Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בית מקבלן, בחריש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתנאים הקיימים העניין הרבה יותר מורכב עבור זוגות צעירים הרוכשים את דירתם הראשונה.

יכולים לרכוש דירה קטנה מתוך מחשבה כי ישדרגו בעוד מספר שנים. או לרכוש דירה יותר גדולה שתהווה מעמסה כלכלית קשה יותר בתחילת דרכם. מצד שני, הדירה היותר גדולה תהיה, הן ברכישה עצמה והן בריבית על ההלואה שתלקח לצורך הרכישה. העניין הוא שבלתי אפשרי לחזות מה הדרך העדיפה, שכן זו ניתנת לחישוב רק רטרוספקטיבית, בהתאם להתנהגות שוק הדירות ושוק המשכנתאות במהלך השנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רדרוז, הדוגמא שנתת היא מליפני יותר מ15 שנים.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
הורי רכשו את דירתם הקודמת ב-91 ומכרו אותה בשיא המשבר ב-2001 באותו סכום (כמיליון ש"ח). על פניו הורי לא הרוויחו. בין השנים הנ"ל ערך הדירה טיפס עד כ-20% אך נחתך באופן חד בעקבות משבר הדוט קום. באותה תקופה היו מעט עסקאות וקבלנים היו מאוד צמאים למזומנים ומכירות. הורי רכשו דירה מקבלן ב-1.5 מיליון ש"ח, דירה שהוצעה עד לפני מספר חודשים ב-2 מיליון ש"ח ועוד זרק לעיסקה תוספות בעשרות אלפי שקלים (מזגנים, שינויים וכו'). על פניו הורי הרוויחו מהעיסקה הזו, במיוחד אם תקח בחשבון שהדירה שווה היום הרבה יותר מ-3 מיליון ש"ח.

ומה אני אומר? זה סתם משחק והכל "על הנייר". אם הם ירצו עכשיו להחליף את הדירה שלהם בכסף שהם יקבלו על הדירה הם לא יצליחו לרכוש דירה משמעותית יותר טובה מבלי להוסיף סכום כסף משמעותי.

לעומת זאת, על הדירה בחריש יש להם סיכוי להרוויח. רשמתי סיכוי כי עד שאין חוזה חתום הכל בתיאוריה ו"על הנייר".

ספיראל, תודה על הדוגמא, זה בדיוק מה שהתכוונתי.

בשנת 91 כאשר הורי חפשו לרכוש דירה, מתווך לקח אותם ל"חור" בשם שוהם. לא היה באזור כלום חוץ מחול וחולרה. הייתה מכולת שכונתית ובשביל להגיע לסופר הקרוב היית צריך לנסוע כמעט חצי שעה (אז המכוניות היו נוסעות לאט יותר). בזמנו היית יכול לרכוש וילה על מגרש של כחצי דונם עם מעל למאה מ"ר בנוי בשווי של דירת ארבעה חדרים ממוצעת בר"ג (כמיליון ש"ח).

אתה יודע למה הורי לא קנו? כי נשמות טובות ספרו להם שהאדמה מזוהמת (אאל"ט ברום) ושערך הדירות יירד בעתיד כשהעניין יתפוצץ (הייתה באמת כתבה בנידון בעיתונות אבל בסוף הסתבר שזו סתם התלהמות וקפיצה למסקנות).

אני מקווה שאני לא צריך להסביר לך כמה שווה כיום וילה בשהם בהשוואה לדירת 4 חדרים ממוצעת בר"ג.

כל מקרה לגופו, בחריש המפחמות פעילות כבר שנים ומכיוון שהן פועלות בשטחי הרשות, אין מי שיכול להפסיק אותם. ממליץ לגשת לאיזור לפני שקונים.

כמקום לגור בו חריש לא נכונה בעליל ודורשת רכב צמוד, מי שיכול להסתדר עם זה יכול לשקול לגור שם.

פורסם

GSI

נשלחת לחפש באינטרנט.

תחזור אחרי החיפוש עם ממצאיך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתן

יש איזורים מזוהמים יותר מאשר בחריש.

ככל שהישוב יגדל , יגדל הלחץ כנגד הפעלת המפחמות.

רכבת ישראל מתכננת על פי השמועה , להקים תחנת רכבת בקרבת הישוב ( ברקאי ) כך שחלק מבעיות התחבורה תיפתרנה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

גם תושבי בית שאן לא חשבו כך וגם לא תושבי כרמיאל. ואלה רק חלק מהדוגמאות.

מי שרואה רחוק, קוצר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה אני לא שלילי, אתה כמובן צודק במה שאתה כותב ואני מסכים עם זה לחלוטין, אני פשוט ראלי, שהבחור פשוט לא יבנה על זה בעשור שניים הקרובים זה הכל.

