Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B4 עד 40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ראשית כל חשוב לי לציין שזה רכב ראשון שאני רוכש בפני עצמי, אני בן 23 ועד היום בעיקר נסעתי על רכבים של העבודה (סקודה רומסטר 2011, פורד פוקוס 2013 מדהימה)

עכשיו אני רוצה לרכוש רכב ואמרו לי יפניות ולא אחרות מבחינת אמינות וכד'

אני לא מתכוון להתווכח על זה כי זה נשמע נכון,

הגעתי לסובארו B4 - המתחרות לא מצאו חן בעיניי מבחינת התקציב, טויוטה קורולה לא אמצא מעל 2006 (דגם מכוער) ולא רובוטי בתקציב ככה שזה נפסל, מאזדה לא בא בחשבון כי התחת שלה ממש לא יפה, ורשימת ההתנגדויות די ארוכה..

רציתי לדעת עוד פרטים על ה-B4 כי מבחינה חיצונית היא מדליקה, צריכת הדלק ממה שהבנתי זה 1 ל-9 עירוני ובין עירוני 1 ל-14 שזה סבבה - אין מושלם.

בעיקר רציתי לדעת אם יש דגמים של שנה מסויימת שכדאי להתרחק מהם ולא לגעת

אז תודה לכם :)

פורסם
עכשיו אני רוצה לרכוש רכב ואמרו לי יפניות ולא אחרות מבחינת אמינות וכד'

אני לא מתכוון להתווכח על זה כי זה נשמע נכון,

המלצה להמשך הדרך, לאו דווקא בתחום הרכב: קבל החלטות בשימוש בראש, ולא רק ב"בטן".

שיהיה בהצלחה בכל מקרה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
צריכת הדלק ממה שהבנתי זה 1 ל-9 עירוני ובין עירוני 1 ל-14 שזה סבבה - אין מושלם.

1:14 בין עירוני?

איפה מדדו את זה? בגובה הקרקע או מחוץ לאטמוספירה?

תראה, לי יש אימפרזה 2.0R שזה אותו מנוע עם אותה מערכת הינע AWD.

אני נהג חסכוני מאוד והכי טוב שהצלחתי להוציא ממנה זה 1:12.8 בין עירוני נטו בדרך לחופשה רחוקה.

כל יתר הזמן אני נע בממוצעים שסביב ה- 1:10.5.

אני לא יודע מי הביא לך את הנתון של ה-14, אבל אין לו סובארו 2.0 משום דגם מהעשור הקודם על בטוח.

אופנוען

פורסם
אני בחור גדול, אני לא מתכוון לקחת קיה פיקנטו

בין פיקנטו ל-B4 יש עוד מס' קטגוריות ורכבים, עם מושבים מספיק רחבים, בדיוק כמו ב-B4.

היתה לי B4, שקניתי כי היתה בהזדמנות, אבל לחלוטין רכב גדול מדי למשפחה של 3 נפשות, אז בטח לנהג בודד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשמע - אני מתאר לעצמי שמדובר על שנתונים לפני 2009 ואתה מדבר על הדור הספורטיבי יותר.

תיקח בחשבון את הדברים הבאים:

החלפת צמיגים ברביעיות והחלפת הצמיגים תהיה בתדירות מהירה יותר מאשר ברכב אשר איננו מצוייד בהנעה כפולה קבועה.

כל 60 אלף קילומטרים החלפת השמנים בתיבת התמסורת והדיפרנציאלים

בדגם של השנתון המדובר יש גם רצועת טיימינג שמוסיפה קצת עלויות תחזוקה.

כל השאר - באמת, כבעלים של B4 וכבעלים של טויוטות במשך יותר מעשור - אתה כנראה תזדקק למלחמה גרעינית בכדי להפוך את הרכב הזה לתקול - בלאי זה דבר אחד אבל תקלה משביתת נסיעה, כל עוד הרכב יתחוזקת תחזוקת מנע - אני מתקשה להאמין שנראה אותך חוזר לכאן לדווח.

