Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסנן מים למקרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מקרר סמסונג שמצריך מסנן מים מסוג DA29-00020B

המסננים יקרים מאד, סביב 250 ש"ח ליחידה.

ברכישה מחו"ל המסננים יותר זולים. הבעיה היא שמדובר ברכישה רגישה (בכל זאת, שותים את המים, לא רוצה מוצר מפוקפק).

האם למישהו מידע וניסיון לגבי יצרנים וחנויות אמינים שמחיריהם סבירים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמאזון - כמעט מובן מאליו. בדקתי באתרים בארה"ב, אנגליה וגרמניה.

הבעיה היא שלא ברור איזה פילטרים הם באיכות גבוהה (למשל - עם תו NSF) - חלק מהיצרים שמתהדרים בתו זה אינם מופיעים באתר ה-NSF.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי תיתכנה 3 בעיות בשימוש בסנן תחליפי:

רעיל מאיזו שהיא סיבה.

לא מסנן היטב.

נסתם בקלות בגלל שטח סינון לא מספיק גדול.

עם ה'רעיל' אני חי, עם שטח סינון קטן ניתן לחיות בהחלפה תכופה אם חשים בירידת לחץ, ואת טיב הסינון פתרתי בהוספת מסנן פחם פעיל חיצוני נוסף לפני כניסת המים לקיוסק. אני כלל לא משוכנע שהפילטר הנוסף דרוש אבל הוא זמין וזול, אז שיהיה.

בעיות מכניות ניתן לראות בעין (אטם לא מתאים וכדומה) בזמן ההרכבה ומכסימום לעשות קניבליזציה לחלקים מהפילטר המוחלף.

יוסי

פורסם

מה בדיוק הסנן אמור לסנן?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הסנן הוא חלק ממערכת המים המספקת מים קרים וקרח במקרר. בלעדיו המים פשוט לא יגיעו למערכת ההקפאה\קירור שבדלת תא ההקפאה, ואם אינו מוחלף בזמן לחץ המים יורד.

פורסם

יש גם ספקים ישראליים כמו http://www.megafilter.co.il/site/Samsun.aspx

אבל אני שואל, בשביל הפרש של 100 ש"ח לערך פעם בחצי שנה (ואפשר בשקט למשוך עוד חודשיים..) שווה להסתכן לשתות 1100 ליטר +- לא טעימים או לא מסוננים טוב?

סמסונג מאד יקר, אבל מניסיוני, הוא מסנן נפלא ומעלים כל טעם לוואי שהוא.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הקטע הוא שהטכנאי שטיפל לי במקרר לפני כמה חודשים סיפק גם מסנן - שלא היה מקורי. אבל מחירו דומה למחיר המקורי.

אני כרגע במחקר בנושא דומה - טונרים למדפסת. בדיוק אותו סיפור: המקורי עולה בין פי 2 לפי 5 מהחלופי. רק שלא ברור אם החלופי אכן באיכות דומה או שצריך להחליף אותו אחרי חצי הזמן.

אולי באחד הימים הקרובים אסטה מדרכי ואכבור בנציגות של סמסונג באיזור, ואראה מה הם מוכרים לי.

במקרר הקודם השתמשתי בפילטרים המקוריים שעלו לי 250 ש"ח ליחידה, באיזה שלב עברתי להזמנות מהאיביי באנגלי ה או ארה"ב שחסכו לי בערך שליש המחיר. העניין הוא שטווח המחירים רכב מאוד, ואני מחפש את השילוב הנכון בין איכות ומחיר. והמבחר מבלבל אותי.

פורסם
הקטע הוא שהטכנאי שטיפל לי במקרר לפני כמה חודשים סיפק גם מסנן - שלא היה מקורי. אבל מחירו דומה למחיר המקורי.

אני כרגע במחקר בנושא דומה - טונרים למדפסת. בדיוק אותו סיפור: המקורי עולה בין פי 2 לפי 5 מהחלופי. רק שלא ברור אם החלופי אכן באיכות דומה או שצריך להחליף אותו אחרי חצי הזמן.

אולי באחד הימים הקרובים אסטה מדרכי ואכבור בנציגות של סמסונג באיזור, ואראה מה הם מוכרים לי.

במקרר הקודם השתמשתי בפילטרים המקוריים שעלו לי 250 ש"ח ליחידה, באיזה שלב עברתי להזמנות מהאיביי באנגלי ה או ארה"ב שחסכו לי בערך שליש המחיר. העניין הוא שטווח המחירים רכב מאוד, ואני מחפש את השילוב הנכון בין איכות ומחיר. והמבחר מבלבל אותי.

לא הבנת.

מה הוא מסנן? כלור? חלקיקים? זה מסנן פחם/מיקרוני? משולב?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מי יודע? קונים יחידה אטומה (מולחמת\מודבקת), מכניסים לתושבת ומסובבים רבע סיבוב. סמסונג לא מפיצים את המידע לקהל הרחב.

מסיבה זו גם הצעתו של יוסי05 להחליף את הבפנוכו לא רלונטית. אי אפשר לפתוח ולסגור את היחידה.

פורסם

לא הצעתי להחליף את ה'בפנוכו'. התייחסתי לאטמים שאולי פחות יעילים בחיבור המסנן לתושבת.

יש לי כזה מקרר ומסנן והחלפתי אותו רק כשלחץ המים ירד. את סינון הטעמים אני משיג עם מסנן פחם פעיל פשוט חיצוני והמסנן הפנימי שהוא חלק ממעגל המים במקרר משמש אותי רק להשלמת האטימה ותפקוד המערכת. לא היה שינוי בטעם לא לפני ולא אחרי החלפתו. כאמור הסינון מבוצע במסנן החיצוני הרואה ראשון את מי הרשת. המסנן התחליפי הזול לפנים המקרר עלה משהו כמו 120 ש"ח בחנות באשדוד.

אני יודע שטעם מתכתי למשל במי ברז שעברו רתיחה בקומקום לא קיים במים שהגיעו מהקיוסק, וכל נושא החיידקים לא מפריע לי. שהחידקים יזהרו.

יוסי

פורסם

250 ₪ זה עוד סביר. להוריי יש מקרר של סימנס ושם הפילטר המקורי עולה בארץ 570₪(!!!!).

אני קונה להם באיביי ארה״ב במחיר הזה שלישיה כולל משלוח ומיסים דרך ביי2.

שווה לקחת מקורי.

אגב,יש לי חבר שיצר מעקף ומשתמש בפילטרים מקומיים של מעיינות,הדס ודומיהם כבר שנים ללא בעיה.

פורסם

יש לי את אותו דגם מקרר כמו שלך ולהבנתי הפילטר המקורי אמור לעלות בארץ סביב ה400ש"ח.

הזמנתי מאיביי 4 פילטרים שיצא ששילמתי על כולם סה"כ כולל משלוח ומיסים קצת פחות מ600ש"ח.

דוגמא - http://www.ebay.com/itm/142111628052

איציק

• תוכן חדש...