Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון FR מהיבואן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה צריך לראות כמה הרכב שלך שווה ביחס לכמה כבר שילמת. תבדוק פרטני, לא כל-כך בטוח שאתה צודק. מאמין שיהיה הפרש רציני יותר. מהרגע שהוצאת את הרכב מהסוכנות מחירו יורד הרבה יותר ממה שילמת בחודש ובחודשיים הראשונים. כך גם בהמשך הזמן. בספק אם תצטרך להוסיף רק 4500-3000.

הוריי אגב לא היו צריכים להוסיף כלום. גם לקחו הלוואה עם בלון, מקבלים את מלוא סכום ההלוואה ומשתדרגים לרכב חדש. זה תלוי בסוג הרכב (הרכב המדובר היה סקודה ייטי). ואת הריבית שאתה טוען שסיאט מסדרים לך, אתה תקבל אם תלך לבנק לבד. מי שנותן את ההלוואה זה הבנק ולסיאט אין השפעה על גובה הריבית.

1) אני לא מדבר על זה שאתה תמכור את הרכב אחרי חודשיים שלוש לא יהיה הרבה הבדל בין כמה לקחתי וכמה נשאר לי אם אני מוכר את הרכב, אני מדבר כל אחרי שנה בערך מאז שקיבלתי את הרכב. אחרי חודשיים שלוש אני מסכים, יהיה הרבה יותר.

2) בסמנו בסוף 2014, אם הייתי לוקח הלוואה לדש מהבנק לרכב, הרביעית הייתה הרבה יותר גבוע מהאשר היום, יש מצב שהמצב השתנה, אבל לא בטוח. אבדוק עוד כמה חודשים.

Enviado desde mi LG-H815 mediante Tapatalk

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אם לפות"ש יש הון מסויים והוא מעדיף לעשות בו שימוש אחר שאולי יותר מניב אז סבבה לקחת 100% מימון.

אם אין לו ומה שהוא צריך (צריך! לא רוצה) זה רכב חדש כזה משיקולי פרנסה אז סבבה. שישקיע ברכב ואני מקווה שזה ישתלם.

אבל אני חושש שמדובר במי שאין לו כסף פנוי ואין לו צורך בכזה רכב. הוא פשוט קונה לאון מפונפנת וזריזה כי בא לו והוא מאמין שיכול לעמוד בתשלומים.

לטעמי זו פשוט הפקרות.

והדובדבן זו ההחלטה לשפוך עוד 3,000 ש"ח על צבע מיוחד.

אם זיהיתי נכון אז לאון FR חמש דלתות באה רק בתצורת DSG 1.8 כך שמדובר ברכב שהמחירון שלו 160,000.....

לא כדאי לחסוך עשרות אלפי ש"ח ולקנות רכב סבבה לגמרי אבל משומש?

ואולי יש לו אלרגיה קשה לרכב משומש.... נניח. אז אפשר לאון חדשה פחות מאובזרת פחות חזקה ופחות מהירה.

גרסת 1.2 ידנית ב 117 או DSG ב 126

בועת אשראי הרכב זה כאן. פשוט כואב הלב.

Samiro, ה1300 ש"ח שאתה מדבר עליו, זה כאשר אתה עושה "בלון" דרך חברות כמו קפיטל מוטורוס או ביטון מוטורס או כל חברה אחרת (בתכלס אתה יכול לעשות את זה ישיר עם סיאט, לא מבין למה אנשים הולכים למקומות האלה, אבל שיהיה)

כאשר אתה קונה רכב מסיאט ולוקח כסף מהבנק דרכהם, אתה יכול לעשות ל5 שנים ולשלם סכום יותר גבוע, פחות או יותר ללאון FR 1.8 5 דלתות, 2500 ש"ח לחודש, עכשיו 2500X36 חודשים זה: 90000 ש"ח, עכשיו, נגיד שאתה רוצה למכור את הרכב אחרי 3 שנים, לקחת הלוואה של 160000 אלף, החזרת כבר 90 אלף, נשאר לך 70000 להחזיר, אתה באמת חושב שלא תוכל למכור את הרכב אחרי 3 שנים ב70 אלף ש"ח לפחות? זה לא איביזה רפרנס אחי. אפשר למכור בלי בעיה, לסגור את החוב ולהחליט מה אתה רוצה לעשות אחר כך. (כל הסיפור הזה בתכלס זה נכון להיום, עוד שנתיים המדינה מחליטה שמורידים את המיסים על הרכבים ואכלנו אותה, חחח)

