Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר שעבד במשך כמעט 6 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצבר בוש S4 60Ah החזיק לי שלוש וחצי שנים, שמתי וולטה 62Ah שעלה 400 שקל, אני מהמר שהוא יחזיק הרבה פחות.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

זה היה המצבר

2014-10-10 12.29.22.jpg

לא יודע איזה חברה זאת, בכל מקרה עבד חלק לגמרי ומת די ברגע אחד, היה סימן אחד רק בהתנעה אחרונה שהרגישו שהיה לו קשה מאוד (כשכמה שעות לפני כן הוא התניע חלק) אבל כאן הוא כבר גמר..

זה לא מצבר מיוחד, אין פה מערכת S&S, אגב, לרכבים עם המערכת הזאת יש מצברים שונים? ז"א עדיף להם לא לקנות מצבר רגיל אלא מצבר שמתאים למערכת? בטח בארץ סיפור יקר יותר

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם
זה היה המצבר

[ATTACH=CONFIG]462231[/ATTACH]

לא יודע איזה חברה זאת, בכל מקרה עבד חלק לגמרי ומת די ברגע אחד, היה סימן אחד רק בהתנעה אחרונה שהרגישו שהיה לו קשה מאוד (כשכמה שעות לפני כן הוא התניע חלק) אבל כאן הוא כבר גמר..

זה לא מצבר מיוחד, אין פה מערכת S&S, אגב, לרכבים עם המערכת הזאת יש מצברים שונים? ז"א עדיף להם לא לקנות מצבר רגיל אלא מצבר שמתאים למערכת? בטח בארץ סיפור יקר יותר

אין צורך להשקיע במצבר המתאים לרכבים עם מערכת S&S בגלל העלות הגבוהה.

בצע חיפוש באתר של וורטא בקישור המצורף מצבר מתאים לפי פרטי הרכב.

http://www.varta-automotive.com/en-gb/search-batteries?ids=&batteryCode=5k0915105d

איזה כייף לי :)

פורסם
איפה הרכב חנה לרוב במשך השנים?

טמפרטורה גבוה מקצרת מאוד את חיי המצבר.

לרוב, ברכבי יוקרה המצברים מחזיקים הרבה לא בגלל שהם משהו מיוחד. אלא משום שהרכבים האלו בד"כ מקושרים בקשר ישיר לחניה מקורה. (בבית ובמקום העבודה)

מעניין, היה לי בספיידר אספנות שלי מצבר שהחזיק מעל 10 שנים. לא העליתי את זה כאן כי השימוש ברכב היה פעם פעמיים בשנה בלבד ולא חשבתי שזה רלוונטי, אבל היא, מן הסתם, חונה בחניה מקורה וקרירה. לא ידעתי שזה קשור.

שמיוצרים על ידי אותו היצרן של וורטה, סטארט-אפ, אנרג'ייזר וחבריהם.

בקיצור, אותו דבר.

מזכיר את הסיפור של לוקסוטיקה - הרבה שמות אבל אותו מפעל.

זה לא אומר כלום. יצרן יכול להוציא ליין/מותג איכותי יותר או פחות מאותו מפעל לפי החלטה, זה לא שיש כאן מחסום טכנולוגי.

פורסם (נערך)

במקרה הספציפי הזה, למצברים של וורטה, אנרג'ייזר ובוש יש בדיוק אותו מק"ט. הם זהים לחלוטין.

לדוגמא:

8583_0.jpg energizer_plus_560_408_054_60e_ach_ep60l2__1.jpgbosch_s4_silver_560_408_054_60e_ach_s4_005__1.jpg

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם

לא חושב שיש קשר לאיכות המצבר כמו שיש לאופי הנסיעות

בפאסאט של אבא שלי החזיק מצבר של טודור ( או משהו כזה) כמעט 7 שנים.

