Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת צבע הרכב החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לי יצא בסוכנות לראות את הלבן נוואדה מול הרגיל ולדעתי הוא יותר יפה, יש בו מעין ברק כחול כזה, קשה קצת להסביר.

מה שכן, עד שלא ראיתי אותם אחד מול השני לא יכולתי להבדיל בניהם בנפרד על הכביש.

תתחדש על הלאון.

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם לי יצא בסוכנות לראות את הלבן נוואדה מול הרגיל ולדעתי הוא יותר יפה, יש בו מעין ברק כחול כזה, קשה קצת להסביר.

מה שכן, עד שלא ראיתי אותם אחד מול השני לא יכולתי להבדיל בניהם בנפרד על הכביש.

תתחדש על הלאון.

תודה.

לגבי הלבן אתה צודק, הנבאדה הוא מטאליק עם קצת מעין נצנצים בתוכו, והוא יותר ''קר'', מה שנותן לו כאילו גוון כחול קצת, לפי מה שאתה אומר.

זה באמת צריך לראות בעיניים בכדי לראות את ההבדל, כי בתמונות או בוידאו אי אפשר להבין זאת.

אותו דבר עם הטורקיז המיוחד, לרוב, כשרואים אותו בתמונות, זה נראה כמו צבע כחול בהיר רגיל, אבל כשרואים אותו בעיניים כל התמונה משתנה, ורק אז רואים מה מיוחד בצבע הזה.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ברגע שאני אקבל את הרכב, אני ישר אקח אותו למומחים לעשות הגנת קראמיק על כל הרכב פלוס הגנת פגושי הרכב, מכסה מנוע ואולי עוד חלקים, בציפוי מגן שקוף נגד שריטות, כדוגמת ה-XPEL,

נצל"ש - איפה אפשר לעשות את זה? חיפוש בגוגל נתן תוצאה אחת - חברת NanoShine שמוכרת רק את החומר (ללא עבודה) במחיר שערורייתי (1199 ש"ח כאשר חומר דומה עולה באליאקספרס 70$). האם קיים מקום אמין ושפוי בתמחור, בו אפשר לעשות את כל הטיפולים עליהם נכתב בהודעה?

פורסם

מדובר בציפוי פלסטיק לרכב. וזה מיותר לחלוטין, ואחר כך גם סיפור מההפטרה להסיר אותו (גם על זה דורשים אלפי שקלים). תימחור מטורף של 900 שקל למטר מרובע, יקחו לך על הרכב 10,000. משתלם אולי במקרה שהרכב שלך עולה 2 מליון. אף אחד לא רוצה שריטות על הרכב, אבל גם לא צריך להתחרפן לגמרי.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
מדובר בציפוי פלסטיק לרכב. וזה מיותר לחלוטין, ואחר כך גם סיפור מההפטרה להסיר אותו (גם על זה דורשים אלפי שקלים). תימחור מטורף של 900 שקל למטר מרובע, יקחו לך על הרכב 10,000. משתלם אולי במקרה שהרכב שלך עולה 2 מליון. אף אחד לא רוצה שריטות על הרכב, אבל גם לא צריך להתחרפן לגמרי.

לדעתי קצת הגזמת עם ה-10K לרכב, מה גם שמי מהאנשים ה''רגילים'' יעשה את הציפוי לכל הרכב?

קצת לחשוב בהיגיון - רצוי לצפות את החלקים ברכב שהכי פגיעים לאבני הדרך ולשפשופי החניות, ז''א - שני הפגושים, לדעתי רצוי גם מכסה מנוע כי גם הוא חוטף אבנים קטנות מהנסיעות בכבישים, פנסים קדמיים וזהו, אולי גם כנפיים קדמיות, יש כאלו שמצפים גם כנפיים, לדעתי מיותר.

את שאר חלקי הרכב לעשות או קריסטל ווקס, או שכבת הגנה קראמיק, תלוי בתקציב שכל אחד מוכן להשקיע.

בכל מקרה, ברכב החדש זה מה שאני הולך לעשות, וזה ממש לא מיותר, תאמין לי שזה מגן על צבע הרכב.

