Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהג כבר כמה שנים טובות על רכב שעבר אצלנו במשפחה , הרכב היה שייך לאבא שלי ואני רכשתי אותו , אך הוחלט שלא להעביר בעלות , כדי לא להעביר "סתם" עוד "יד".

הביטוח עד היום היה על שם בעל הרכב - אבא שלי.

היום אני מעוניין לרכוש רכב חדש ,וכמובן לרשום אותו על שמי .

רק מה ? ,בגלל שעד היום הביטוח והרכב הקודמים שלי היה רשום על שם אבא שלי , אין לי העדר תביעות שרשום על שמי .

התוצאה ? , הצעת מחיר ביטוח עבור הרכב החדש במחיר של 16K! (נבדק בWOBI ובעוד סוכניות)

המחיר אם היה לי העדר תביעות ? 5.6K.

נאמר לי שהפתרון עבורי הוא להוסיף את אבא שלי כבעליים לרכב ביחד איתי ולהמשיך את הפוליסה על שמו .

יש לכם עוד פיתרונות ?

תודה רבה .

פורסם

מה הקשר בין בעלות על הרכב לבין בעל הפוליסה?

אתה יכול להיות בעלים יחידים של הרכב אבל אפשר שאביך יוציא את הפוליסה על שמו ואתה תהיה נהג נוסף. יכול להיות שזה לא מומלץ כי אתה לא מוגדר כנהג ראשי.

מה שעדיף לעשות הוא שאתה תצהיר מול חברת הביטוח שלך שאתה נהגת באופן קבוע ב3 שנים האחרונות על הרכב הקודם (שהיה רשום ע"ש אביך/ דודה שלך/ המאהב הסיני שלך/ זה ממש לא משנה) ותביא מהפוליסה שלו הודעת העדר תביעות.

וזהו.

פורסם
אני נוהג כבר כמה שנים טובות על רכב שעבר אצלנו במשפחה , הרכב היה שייך לאבא שלי ואני רכשתי אותו , אך הוחלט שלא להעביר בעלות , כדי לא להעביר "סתם" עוד "יד".

הביטוח עד היום היה על שם בעל הרכב - אבא שלי.

היום אני מעוניין לרכוש רכב חדש ,וכמובן לרשום אותו על שמי .

רק מה ? ,בגלל שעד היום הביטוח והרכב הקודמים שלי היה רשום על שם אבא שלי , אין לי העדר תביעות שרשום על שמי .

התוצאה ? , הצעת מחיר ביטוח עבור הרכב החדש במחיר של 16K! (נבדק בWOBI ובעוד סוכניות)

המחיר אם היה לי העדר תביעות ? 5.6K.

נאמר לי שהפתרון עבורי הוא להוסיף את אבא שלי כבעליים לרכב ביחד איתי ולהמשיך את הפוליסה על שמו .

יש לכם עוד פיתרונות ?

תודה רבה .

אהלן

הייתי במצב דומה.

פשוט שלחתי הצהרה של אמא שלי שכביכול הרכב על שמה אבל אני הייתי הנהג העיקרי וזה נחשב לי.

אם אצלך בסוכנות זה לא עובד - שלח לי הודעה פרטית ואפנה אותך לסוכנת מעולה

פורסם

חבר'ה אתם בטוחים בעיצות שלכם?

כי חברת הביטוח תספר לכם סיפורים עד מחר בשביל שתשלמו לה, אבל בבוא העת, אם חס וחלילה תהיה תאונה, היא תשתמש בכול הדברים האלה בשביל להוריד את הסכום/לא לשלם בכלל.

מה זה הצהרה מההורים שנסעת ברכב?

ההגיון שלי אומר שאם אתה לא היית רשום בפוליסה של ההורים, אז אתה יכול לספר סיפורים עד מחר, אף אחד לא יקבל את זה.

פורסם

כשעשיתי ביטוח לראשונה בחיי לפני 3 שנים, גם לי לא היה עבר ביטוחי,

למזלי חברת הביטוח שלי הסתפקה בהצהרה מאימי שנהגתי ברכב שלה לאורך תקופה כזו וכזו ונשענה על היעדר התביעות שלה.

פורסם
מה זה הצהרה מההורים שנסעת ברכב?

ההגיון שלי אומר שאם אתה לא היית רשום בפוליסה של ההורים, אז אתה יכול לספר סיפורים עד מחר, אף אחד לא יקבל את זה.

ואם הפוליסה היא לכל נהג מגיל מסויים? ההצהרה המדוברת היא אכן נוהל מקובל לנהגים ללא היסטוריה משלהם. ההתבססות היא לרוב על נהיגה ברכב של ההורים ושימוש בהעדר התביעות שלהם (אני עשיתי כך כאשר קניתי את רכבי הראשון), ולעיתים גם של נהגי ליסינג שלא החזיקו רכב פרטי משלהם ומקבלים הצהרה מחברת הליסינג לגבי היסטוריית תביעות.

פורסם
אהלן

הייתי במצב דומה.

פשוט שלחתי הצהרה של אמא שלי שכביכול הרכב על שמה אבל אני הייתי הנהג העיקרי וזה נחשב לי.

