים כל חודש בערך 15 מיליון דולרים. מה עושים איתם?

וכמובן שהכלכלה העזתית לא מספיקה כדי לספק את צרכי האוכלוסיה שם, אין עוד מקום בעולם שבו יש אוכלוסיה כל כך גדולה שהיא נתמכת סעד (אולי להוציא את וונצואלה וגם זה לא בטוח), ללא אונר"א והמדינות התורמות כל הכלכלה ה"פלשתינית" לא קיימת, וכמובן שעזה במצב גרוע כלכלית מיו"ש.

לזה אין פתרון, זו לא אוכלוסיה יצרנית, זו אוכלוסיה נתמכת סעד ותרומות, שללא קיבוץ נדבות אוכלים אחד את השני מחר בבוקר (לא כמשל, אלא קניבליזם).

כל זה נכון אם הם משתמשים בשקל ישראלי, דינר ירדני או דולר אמריקאי - כי הבעיה זה לא המטבע, זה הכלכלה.

אני שמח שאתה גם חושב שהעזתים (ואני מניח ה"פלשתינים" בכללותם) יכולים לעשות יותר כדי לעזור לעצמם, ולא צריך בשביל זה עולם אלטרנטיבי (זה היה רק הקצנה כדי להוכיח נקודה).

וזה גם לא השפלה, אני שוב חושב שהתבלבלת עם אנשים אחרים בשרשור הזה, אני לא ירדתי לפסים אישיים ולא תקפתי את האנשים, אלא את הדעות או הטענות.

אל תשווה, אצלנו זאת סיסטמה אחרת לגמרי, אצלנו משאירים תינוקות באוטו...

אני לא מתווכח, וגם לא התייחסתי לרמת הטימטום, אלא לעצם קיומו, והוא קיים.

והציפייה כאילו אם ייעלם כל הנשק בעולם מחר אנשים לא ייפלו ממרפסת או מסולם או יאכלו ג'ל כביסה או ישתו אקונומיקה, הוא בדיחה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא חושב שמי שלא מסכים איתי לא קרא מחקר מעולם. אני לא יודע למה אתה מתעקש כ״כ להסיק הסקות כלליות מכל דבר. זה לא תמיד עובד. לא כתבתי פוסט כללי לכל האנשים שלא מסכימים איתי, אלא רק פרטני לך, בגלל שיטת הויכוח הפרטנית שלך.

לא יודע מה קורה בבני ברק. לא יודע מה זה ״מיקרו תחנות כח״. לא יודע מה נדרש כדי להפעיל אותן, ולא יודע מה נועדה להוכיח ההשוואה. והנה לך מקרה קלאסי שבו אתה עומד בצומת ויכול להגיד ״ואללה. יש סיכוי בכל זאת שזה קצת יותר מסובך לעזתים להקים תחנת כח חדשה״, ואתה יכול להמשיך ולהתווכח, למרות שכבר טעית עובדתית כשהנחת שהעזתים משפצים ומתחזקים לבד. אתה בוחר להמשיך להתווכח. וויכוחים מהסוג הזה גרמו לי לכתוב את הפוסט למעלה, מכיוון שאתה אף פעם לא משאיר מקום לספק שאולי אין לך את כל הנעלמים והנתונים ביד, ונורא ממהר לעשות השוואות, רדוקציות והסקות. לפעמים זה עובד. לפעמים לא. אבל מה שהכי חבל הוא, שזה פשוט מפספס את הטענה או השאלה העיקרית (״האם העזתים יכולים לעשות יותר כדי לעזור לעצמם?״) ומוביל אותנו לויכוחים על ויכוחים.

אתה צודק לגמרי, הבעיה זו הכלכלה - לא המטבע. זה בדיוק מה שאמרו לך גם פינדר ואחרים. ״סתם״ הנפקת מטבע לא יכולה לפתור את זה, מהסיבה הפשוטה שהם עדיין יצטרכו את אותם מיליוני הדולרים איכשהו, כדי להיות מסוגלים לקנות מה שהם צריכים מבחוץ. אם אפשר או אי אפשר לקיים כלכלה נורמטיבית בעזה? אני מאמין שאפשר. אם זה אפשרי עם החמאס בשלטון? לא יודע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לא, רק האשמת אותי בפטרונות והתנשאות מגעילה כאילו מעולם לא קראתי או ערכתי מחקר, זלזול לא חייב להיות כלפי אוכלוסיה, הוא יכול להיות נגד בודד.

שים לב שלמרות כל הירידות שלך (ובעיקר של אחרים) לרמות אישיות אני לא נגררתי לשם, כי זה טיפשי ומחליש את הטענה שלך.

והשיטת ויכוח שלי קצת יותר מכבדת אנשים מאשר השיטות שלכם, ספציפית שלך זלזול והתנשאות.

כאילו בשביל להעביר ביקורת צריך להיות יבגני, אם אתה לא יבגני אין לך זכות להעביר ביקורת ("אתה לא נמצא באקדמיה יום-יום", "ערכת מחקר? קראת מחקר?" מוכרים?) פשוט גועל נפש של צורת דיון ואתה זה שבא בטענות.

ועכשיו שסיימתי את נאום התוכחה, לעניין:

אני עדיין מאמין שהעזתים אם יירצו יכולים להקים בעצמם תחנת כוח, אני עדיין מאמין שהם יכולים להנפיק לעצמם מטבע (כמו שאמרתי, זה לא מעלה ולא מוריד מכוח הקנייה שלהם כלפי חוץ, וזה לא יפתור את הבעיה הראשונית שלהם שהיא כלכלה שנמצאת בין מצב גסיסה מתקדם למוות מוחי).

וכן אתה חושב שהעזתים לא עשו כלום בתחנת כוח כבר כמה שנים טובות? מה זה קורולה? "רק שים דלק וסע"? נו באמת.

זה מסובך? בהחלט, פשוט? כנראה שממש לא, הרבה כסף? בוודאי, מצריך השקעה מסיבית? ברור, יכולים לעשות את זה? ברור שכן, אם באמצע חור באפריקה אפשר להקים תחנות כוח, גם בעזה אפשר.

זה שהבעיה זה הכלכלה זה ידוע לפני, אני בעצמי כתבתי, ה"פלשתינים" הם עם לא פרודוקטיבי, שהכלכלה שלו נסמכת בעיקר על תרומות ומתנות, וגם ככה הם בקושי מתפקדים, כל הזמן בחיפוש אחרי התורם הבא.

לצורך ההשוואה משפחת רוטשילד למשל יכלו פשוט להביא תרומות ליישוב היהודי, במה זה מקדם לטווח הארוך? כלום, ולכן השקיעו בחינוך חקלאי, בהקמת מפעלים, דברים יצרניים.

זה לא אומר שאין יצרנות אצל ה"פלשתינים", חלק גדול מהספות בישראל מיוצרות בחברון, לא מעט מהמזרנים, ירקות, פירות וכו'.

אבל זה עדיין מיעוט מהכלכלה, זה לא כלכלה ברת קיימא בעגה המקצועית.

או כמו שאני כתבתי כמה עמודים אחורה - אם בייקום הקיים שלנו נשנה רק משתנה אחד והוא שה"פלשתינים" לא קיימים - הישראלים וישראל תמשיך להתקיים, אם נשנה משתנה אחד והוא שהישראלים לא קיימים / ישראל לא קיימת - ה"פלשתינים" יפסיקו להתקיים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...