נכון - הרכב הזה גדול, הוא ספינה - לדעתי גדול מידי בשביל רווק ומיותר אבל מצד שני זה רכב נוח סה"כ והיתרון של השילובים כאן של מרכז כובד נמוך של המנוע, מערכת AWD והגה טוב - הופכת את הרכב הזה לקל מאוד לתמרון והוא מרגיש "קטן" יותר בזמן שאתה נוהג בו - זה משהו שיהיה קל יותר להבין אחרי נסיעה ממושכת באקסמפלר.

לגבי צריכת דלק - מצטער לאכזב אותך, ה2010 שאני נוהג עליה עושה בממוצע 1:9.5 בנסיעות משולבות ועוד לא ראיתי צריכה יותר טובה מ1:11 גם בנסיעות פתוחות - הדור שאתה שוקל לרכוש בזבזן גדול יותר!

לסיכום מנקודת המבט שלי - זה רכב טוב! באמת שזה רכב טוב.

ההוצאות שלך יהיו בעיקר בלאי צמיגים גבוה יותר, אכילת דלק פחות טובה מאשר תכננת וטיפולים גדולים טיפה יותר יקרים אבל לא בהרבה - באמת שזה נתון זניח.

יש הרבה מהם בשוק וניתן די בקלות למצוא אקזמפלר שטיפלו בו באהבה - זה מותג שמשום מה מייצר לא פעם חתונות קטוליות בינו לבין הנוהגים בו ויש לך שם את השילוב הנהדר הזה של AWD עם מנוע בוקסר - באמת, קל להתאהב ולכן גם הסיכוי שתמצא אנשים שתחזקו אחת כזו באהבה - הוא גבוה מאוד.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

החלטה שלך, אם אתה שלם עם הצריכת דלק, כי 1ל-14 היא בטוח לא תצרוך, במיוחד לא הדגם הקודם, לגבי שאר הדברים ברכב, באמת שזה רכב ללקק את האצבעות

פורסם
החלטה שלך, אם אתה שלם עם הצריכת דלק, כי 1ל-14 היא בטוח לא תצרוך, במיוחד לא הדגם הקודם, לגבי שאר הדברים ברכב, באמת שזה רכב ללקק את האצבעות

דלק זה לא הכל בחיים, אני אסביר איך אני רואה את זה

מה לעשות לכל אחד יש את הדפקט שלו - אצלי אני רוצה רכב שגם יראה טוב, וסובארו B4 מספקת לי את זה, במיוחד עם סאנרוף זה מדליק אותי בהשוואה למתחרות

חוץ ממנה יש לי פורד מונדאו ששותה דלק גם והיא לא יפנית! ככה שחלקי החילוף זה אוי ואבוי

לצדה יש את הקורולה שבמחיר הזה אמצא רק רובוטית מעל 120 אלף קילומטר מה שלא בא בחשבון

ויש את מאזדה 6 שפשוט מכוערת לטעמי..

ככה שעם דלק נתמודד זה לא סוף העולם אחרי הכל

פורסם

היתה לי B4 2007.

אוטו מעניין.

מנוע שמייצר 165 כ"ס, אבל רק כשהאוטו כבר "נוסע"...לרוב אתה שואל איך זה שמנוע כזה בריון לא מצליח להטיס את האוטו קדימה.

אם אני לא טועה...היא בסביבות ה11.5 שניות 0-100...משעמם לגמרי.

הגיר - טכנית הוא מצוין.

אבל הוא רק 4 הילוכים עם בורות די גדולים בין הילוכים 2-3 ו3-4.

עליות לירושלים ואתה מת למצוא את ההילוך הנכון..ואין.

המזגן - כבה תחת מאמץ מנוע.

בעסה

אמינות - כפי שאמרו - נהדרת.

צריכת דלק יותר קרוב לממוצע של 1:8 מאשר לשאר המספרים.

דבר נוסף שמאד מרגיז בסובארו...עובי הפח.