עכשיו, כאשר אתה עושה בלון, נכון, אתה לוקח 160000, מחזיר 1300X36 חודשים: 46800 ( נשאר לך להחזיר לבנק 113200), זה באמת קשה אחרי 3 שנים למכור את הרכב הזה במחיר הזה אני מאמין, בגלל זה אומרים לך "אחרי 3 שנים תבוא ואנחנו קונים ממך את הרכב ותיקח חדש" וזה סיפור שלא נגמר. אני לא אוהב, אני מעדיף לשלם יותר במשך 5 שנים אבל אני יודע שאחרי 3 שנים אם יהיה מצב כלכלי לא משהו, אני יכול לסגור את החוב, או נשאר משהו בקטנה להחזיר לבנק ואפשר לסדר משהו, אבל בבלון זה מסוכן, כי נגיד אחרי 3 שנים אתה לא יכול לקנות רכב חדש והחברה קונה ממך, בחיים לא תקבל 113 אלף על הרכב ויהיה לך חוב מאוד גדול נראה לי.

זאת דעתי לפחות.

רבותיי, מי שמממן זה הבנק. לא יבואן ולא אף אחד. גם במסגרות כמו של קרסו שמציעים מימון שלהם כביכול, זה מימון של הבנק.

לנושא הלאון - קח בחשבון שזה רכב שמציף את השוק (כי כל הצעירים קונים אותו, כל אלה במשבר גיל העמידה שלא יכלו לרכוש קורבט ובעיקרון כל אחד שחושב שזה רכב ספורט ב-1300 ש"ח לחודש). מה שאומר שכשתרצה למכור אתה עלול להיתקל בבעיה. לא בעיה שאין קונים, כי קונים יש, אלא בבעיה שיש היצע כל-כך גדול שאתה תצטרך לרדת במחיר. הצבע המיוחד שלך לא יהיה שווה כלום בעת מכירה. את זה יש לקחת בחשבון כי בעת לקיחת מימון של 100%, במסלול הרווח שאנשים לוקחים -50% סגור ל-3 שנים ו-50% פרוס על פני 3 שנים, אתה תצטרך להשלים סכום של כ-15-20 אלף מכיסך. האם יהיה לך מאיפה להשיג סכום כזה? האם תוכל לעמוד בזה? לקבל הלוואה היום לא קשה. השאלה היא אם אתה עושה זאת בתבונה. קח בחשבון שפה מדובר על מכירת רכב אחרי 3 שנים. כי אחרת, התשלום שלך יקפוץ ביותר מפי 2. ואז אתה תעמוד בפני שתי אפשוווית - לרדת במחיר ולהיפטר מהרכב, משמע החזר מכיסך גדל משמעותית. או לחלופין לשלם סביבות 3 אלף בחודש עבור הרכב.

עכשיו שלא תבין לא נכון, לדעתי זו הדרך הנכונה ביותר לקנות רכב. לא חושב שזה שווה לשפוך סכומי עתק על רכב. אני בעצמי עושה את זה. אבל העניין הוא להיות שקול ולדעת מה אתה עושה, ולא לחשוב שזה כולה 1300 ש"ח בחודש ואתה יכול לעמוד בזה, וזה כלום. כי יש מעבר לכך לא מעט היבטים נוספים.

קח בחשבון שאם הרכב עבר תאונה אתה בבעיה רצינית. כי ההחזר עבור ירידת הערך שתקבל מהביטוח, לא יגלם את מלוא הסכום שתצטרך להוריד במכירה, וכמובן שזה ידפוק לך את המכירה לגמרי. כי לא הרבה אנשים יהיו מוכנים לרכוש רכב אחרי תאונה. בטח לא במחיר שהוא לא מחיר רצפה, ובטח לא כשיש עוד מיליון כאלה בשוק, ללא תאונה.

