Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 208 החדשה-צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בבראבו 1/13 עם לחיצות אין מצב.. נסיעה רגועה מאוד זה 1/13.

לחיצות אתה גם תגיע ל1/7.5.

בדיוק העניין של קשר הדוק בין אופי נהיגה לצריכת דלק. אני בהחלט הוצאתי מהבראבו 16 ו-17 קמ"ל בבינעירוני רגוע.

בתנועה עירונית צפופה ואצל אשתי (עם פרופיל נהיגה פחות חסכוני) - זה יוצא 1:9

אתה גם יכול להבין מהכינוי שלי ש-"לחיצות" אצלי זה עניין מאוד יחסי ונהיגה בינעירונית "אגרסיבית" אצלי היא הנורמה אצל חברים אחרים פה. לדוגמא - בקרייזלר 300C המי הוצאתי 1:11 בבינעירוני (מאוד) הררי - קצת יותר טוב מנתון הצרכן (25MPG)!

שפות"ש יוריד את הרגל מהגז, שימדוד (ממוצע במחשב לאור 30-40 ק"מ) כמה מקטעים בינעירוניים בנהיגה מתונה (אני מדבר על נתיב ימני, 85 קמ"ש, האצות מאוד מאוד איטיות) ויראה אם יש מגמת שיפור משמעותית ומתחיל להתקרב לנתוני היצרן.

אם לא - כנראה שאכן יש בעיה מכנית.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המכוניות היום, בעיקר האירופיות, נבנות כדי להוציא צריכת דלק רשמית הטובה ביותר, ולכן הן רחוקות יותר מהצריכה האמיתית.

ל CO2 יש משמעות גדולה באירופה לגבי מיסוי ולכן הדיזל המזהם שם מככב (למרות שבזמן האחרון באירופה התחילו להבין שהדיזל מאוד בעייתי מבחינת זיהום אוויר).

"מנוע השנה" באירופה מתברר כפחות מוצלח ממה שעיתוני חצר ליצרנים האירופיים רוצים שתחשוב.

פורסם
חיברו את הרכב לסורק? בדקו גרפים של TTF תוך כדי נסיעה עם הסורק ? האם המנוע מפצה בתערובת ? הראו לך גרף סינוסי ? רוב מוסכי היבואן שהייתי בכלל לא מכירים את המושגים. בהרבה מוסכים רכב ללא נורה אדומה דולקת הוא רכב תקין. איפה בדקו את הרכב ? תפנה למוסך שמבין. יש פה מומלצים בפורום. אם אין לך כח לחפש פנה אלי בפרטי ואשלח לך טלפון של מישהו שמבין.

אם אני לא טעה בדגם שלך העשרה עד 12% בכלל לא נרשמת בלוג. כאשר רק העשרה מעל 20% תרשם כשגיאה ןיזואלית לנהג.

בנוסף : האם צריכת הדלק שלך מבוססת על מה שמופיע בתחנת דלק ? לא במחשב רכב.

את הבדיקה עשיתי במוסך של לובינסקי בראשון ונערכה לי לפי מה שנאמר בדיקה מקיפה וכוללת של כל הרכב והמערכות , יכול להיות שהבדיקה שלהם לא מספיקה? אשמח לשמוע המלצות על מוסך שמתמחה בעניין באיזור ראשון לציון ומה העלויות של בדיקה כזאת לפי דעתכם?

ולא אני לא קיבלתי gti

אני רק אציין שאני נוהג כבר 5 שנים ואני לא נהג פרוע חוץ מהרגע שקיבלתי את הרכב לא לחצתי על הגז עד הסוף פעם אחת ואין לי שום אינטרס להגזים עם הרגל על הגז בייחוד כי אני זה שמשלם על הדלק אז כל העניין ממש מוזר

פורסם

בשביל שתהייה רגוע.

ממליץ לך לבדוק את צריכת הדלק בנסיעות בנעירוניות בלבד -

סע וטייל ברחבי ישראל.

