Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

SMS מטעה של חברת משלוחים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ב-13.09.2016 רכשתי פינת ישיבה למרפסת דרך אתר GETIT, באתר נאמר שאספקה תוך 14 ימי עסקים וישלח באמצעות משלוח.

בתאריך 18.09.2016 קיבלתי הודעת SMS מחברת המשלוחים צ'יטה המנוסח בצורה הבאה:

"שלום, ***** ****** קיבלנו מחברת נוטי אחזקות בע"מ חבילה מספר 7*****19, צפוי להגיע לכתובת **** 15 ***** ב19/09/2016 בין 08-12 אישור סופי ישלח ביום האספקה צ'יטה"

על פי תוכן ההודעה הבנתי שאני אמור לקבל את המשלוח באותו היום בין השעות הללו, וביום האספקה המופיע למעלה ייצרו איתי קשר ויגידו באיזה שעה בדיוק אני אקבל את המוצר מבין השעות שצוייונו לעיל.

אישתי אשר נמצאת בחופשת לידה נישארה בבית למרות שקבעה עיסוקים אחרים ועד השעה 16:00 לא קיבלנו את המוצר.

לאחר שלא חזרו אליי ולא עידכנו אותי ביצעתי שיחה עם חברת צ'יטה הנציגה טענה בפניי שזה לא היה אישור סופי אלא רק הודעה למתי המוצר אמור להגיע ובגלל שלא הגיע אישור סופי אז זה לא רלוונטי ושהשליח יצור איתך קשר.

זה דבר אשר מטעה את הלקוח בצורה בוטה ואם אישתי לא הייתה בחופשת לידה כניראה שגם הייתה פגיעה כספית בעקבות יום חופש שהיה נלקח.

יש לי 2 שאלות:

1. האם "חוק הטכנאים" תופס במקרה הנ"ל

2. האם יש עילה לפיצוי מצד חברת המשלוחים

מה לדעתכם הדרך הנכונה להתקדם בנושא?

עריכה: מדובר על מוצר גדול שכולל שולחן + 2 כיסאות, לא משהו שאפשר להשאיר בחוץ/בדואר להביא לעבודה או כל דבר אחר חייב להיות מישהו שיכניס את זה הביתה

עריכה אחרונה על ידי eliran769
פורסם

1. למיטב ידיעתי, חברת שליחויות איננה נכללת תחת חוק הטכנאים.

2. רשמו לך במפורש שהטווח שניתן הוא צפוי ושאתה אמור לקבל אישור סופי בחברת צ'יטה ביום האספקה, דהיינו אין פה התחייבות.

איזה פיצוי אתה רוצה וממי?

יותר מכך, אם תבדוק - תגלה שחלק מבחברות השילוח (הבינלאומיות הגדולות) בכלל לא יואמרו לך שעה, אלא

ש"טווח האספקה הוא בין 8 בבוקר ל 17 אחר הצהריים", ושתוכל לעקוב אחרי המשלוח באתר האינטרנט או דרך המוקד הטלפוני.

פורסם (נערך)

אז למה רשמו שעות? למה לא רשמו שזה יכול להגיע עד 3 ימי עסקים מהיום שצויין.

ובבקשה אל תחתוך חלקים שנוח לחתוך, אלא תתייחס להודעה המלאה ולא להתחיל לנתח משמעות נוספות/נסתרות.

שלום, ***** ****** קיבלנו מחברת נוטי אחזקות בע"מ חבילה מספר 7*****19,

צפוי להגיע לכתובת **** 15 ***** ב19/09/2016 בין 08-12

אישור סופי ישלח ביום האספקה צ'יטה"

צפוי - בגלל שאין שעה מדוייקת.

סופי - שעה מדוייקת מבין השעות שרשמו למעלה

יום האספקה - התאריך שרשמו למעלה

לא כל כך מעניין אותי מה עושים בחברות אחרות, יש SMS שקיבלתי וזה הנושא. לא מה קורה בחברות אחרות או מה קורה באינדונזיה.

פיצוי מחברת המשלוחים שהם האשמים היחידם ב- SMS מטעה.