אני כבר ראיתי במו עייני, אנשים עם הציפוי הזה, שבחניות שפשפו להם את אחד הפגושים פה ושם, והניילון הזה דווקה לא מעביר את השפשופים והשריטות האלו על מרכב הרכב וצבעו, אלא סופג את זה. כמובן שיש גבול לסוג הפגיעה שיכולה להיות והציפוי הזה לא יציל, אבל הוא כן מצמצם חלק מהפגיעות האלו.

ל-vitalyi , אני כנראה אעשה את הציפוי ניילון המיוחד בחולון, תחפש בפייסבוק אמנות הציפויים, למרות שיש עוד מקום - בתל אביב, המקום פעם היה נקרא סאנטק היום הם שינו את השם, אבל גם לפי סאנטק בגוגל אתה תמצא אותם. את הווקס קריסטל או הווקס קראמיק אני אעשה כנראה במקום שנקרא נס דיטייל, הוא נמצא בראשון למרות שיכול להגיע גם לביתך, גם אותו אפשר למצוא בגוגל. מקווה שעזרתי :-)

פורסם (נערך)

ל-vitalyi , אני כנראה אעשה את הציפוי ניילון המיוחד בחולון, תחפש בפייסבוק אמנות הציפויים, למרות שיש עוד מקום - בתל אביב, המקום פעם היה נקרא סאנטק היום הם שינו את השם, אבל גם לפי סאנטק בגוגל אתה תמצא אותם. את הווקס קריסטל או הווקס קראמיק אני אעשה כנראה במקום שנקרא נס דיטייל, הוא נמצא בראשון למרות שיכול להגיע גם לביתך, גם אותו אפשר למצוא בגוגל. מקווה שעזרתי :-)

JentuS12 תודה רבה, עזרת לי מאד. מספר שאלות נוספות, ברשותך:

1. למה בחרת לעשות טיפולים שונים ב-2 מקומות שונים - אין עסק בו אפשר לעשות הכל?

2. לפי גוגל, חברה Ness Detail נמצאת בפתח תקווה ולא בראשון - הם עברו מקום או שמדובר בחברה אחרת עם שם זהה?

3. למה העדפת את אמנות הציפויים על סאנטק?

עריכה אחרונה על ידי vitalyi
פורסם

vitalyi, התשובות פשוטות :-) :

1. כמו שרשמתי, בכל מקום שאעשה טיפול הוספתי ''כנראה'', ז''א אני אראה איך אומנות ציפויים, אם הם עושים גם שכבות הגנה כגון ווקסים שונים ולא רק ציפויי ניילון אז אולי אעשה אצלם כבר הכל, הכל תלוי בהתרשמות שלי מהם.

2. נס דיטייל, פעם היו בראשון, אני יודע בוודאות כי דיברתי לפני הרבה זמן (שנה או שנתיים) עם בעל המקום, כיום בהחלט יכול להיות שהם עברו לפתח תקווה, למה בחרתי בהם כאפשרות לטפל ברכב?, כי פשוט הרבה המליצו עליהם בעבר, בגלל זה הם גם אופציה ששווה לבדוק.

3. פה התשובה פשוטה מאוד והיא מתבססת על הניסיון האישי של חבר טוב שעשה אצלם בזמנו ציפויי ניילון הגנה לרכבו, אני הייתי איתו בתהליך הזה וראיתי הכל, ולהגיד את האמת, לא אהבתי את העבודה שהם עשו לו, לי בכל מקרה העבודה נראתה לא הכי מקצועית, והמחיר עדיין יקר, אין בעיה לשלם מחיר כמו בשאר המקומות אבל שהעבודה תהיה מקצועית. ואילו אומנות הציפויים, המליץ לי עליהם בחור אחד מפורום רכבים אחר, שעשה אצלם ציפוי ניילון מגן ללאון קופרה החדשה שלו לא מזמן, והוא מרוצה, יותר מזה הוא הביא עוד דוגמה של מישהו שהוא מכיר שעשה אצלם גם ציפויי הגנה לרכב לפני יותר זמן (שנה או שנתיים הוא אמר לא זוכר בדיוק), ואצל אותו הבחור כל הציפויים מחזיקים יפה, עם שטיפות, עד היום וגם הוא מרוצה.

בגלל זה שמתי לעצמי עדיפות לבדוק את אומנות הציפויים בחולון בכדי לראות האם הם עושים עבודה יותר מקצועית מסאנטק, זה הכל.