אם אצלך בסוכנות זה לא עובד - שלח לי הודעה פרטית ואפנה אותך לסוכנת מעולה

בדיוק.

הייתי באותו מצב.

עד 2011 כל רכב שהיה לי היה על שם ההורים למרות שהיה הרכב הצמוד שלי.

כשקניתי רכב על שמי ביקשו ממני היעדר תביעות וההורים שלחו הצהרה שאני נהגתי כדרך קבע על הרכבים שלהם (בפועל, שלי).

זה נורמלי.

פורסם
ואם הפוליסה היא לכל נהג מגיל מסויים? ההצהרה המדוברת היא אכן נוהל מקובל לנהגים ללא היסטוריה משלהם. ההתבססות היא לרוב על נהיגה ברכב של ההורים ושימוש בהעדר התביעות שלהם (אני עשיתי כך כאשר קניתי את רכבי הראשון), ולעיתים גם של נהגי ליסינג שלא החזיקו רכב פרטי משלהם ומקבלים הצהרה מחברת הליסינג לגבי היסטוריית תביעות.

אם הפוליסה היא לכול נהג אז זה בסדר גמור, הבעיה שרוב הפעמים זה לא ככה, כי זה מקפיץ את המחיר הפלאים.

חברת הביטוח לא בודקת בציציות בשביל לראות אם הביטוח היה תואם לנהג. זה לא מעניין אותה בכלל.

היא מבחינתה מאמינה לך(ומקבלת את הכסף) ובמידת הצורך אם תהיה תאונה, תהיה בטוח שהם יחפשו בכול מקום מה אפשר בשביל להתנער.

פורסם
אם הפוליסה היא לכול נהג אז זה בסדר גמור, הבעיה שרוב הפעמים זה לא ככה, כי זה מקפיץ את המחיר הפלאים.

במקרה הזה לנהג אשר לא רשום בפוליסה אין כיסוי ביטוחי על הרכב. זאת אומרת שאם הביטוח של ההורים הוא ביטוח נקוב לשניהם בלבד, אזי הילד לא יכול לנהוג על הרכב של ההורים, וכמובן שלא יוכל לנצל את העדר התביעות שלהם.

דרך אגב, להוסיף נהג צעיר וחדש לפוליסה של ההורים הרבה יותר זול מאשר לעשות ביטוח נפרד לנהג צעיר וחדש.

פורסם

עד גיל 27 אתה יכול להשתמש בהעדר תביעות של ההורים, לפחות ככה זה בשלמה סיקסט ביטוח.

לי היה רכב שהיה רשום על אבי ורק אני נהגתי בו, לאחר מכן רכשתי רכב חדש והשתמשתי בהעדר תביעות של אבי,שגם הוא מופיע בפוליסת ביטוח של הרכב החדש.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הקורולה שלי עדיין רשומה על שם של אמא שלי בגלל שהעברת בעלות גוררת תשלום נוסף לביטוח!

מה גם שמבאס להחליף יד, אין הרבה רכבים ישנים יד 2 ולא נראה לי שאנשים מתייחסים ליד שלישית במשפחה כמו ליד 2.

פורסם

זה לנסות להחזיק את המקל משני קצוותיו. לכל דבר יש מחיר ורצית לחסוך יד ברישיון וקיבלת עוד עשירייה בביטוח. שאבא שלך יעשה את הביטוח גם עכשיו כנהג ראשי ואתה כנהג שני או שתשלם. התחיבויות דוגמת "אבל אני זה שלמעשה נהגתי" לא ממש משפיעות על חברות הביטוח.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

אתם מסבכים את העניין בדיון מיותר. הוא כן נהג על הרכב ולכן ברור שהפוליסה (שהאב הוציא בעבר) התאימה לגיל שלו.

לכן אין שום מניעה להצהיר שהוא נהג באופן קבע ברכב שהפוליסה שלו היתה ע"ש האב.

ברוב חברות הביטוח זה מקובל (כולל הגדולות) ואם לא אוהבים את זה בחברה אחת, פשוט הולכים לאחרת.

ברגע שנמסרו כל הפרטים בתום לב ובאופן מדוייק ע"ע בעל הפוליסה (אני מתכוון לפוליסה החדשה של פותח השרשור) וחברת הביטוח אישרה את המצב, אז אין להם עילה להחליט פתאום שהם לא מכבדים את הפוליסה.

שימו לב שפות"ש לא צריך לספר להם את כל הסיפור העצוב של למה לא החליפו ידיים ומי היה הבעלים באמת ומי השתמש יותר ברכב. הוא פשוט מצהיר: "נהגתי באופן קבוע ברכב שבפוליסה בשנים XYZ" (וזו האמת) .

וזהו

פורסם

אתם לגמרי מגזימים.

מהכרות עם חבר שהוא סוכן ביטוח - אין בעיה להצהיר.

הרי תחשבו על זה - רכב של ההורים - רשום בד"כ על שם אחד ההורים, אבל נוהגים בו 2 ההורים, וגם במקרה הטוב 1-2 ילדים.

לא ירשמו את כולם שמית אחד אחד בביטוח.

לכן אין שום בעיה להצהיר את זה.

הרי רוב האנשים קונים רכב בגיל יחסית מאוחר.

• תוכן חדש...