Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש - מיני / סופר מיני עד 105K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואוו קודם כל תודה לכולם על התגובות! אני קודם כל הסוויפט אצלי כבר 4 וחצי שנים ואני אוהב להחליף רכב כל חמש שנים, גם הערך וגם לשנות וכן היא גם קצת צפופה לי, עכשיו יש שיקולים לחכות לסוויפט/ בלנו החדשה, מצד שני סוזוקי גרועים היו תמיד באבזור ותמיד היו מין סוג של קמצני אבזור, למרות שהם אמינים מאוד, אני לאחר שקראתי פה וראיתי מבחני רכב באמת מתלבט בין ה208 לבין הונדה ג'אז. אני יודע שבהונדה קצת קשים בתנאי מימון נוחים. מישהו יודע מתי הם עושים מבצעי מימון או הנחות? לאיזה חודש לחכות? והאם מומלץ לחכות לסוף שנה?? לגבי ה208 נראה באמת רכב סקסי אני כמו ישראלי 2 טיפוסי בארץ חושש מרכב צרפתי, סטיגמות , אמינות ובכלל שמדובר ברכב טורבו שזה קצת יותר מרתיע לגבי טיפולים ותקלות עתידיות , אשמח לעזרה נוספת מצידכם, ותודה על הכל

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני קצת חולק על השיקולים שלך. אם יש לך רגישות לעלויות הרי ש"חשק" או "אהבה" היא סיבה מאוד חלשה להחלפת הרכב. סיבה טובה להחלפה היא רכב לא אמין או כזה שאינו מספק את הצרכים, למשל מבחינת הובלת המשפחה.

ראשית - מבחינת ערך השיקול צריך להיות להחזיק ברכב הנוכחי כל עוד הוא אינו בעייתי - או מבחינת תחזוקה או מבחינת מילוי צרכיך. כבר ספגת את עיקר ירידת הערך, ואם עדיין לא הגעת לשלב התיקונים היקרים זה בדיוק השלב בו הרכב טוב ביותר מבחינה כלכלית.

שנית - כיון שאתה עדיין ללא ילדים כנראה שאינך זקוק לרכב יותר גדול, כך שהצד הפונקציונאלי עדיין לא משחק, נותר רק השיקול הכלכלי.

לגבי מבצעים ומימון - מבצעים זה תמיד טוב, אם המבצע אמיתי. לגבי מימון - בדוק מימון בנקאי, לדעתי סבירות גבוהה שיהיה עדיף על מימון של היבואן כיון שתחסוך עמלות מתווכים (בסופו של דבר גם היבואנים אינם מממנים בעצמן, אלא מתווכים לך מימון בנקאי), טווח ההלואה יותר ארוך, אתה יד ראשונה פרטית ברכב ואין לך תנאי סיום עסקה לא ברורים. כל זה נכון, כמובן, אם מבחינתהבנק אתה לווה טוב. אם מבחינת הבנק אינך לווה טוב (זה יתבטא בסירוב לתת לך הלואה או בתנאים לא אטרקטיביים) זה רמז דק כפיל שעדיף לך להמנע מההרפתקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תחכה לבאלנו- אכזב במבחני הריסוק. קיבל 3 כוכבים (ללא מערכות בטיחות)./ 4 כוכבים (עם מערכות בטיחות). סביר להניח שהמערכות לא יגיעו לארץ אז הציון לארץ הוא 3 כוכבים.

פורסם

הניסיון מראה דווקא שמערכות הבטיחות מגיעות ארצה, ואפילו יותר מאשר במבחני ה-NCAP. יש לה יצואים מהכלל מעטים (טויוטה בשנים מסויימות). אפילו הבאלנו המקורית ב-1996 היתה מצויידת יותר מזו שנבחנה ב-EuroNCAP הראשון ב-1998.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בגלל שבעתיד סביר להניח שיהיה ילד, אז הונדה ג'אז הכי תתאים. זאת הסופרמיני הכי מרווחת ויש מקום לעגלה בתא המטען. חוץ מזה האוטו אמין, המנוע סבבה וסה"כ אוטו מעולה.

אני לא ממליץ על קיה ריו ועל יונדאי i20 בגלל מחיר גבוה שלא מוצדק (במיוחד ב-i20 שהאבזור שם מועט). ובנוסף הן צורכות הרבה דלק והמנוע לא משהו. המאזדה 2 רכב טוב אבל קצת יקר לדעתי ותא הנוסעים צפוף.

לגבי הספארק- זה רכב מיני (עם תא מטען קטן) ולדעתי אתה צריך סופרמיני כי בעתיד יבוא הילד..

אני ממש לא מסכים אם כל המצוטט מעל. גם בהנחה של שלושה ילדים ולא רק אחד הריו מרווח מספיק בלי בעיות בעוד המחיר שלה ממש לא יקר אלה להפך, נותן את התמורה הכ טובה למחי.