נסיעה עירונית אינה יכולה לשמש כמדד צריכת דלק,

מאחר וקיימים עומסים רבים הגורמים לצריכת דלק רבה ללא נסועה.

פורסם
בשביל שתהייה רגוע.

ממליץ לך לבדוק את צריכת הדלק בנסיעות בנעירוניות בלבד -

סע וטייל ברחבי ישראל.

נסיעה עירונית אינה יכולה לשמש כמדד צריכת דלק,

מאחר וקיימים עומסים רבים הגורמים לצריכת דלק רבה ללא נסועה.

ציינתי זאת למעלה עשיתי איפוס למערכת ברכב ובדקתי מהרגע שהתחלתי בינעירונית עד הרגע שנכנסתי לעיר ויצא לי בסביבות ה1/14-15 במהירות ממוצעת של 100-120 קמש

פורסם

מצויין - זאת הצריכת דלק שאתה אמור לקבל במהירויות שציינת.

בנסיעה רגועה וקבועה בסביבות ה- 90 קמ"ש תוכל לשפר ל- 1/16.

אל תצפה לתוצאות צריכת דלק אמיתית חסכונית יותר.

המידע המופיע בפרסומים של יצרניות הרכב הוא בתנאי מעבדה.

ידוע שקיים פער בין נתוני תצרוכת דלק רשמיים של יצרני הרכב

ובין נתוני צריכת דלק בפועל.

הסיבה היא שנתוני היצרן נמדדים ע"י מרבית, אם לא כל יצרני הרכב,

לאחר שמתבצעת בדיקת תצרוכת דלק בתנאי מעבדה קפדניים,

ואלו עשויים להיות שונים מהותית מהתנאים בפועל.

צריכת דלק אמיתית משתנה מנהג לנהג,

מכביש לכביש ועל פי אופי התנועה בעת הנהיגה.

מכוניות הנמכרות באירופה צורכות שלק בשיעור גבוה ב- 25%

ביחס לנתונים שנאגרו על ידי נהגים בתנאי נסיעה רגילים.

פורסם

בקבוצת PSA הכריזו כי בעתיד הקרוב הם יחלו לפרסם לצד נתוני המעבדה

גם את צריכת הדלק בתנאי אמת של דגמי פיג'ו, סיטרואן ו- DS השונים.

לצורך כך פיתחו בחברה מתקן מדידה מיוחד אותו התקינו על הדגמים השונים

בזמן שביצעו נסיעה בתנאי אמת:

נסיעה עירונית של 25 ק"מ,

39 ק"מ בכבישי משנה/בינעירוניים

ו-31 ק"מ בכבישים מהירים,

כולל נסיעה עם מטען ונוסעים, בתוואי טופוגרפי שונה,

מיזוג אוויר פועל ועוד.

לדוגמה פיג'ו 2008 המחודשת -

המצוידת במנוע 1.2 טורבו 110 כ"ס ותיבת 6 הילוכים אוטו'

כפי שקיים ברכב שלך.

רשמה צריכת דלק בתנאי אמת של 14.08 ק"מ לליטר,

זאת לעומת 20.83 ק"מ לליטר בתנאי מעבדה.

פורסם

אחרי 4000 ק"מ של נסיעה רגועה בסה"כ, בחלוקה גסה של 50% עירוני (בית-עבודה) ו-50% בינעירוני, אני על ממוצע 12.5 ק"מ לליטר. מודה שציפיתי ליותר..

הרכב הקודם שלי - סיאט לאון עם מנוע 1.8T - לא היה רחוק בהרבה מזה. נכון שזה היה רכב ידני, אבל עדיין, המנוע שלו גדול בחצי!

למרות כל זאת, הנסיעה היומיומית מרובת העצירות לעבודה (17 רמזורים :( ) זה מה שהורג לי את הנצילות. בנסיעות בסופי שבוע אני מצליח להגיע לממוצע של 15-16 די בקלות, ופעם אחת, בנסיעה ארוכה יחסית, הגעתי גם לממוצע של 19.5 ק"מ לליטר, שזה מרשים מאד!