בעיקרון אתה אמור להימנע מהמצב שאחרי 3 שנים אתה תהיה עם חור רציני בכיס, ללא רכב.

אני ואמא שלי קנינו את הלאון סטייל ב 118K עם איתוראן וקודנית אוטו' .

אני נגד תוכניות הבלון והמימון כי זה ברוך שקשה מאוד לצאת ממנו. אנחנו מנגד, הבאנו 30K מקדמה ואת השאר פרסנו להלוואה של 5 שנים שיוצא כל חודש 1500 ש''ח. בהחלט הוצאה שאפשר לעמוד במה לנוכח העבודה שיש הוצאות נוספות שהעיקרית מבניהן היא הביטוח שיהיה יקר לנהג צעיר.

אני רק יגיד וימליץ, שתוכנית בלון היא לא כדאית ואם זו האופציה היחידה שלך, וותר ותחסוך או תקנה זול יותר.

קודם כל תודה רבה לכם על התגובות, אני הייתי בסיאט בעיר שלי (לא יצא לי לנסוע לראשון) ולא היו בעיר שלי סוכנים (השבוע יהיו) ודיברתי עם הנציגה שם.

- - - - -

* בקשר לשאולות אם אני צריך את הרכב ושאפשר לקנות משהו יותר זול וכו'...

רכב אני לא צריך במובן של צריך עכשיו דחוף רכב, אני פשוט רוצה רכב חדש לא משומש שמתחיל להתפרק אחרי שנה שנתיים.

בקשר לדגם היקר שמחירו 160 אלף, כן... יקר מאוד אבל אני אהבתי את כל התוספות שיש בו אם זה הלדים, הג'אנטים, מראה הרכב פנים וחוץ וכו'.

לא אוהב את הדגם הפשוט (STYLE) - זול יותר מבחינת כסף זה כן... אבל אם כבר להשקיע אז להשקיע במה שאני אהיה מרוצה ממנו.

בקשר לתשלום זה סכום מאוד גדול וכמובן שיהיה קשה אבל לפחות לפרוס אותו לתשלומים שזה טוב, לא?

- - - - -

לנושא - דיברתי עם הנציגה והיא אמרה לי שקודם כל משלמים 2000 שקל בשביל להביא את הרכב.

אחר כך נשאר לשלם 158 אלף, לוקחים הלוואת בלון (לא ממש הבנתי מה זאת ההלוואה הזאת ובמה היא שונה מהלוואה רגילה שהבנק מביא)

ובשביל לקנות רכב מסיאט חייב הלוואת בלון כן?

* אין לי אפשרות לשלם להם מקדמה של כמה עשרות אלפים.

מה שהיא אמרה לי זה שאפשר לקחת הלוואה 160 אלף ולפרוס לשלוש שנים - 4400 בערך בחודש (כמובן שזה ממש לא מתאים לי)

או אפשרות שנייה זה לשלם כל חודש 1300~1400 שקל במשך שלוש שנים ואז תשאר יתרה של 100 ומשהו אלף.

עכשיו בקשר ל-100 אלף היא לא ידעה כל כך להסביר לי מה אפשר לעשות עם היתרה הזאת -> אפשר לפרוס לתשלומים? אם כן כמה, מישהו יודע?

* * * למי שרשם שאחרי 3 שנים למכור את הרכב וכו'... אני לא מעוניין למכור את הרכב בכלל, מעוניין לסיים לשלם עליו ושישאר אצלי.

בכל מקרה השבוע יהיו סוכנים בעיר שלי 100% ונשב איתם על הכל.

חוץ מזה איך נראות לכם ההצעות? אולי אפשר לעשות משהו אחר והיא שכחה\לא ידעה להגיד לי? אשמח לקרוא כל הצעה שלכם שתעזור לי בנושא, מן הסתם יש לכם כנראה הרבה יותר ניסיון ממני, אף פעם לא קניתי רכב מיבואן -> זאת תהיה הפעם הראשונה שלי במידה ואני באמת אצליח לעמוד בזה ואם אני אבין שלא אז כנראה שזה לא בשבילי בנתיים רכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

הלוואת בלון זה בעצם לשלם מקדמה מסויימת בהתחלה, לשלם במשך תקופת ההלוואה רק את הריבית על ההלוואה ובסוף ההלוואה לשלם את הסכום שנשאר(ואז מגיעה הנקודה של למכור את האוטו ולשלם את מה שנשאר מההלוואה).

