Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

suzuki crossover VS kia sportage

orit0261
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

רציתי להתייעץ לגבי קניית רכב משפחתי

אנחנו מתלבטים בין קניית סוזוקי קרוסאובר חדשה 2016 לבין קיה ספורטז' 2016

ההתלבטות העיקרית היא בנושא צריכת הדלק, איבזור קיים ברכב, בטיחות והשקעה לעומת תמורה

פחות מעניין הבדלי המחיר

אשמח לשמוע חוות דעת לכאן ולכאן

תודה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהנחה שאתה מתכוון ל1.6 מול 1.6.

קח בחשבון שהם אינם מתחרים ישירים , הקרוסאובר הוא סה"כ משפחתית מוגבהת קלות והקיה הוא קרוסאובר בינוני.

תודות לגיר הרציף שלו ,הקרוסאובר יותר חסכוני מהספורטאז'.

הספורטאז' גדול יותר ומרווח יותר ועם תא מטען גדול יותר (ב30 ליטר).

כמו כן מבחינה בטיחותית היתרון לספורטאז' עקב מערכות בטיחות אקטיביות שאינן קיימות בקרוסאובר וברוב המכוניות העממיות.

פורסם

יש הפרש של כעשרים אלף שקל בין הרכבים.

ההפרש לא מעניין?

מדובר בשני רכבים טובים מבחינת תמורה למחיר.

הסוזוקי מוצעת במחיר תחרותי מאוד ומהווה אלורנטיבה משפחתית ראויה לרכבים קומפקטיים או משפחתיים קטנים באותה רמת מחיר.

הקיה היא בחירה מצויינת בקבוצת מחיר של עד 140.

הקיה מרווחת יותר אבל המנוע מרגיש מעט חלש על הרכב בעיקר ביצאה מהמקום.

הסוזוקי עושה הכל בסדר ונהנת ממוניטין אמינות מצויין בשילוב עם עלויות תחזוקה נמוכות (גם צריכת דלק טובה מאוד של 1/14 בחיי היומיום).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

האמת שקשה להבין מה בהשוואה בין שני הרכבים האלה יגרום לך ללכת על הסוזוקי. הספורטאז' כולל מערכות בטיחות הכי מתקדמות שיש בקטגוריה ובכמה רמות מעל, הוא יותר מודרני וחדיש ויש לו שוק הרבה יותר טוב מהסוזוקי.

בעיניים שלי אין כאן תחרות בכלל

פורסם
הקרוסאובר הוא סה"כ משפחתית מוגבהת קלות והקיה הוא קרוסאובר בינוני..

לא משפחתית אלא סופר מיני. הרגע עמדה בחוץ בחניה (מהסוג שניצב למדרכה) ליד איביזה והמידות החיצוניות זהות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סיאט איביזה הנוכחית: בסיס גלגלים 2469. אורך - 4052 מ"מ. רוחב - 1693 מ"מ.

סוזוקי SX4 קרוסאובר: בסיס גלגלים 2600. אורך - 4300 מ"מ רוחב - 1765 מ"מ.

מה זה "ממש לא". 14 ס"מ בבסיס הגלגלים ו 25 ס"מ הבדל באורך שבא בלעדית בגלל סרחי עודף בגודל מגוחך?

רוצה להשלות את עצמך שקנית משפחתית? לך על זה.

רק אל תטעה אחרים, ה SX4 היא לא משפחתית.

פורסם

אני בעל משפחה עם 3 ילדים, הקרוסאובר מרווח לנו מאוד.

אני רוצה להאמין שהתגובה מעל היתה צינית כי באיביזה אין מרווח רגליים מאחור לילד מתבגר.

היום corolla cross 2022

פורסם

היא אכן טיפהלה יותר מרווחת מהאיביזה, אבל זה עדיין לא עושה אותה משפחתית.

אם אתה רוצה להתעקש על הגדרות, כמדומתני שזה נקרא קומפקט-SUV.

פורסם

רוצה להשלות את עצמך שקנית משפחתית? לך על זה.

