Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אני אפתח שאין לי שום ניסיון בעולם הרכב :)

לאחרונה בדקתי את היונדאי I25 והמאזדה 3 ועל פניו הם נראים לי די דומים מבחינת הנתונים(המאזדה טיפה יותר חזקה מין הסתם) .

לי אישית חשוב צריכת דלק טובה ואמינות \עלות תחזוקה נמוכה

היכן עומדים 2 הרכבים האלה ביחס לקריטריונים האלה? מה עדיף?

פורסם
היונדאי שאתה צריך להשוות למאזדה היא הi35/30 בהתאם למרכב.

מדובר בחדש או משומש? לאיזה שנתונים אתה מתכוון.

המאזדה סגמנט אחד מעל. שני הרכבים אמינים, ומרווחים . צריכת דלק תלויה במנוע , ה i25 מגיעה בשני מנועים , 1400 ו 1600. ה 1400 מעט חסכוני יותר מה 1600. ההפרש בצריכה בין שני המנועים למאזדה- קטן עד זניח לטובת היונדאי. כחבילה הייתי הולך על המאזדה - כי היא נותנת יותר אוטו לשקל.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

המאזדה היא יותר חצי סגמנט מעל ה-I25. בפועל בפנים היונדאי נופלת בעיקר בסעיף הרוחב אבל אין בניהן הבדל מאוד גדול מבחינת מרווח כי ה-3 היא משפחתית לא מרווחת במיוחד.

על הנייר ה-1.4 ביונדאי יותר חסכוני, בפועל הוא חלש, ומשודך לגיר שמוריד הילוך בכל לחיצה על הדוושה ולכן הרכב רועש מאוד ולא חסכוני במיוחד. ה-1.6 חזק יותר ומתאים יותר לרכב והוא עדיף משמעותית בעיני.

בשורה התחתונה גם אני הייתי הולך על המאזדה. היא נוחה ושקטה יותר ומעניקה תחושה של רכב מלוטש ועדיף כמעט בכל תחום.

פורסם

בגדול זו צריכת הדלק. אבל חשוב לזכור שצריכת דלק מאוד מושפעת מסגנון הנהיגה, עומסי תנועה, משקל ברכב וכו'

פורסם

מאוד תלוי בתוואי הנסיעה שלך וסגנון הנהיגה.

אם רוב הנסיעות מחוץ לעיר ואתה נהג רגוע ומשייט סביב 100 ללא האצות מרובות אז הצריכה שציינת נשמעת הגיונית.

אם אתה נוסע בעיקר בעיר, עומד בהרבה פקקים ולוחץ הרבה על הדושה תקבל צריכה גרועה ב-20%-30%.

פורסם

ה-I25 קצת קופצנית ולא נעימה בכבישים גליים.

המאזדה נוחה יותר אבל גם היא לא סיטרואן C5 ויש כאלה שימצאו אותה קצת נוקשה אבל לפחות היא לא "מתפזרת" ומתנדנדת מכל מהמורה ושיבוש בכביש.

פורסם

מאזדה 3 היא מכונית טובה יותר מיונדאי i25 בכל מובן, במיוחד אם אתה בתקציב (אותו לא ציינת) לרכוש את הדור החדש - 2013 ואילך. במקרה הזה היא איכותית בהרבה מה-i25, מאובזרת יותר וגם חסכונית יותר בדלק. הדור הקודם של ה-3 מציע תצרוכת דלק דומה ל-i25, בכל מקרה הפערים בתחום הזה זניחים לכאן או לכאן.

פורסם

אני קניתי i25 חדשה לגמרי ב95k ש"ח ב0 ק"מ. במחיר הזה אפשר לקנות מאזדה 3 אחרי שנתיים על הכביש.

אז אתה תעדיף מאזדה במצב הזה?

פורסם
אני קניתי i25 חדשה לגמרי ב95k ש"ח ב0 ק"מ. במחיר הזה אפשר לקנות מאזדה 3 אחרי שנתיים על הכביש.

אז אתה תעדיף מאזדה במצב הזה?

איך אפשר להשוות? אם כבר תשווה את ה i25 למאזדה- 2 דמיו. הייתי הולך על ה 2 . או שתשווה את המאזדה 3 ל i35 , כאן הקרב באמת צמוד. אבל אם כבר הבאת את ה i25 מול המאזדה 3 , הייתי הולך על מאזדה 3 בת שנה גם אם זה אומר מתיחה של התקציב ב 10k.

פורסם
איך אפשר להשוות? אם כבר תשווה את ה i25 למאזדה- 2 דמיו. הייתי הולך על ה 2 . או שתשווה את המאזדה 3 ל i35 , כאן הקרב באמת צמוד. אבל אם כבר הבאת את ה i25 מול המאזדה 3 , הייתי הולך על מאזדה 3 בת שנה גם אם זה אומר מתיחה של התקציב ב 10k.

זו בחירה של פותש להשוות דווקא את הזוג הזה.

• תוכן חדש...