הייתי במקומך מנסה לקחת הלוואה דרך הבנק - כנראה תקבל הצעה טובה יותר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
הלוואת בלון זה בעצם לשלם מקדמה מסויימת בהתחלה, לשלם במשך תקופת ההלוואה רק את הריבית על ההלוואה ובסוף ההלוואה לשלם את הסכום שנשאר(ואז מגיעה הנקודה של למכור את האוטו ולשלם את מה שנשאר מההלוואה).

הייתי במקומך מנסה לקחת הלוואה דרך הבנק - כנראה תקבל הצעה טובה יותר.

דוגמה לקחתי 160 אלף מהבנק ומגיע לסיאט, מה להגיד להם? שקיבלתי הלוואה מהבנק ואז איך יתבצע תהליך הרכישה של הרכב דרכם?

הם לוקחים את ה 160 לעצמם ואני ממשיך לשלם לבנק את מה שסגרתי איתו?

דוגמה 160 אלף ל6~10 שנים.

תודה על התגובה.

פורסם

הבנק מכניס לך את הכסף לבנק ואתה פשוט עושה העברה לסיאט - מבחינתם קנית במזומן, אם הבנק רוצה למשכן את הרכב תמורת ההלוואה ואז כנראה יש תהליך מסויים(אני לא מכיר את התהליך).

ממליץ לך לא לקחת את כל ה160 כהלוואה - אלא כן לשלם בעצמך חלק מהסכום.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

התהליך הוא שהיבואן נותן לבנק טופס התחייבות לרישום שעבוד לטובת הבנק ברשיון הרכב, והבנק מעביר לך/ליבואן את הכסף בהעברה+ טופס שעבוד חתום.

בהלוואת בלון כפי שהציעו לך החזר של 1300 ש"ח זה אומר חוב (בלון) בעוד 3 שנים של כ120000 ש"ח על הרכב!

אף אחד לא נביא בפורום, אבל זה סכום שיהיה גבוה בסד"ג של 20K ש"ח לפחות מהשווי שוק של הרכב שלך. במקרה כזה גם אם תמכור את הרכב במחירון+- תהיה עדיין חייב 20000 ש"ח לבנק והוא לא ישחרר לך את השעבוד/משכון ללא פרעון מלא.

לפרוס את החוב ( 120000 ש"ח) גם תוכל רק שזה יהיה כנראה בריביות קצת פחות טובות ועדיין לפרוס סכום כזה אפילו ל60 חודשים זה לשלם כל חודש כ 2300 ש"ח (קרן+ריבית) על רכב בן -4-5-6-7-8 שנים . כל חודש.

כמובן שכל ההוצאות הנ"ל הן לפני ביטוחים, טיפולים, דלק ועוד.

לכן, לפני צעד כזה כדאי לקחת את כל הדברים בחשבון.

ואם מחליט לעשות הלוואת בלון, עדיפות למקסימום 50% בסוף התקופה ולתת איזשהי מקדמה גם אם קטנה ( של 10-15 אלף ש"ח). במצב כזה אמנם ההחזר גבוה יותר, אך אמור להשאיר לך "אויר" במידה והחלטת למכור את הרכב במהלך ה3 שנים ולא להשאיר אותך עם חוב ענק בסוף תקופה שגדול משמעותית משווי הרכב שלך.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

* בקשר לשאולות אם אני צריך את הרכב ושאפשר לקנות משהו יותר זול וכו'...

רכב אני לא צריך במובן של צריך עכשיו דחוף רכב, אני פשוט רוצה רכב חדש לא משומש שמתחיל להתפרק אחרי שנה שנתיים.

