Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת החקיינות (Mimicry) בענף הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם, הראינו כאן דוגמאות של מכוניות - בעיקר סיניות -שמציגות דימיון מדהים למכוניות שכולנו מכירים, בכל סיגמנט.

אבל מיונדאי, לא ממש ציפיתי -גם אם זה בענף הרכב המסחרי, גם אם אין כאן הרבה דרישות בקרב קהל היעד או אפשרויות עיצוב נועזות. בתמונה המצ"ב, המסחרית H350 של יונדאי, שמיוצרת בתורכיה לשוק האירופאי, בשביל להתחרות בעיקר ב...מרצדס ספרינטר, אחת המסחריות הנפוצות בעולם. הנה תמונה הממחישה את הדימיון הפנטסטי ביניהן.

2432424.jpg

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אתה יודע מה...יש בזה משהו. רק מראה שעדיין אין מקוריות וחדשנות בענף הרכב המסחרי, אלא רק תכליתיות משעממת.

פורסם
ומה עם ה-DODGE SPRINTER?

פה מדובר באותו הרכב, זו גרסת re-Badged. ואגב, גם הפולקסווגן קרפטר זו בעצם ספרינטר בשם ובלוגו שונה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מאז ומתמיד זה ככה. תראה למשל לקסוסים משנות ה90, עיצוב שמזכיר מאד מרצדסים במיוחד מאחורה.

ליונדאי I30 מהדור הראשון יש פנסים אחוריים בסגנון של BMW סדרה1.

תמיד לוקחים אלמנט עיצובי מצליח ומנסים להתאים אותו למכונית אחרת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אז מה השיקולים לרכישת מסחרית? תחזוקה זולה יותר ואמינות גבוהה? ואם זה בדיוק אותו הרכב רק עם לוגו שונה?

פורסם

הדודג' ספרינטר כבר אינו קיים יותר.

המסחריות של דודג' עברו להיות תחת מותג ראם ובמקום מרצדס יש פיאט.

ראם פרומסטר

3L17_3500_bright_white.png

ראם פרומסטר סיטי

rm015_010pm.jpg

ועוד אומרים שאין פיאט בארה"ב.

פורסם

תקני בטיחות - למשל הגנה על הולכי רגל ומיקום של מערכות בטיחות נסתרות שונות - מכתיבים כיום את עיצוב המכוניות יותר מכל דבר אחר.

בתנאים כאלה למעצבים יש הרבה פחות מקום למשחק מכפי שהיה להם בעבר. תוסיף לכך את העובדה שהרבה מאוד מכוניות חולקות מכלולים משותפים, מה שמגביל שוב את היצירתיות כי צריך לייצר על אותו פס.

ואם כל זה לא מספיק, מגיעה מחלקת השיווק ודורשת מהמעצב להציע אלמנטים שלא יפחידו את הציבור. בקיצור, להיות מעצב כיום - לא תענוג גדול.

ספציפית למסחריות - אין הרבה מקום למשחק ממילא. ראשית כי הרבה דגמים מיוצרים במסגרת שת"פ בין יצרניות, ומכיוון שזה שוק שעיצוב לא משחק בו תפקיד, אין טעם ליצור הבדלה. שנית, משום שמסחריות מכל המותגים נדרשות להתמודד עם שוק מאוד אחיד - עולם העבודה דורש סטנדרטים מסוימים של כושר העמסה (במיוחד מידות תא מטען להעמסת סחורה, אבל גם כושר תמרון בתוך מתחם וכד'), כך שכמעט אין אפשרות לבידול.

פורסם

ובקיצור - אין טעם לחפש דמיון בין מוצרים (או תופעות, או כל דבר אחר) שהמאפיינים שלהם מאוד גנריים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא רק במסחריות ולא רק אצל האסייתים.

אם שמת לב גם במשאיות חלוקה של וולוו, דאף ורנו כבר כמה שנים שהקבינות שלהם זהות פרט לפסים הקדמיים.

מעניין לדעת למשל אם הדלת של דאף 45/55 זהה לדלת של וולוו FL.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...