Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת צבע הרכב החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קח בחשבון שאם תעשה פוליש עוד כמה שנים אז ככל הנראה תרד לך יותר לכה עם פוליש אגרסיבי(תלוי עד כמה תשמור על הרכב), מאשר גילוח קטן של לכה למטרת ציפוי הגנה שימזער נזקים ללכה והפוליש הבא יהיה גם סביר.

הפתרון הוא פשוט: לא לעשות פוליש לא אחרי הקניה ולא כעבור כמה שנים. אני מחליף רכבים כל 5 שנים בערך, והם תמיד נראים טוב במכירה (נוסע רק בעיר, לכן אין פגיעות חמורות בצבע). חשבתי שציפוי קרמי מונע שריטות - הסתבר שלא. סתם לפגוע בצבע של המכונית שממש לא זולה (לעשות פוליש) - רק כדי להיסוסיף קצת ברק - לא בא לי. אני מאד מודה לכל אחד שתרם לדיון והבהיר לי את מצב הדברים.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היו פה בפורום דיטיילינג תמונות של רכבים בני 3-4 כבר עם קילופי לכה, נסיעה בעיר או לא זה לא משנה, תלוי איך שמרת על הצבע מהרבה היבטים.

בקשר לסווירלים ברכב חדש, יש בפורום דיטלייר בשם aderet, הוא העלה כמה פרוייקטים על רכבים שהיו כמה ימים בודדים עד כמה שבועות על הכביש מפוצצים בסווירלים וכתמי אבנית, ממליץ לעשות חיפוש בהחלט נושא מרתק.

פורסם
היו פה בפורום דיטיילינג תמונות של רכבים בני 3-4 כבר עם קילופי לכה, נסיעה בעיר או לא זה לא משנה, תלוי איך שמרת על הצבע מהרבה היבטים.

בקשר לסווירלים ברכב חדש, יש בפורום דיטלייר בשם aderet, הוא העלה כמה פרוייקטים על רכבים שהיו כמה ימים בודדים עד כמה שבועות על הכביש מפוצצים בסווירלים וכתמי אבנית, ממליץ לעשות חיפוש בהחלט נושא מרתק.

אולי אני בר מזל, אבל על אף אחד מ-4 הרכבים שקניתי בארץ, לא היו סוורלים או פגמים דומים. וב-2 מאלה שטיפחתי (שטפתי ידנית בעצמי פעם ב-3 שבועות ומרחתי וקס כל חצי שנה) כמעט ולא היו סוורלים גם כעבור 5 שנים... אסתפק במראהו החדש של הרכב כמה שיחזיק, אח"כ אחשוב על דיטיילינג (אם בכלל)... כאמור, המטרה הראשונית שלי הייתה הגנה משריטות, פגמים קלים בצבע מטרידים אותי הרבה פחות.

פורסם

כן טוב, השאלה היותר חשובה במקרה שלך זה האם היית מחפש/רואה בכלל סווירלים ברכב.

רכב שמטופל לעיתים רחוקות ברמה בסיסית, ולאחר חמש שנים כמעט וללא סווירלים זה לא קיים.

בחזרה לשאלה שלי :),

אז, יש אפשרות לבקש דבר כזה מהיבואן בארץ? שישאיר את כל הפלסטיקה הפנימית והחיצונית שהרכב מגיע איתה ושלא יגע בכלום?

פורסם
כן טוב, השאלה היותר חשובה במקרה שלך זה האם היית מחפש/רואה בכלל סווירלים ברכב.

רכב שמטופל לעיתים רחוקות ברמה בסיסית, ולאחר חמש שנים כמעט וללא סווירלים זה לא קיים.

ודאי שהייתי רואה :-). אבל אז האיכות של צבע /לקה הייתה הרבה יותר טובה מאשר בימינו. מדובר במיצובישי לנסר משנת 91 ובפיג'ו 406 מ-2001 (שתיהן נקנו חדשות). במאזדה 6 הנוכחית שלי (שבדרך החוצה) הפגמים בצבע באמת התחילו כמעט מייד אחרי הקניה.

פורסם (נערך)

אפשר לבקש, קח בחשבון שאם צריך להתקין מערכות אז חלק מהכיסויים יכולים להיעלם.

השמשה יכולה להיות מטונפת בצורה קשה עד כדי כך שלא תראה כלום, בשטיפה בבונד הם משתמשים בפלסטלינה וחומרים חזקים אחרים כדי לנקות חלונות, עוד עניין הוא המכות שאם יהיו ולא תוכל לראות אותם כשהרכב מלוכלך.

עריכה אחרונה על ידי Adamm
פורסם
אפשר לבקש, קח בחשבון שאם צריך להתקין מערכות אז חלק מהכיסויים יכולים להיעלם.

השמשה יכולה להיות מטונפת בצורה קשה עד כדי כך שלא תראה כלום, בשטיפה בבונד הם משתמשים בפלסטלינה וחומרים חזקים אחרים כדי לנקות חלונות, עוד עניין הוא המכות שאם יהיו ולא תוכל לראות אותם כשהרכב מלוכלך.

לשטוף חלונות אין לי בעיה, גם לא פלסטיקה של התקנות פנים, אבל הנקודה הכי משכנעת זה מכות שאם וקיים אז לא אוכל לראות, נקודה למחשבה אני מניח.

פורסם
תשמע, you're something else.

זוכר איך בעמוד הקודם התרעמת על ה"אמרה המכוערת" שלי? נו בהודעה 83 הנה קח לינק

ההודעה בה אמרתי שאתה גוזר את משנתך על הכלל, כי אם אתה עשית משהו אזי הוא אמת צרופה ויחידה? זוכר?