בקשר לדגם היקר שמחירו 160 אלף, כן... יקר מאוד אבל אני אהבתי את כל התוספות שיש בו אם זה הלדים, הג'אנטים, מראה הרכב פנים וחוץ וכו'.

לא אוהב את הדגם הפשוט (STYLE) - זול יותר מבחינת כסף זה כן... אבל אם כבר להשקיע אז להשקיע במה שאני אהיה מרוצה ממנו.

בקשר לתשלום זה סכום מאוד גדול וכמובן שיהיה קשה אבל לפחות לפרוס אותו לתשלומים שזה טוב, לא?

- - - - -

מאחל לך שהכל יסתדר ושתהיה מרוצה מהרכישה.

מכל מקום, דבריך רק מחזקים את החשש שלי מכך שמדובר במידה מסויימת של פזרנות אבל זה באמת עניין של סדר עדיפויות.

פורסם

שמע. אל תעשהֽ בלון, בסופו של דבר, אם אחרי 3 שנים אתה לא רוצה להחליף את הרכב לחדש, אתה תצטרך לשלם מה שנשאר לך (נגיד 98 אלף ש"ח) כדי לסיים עם הקניה של הרכב, איך אתה עושה את זה? עושה עוד פעם בלון ל5 שנים או לוקח הלוואה חדשה דרך הבנק לבד (בלי קשר כלשהי לסיאט) כדי לסגור את ההלוואה הנוכנית וזהו. אתה בעצם תשלם במשך 8 שנים על רכב 2016/7....

אם אתה באמת מתכוון להישאר עם הרכב הרבה זמן, קח הלוואה דרך סיאט עם הבנק, על הלאון FR 1.8 מאמין שיצא לך בין 2500 ל2800 לחודש ל5 שנים (60 חודש) רם יש לך סכום גדול יותר להתחלה, נגיד 10/20 אלף ש"ח. יצא לך פחות או אותו דבר ל4 שנים במקום 5 אם אתה יכול לעמוד בזה.

בהצלחה אחינו

פורסם (נערך)
מאחל לך שהכל יסתדר ושתהיה מרוצה מהרכישה.

מכל מקום, דבריך רק מחזקים את החשש שלי מכך שמדובר במידה מסויימת של פזרנות אבל זה באמת עניין של סדר עדיפויות.

אני לא ממהר לקנות, בודק אפשרויות\איך העניין מתנהל -> לידע כללי מה מחכה לי בכל הנושא הזה שנקרא רכב חדש.

התהליך הוא שהיבואן נותן לבנק טופס התחייבות לרישום שעבוד לטובת הבנק ברשיון הרכב, והבנק מעביר לך/ליבואן את הכסף בהעברה+ טופס שעבוד חתום.

בהלוואת בלון כפי שהציעו לך החזר של 1300 ש"ח זה אומר חוב (בלון) בעוד 3 שנים של כ120000 ש"ח על הרכב!

אף אחד לא נביא בפורום, אבל זה סכום שיהיה גבוה בסד"ג של 20K ש"ח לפחות מהשווי שוק של הרכב שלך. במקרה כזה גם אם תמכור את הרכב במחירון+- תהיה עדיין חייב 20000 ש"ח לבנק והוא לא ישחרר לך את השעבוד/משכון ללא פרעון מלא.

לפרוס את החוב ( 120000 ש"ח) גם תוכל רק שזה יהיה כנראה בריביות קצת פחות טובות ועדיין לפרוס סכום כזה אפילו ל60 חודשים זה לשלם כל חודש כ 2300 ש"ח (קרן+ריבית) על רכב בן -4-5-6-7-8 שנים . כל חודש.

כמובן שכל ההוצאות הנ"ל הן לפני ביטוחים, טיפולים, דלק ועוד.

לכן, לפני צעד כזה כדאי לקחת את כל הדברים בחשבון.

ואם מחליט לעשות הלוואת בלון, עדיפות למקסימום 50% בסוף התקופה ולתת איזשהי מקדמה גם אם קטנה ( של 10-15 אלף ש"ח). במצב כזה אמנם ההחזר גבוה יותר, אך אמור להשאיר לך "אויר" במידה והחלטת למכור את הרכב במהלך ה3 שנים ולא להשאיר אותך עם חוב ענק בסוף תקופה שגדול משמעותית משווי הרכב שלך.