הוא פשוט דק מדי, לא יודע למה, וכל ליטוף של דלת בחניה משאירה קמט ועוד קמט..מדהים לראות אבל אין B4 שנראית נקי על הכביש -כולן מקומטות..וזה ביחס לגרמניות, שיודעות לספוג 90% מדרעאק הזה בלי להתקמט.

נוחות - בגלל חתך הצמיגים - נוטה לאכזב ביחס להרבה מכוניות שבטח את רגיל אליהן.

הסאנרוף - למעט בדגמי ה3L , הוא בהתקנה מקומית..פשוט מדי.

מערכת הסטריאו - לא מספקת כלל.

חפש רכב ששודרג מהותית, זה היה מעליב לגמרי לקבל אוטו חדש עם מערכת שכזו.

זה בטח ירגיש לך רגרסיה...אבל חפש איזה B4 דור 3...שגם אותה היה לי.

נוחה יותר ועם הרבה יותר אופי ופאן שאני לא יודע להסביר.

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם
היתה לי B4 2007.

אוטו מעניין.

מנוע שמייצר 165 כ"ס, אבל רק כשהאוטו כבר "נוסע"...לרוב אתה שואל איך זה שמנוע כזה בריון לא מצליח להטיס את האוטו קדימה.

אם אני לא טועה...היא בסביבות ה11.5 שניות 0-100...משעמם לגמרי.

הגיר - טכנית הוא מצוין.

אבל הוא רק 4 הילוכים עם בורות די גדולים בין הילוכים 2-3 ו3-4.

עליות לירושלים ואתה מת למצוא את ההילוך הנכון..ואין.

המזגן - כבה תחת מאמץ מנוע.

בעסה

אמינות - כפי שאמרו - נהדרת.

צריכת דלק יותר קרוב לממוצע של 1:8 מאשר לשאר המספרים.

דבר נוסף שמאד מרגיז בסובארו...עובי הפח.

הוא פשוט דק מדי, לא יודע למה, וכל ליטוף של דלת בחניה משאירה קמט ועוד קמט..מדהים לראות אבל אין B4 שנראית נקי על הכביש -כולן מקומטות..וזה ביחס לגרמניות, שיודעות לספוג 90% מדרעאק הזה בלי להתקמט.

נוחות - בגלל חתך הצמיגים - נוטה לאכזב ביחס להרבה מכוניות שבטח את רגיל אליהן.

הסאנרוף - למעט בדגמי ה3L , הוא בהתקנה מקומית..פשוט מדי.

מערכת הסטריאו - לא מספקת כלל.

חפש רכב ששודרג מהותית, זה היה מעליב לגמרי לקבל אוטו חדש עם מערכת שכזו.

זה בטח ירגיש לך רגרסיה...אבל חפש איזה B4 דור 3...שגם אותה היה לי.

נוחה יותר ועם הרבה יותר אופי ופאן שאני לא יודע להסביר.

דור 3? לא יודע אני כל היום על יד2 ואף אחד לא מעלה משהו מתחת ל-100K קילומטר עם סאנרוף.. מאכזב וקשה בו זמנית

פורסם

יש לנו במשפחה B4 2007,

1:14 תצליח להוציא על 100 קמ"ש בנסיעה רגוע ללא מזגן וחלונות סגורים, רק בשיוט עצמו.

באופן כללי הרכב אמין, אבל הוא לא זול לאחזקה, הוא לא חסכוני, בנסיעה כיפית, בעיר צפה ל 1:7-8 ובחוץ 1:10.

יש לו טיפולים דיי יקרים, בק"מ גבוהה הממיר \ חיישן למדה נוטה לההרס ונדרשת החלפה.

לדעתי הפלסטיקה הפנימית שלו לא מתבגרת יפה, איזור הדשבורד בעיקר.

המלצתי לך, מכיוון שאתה צעיר זה לחפש מאזדה 3 ספיריט, יותר חזקה \ חסכונית וזולה לאחזקה.

אם אתה בכל זאת רוצה B4, גרסת ה 3 ליטר 245 כ"ס נסחרות ממש לא משהו, אז עדיף כבר לקחת אותה. קצת יותר בזבזנית אבל הרבה יותר כיף

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...