פאקין עמוד אחד עבר. אחד. 1. ואתה חוזר על זה.

כמה רכבים חדשים ראית?

האם אתה חותם כאן על כך שרכבים חדשים תמיד מגיעים ללא סווירלים ומפגעים?

ואיזה מן הסבר כזה "גם ככה יהיו אח"כ סווירלים אז מה הטעם לעשות פוליש עכשיו"? אתה קולט שאת ההסבר הזה ניתן לומר תמיד, על כל פוליש?

גאד דאם בנאדם, get a grip.

רכב חדש עלול להגיע עם סווירלים. יותר מעלול - באופן תחזוקת השבר של היבואן הישראלי המצוי יש סיכוי סביר שזה יקרה.

אם כבר עושים לו ציפוי ומנסה לשמר את הפח על המצב האופטימלי, ואם אכן הוא הגיע במצב מסוורלל - אזי שברור שמומלץ לעשות פוליש מקדים בשביל (1) בונדינג אידאלי בין הציפוי לפח ויותר חשוב (2) שמירה על מצב טוב של הפח מתחת ליישום הציפוי.

אבל היי לא צריך להאמין לי, אפשר לקפוץ לפורום הדיטיילינג השכן ולראות כמה וכמה (וכמה, וכמה) רכבים חדשים של חברי פורום שהגיעו מהיבואן עם צבע במצב הדורש פוליש טרם היישום.

אתה סתם נותן פול גז בניוטרל, ועל הדרך גם כותב דברים לא נכונים שאין להם קשר למציאות. סווירלים מונעים מהציפוי לשבת טוב על הפח? מאיפה הבאת את הבולשיט הזה?

אני יודע, ואת זה גם כתבתי, שכל רכב מגיע מהיבואן עם סווירלים. קלים. עשיית ציפוי על הסווירלים, ילכוד אותם לנצח תחת הציפוי והם ירדו רק עם פוליש גס. מי שהוא לא משוגע לדבר, ולא יזיזו לו סווירלים קלים, לא צריך פוליש. הוא יכול לבצע פלסטלינה ומיד ציפוי.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אתה מגזים ומדבר מתוך ניסוי אחד בלבד שעשית בו ציפוי על סווירלים ושהעמידות שלו לא נבחנה לאורך זמן. איך אתה כל כך בטוח שהוא מדבר שטויות ואתה צודק? על סמך מה?

כל דיטלייר בעולם יגיד לך שהפח צריך להיות נקי ברמה הכי גבוהה ופדאנטית כדי השציפוי יתיישב טוב ויחזיק לאורך זמן.

דוגמא קטנה, ניסיתי ליישם ציפוי הגנה לשמשה נגד מים, השמשה מפוצצת בסווירלים והציפוי לא עבד בכלל, ברכב אחר בשמשה נקייה זה כן עבד.

פורסם

אני לא מדבר מהניסיון שלי עצמי, פשוט לפני שהלכתי ליישם ציפוי על הרכב שלי, חקרתי את הנושא היטב בפורום דיטיילינג, וזו התשובה שענו לי כולם.

ציפוי מתקשר לפח נקי, שעבר פלסטלינה, שטיפה טובה ואלכוהול לחיטוי סופי. הסווירלים לא הופכים את הפח ל"לא נקי" אלא מורידים מהברק הכללי של הרכב (תלוי ברמת הסווירלים) ומציקים בעין למי שפדנט.

פורסם

אם ממשיכים בנושא של סווירלים מבלי לתת לו להרוס עוד נושא, אז הנה משהו שאני לא מבין, איך אנשים חסרי ניסיון בפוליש מבצעים פוליש לרכב שלהם? כולם הלכו והתנסו קודם על רכב ישן? חתיכת פח? או שפשוט לא מודעים לנזק שמכונת פוליש מסוגלת לעשות לצבע? לא משנה כמה אני אתעסק בדיטיילינג, אין סיכוי שאני אבצע לרכב פוליש.

אז שאלה מתבקשת בנושא, למה לא מדברים בפורום על פוליש ידני? ואל תגידו לי שכי זה חרטא ולא עובד כי אני יכול לצרף מאמר של מגוואירס על פוליש ידני.

פורסם

להרוס עוד נושא? מה הרסתי פה, אם מותר לשאול? ה' ישמור, כמה נפוחים מתנשאים יש כאן בכל שרשור...

פוליש רציני אפשר לעשות רק במכונה (או בידיים בקריעה רצינית של כמה שעות). ומנסים קודם על רכב הרוס לגמרי של השכן שמנדב את הרכב לצורך הענין, ואחר כך על הרכב שלך.

פורסם

די נו בחייך, ע״ע ויקיפדיה טרול אינטרנט ותחזור אלי.

סווירלים זה לא רק ברק, סווירלים זה פגיעה במרקם הצבע, בגלל זה עושים פוליש ומורידים שכבה מהצבע, אילולא זה היה רק ברק לא היה צריך פוליש וטיפול עם ווקס היה פותר את זה.

ליישם ציפוי על פגיעה באחידות מרקם הצבע, גורמת לציפוי לא לשבת טוב.

פורסם

הצבע הוא אחיד גם עם הסווירלים. ווקס לא יתן לך ברק עמוק כאשר יש סווירלים. הם משפיעים על התמונה הכללית.

פורסם

יש לך מידע שעליו אתה מתבסס חוץ ממה שנדמה לך? הנה תמונה שממחישה את מצב הצבע כתוצאה מסווירלים, db8d7c5ab0e76fc4af3880eb563885f0.jpg

זה מתוך מאמר שלם של כיתת הלימוד של מגוואירס בנושא סווירלים, נדמה לי שהם קצת יותר אסמכתא בנושא.

• תוכן חדש...