שמע. אל תעשהֽ בלון, בסופו של דבר, אם אחרי 3 שנים אתה לא רוצה להחליף את הרכב לחדש, אתה תצטרך לשלם מה שנשאר לך (נגיד 98 אלף ש"ח) כדי לסיים עם הקניה של הרכב, איך אתה עושה את זה? עושה עוד פעם בלון ל5 שנים או לוקח הלוואה חדשה דרך הבנק לבד (בלי קשר כלשהי לסיאט) כדי לסגור את ההלוואה הנוכנית וזהו. אתה בעצם תשלם במשך 8 שנים על רכב 2016/7....

אם אתה באמת מתכוון להישאר עם הרכב הרבה זמן, קח הלוואה דרך סיאט עם הבנק, על הלאון FR 1.8 מאמין שיצא לך בין 2500 ל2800 לחודש ל5 שנים (60 חודש) רם יש לך סכום גדול יותר להתחלה, נגיד 10/20 אלף ש"ח. יצא לך פחות או אותו דבר ל4 שנים במקום 5 אם אתה יכול לעמוד בזה.

בהצלחה אחינו

שאלה אחרונה, מה הכוונה "

שעבוד לטובת הבנק ברשיון הרכב" -> במידה ואני לוקח הלוואה רגילה מהבנק (לא בלון)

יהיה רשום ברשיון הרכב שלי שהרכב שייך לבנק עד שהם יקבלו את ההלוואה שלהם בחזרה?

וברגע שסיימתי והחזרתי להם 160 אלף (לבנק) למי אני פונה שישחררו לי את הרכב משעבוד?

תודה רבה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

אתה הולך לסיאט, הם מביאים לך טופס, הולך אם זה לבנק, הבנק מאשר לך את ההלוואה וקובע לך תשלומים של x כסף לחודש ל60 חודש. אחרי זה אתה חוזר לסיאט נותן להם את הטופס חתום וזהו. ממתין לרכב החדש.

זה הכל אחי. כל עוד אתה מקבל משכורת קבוע ואין לך בעיות רציניות, יתנו לך את הכסף

פורסם
אתה הולך לסיאט, הם מביאים לך טופס, הולך אם זה לבנק, הבנק מאשר לך את ההלוואה וקובע לך תשלומים של x כסף לחודש ל60 חודש. אחרי זה אתה חוזר לסיאט נותן להם את הטופס חתום וזהו. ממתין לרכב החדש.

זה הכל אחי. כל עוד אתה מקבל משכורת קבוע ואין לך בעיות רציניות, יתנו לך את הכסף

כן שכחתי לרגע שהוא ענה על זה, ערכתי את ההודעה הקודמת שלי,

אשמח לקבל תשובה על התגובה הערוכה שלי (מספר 24) וזהו... עזרתם לי מאוד!

פורסם
כן שכחתי לרגע שהוא ענה על זה, ערכתי את ההודעה הקודמת שלי,

אשמח לקבל תשובה על התגובה הערוכה שלי (מספר 24) וזהו... עזרתם לי מאוד!

זה מאוד פשוט, הרכב שלך, אבל משועבד לבנק, מה זה אומר?

שאתה לא יכול לעשות עברת בעלות-לבטל ביטוח-ולא סגור על מה עוד, עד שלא תשלם מה שאתה חייב.

הרכב שלי גם במצב כזה, רציתי למכור והלכתי לבנק ושאלתי מה אני צריך לעשות, אמרו לי פשוט לבוא לסניף שלי עם הקונה וזהו, כבר שם יגידו לי מה לעשות, בעצם, זה להחליט אך הקונה מעביר לי את הכסף ומבטלים את ה

שעבוד.

אחרי ה5 שנים (נגיד אתה לא עושה בלון) אני מאמין שהבנק ישחרר את השעבוד לבד או שפשוט תילך ותגיד להם ששילמת את כל ההלוואה וזהו.