פורסם

גם אני עם 2 ליטר טורבו ורכב של 1.6 טון משקל עצמי, מגיע מחוץ לעיר עם מזגן, לכ 14.5 בערך תלוי, בעיר כמובן זה 8 או 9 תלוי.

לכן מה מרשים או לא, זה כבר נתון לשיקול.

פורסם
ציינתי זאת למעלה עשיתי איפוס למערכת ברכב ובדקתי מהרגע שהתחלתי בינעירונית עד הרגע שנכנסתי לעיר ויצא לי בסביבות ה1/14-15 במהירות ממוצעת של 100-120 קמש

עם הבראבו לעבודה, מהחניה עד החניה, הרוב בינעירוני, כמה רמזורים, בלי פקקים, חלון פתוח בלי מזגן - 1 ל-16.5 לפי המחשב.

נקזז את המזגן המכובה עם זה שהרכב כבד יותר משמעותית, עם יותר מנוע וכבר לא צעיר.

עדיין.

לפי דעתי הרגל שלך פשוט כבדה על המצערת ואתה יותר בכיוון של 120 בשיוט מאשר 90-100.

האצות חזקות רוצחות של צריכת הדלק וגם שיוט במהירות גבוהה לא חסכוני.

תאיץ במתינות, הצמד לימין, תשאר על 90-100 בשיוט ותתחיל לראות שיפור דרמטי.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

פורסם

העצה הכי טובה ואמיתית שיכולה להיות.

הרי בסופו של דבר, 90-100 בנתיב ימני, באופן רגוע, מוביל אותך לאותו המקום בהפרש של דקה גג 5.

איך יודעים? נסעתי מספיק עם WAZE באיילון מאשדוד למשל, בסופי השבוע, כאשר הכביש פנוי וגם בפקקים קלים עד כבדים, ראיתי בבירור, מהירויות של 120-130 לעומת 90-100 הביאו אותו בדיוק, אבל בדיוק באותם הזמנים, אלה אם כן בזכות המהירות הצלחתי לעבור רמזור כזה או אחר.

(גם נסיעה לאילת, על 120 לעומת 100, בסופו של דבר מקזז לך אולי, 15 דקות במקרה הטוב אבל כולם בסופו של דבר מבצעים עצירה, אז מה העניין למהר בעליות ולעקוף את כולם? אלה אם כן יש שלשול מהקורנפלקס שחייב לצאת באילת).

הכל פסיכולוגי, לאנשים לעיתים קשה לנהוג על 90-100 וזה מובן, כביכול משהו פסיכולוגי שגורם למחסום הזה, חייבים את השמאלי, חושבים שה 110 מוביל אותם מהר יותר כאשר הם בעצם תקועים בשמאלי ובפקק ואני עובר לידם בימני כי שם לא פקוק כל כך...

ברור לכולם שכאשר הכביש פקוק כולו, אין בעיה לקחת נתיבים אחרים ורצוי אפילו, אבל הרעיון ברור.

יש לקחת בחשבון שהאצות במנועי טורבו, עם עליית הגדישה, נוצר בזבוז דלק לא קטן... הכל אשליה בסופו של יום ולמה? תאיץ לא במתינות בגלל שכרון הכוח, תוריד הילוכים בעקיפות תבלום ותאיץ הרבה יותר מאשר השיוט ואז תראה, שצריכת הדלק עולה פלאים.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

לסיום לפי דעתכם יש לי למה ללכת למוסך פרטי ולבצע בדיקה נוספת לדלק ? ואם כן אשמח לעוד המלצות חוץ ממוסכים בתא,עדיפות לראשון

תודה רבה!

פורסם

אני חושב שזאת צריכה הגיונית לאופי המסלול שאתה מתאר.

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...