איזה פיצוי? לא יודע, אולי פיצוי כזה שיגרום להם להפסיק להטעות צרכנים בSMSים אפורים כאלה.

פורסם

כבר הסבירו לך אבל אתה סתם מתחכם...

על פי תוכן ההודעה הבנתי שאני אמור לקבל את המשלוח באותו היום בין השעות הללו, וביום האספקה המופיע למעלה ייצרו איתי קשר ויגידו באיזה שעה בדיוק אני אקבל את המוצר מבין השעות שצוייונו לעיל.

נראה לי שהבנת באופן מוטעה את המסר בהודעה. הם ממש לא כתבו שהם יתקשרו או ישלחו SMS בו הם יעדכנו אותך בנוגע לשעה המדוייקת שהם יגיעו.

במיסרון שקיבלת הם אומרים לך שהם למעשה *צופים*\מתכננים את הגעת החבילה אליך (מופיעה המילה "צפוי")

אממה, דברים תמיד יכולים להשתנות ולכן הם שומרים לעצמם את הזכות לעדכן אותך האם החבילה אכן תגיע במועד המשוער - באמצעות SMS נוסף ביום האספקה.

זה ממש לא מיסרון "סופי" שאומר לך שהחבילה תגיע - וגם רשום: "

אישור סופי

ישלח

ביום האספקה צ'יטה".

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

האמת אני ממש לא מתחכם, ואולי בגלל כל הכוכביות והניראות של ההודעה זה לא עובר בצורה טובה איך ההודעה מטעה לכן אני ארשום שוב ההודעה בצירוף פרטים פיקטביים:

שלום, דן לוי קיבלנו מחברת

נוטי אחזקות בע"מ חבילה מספר

71119719, צפוי להגיע לכתובת

דיזינגוף 15 תל אביב ב19/09/2016 בין

08-12 אישור סופי ישלח ביום

האספקה צ'יטה

עכשיו מבלי להבין בידעבד למה המשורר מתכוון תנסה לקרוא זאת כאילו זה פעם ראשונה וזה מיועד אלייך. האם זה עדיין ברור שאין פה שום הסכמה שהמוצר אמור להגיע.

פורסם
אז למה רשמו שעות? למה לא רשמו שזה יכול להגיע עד 3 ימי עסקים מהיום שצויין.

ובבקשה אל תחתוך חלקים שנוח לחתוך, אלא תתייחס להודעה המלאה ולא להתחיל לנתח משמעות נוספות/נסתרות.

שלום, ***** ****** קיבלנו מחברת נוטי אחזקות בע"מ חבילה מספר 7*****19,

צפוי להגיע לכתובת **** 15 ***** ב19/09/2016 בין 08-12

אישור סופי ישלח ביום האספקה צ'יטה"

צפוי - בגלל שאין שעה מדוייקת.

סופי - שעה מדוייקת מבין השעות שרשמו למעלה

יום האספקה - התאריך שרשמו למעלה

לא כל כך מעניין אותי מה עושים בחברות אחרות, יש SMS שקיבלתי וזה הנושא. לא מה קורה בחברות אחרות או מה קורה באינדונזיה.

פיצוי מחברת המשלוחים שהם האשמים היחידם ב- SMS מטעה.

איזה פיצוי? לא יודע, אולי פיצוי כזה שיגרום להם להפסיק להטעות צרכנים בSMSים אפורים כאלה.

התייחסתי לכל ההודעה שלך - לראייתי אתה שוגה בפירוש התוכן שנכתב לך בהודעה מצ'יטה.

אני לא רואה שום פיצוי שתוכל לקבל ביושר, למען האמת אני גם לא חושב שמגיע לך אחד כזה.

רצית לוודא האם המשלוח שצפוי היה לצאת אכן יצא? מרימים טלפון ושואלים.

גם אם נניח שנסכים שתוכן ההודעה איננו לגמרי ברור, עדיין אין פה שום הפרת הסכם או הפרת התחייבות.

כמובן שאתה יכול לתבוע בבימ"ש, אך להערכתי אתה תצא מכך רק עם נזקים כלכליים ועם הרבה זמן מבוזבז לשווא.

