Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי בהרבה דגמים של יונדאי וקיה (כולל טוסון ב160 אלף) שיש רק חלון חשמלי אחד יורד ועולה אוטומטי והשאר לא.

במונדאו 2002 המפורקת שלי היה הכל אוטומטי.

מה הקטע? זה עוד שורה מסכנה בבקרה של החלונות. זה אפילו לא עוד חלק

פורסם

ככה זה אצל יפנים והקוריאנים - הנדסת אנוש במקום האחרון. בקורולה רק מהדגם החדש שהגיע עכשיו יש 4 אוטומטיים.

פורסם

דווקא היפנים היו הראשונים שנותנים רכבים עם 4 חלונות חשמליים בתור סטנדרט. (ושאר פינוקים)

בשנים האחרונות הם הולכים אחרי הגרמנים.

פורסם

זו שאלה נהדרת שגם אני תהיתי בה.

להערכתי או שמדובר בשיקול עלות או שמדובר במנגנון בטיחות, לא לאפשר העלאה של החלון בצורה אוטומטית למקרה של איבר שנמצא מחוץ לחלון. לא בכל הרכבים קיים מנגנון היפוך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
דווקא היפנים היו הראשונים שנותנים רכבים עם 4 חלונות חשמליים בתור סטנדרט. (ושאר פינוקים)

בשנים האחרונות הם הולכים אחרי הגרמנים.

בשנות ה-90 הם גם טכנולוגית היו לפעמים עדיפים, אבל זה עבר רחוק כבר.

כיום לא לתת 4 חלונות אוטומטיים זה נטו זילזול בלקוח לטעמי. אבל במאזדה בארץ כנראה מדובר בשיקולי עלות (כמה זה כבר עולה??), כי בחו"ל כן יש לה 4 חלונות אוטומטיים. אולי המצב דומה למאזדה אצל חלק מהיצרנים האחרים שמזלזלים בנו, לא בדקתי.

פורסם

בטיחות נטו. לא לתקוע ראשים וידיים כשהנהג מרים חלונות בלי להסתכל.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

פורסם

מה הקשר?

בפורד, אם משהו מפריע לחלון אוטומטי להיסגר, אז הוא פשוט יעצור וייפתח בחזרה.

מדובר בנטו שיקולי עלות. גם אם לשים 4 חלונות אוטומטיים עולה 15$, אז תכפיל את זה במיליון מכוניות, וקיבלת חיסכון של 15M$.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עדיין לא מצליח להבין איזה חלק נוסף נדרש כדי לגרום להם להיות אוטומטים.

מנגנון בטיחות - לבדוק תוכנתית האם הצריכת זרם של המנוע עלתה, ואם כן פשוט להפסיק לשלוח חשמל

שיעלו אוטומטית - לתת חשמל למנוע דרך הבקר שממיילא קיים

פורסם (נערך)
עדיין לא מצליח להבין איזה חלק נוסף נדרש כדי לגרום להם להיות אוטומטים.

מנגנון בטיחות - לבדוק תוכנתית האם הצריכת זרם של המנוע עלתה, ואם כן פשוט להפסיק לשלוח חשמל

שיעלו אוטומטית - לתת חשמל למנוע דרך הבקר שממיילא קיים

לא מדובר במערכת שמפסיקה לשלוח חשמל לחלון כשהוא מזהה עצם זר, לא היית רוצה שהחלון יפסיק לקבל חשמל דווקא כשהיד שלך תקועה שם. הזיהוי הוא של התנגדות לעליית החלון והעברת פקודה להורדה חזרה שלו.

כמו כן, לא מדובר ב"לתת חשמל דרך הבקר" בסגירה אוטומטית של חלון, אלא בעוד מהלך "קליק" בלחצן סגירת החלון אשר מדווחת לבקר שיש לבצע אוטומציה של העלאת\הורדת החלון, אתה לא היית רוצה שכל סגירה פתיחה של החלון תהיה אוטומטית תמיד, רק כשאתה מחליט אתה לוחץ או מושך את הלחצן מעבר ל"קליק" כדי שיעלה\ירד באופן אוטומטי, מה שכמובן דורש מכלול לחצנים שונה מהסטנדרט בנוסף.

לא כל מה שנראה טריוויאלי הוא טריוויאלי, וכפי שאמר Fat Bastard מעלינו, חסכון זעום לדעתכם הינו חסכון עצום עבור הייצרנית.

ללא קשר לנאמר לעיל, אני מאמין ש4 (או 5, כולל גג שמש) חלונות אוטומטיים כבר צריך להיות סטנדרט בכל רכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

בקיה ריו שלי זה גם היה המצב(רק הנהג אוטומטי), בקורולה sun שהייתה לי היו רק 2 חלונות חשמל אבל שתיהם היו אוטומטיים.

בסיאט עכשיו המוסך לא חיבר את המצבר טוב אחרי תיקון והחלונות חשמל "התאפסו" והייתי צריך לעשות לכל חלון "טקס" העלאה והורדה כדי לכייל אותם מחדש כך שכנראה יש משהו מעבר.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אין פה עניין של בטיחות, כי כל חלון אוטומטי מלווה בחיישן בחלון, שעוצר אותו במקרה ויש התנגדות.

החיסכון הוא בעלות. כשמייצרים בכמויות ענק, כל דולר שחוסכים פה ושם, מתבטא בהרבה כסף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נדון הרבה פעמים.

על פי התקינה האמריקאית, ובצדק, אסור להתקין חלון שעולה אוטומטית ללא חיישן שעלותו ליצרן פחות מ$10 ליחידה. תכפיל 3 חיישנים במיליון מכוניות וקיבלת סכום נאה שנחסך על גב הלקוחות.

ברור שלא הייתי בוחר בדגם רכב כזה שמפגין בצורה גלויה לעין את הזילזול במשתמשים שלו, אני תמיד שואל את עצמי אם מתכנן הרכב היה בוחר בו לעצמו.

אגב, אני יכול להעיד אישית על נחיצות החיישן, ברכב שלי שהוא בן 20 יש סגירה אוטמטית מקורית של החלונות בנעילה ואין חיישני בטיחות.

יום אחד עשיתי שטות וניסיתי להוציא משהו מהרכב בזמן שהחלון התרומם. הזרוע שלי נתפסה בפנים, ונאלצתי לבקש מעובר אורח המום להכניס את המפתח לסויץ ולתפעל את פתיחת החלון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם כבר בטיחות, חלון אוטומטי יותר בטיחותי מזה הלא אוטומטי.

אם אתה לא מסתכל כשאתה סוגר את החלון, אתה פשוט תשאיר את המתג פועל עד שהחלון שלך או זה שלידך יסיימו להיסגר. בין אם יש שם יד או לא.

חלון אוטומטי מרגיש את ההתנגדות ונפתח חזרה.

הסיבה, כמו בכל דבר אחר שאתה חושבים לעצמם "איך לעזאזל אין פה כזה" היא חסכון נטו. באחוז לא מבוטל של הפעמים החסכון הוא של היבואן, שרוצה להוזיל את עלות הרכישה של הרכב כדי להוזיל גם את המס (חסכון כפול) ולא של היצרן, שבדרך כלל נותן את כל האופציות האלה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...