Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

30 שנה לאסון צ'רנוביל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטבע התאושש בצורה מרשימה, אבל עדיין יש שם רמות זיהום גבוהות. אוכלוסיה אזרחית לא רשאית לחזור לשם, היו כמה מאות בני אדם, בעיקר מבוגרים שחזר על דעת עצמם בניגוד לחוק. אבל חוץ מהם, אין שם אף תושב אזרחי, יש כמה יחידות צבאיות וכמה גופים שעוסקים בטיהור ומניעת התפשוטת זיהום וזהו. משהו כמו 3000-5000 איש בשטח שהוא פי 2 יותר גדול במדינת ישראל.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בוואלה עשו כתבה מצולמת עם 2 מאותם אלה שטיפלו בארוע.

http://news.walla.co.il/item/2952780

כתבה מאוד עצובה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם (נערך)

זה הסרטון שגרם לי להבין בדיוק את גודל הזוועה:

עריכה: חייב להוסיף גם את הסרטון הזה

עריכה אחרונה על ידי shapin
פורסם
משהו כמו 3000-5000 איש בשטח שהוא פי 2 יותר גדול במדינת ישראל.

לא ממש נכון.

מדובר באיזור בידוד ברדיוס של 30 קילומטר. אומנם יותר גדול מאיזור השרון, ואולי גוש דן, אבל לא מדינת ישראל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זה הסרטון שגרם לי להבין בדיוק את גודל הזוועה:

עריכה: חייב להוסיף גם את הסרטון הזה

מצמרר!

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כבר שמתם סרטון מc.o.d, יש משחק עם שני המשכים על צ'רנוביל שנקרא s.t.a.l.k.e.r. משחק מותח וגם קצת מפחיד.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא טרחתי לראות את כל הסרטונים שקושרו כן, אבל שתי הערות:

1. התאוששות מהירה של הטבע - אמנם בקנה מידה קטן, אבל רואים את זה בקישון כמעט מייד מרגע שהמפעלים במפרץ חיפה מפסיקים להזרים את הרעלים שלהם.

2. כולם מדברים על נזקי הקרינה, אף אחד לא מדבר על נזקי הזיהום שנגרם על ידי תחנות המופעלות בדלק מאובנים, במיוחד פחם. ככל הנראה הרבה יותר גדול מאשר נזקי תחנות הכח הגרעיניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2. כולם מדברים על נזקי הקרינה, אף אחד לא מדבר על נזקי הזיהום שנגרם על ידי תחנות המופעלות בדלק מאובנים, במיוחד פחם. ככל הנראה הרבה יותר גדול מאשר נזקי תחנות הכח הגרעיניות.

תחנות כוח גרעינית זה דבר מאוד יעיל, מזהם משמעותית פחות מתחנת כוח פחם ובעל תפוקה מאוד גבוהה.

הבעיה זה פוטנציאל הנזק העצום במקרה של דליפת החומר הרדיאוקטיבי.

אחרי שקרתי עוד מאמרים וכתבות, הבנתי ששלושת הכורים התקינים בתחנה בצ'רנוביל נסגרו בשנת 2000 עקב לחץ בינלאומי.

יותר מזה, היום בונים שם כיפת מיגון חדשה ויותר יסודית מעל כיפת מיגון שנבנתה תחת לחץ מטורף בשנת 1986. הבניה הזו ממומנת ב 50% על ידי האיחוד האירופאי.

מה שאומר שגם אחרי 30 שנה פונטציאל הנזק (לכל אירופה) עדיין קיים.

פורסם

ללא ספק פוטנציאל הנזק עצום. אבל צריך להשוות לנזק (הממשי, לא הפוטנציאלי) של החלופות. הפחם הורג מאות אלפי אם לא מיליוני בני אדם, שלא לדבר על התחממות הכדור עם נזק עצום לדורות הבאים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בפיצוץ של כור גרעיני יש נזק הרבה יותר מיידי.

בנוסף יש לך את כל עניין של צורך בלהטמין איפשהו את הפסולת הגרעינית (עוד לא למדו למחזר אותה).

גם תרבות הplanned obsolescense (איפה שאתה חייב כל שנה-שנתיים להחליף את הסמארטפון לחדש, כי הישן התיישן) זה נזק עצום לדורות הבאים, אני לא רואה מישהו בוכה על זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

סיפור לא פשוט להשוות תקלות נדירות עם נזק מידי גדול לפעולה תקינה הגורמת נזק מתמשך. ע"ע מה שקורה במפרץ חיפה.

לגבי הטמנת הפסולת הגרעינית - סיפור נפרד, עם הרבה פוליטיקה שמסתכת את העניין. אבל "להטמין" CO2 ופיח באטמוספירה אין בעיה.

אני לא טוען שחלופה זו או אחרת עדיפה. הטענה שלי היא שבשתי הדרכים יש בעיתיות, וכל מדינהה צריכה להחליט מה עדיף לה, או באיזה מינונים לחלק את העלויות (כולל הסביבתיות).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כל עוד לא המציאו דרך חדשה לייצר אנרגיה בלי לפגוע בסביבה, צריך לבחור ב-Lesser of two evils.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...