אגב, הרכב שכרגע אצל אבא שלי, לקחתי 20 אלף הלוואה מהבנק והרכב לא שעבוד, אז נראה לי, רק נראה לי, שכאשר תגיע לסכום מסוים של החזר של כסף (נגיד יותר מ50%) אולי תוכל לשחרר את השעבוד, אבל לא בטוח בזה, רק חושב, תוכל לשאול את הבנק את זה, חח

דבר אחרון, אם אתה לוקח הלוואה 100% על רכב שעולה יותר מ100 אלף, בבנק הפועלים לוקחים תשלום 1 פעמי של 1000 ש"ח +, לא זוכר בדיוק ככה.

פורסם

הסרת השעבוד תתבצע רק כאשר ההלוואה תשולם במלואה, בין אם זה בגמר התשלומים או בפירעון מוקדם (מכירה) כל עוד הרכב משועבד אתה לא יכול למכור / לא לבטח במקיף / להוריד מהכביש.

לגבי מכירה יש נוהל של הבנק כאמור שהמוכר מעביר את הכסף לבנק וזה בתמורה מסיר את השעבוד ואז ניתן לבצע העברת בעלות.

לדעתי הצנועה אתה קופץ הרבה מעל הפופיק. תכוון לרכב בסגמנט קטן יותר , איביזה או סיטיגו ותאבזר אותו בחצי מחיר מאשר ליאון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

חבר, לפי מה שאתה מתאר, זה לא מתאים לך. מי שרוכש לרכוש בצורה כזו אמור למכור אותו בתוך 3 שנים. אחרת זה לא משתלם. שוב, יש שלל סוגים של הלוואות - הנפוצה ביניהן זו הלוואה ה-50-50. זו היא לא הלוואת בלון רגילה, כמו למשל שלוקחים מהבנק כשיודעים שעתיד להיכנס סכום זהה לחשבונך בעוד תקופה, ששם אתה משלם רק ריבית על הבלון וללא ערבויות (עד 200K). בהלוואה הזו כעבור 3 שנים, ייפתח הבלון ואתה תאלץ לשלם את הקרן (כי חילקת אותה ל-5 שנים) שזה בסביבות 1300 ש"ח + הבלון שלך שזה כ-80 אלף שיהיה משמעותית בתנאים פחות טובים, כך שלכל הפחות אתה תשלם כפול.

שוב - אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב יותר מ-3 שנים, אל תעשה את זה בצורה הזו. תאלץ לקחת הלוואה בריבית שונה, בתמהיל שונה. אבל שם אתה תשלם משמעותית יותר. כך שלדעתי, מבלי להיכנס לכיסך, זה גדול עלייך לפי התיאור שאתה נותן. אלא אם יש לך אפשרות לשלם כל חודש כ-3 אלף לכל הפחות.

אז או ש - 1. תתכונן להחליף בעוד 3 שנים.

2. קח רכב זול יותר.

3. תרכוש רכב בסכום שעומד לרשותך.

קניית רכב בצורה של ההלוואה הנפוצה הזו יכולה להיות אסון כלכלי למשק הבית, או כלי מאוד נוח שאפשר בהחלט ליהנות ממנו - אבל כל עוד זה נעשה בחישוב.

אפשרות נוספת - באם תחליט לקחת הלוואה אחרת, תחשוב על רכב יד 2. יש לך לא מעט כאלו מוצעות למכירה. שם תחסוך משמעותית.

פורסם

אין פה קסמים, לקחת 160 אלף תצטרך להחזיר 160+ריביות.

לפני שאתה מתחייב על הצעות נוצצות בסוכנויות אתה צריך להבין מה היא יכולת ההחזר שלך. במקביל כדאי להבין שכדי לא למצוא את עצמך בצרות עוד כמה שנים, אם תקח הלוואת בלון אתה צריך להיות מוכן להחזר של כ2500 שח לשלוש שנים ואז החלפה. אם אתה רוצה לקחת את כל הסכום ל5 שנים אז תתכונן להחזר חודשי של 3000 שח.

אם הסכומים האלו גדולים עליך, כדאי שתחשב מסלול מחדש לרכב זול יותר משמעותית.

בהצלחה

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...