פורסם

אציג גישה שונה לטובת מי שמתלבט:

בתור פדאנט לא קטן, גם אני שקלתי לעשות ציפוי פלסטי כזה או אחר.

אבל אז זה היכה בי - הציפוי הזה לא באמת מ/ישמש אותי, אלא את הבעלים הבאים, אם בכלל...

ולמה? כי במידה ואכן פגעה אבן / נשרט הרכב וכו', הסימן בהחלט קיים - פשוט הפגע על הציפוי ובד"כ לא מגיע לפח.

א-ב-ל, מה זה משנה....? עלות הציפוי, האסטרונומית אגב, גוזרת עלי שאם חלילה קרה מפגע כזה או אחר, אני אשאיר אותו כי ציפוי מחודש זה יקר להחריד.

במידה ויהיו הרבה מפגעים ואמכור את הרכב אז אוכל להוריד את הציפוי בלי לחדש אותו ואז העלות קטנה יותר והרכב נראה טוב, אבל כאמור זה בשביל מישהו אחר / מכירת את הרכב, ו דיטיילינג אני עושה אך ורק בשביל עצמי.

לכן החלטתי שנכון יותר, מכל הבחינות, לשמור על צבע הרכב ע"י כל האמצעים ה"רגילים" (שטיפה עדינה, חניה מבודדת, ציפוי קרמי), ואם/כש יש מפגע מאוד רציני, או צבירה של מפגעים קטנים, אז במקרה המעצבן הזה לטפל אצל פחח מומחה. בתוחלת הסתברותית אני מאמין שזה נכון יותר עבורי, ובכלל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

JentuS12 ו - oryo,

תודה רבה לכם, מידע חשוב וחומר למחשבה. אפילו לא ידעתי שעושים דיטיילינג בארץ - עד שנתקלתי בפורום הזה, וכעת בא לי לשמור על צבע האוטו שאני עתיד לקבל. חורש את הפורום ומרגיש אבוד בינתיים :oops:...

פורסם

oryo, מה שרשמת זאת גם נקודה למחשבה.

פשוט הכל תלוי, תלוי האם יש לך חנייה מסודרת בבית או שאתה מחנה ברחובות הסמוכים, תלוי החניה ביומיום בעבודה, תלוי האם אתה מחנה את הרכב בחניות ברחובות העמוסים כמו בתל אביב וכו' וכו'.

אצלי הבעיה העקרית שאין לי חנייה פרטית בבית, ובכלל אין חנייה מתחת לבית, כולם חונים ברחובות הצפופים בחוץ, ששם הסיכויים לשפשופים ושריטות קטנות הם ממש גבוהים.

אז כן, אפשר פשוט לצפות את כל הרכב, המרכב והפגושים, הכל, בווקס קריסטל או קראמיק, וכמובן זה יצא הרבה יותר זול, אולי לא אותה רמת ההגנה כמו הניילון המיוחד אך ממש עם הבדל גדול בעלות, את זה אני מקבל.

אבל, לדעתי את הפנסים, במיוחד הקדמיים, חייבים לצפות בניילון המיוחד, כי לא נראה לי שמישהו ירצה לקבל שריטה ואף סדק על הפנס, מאבן שעפה עליו בנסיע במהירות מסוימת וגרמה לזה, ואז להחליף פנס בעלות ממש יקרה.

והניילון הזה מקבל חלק מאנרגיית פגיעת האבנים עליו ומרכך את המכה על הפנס עצמו, ובאמת יכול להציל מהחלפת פנס שעולה יקר וכולם יודעים את זה.

אז מינימום זה לצפות בניילון המגן הזה את הפנסים, שזה לא אמור להיות כל כך יקר כמו שאר הרכב, הרי הפנסים הם בעלי שטח קטן יחסית לשאר המרכב, ולדוגמה את שאר הרכב לצפות בווקס, לדעתי זה גם מקובל.

פורסם

בחיים לא הבנתי את הקטע של לחשוב על איך אני אתקן שריטות ובגלל זה להתפשר על צבע.

אני שילמתי 20 אלף שקל מקדמה בלתי חוזרת וחיכיתי 4 חודשים כדי לקבל רכב בצבע שלא מיובא בשגרה.