אותו מצבר בבורה החזיק שנה ושמונה חודשים ( אצל אישה שנוסעת כל יום 5 קילומטר לעבודה הלוך חזור)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם
מעניין אותי אם הטכנולוגיה של start & stop הייתה קיימת לפני כמעט 6 שנים.

בפאסאט 2002 שהייתה לי, המצבר המקורי החזיק 4 שנים פחות יום. אם לא הייתי משבית את הרכב לכל ימי חופשת הפסח (9 ימים), אין לי ספק שהיה מושך עוד תקופה יפה.

גם אצלי ב C240, קניתי ב 5/10/10 מצבר וורטא 100 אמפר (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?342461-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%95%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%94-%28VARTA%29-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D/page5) והוא החזיק מעמד עד לפני חודש, כלומר 5.5 שנים, כבוד... קצת לפני פסח אישתי אמרה שהיית לה בעייה בהתנעה אך היא לא חזרה (כשבדקתי, המצבר הניע בנגיעה) כך שהתעלמתי אבל נראה לי שאם לא היינו משאירים את הרכב סתם עומד שלושה שבועות (חופשה בחו"ל) אז הוא היה יכול למשוך עד היום.

ב E350 שלי החלפתי את המצבר המקורי לפני מספר חודשים, והרכב הוא מתחילת 2008, אמנם המצבר היה מקורי של מרצדס (וורטא בטכנולוגית AGM) אבל זה עדיין מרשים לראות מצבר שמחזיק יותר מ 7 שנים.

דרך אגב, מה שמשותף לשני הרכבים הוא שהמצבר ממוקם בתא המטען.

פורסם
זה היה המצבר

[ATTACH=CONFIG]462231[/ATTACH]

גם לי מת אחד כזה השבוע (בדיוק אחד כזה) על סקודה פאביה.

החזיק 5 שנים וחודש , ומת כי טסתי לחול , והייתי צריך להישאר עוד שבוע , סה"כ שבועיים ללא התנעה ... , חזרתי , ביומיים הראשונים עשה קצת בעיות של קושי בהנעה אבל בסוף הניעה , והשבוע מת סופית ...

מאמין שאם לא חו"ל היה סוחב עוד

פורסם

אספר קצת על הנסיון שלי עם מצברים -

1. מצבר שנ"פ 62A שהיה בשברולט קוואליר - נרכש בתחילת 2007 אם אני זוכר נכון ינואר או פבואר, בשנה הראשונה חי בחום האילתי בחניה לא מקורה, והחל מהשנה השניה עד אוגוסט 2014 נהנה ממזג אוויר קריר של חניה מקורה בצפון עד שעבר זמנו - סה"כ החזיק 7 שנים (!!) שלדעתי זה די מטורף.. בחודשיים האחרונים שלו הראה סימני עייפות וידעתי שזמנו קרב, נתתי לו כבוד על יומו האחרון.

2. אחרי השנפ הוחלף במצבר 62A של וולטה - נרכש באוגוסט 14, ומת באוגוסט 15.. למה? השד יודע.. יום לפני עבד פיקס, יום למחורת בבוקר מרוקן ברמה שאפילו הנעילה מרכזית לא הצליחה להגיב לשלט.. הוחלף ממש בימיו האחרונים במסגרת האחריות (למזלי) במצבר זהה - הרכב נמכר מאז אין לי מושג מה שלומו.

3. כרגע בסיטרואן מצבר שנפ 72A, נובמבר 12 - עובד מעולה, אין סימני עייפות כלל וכלל (טפו טפו טפו) כשרכשתי את הרכב הבנתי שהוא ממש חודשיים קודם לכן הביא את המצבר הזה מפירוק ב100 שקל (מי עושה דברים כאלו :p )

מהתובנות שלי,

וולטה להתרחק

שנפ - ממליץ

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

מצברים של שנפ היום מחזיקים 3 שנים וזה בנדיבות.

לא ממליץ עליהם.

במיוחד שהבדל המחירים בינם לבין מצבר טוב כמו וורטה הוא לא משמעותי.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...