היחידים שעשויים לפצות אותך, לפנים משורת הדין ורק כדי לשמר אותך כלקוח, אלו מחלקת שירות הלקוחות בחנות

האינטרנט ממנה רכשת. להערכתי במקרה הטוב ביותר עבורך, תקבל קופון של כמה עשרות שקלים לקנייה הבאה (וגם זה

לא כי באמת מגיע לך פיצוי, אלא רק כדי להוציא אותך קצת יותר מרוצה).

אני מבין שאינך מרוצה מהתשובה, אך לראייתי זאת האמת. לי בטח אין שום אינטרס לטובת צ'יטה, אם כבר הייתי

מעדיף שחבר פורום ירוויח.

פורסם

m101 - זה לא שאיני מרוצה מהתשובה ואני די בטוח שאין לך אינטרס להיות לטובת חברת צ'יטה (אלא כן אתה הבעלים או משהו :wink: )

אך בכל זאת, אינני בנאדם טיפש, יש לי יכולת הבנת הנקרא ברמה גבוה עם מבחני עברית ברמה 9 ודפ"ר 7 יש לי תואר ראשון ואני יודע לקרוא ולהבין טקסטים.

לכן שאתם אומרים שאתם ישר זיהיתם שמדובר על הודעה כללית ולא אמירה שהמשלוח אמור להגיע זה קצת מעצבן אותי וזה יכול להיות מ-2 הסיבות הבאות:

1. יצאתי אידיוט שלא הבנתי את הטקסט כמו שצריך

2. אולי זה לא עובר בצורה הראויה דרך המרשתת.

לשם השוואה קיבלתי SMS מאלקטרה שמנוסח בצורה הבאה:

לקוח יקר, המוצר שרכשת מאלקטרה

מתוכנן להגיע אליך ב18/09 בין 10:10

ל 14:10 לקבלת שעת הגעה עדכנית

לחץ על הקישור www.abcabc.co.il

שלום, דן לוי קיבלנו מחברת

נוטי אחזקות בע"מ חבילה מספר

71119719, צפוי להגיע לכתובת

דיזינגוף 15 תל אביב ב19/09/2016 בין

08-12 אישור סופי ישלח ביום

האספקה צ'יטה

עכשיו במבט לאחור ואחרי שאני מבין את הכוונה בכל אחד מהמקרים אני גם יכול לשים את ההבדלים צפוי/ מתוכנן, שעה עדכנית/אישור סופי.

אבל תבינו שהודעות האלה מבחינת מבנה אותו דבר מציינות שעה ותאריך אספקה רק שפה השתמשו במתכונן ושם בצפוי ובכל זאת לי זה לא ניראה סביר.

אם אתם לא מתחייבים למשלוח אל תרשמו שעה ותאריך או לכל הפחות תרשמו בבירור יכולים להיות שינויים בזמני האספקה. ואז אני כבר אדע אוטומטית לדבר איתם להבהיר את הנושא אם מתכוונים להגיע או לא ואם לקחת יום חופש או לא.

פורסם

הלוואי והייתי הבעלים של חברת צ'יטה ;-)

במקרה בעבר עבדתי כמה שנים בחברת שילוח בינלאומית (מהגדולות בעולם), כך שאולי אני לא מייצג, אך

אני הבנתי מיד 'מה כוונת המשורר' ב sms שצירפת.

אני מציע להבא להתקשר לחברת השילוח ולוודא איתם לפני שאתה משנה תוכניות ונשאר בבית.

דווקא מניסיון עם מוצר שהזמנתי והגיע דרך צ'יטה - הם תיאמו איתי טלפונית את יום ושעת המשלוח מראש.

כניראה שיש פה שילוב בין תוכן שאיננו לגמרי ברור לחלוטי,ן יחד עם כך שאתה נטית להבין מהטקסט את מה שרצית

לראות ואת מה שהיה נראה לך הגיוני שיהיה כתוב שם. לכאורה, הצפי הפנימי של החברה לא אמור לעניין אותך, אתה רוצה

לדעת מתי בתכלס תקבל את המשלוח.