סתם על קצה המזלג, זו צריכה להיות מסילה שתצא מהמסילה המזרחית. המסילה המזרחית עוד לא קמה וגם לא בטוח שהיא תקום ב10 שנים הקרובות. רק אח"כ אמורה להיות מסילה שתצא ממנה תעבור בוואדי ערה ותתחבר למסילת העמק.

מי יודע אולי עד אז יהיה שלום ויאמצו את תוכניתו הגאונית של ליברמן להזזת הגבול בואדי ערה :)

פורסם

כולל חריש ואז יקבלו פיצווי עתק.

יש מסילת ברזל עד לחדרה מזרח ( אם לא גנבו אותה מאז ).

המרחק משם לברקאי הוא כלום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מתן

יש איזורים מזוהמים יותר מאשר בחריש.

ככל שהישוב יגדל , יגדל הלחץ כנגד הפעלת המפחמות.

רכבת ישראל מתכננת על פי השמועה , להקים תחנת רכבת בקרבת הישוב ( ברקאי ) כך שחלק מבעיות התחבורה תיפתרנה.

ישה, המדינה/עיריות לא מצליחים להתמודד עם בעיות כאלו בתוך שטחי ישראל: http://m.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1211458

אני באמת לא הייתי בונה על זה שיצליחו לטפל במשהו בשטחי הרשות.

פורסם
.

בשנת 91 כאשר הורי חפשו לרכוש דירה, מתווך לקח אותם ל"חור" בשם שוהם. לא היה באזור כלום חוץ מחול וחולרה. הייתה מכולת שכונתית ובשביל להגיע לסופר הקרוב היית צריך לנסוע כמעט חצי שעה (אז המכוניות היו נוסעות לאט יותר). בזמנו היית יכול לרכוש וילה על מגרש של כחצי דונם עם מעל למאה מ"ר בנוי בשווי של דירת ארבעה חדרים ממוצעת בר"ג (כמיליון ש"ח).

אתה יודע למה הורי לא קנו? כי נשמות טובות ספרו להם שהאדמה מזוהמת (אאל"ט ברום) ושערך הדירות יירד בעתיד כשהעניין יתפוצץ (הייתה באמת כתבה בנידון בעיתונות אבל בסוף הסתבר שזו סתם התלהמות וקפיצה למסקנות).

אני מקווה שאני לא צריך להסביר לך כמה שווה כיום וילה בשהם בהשוואה לדירת 4 חדרים ממוצעת בר"ג.

קטעים, אצלנו יש את הסיפור הזה אבל בגרסת כפר יונה.

גם את ההורים שלי הפחידו שזה חור שלא יתפתח והם העדיפו 3 חדרים בשכונת מצוקה בנתניה מאשר בית קרקע בכפר יונה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

יש המון סיפורים כאלה.

חריש זו עיר חדשה ומתוכננת שצפויה לאכלס 50-100 אלף תושבים, שיושבת על כביש 6.

לפני שנתיים המחירים היו ברצפה. היום עדיין המחירים יחסית זולים.

מה הסיכון? (מפחמות בגדה?? אתה רציני??)

לא סתם הרבה מהמשקיעים בחריש גרים במודיעין. הם כבר עברו את ההפחדות בעבר, וראו כי טוב.

כבן האיזור (פרדס חנה-כרכור) אני רואה המון זוגות ומשפחות מהמרכז שפשוט משקרים להם במצח נחושה, בעוד שהם חושבים שעשו את עסקת חייהם ועל הדרך אותם זוגות שנוהרים לקנות דירות באיזור מקפיצים את המחיר בצורה לא פרופורציונלית

מתן ג - חשבת אולי שאתה משקר במצח נחושה עם ההפחדות שלך?

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם
מסילת המזרח אמורה להגיע עד חדרה מזרח. השאלה מתי זה יקרה. נקווה שבעשור הקרוב. בינתיים זה הרי לא יעזור לו.

אחרי שיסיימו את הרכבת לכרמיאל ואת הרכבת לירושלים כנראה יעברו לטפל במסילה המזרחית.

יש כבר תכניות מאושרות, המסילה אמורה להתחבר למסילת העמק שתיפתח שבוע הבא ואז יהיה קישור ישיר מעפולה עד לוד בלי לעבור דרך ת"א (אבל אם אפשרות להתחבר לתל אביב באמצעות החלפה בתחנות ראש העין).

ומי שחושב שאין צורך בפרוייקט הזה כי הוא לא עובר בתל אביב, מוזמן לנסוע בכביש 6 בשעות מסויימות בין מחלף עירון למחלף דניאל כדי להבין מה הפוטנציאל של קו רכבת כזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...