Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ברכב ידני (ריענון)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אני אמור להתחיל חודש הבא עבודה חדשה בע"ה.

כחלק מהעבודה אני יקבל רכב עבודה צמוד שהוא ידני, לצערי הפעם האחרונה שנהגתי בידני הייתי לפני 5 שנים שהוצאתי רישיון מאז נסעתי המון על אוטומטי בלבד.

אני היום בעבודה עשיתי סיבוב עם אחד העובדים בגלל שחשפתי את הלחץ והפחד שלי, בזמן נהיגה של 10 דקות הרכב קפץ לי 7 פעמיים :-(.

ברשותכם מספר שאלות רענון :

1. שאני מניע את הרכב ומכניס לראשון ומשחרר לאט את הקלאץ' ללחוץ בו זמנית גז?

2. שאני מגיע לנקודה של עצירה (רמזור,פניה) מה לעשות? להכניס לראשון ולעצור לאט שהקלאץ' דרוך?

3. בזמן נהיגה בכביש מהיר (הכי מפחיד) אם אני צריך להאט מגיר 4 או 3 להילוך ראשון מבלי שהרכב יקפוץ מה עושים? פשוט לדרוך את הקלאץ' ולהוריד לאט לאט?

כל טיפ \ מידע יעזור לי לרענון.

תודה לכם מראש.

פורסם

1. כן. בעדינות.

2. להכניס לראשון עם מצמד דרוך עד שעוצרות מאחוריך שתי מכוניות (או משאית גדולה) או עד שממשיכים לנסוע.

3. מורידים מהירות ויורדים בהילוכים בהדרגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הסבר מעמיק 1:

טיפים ספציפיים ל"קפיצות":

וזה לגבי הורדות הילוכים:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בגלל שאסור להטמיע יותר מ3 סרטונים אני מצרף בהודעה נפרדת אחד נוסף.

טיפים למה לעשות ומה לא לעשות ברכב ידני:

הערוץ של הבחור מהסרטון האחרון ממש מגניב. ממליץ לעיין בו אם מעניין אותך איך דברים עובדים.

אין בעיה להתאמן בכביש ציבורי. רק מצא אחד מבודד ושקט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני אתן טיפ לך ולכולנו כמשתמשים בכביש - אם אתה מפחד מהכביש - מקומך לא עליו. קח את זה לאן שתרצה.

ובנוסף, אם אינך יודע כיצד לנהוג על גיר ידני (משתמע משאלותיך), קח שיעור-שניים רענון עם מורה. כביש הוא מקום מסוכן למי שאינו יודע להשתמש בו כראוי, אתה מסכן את עצמך ואת סובביך.

פורסם

חלאס להפחיד את הבנאדם

אחי קח הכל באיזי אני נוהג על ידני למרות שחשבתי שאני לא יסתדר, שבוע ואתה שולט בזה פיקס שאתה שם הילוך ראשון תכניס גם גז אל תפחד ככה הרכב לא יכבה ופחות יקפוץ. שאתה מוריד הילוך אז תעזוב את הקלאץ לאט(לא ממש לאט אבל לא לזרוק) שאתה מעלה הילוך אתה יכול לשים קלאץ עד הסוף לשים את ההילוך ולשחרר את הקלאץ זה לא יקפוץ לך ולא כלום (לפחות אצלי והרכב אצלי לא חדש)

לסיכום תהיה עם ביטחון ואל תעשה מעשים פזיזים כשאתה בעקיפה תוריד הילוך שים גז ואז תעלה, אתה בעיקרון צריך להעביר הילוכים באזור ה3K סלד וכשאתה בהילוך ראשון אתה אמור לשים 1.5K עד 2K וזהו

ד"א באיזה עבודה אתה עובד? חח

PEUGEOT 206XS

פורסם
חלאס להפחיד את הבנאדם

אחי קח הכל באיזי אני נוהג על ידני למרות שחשבתי שאני לא יסתדר, שבוע ואתה שולט בזה פיקס שאתה שם הילוך ראשון תכניס גם גז אל תפחד ככה הרכב לא יכבה ופחות יקפוץ. שאתה מוריד הילוך אז תעזוב את הקלאץ לאט(לא ממש לאט אבל לא לזרוק) שאתה מעלה הילוך אתה יכול לשים קלאץ עד הסוף לשים את ההילוך ולשחרר את הקלאץ זה לא יקפוץ לך ולא כלום (לפחות אצלי והרכב אצלי לא חדש)

לסיכום תהיה עם ביטחון ואל תעשה מעשים פזיזים כשאתה בעקיפה תוריד הילוך שים גז ואז תעלה, אתה בעיקרון צריך להעביר הילוכים באזור ה3K סלד וכשאתה בהילוך ראשון אתה אמור לשים 1.5K עד 2K וזהו

ד"א באיזה עבודה אתה עובד? חח

אכן תגובה מקצועית, מנוסה ובוגרת. למה ללמוד נהיגה בכלל? תלמד אותו אתה פה בפורום ותסגור עניין.

חוזר ואומר - אם אתה מפחד לעלות על הכביש, אל תעלה עליו לבד, עד שאתה לא בטוח ב100% שאתה שולט.

למגיב מעלי, אני מניח שאתה בחור צעיר, צא מנקודת הנחה שאדם כזה, שמפחד מנהיגה בגיר ידני עלול להרוג אותך ואת המשפחה שלך בגלל טעות קטנטנה עקב לחץ. עכשיו קצת פחות "איזי"?

פורסם

אני לא מבין מה הסיפור לסגור עם מורה נהיגה שיעור אחד ולראות אם אתה צריך אחד או שניים נוספים. ככה תצבור ביטחון וניסיון תחת השגחה מקצועית וכיסוי ביטוחי. לא צריך להתבייש! כמה כבר עולה שיעור אחד?!

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

1. שאני מניע את הרכב ומכניס לראשון ומשחרר לאט את הקלאץ' ללחוץ בו זמנית גז? כן. יחד עם הרמת הקלאץ' יש להוסיף גז.

2. שאני מגיע לנקודה של עצירה (רמזור,פניה) מה לעשות? להכניס לראשון ולעצור לאט שהקלאץ' דרוך? שים ניוטרל ותעצור עם הברקס.

3. בזמן נהיגה בכביש מהיר (הכי מפחיד) אם אני צריך להאט מגיר 4 או 3 להילוך ראשון מבלי שהרכב יקפוץ מה עושים? פשוט לדרוך את הקלאץ' ולהוריד לאט לאט? הילוך ראשון רק לצורך הזינוק. אין מה לשלב אותו אחרי שזינקת. לכן אם הרכב מתגלגל - שלב שני כהילוך הכי נמוך.

כל טיפ \ מידע יעזור לי לרענון.

תודה לכם מראש.

רשמתי באדום

• תוכן חדש...