אין בכלל מה להשוות את הלבן פנינה (לא מטאלי, זה צבע פנינה עם נקודות מבצבצותכאלה) עם צבע טורקיז המהמם שיש ללאון.

במיוחד אם אתה הולך לשים על החלקים מועדים לפורענות PPF.

שמתי PPF על פגושים, מראות ודלתות וזה הוכיח את עצמו. ברכב אחר לא שמתי ולמרות שיש לי חניה מסודרת מתחת לבית לא תמיד אתה יכול לחנות בצורה אופטימלית בחוץ ויש לי מלא פיצוצים בדלתות ופגיעות אבנים מקדימה.

בקיצור, גיסנו. אם אתה לא מאלה שקונים רק לבן כי אוהבים וראים שבא לך לשבור שגרה - לך על טורקיז בלי לחשוב פעמיים. במיוחד שאתה הולך על PPF.

דווקא את הפנסים לא מצפים. כי ניתן ללטש אותם בקלות.

פורסם

^ זה הרי מה שאני רוצה. כמו שכתבתי, שלושת הרכבים שהיו לי לפני (כולל הנוכחי) היו בצבע לבן רגיל, והפעם בא לי איזה צבע חי, לא כהה, אבל צבעוני ולא לבן.

אוקיי, אז השתכנעתי, בעזרתכם ובעזרת עוד אנשים, שלא צריך לוותר, אלא ללכת על הצבע שהכי יפה לעין שלי, ובלאון בשבילי זה הטורקיז, שיניתי את הצבע בהזמנה, סגרתי עסקה, עכשיו רק ההמתנה המעצבנת עד שהאונייה תגיעה.

אני כן רוצה לשמור על צבע הרכב, כי כל השפשופים והשריטות הקטנות, אתה לא תלך כל פעם לפחח לתקן איזה שפשוף או שריטה שטחית, נכון?, וגם לבד אני לא אעשה את זה למרות שיש כל מיני חומרים מצויינים לזה, כי פשוט אין לי איפה לבצע את כל זה, אין לי בכלל חנייה, וברחוב אני לא הולך לעשות דברים כאלו.

לגבי הפנסים, טעות בידיך, ועוד איך מצפים אותם בניילון מגן מיוחד, תחשוב בהיגיון, אתה לא תלטש אותם כל פעם שתקבל פנץ מאיזה אבן שעפה לך בכביש כי אם כן תעשה זאת כל פעם, בסוף לא ישארו לך פנסים :-) (אני רציני), בגלל זה דווקה את הפנסים הכי חשוב לצפות בניילון מגן נגד אבנים, כי הם הכי רגישים למכות האלו, והכי יקרים לתיקון או החלפה, כשבדרך כלל מאבנים בכביש מקבלים לא שריטות אלא סדקים בפנסים וזה בכלל חמור - החלפת פנס - הרבה כסף, בגלל זה מצפים בניילון, הוא אלסטי וסופג חלק מאנרגיית פגיעת האבן ומרכך את עוצמת המכה\הפגיעה על שטח הפנס, כך שבהרבה מקרים הניילון הזה מציל את הפנסים, כי כיום היצרנים עושים את הפנסים האלו לא כמו פעם, מזכוכית עבה, אלא מפלסטיק דק שקל מאוד לפגוע בו, הכל בכדי לחסוך עלינו הצרכנים.

אז לא יודע איך בשביל אחרים, בשבילי ברכב החדש, ציפוי פנסים בניילון מגן מיוחד - MUST.

פורסם
כי כיום היצרנים עושים את הפנסים האלו לא כמו פעם, מזכוכית עבה, אלא מפלסטיק דק שקל מאוד לפגוע בו, הכל בכדי לחסוך עלינו הצרכנים.

השיקולים של התעשיה לעבור לפנסים מפוליקרבונט במקום זכוכית:

1. מגבלת גודל וצורה שהייתה קיימת בתהליך הייצור של זכוכית ושאינה קיימת בתהליך הייצר של פוליקרבונט, מאפשרת יצירת פנסים גדולים יותר ואוירודינמיים יותר מבעבר.

2. בטיחות - פנסי זכוכית יותר מסוכנים בשעת תאונה הן להולכי רגל והן כמפגע שנשאר על הכביש לאחר מכן.

3. עלות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קבל 590524-jaku-ios-5-a-fistbump.gif על שינוי הצבע בהזמנה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...