בכל אופן, כפי שכתבתי, אינני רואה פיצוי כלשהו באופק.

* גם ה"מתוכנן" בהודעה מאלקטרה נראה כ"כסת"ח", כך שלמעשה הם אומרים לך שהקובע הוא הכתוב באתר שלהם.

פורסם

אני בעד הפרשנות של פות"ש.

תפקיד ההודעה לכלוא מישהו בביתו למשך מספר שעות, ביום האספקה ינסו למזער את הזמן למשהו יותר מדוייק.

כי לפי הפרשנות שלכם

יכלאו אותו בתאריך ובשבועות שנקובים בהודעה, לא חייבים להביא לו, ויביאו לו במועד אחר בלתי ידוע בלי לתת לו התראה מוקדמת בכלל, בתור אישור סופי. בעוד שעתיים המשלוח אצלך לדוגמה.

לא עושה שכל

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ישה, תודה רבה. חשבתי שאני כבר לבד במערכה הזאת:lol:.

לגבי אלקטרה לא מדוייק, בקישור באותו היום הופיעה השעה שבה הם יגיעו ובנוסף השליח התקשר שעה לפני.

עריכה: רציתי להוסיף שמקובל לרשום צפוי/מתוכנן/משוער כי דברים עלולים להשתנות ברגע האחרון, לידה/תאונה/מחלה וכו׳.

אבל להגיד שזה מקובל ששולחים מועד משוער ורק אם בא להם ישלחו ואם לא אז ״יש להם״ 3 ימי עסקים מבלי להודיע לי מראש על קבלת המוצר זה לא הגיוני.

M101 אולי כי עבדת בזה אז ניראה לך טריוויאלי אבל כאחד שלא מתעסק בזה ולא צריך לנחש שצפוי אומר שזה לא נקבע בכלל.

פורסם (נערך)

עדכון קצר:

ניסיתי להשיג את אתר GETIT במספר הזדמנויות שונות לאחר שלא ענו לי השארתי הודעה ולא חזרו אלי.

אני מבין שחוק הטכנאים לא תופס במקרה זה אז החלטתי לפעול בדרך הצרכנית הנכונה לטעמי והשארתי פניה באתר שלהם לביטול ההזמנה.

כמובן שבפניה רשמתי את כל המקרה על ההטעייה של חברת המשלוחים.

נקווה שיחזרו אלי היום, אם לא אז יהיה חוקי לבטל את החיוב דרך חברת האשראי?

להזכירכם לא קיבלתי את המוצר עדיין.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור לטובת 2 עדכונים:

1. בסוף הגיע שליח יומיים אחרי ומסר את המשלוח וזה אחרי שביקשתי לבטל את ההזמנה ולא חזרו אלי.(זה קשור לאתר ההזמנות Getit)

התיאשתי קיבלתי את המוצר והבטחתי לעצמי לא לקנות מהם שוב, אבל רשמתי ביקורת שלילית באתר זאפ על החברה לגבי השירות לקוחות שלא ענו לבקשה שלי לביטול.

ברוב חוצפתם הם אח"כ שלחו לי מכתב התרעה במייל שאם אני לא מסיר את הביקורת השלילית הם יתבעו אותי על הוצאת דיבה.

אני כמובן התעלמתי מהם ועד היום אל שמעתי מהם מילה.

2. אישתי הזמינה מוצר מאתר אחר שגם משתמש בצ'יטה.

המוצר קטן לכן היא הזמינה אותו למקום עבודה שלה היום וכמובן שהם רשמו אותה הודעה כמו שרשמתי למעלה ביום חמישי והיום יום ההזמנה שלחו שוב SMS שאומר:

שלום פלוני אלמוני משלוח מס' 711223 צפוי להגיע אליך היום בין השעות 08-12 במידה ולא ייצלח ייעשה ניסיון נוסף ניתן להשיב בהודעה בברכה

עכשיו השעה 13:00 וכמובן שהשליח לא הגיע אז אישתי התקשרה אליהם והם אמרו שהשליח מתעכב והוא יגיע בין 14:00-15:00 מעניין אם זה יקרה באמת.

• תוכן חדש...