רק אל תטעה אחרים, ה SX4 היא לא

משפחתית.

תגיד מה אתה רוצה ממני? איך הפכת אותי לקונה פוטנציאלי של רכב כזה (ממש לא), ועוד טוען שאני מטעה אחרים? [emoji15]

התגובה שלי היתה לגבי ההערה שלך שהיא זהה בגודלה לאיביזה. הבאת את המידות בעצמך והנה הקרוסאובר ארוכה ב25 ס״מ והוכחת שאני צודק, רק שבמקום להודות בכך אתה טוען שמדובר בסרחי עודף, ולא מתייחס גם לעובדה שלקרוסאובר בגאז׳ גדול בכ140 ליטר.

תגובה הזויה...

פורסם (נערך)

מצד שני הסוזוקי יותר גדולה מה-I30 שנחשבת משפחתית. יש כאן בעיה קשה בהגדרות הסגמנט.

הספורטאג' הרבה יותר גדול. מצד שני, המחיר מתחיל בתוספת של 20,000 יחסית לסוזוקי עם התיבה הרציפה (יש גם גרסה ידנית בגימור בסיסי, אני מניח שהוא לא מעמד). יש עוד מדרגות, בגרסה הבכירה כבר מדובר בתוספת של 70 אש"ח.

הסוזוקי ישמש אתכם היטב כרכב משפחתי. הקיה תפנק יותר, אבל יהיה עלייך לבצע נסיעת מבחן על שתיהן (בגרסאות שבכוונתך לרכוש) על מנת להחליט האם תוספת המחיר מוצדקת מבחינת צרכייך ומאווייך. לא נהגתי בקיה כך שאיני יכול לחוות דעתי על הנהיגה בה.

ד"א - בהשואה בין התיבה הרציפה של הקרוסאובר לבין התיבה הםלנטרית שהיתה ב-SX4 בקודמת זו של הקרוסאובר חוסכת כ-10% בדלק, לעומת זאת ה-SX4 יותר זריזה. לא בחנתי את השילוב של המנוע עם תיבה פלנטרית יותר מתקדמת כפי שמותקן בויטארה.

ועוד דבר בעמבן בסוזוקי - אי אפשר לרכוש אותה בלי מובילאיי. או לפחות כך היה לפני 3 חודשים. חפשי את השרשור המקביל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הויטארה אכן מרגישה יותר נמרצת, ולא רק בגלל הגיר, גם כי היא קלה יותר (1120 קילו בגרסת הבסיס מול 1200).

באגירה, לגבי מידות הכל טוב ויפה, השאלה היא איך אותן מידות חיצוניות מתורגמות בפנים. וכאן דווקא הקרוסאובר מרגישה סוג של משפחתית (קומפקטית) לכל דבר.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הקאיה ארוך מהסוזוקי ב 18 סמ. בסיס בגלגלים גדול יותר רק ב 7 סמ.

ז"א הסוזוקי קרוב יותר במידותיו לקיה מאשר לאיביזה.

איך הגענו להשוות את הסוזוקי לאיביזה?

באגירה ישב פעם במושב האחורי של הסוזוקי? מרווח הרגליים טוב מאוד ומרווח הראש מצויין, רוחב המושב אומנם לא מדהים כמו אוקטביה אבל טוב ונוח יותר ממאזדה 3 למשל.

אומנם יש יתרון לקאיה מבחינת אביזרי בטיחות מתקדמים אבל מישהו שכח להזכיר שלסוזוקי כרית אויר שביעית (לברכי הנהג) שחסרה בקאיה.

שלא תבינו לא נכון, הקאיה טובה יותר. אבל תוספת של 16000 שקל זה לא מעט למרבית הרוכשים.

היום corolla cross 2022

פורסם

עיקר מה שאני זוכר מלשבת במושב הנהג, הנוסע והמושב האחורי ב SX4 זה המחשבות "אלוהים אדירים, אני לא מאמין שבמאה ה 21 מייצרים כזה זבל" ו "אלוהים אדירים, מי זה שקונה את הזבל הזה..."

• תוכן חדש...