מאיפה הדעה כי צריכת הדלק של הריו לא טובה? מכל מה שאני קראתי הצריכה שלו ממוצעת לחלוטין בסיגמנט

פורסם

הריו דגם מיושן, הוא יחסית מאובזר אבל ממש לא משהו יוצא דופן, המנוע גם מיושן, חלש, לא הכי חסכוני, ומשודר לתיבת 4 הילוכים מיושנת. מתיחת הפנים שבזכותה היא נקראת ״חדשה״ לא הוסיפה הרבה. כנ״ל לגבי היונדאי- זה רכב מאוד מרווח, אבל יקר, חלש, לט מאובזר...

לא רואה למה לקנות אותן ולא ג׳אז או 208.

פורסם

המנוע של ג'אז גם מרגיש חלש, במיוחד בהשוואה למנועי טורבו בנזין חדישים. רק נסיעת מבחן יכולה לתת תשובה, האם הביצועים של ג'אז מספקים את הדרישות. מבחינת אבזור ובמיוחד מרחב פנים, קשה למצוא מתחרה להונדה באותה קבוצת הרכבים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני ממש לא מסכים אם כל המצוטט מעל. גם בהנחה של שלושה ילדים ולא רק אחד הריו מרווח מספיק בלי בעיות בעוד המחיר שלה ממש לא יקר אלה להפך, נותן את התמורה הכ טובה למחי.

מאיפה הדעה כי צריכת הדלק של הריו לא טובה? מכל מה שאני קראתי הצריכה שלו ממוצעת לחלוטין בסיגמנט

מדיווחים מבעלי הרכב,וזה הגיוני,מנוע 1.4 וגיר אוטומטי 4 הילוכים,אין זריזות ואין צריכת דלק חיסכונית,זה מנוע דומה ליונדאי אקסנט ושם זה אותו סיפור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי דעתי ביונדאי אקסנט 1.4 המנוע משודך לתיבה רציפה ולא לאוטומטית 4 הילוכים כמו בדגם ה-1.6. שילוב דומה יש ביונדאי i20, ושם הוא גם לא ממש מצטיין. קשה למצוא ליחידה הזאת נקודות זכות (מלבד אמינות אולי) בהשוואה ליחידות טורבו-בנזין מודרניות, כמו זו של קבוצת VAG או 208 עם מנוע 1.2THP.

פורסם

לאחר 4 נסיעות מבחן

יאריס - משעממתתתתת ויקרה אל מול התמורה

מאזדה 2 - צפוף רועש נראה מיושן לאחר נסיעה בפאביה

פיז'ו 208 - נחמד אבזור חסר ואי וודאות בנוגע לסחירות

פאביה - הבחירה בגלל זמינות כח, תמורה, עידון חבילה מגובשת ונעימה (חיסרונות 2 אחריות רעידות בתחילת נסיעה בפקק מדמה תחילת נסיעה בגיר רגיל אך מעודן יותר)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
מדיווחים מבעלי הרכב,וזה הגיוני,מנוע 1.4 וגיר אוטומטי 4 הילוכים,אין זריזות ואין צריכת דלק חיסכונית,זה מנוע דומה ליונדאי אקסנט ושם זה אותו סיפור.

הייתה לנו ריו במשך 4 שנים

רכשנו מייד כשיצא הדגם החדש

מאובזרת מאוד מרווחת אמינה מאוד

ביצועים הם לא הצד החזק . הצלחנו לשמור על צריכת דלק שפויה של 6.7 ליטר ל100 ק"מ אך המשמעות להיות עדין עם הדוושה

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

הכוונה הייתה לאקסנט לפני הרציף או בתכלס כמו היונדאי I20-די עצל בטח לעומת הסופר מיני המוגדשות.

הריו אכן מרווחת אך היום לא יוצאת דופן מבחינת איבזור.

למה לא נבדקה האיביזה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי היבואן הבלנו אמורה להתחיל להימכר בחודש יוני הקרוב, אבל במבחן ריסוק צוין שבמקרה

של תאונה עם ילדים מאחורה התוצאה יכולה להיות קטלנית, והמערכות בטיחות שמעלות את הניקוד

בנקודה אמורות לעזור ולמנוע את התאונה אך במקרה של תאונה - שלא נדע!

פורסם

לא מוכן לקבל שנת אחריות פחות, גם לא מוכן לקבל תיבה כמו ה DSG הזו שאני מכיר לא רע מאוקטבית ליסינג, זו שגם מבלי להתייחס לאמינותה ( והאמת ניתנת להאמר שכבר שנה ומחצה ו50K ק"מ באוקטביה דנן ועדיין כלום ) אופן פעולתה ההססני, האילם לעיתים מזומנות, המטלטל לפרקים, לא ממש מתאים למכונית מודרנית לטעמי, גרוע מכך מתסכל ואפילו מסכן בטיחות.

• תוכן חדש...