Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס 2007 תקלה ב-ABS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מזה שקניתי את האוטו לפני חצי שנה לא נדלקה לי נורית ABS , אם אני זוכר נכון חודש אחרי שקניתי אותו נאלצתי להחליף ציריות קדמיות כי כל הדאשבורד רעד לי במהירות 80 ק"מ ומעלה , אחרי זה נדלק לי נורית ABS

ושאני נוסע במהירות יחסית נמוכה או כביש לא יציב הדוושת ברקס יורדת טיפה למטה ונהיה קשה ואז מרגיש כאילו אין ברקס לכמה שניות עכשיו אני לא יודע אם זה ABS ואם ה-ABS צריך לפעול במהירות כה נמוכה ?

בכל מקרה ניסו להחליף לי את המשאבה ABS מפירוק ועדיין לאחר יום יומיים נדלק לי שוב הנורת ABS ועדיין לפעמים הברקס מאבד שליטה ונהיה קשה עכשיו כמה מוסכים אמרו לי רק אם נעשה סיבוב עם האוטו וזה יקרה נוכל לדעת. למזלי הרע לא מצאו בעיה , עכשיו חלק אמרו לי שאולי שהציריות שהחליפו לי הקדמיות הרכיבו אותם ללא היחידה של ה-ABS אני לא כזה מבין או משהו כזה עכשיו דיברתי היום עם המוסך שהרכיב לי את הציריות ואמר לי שאני יבוא אליו ביום רביעי כדי שייבדוק , והיום הייתי במוסך יונדאי מורשה וסיפרתי להם את הבעיה והם ישר החרי כמה שע התקשרו אלי ואמרו שהבעיה באוטו זה היחידה של ה-ABS וצריך להחליף אותו בעלות של לפחות 14 אלף

והם אמרו לי שיודיעו למשרד התחבורה שהאוטו שלי לא בטיחותי לכביש !?!?

בתודה אלדד,

בבקשה תנו לי פתרון מה לעשות עם הבעיה ואם יש מצב שזה בעיה בציריות או מה לעשות עם כל מה שרשמתי אודה לכם מקרב לב (=

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על הפעמונים של הציריות יש את השיניים של ה-ABS.

כנראה שהחלפת לציריות סיניות עם שיניים לא תואמות למקור, והחיישן שיושב על כל גלגל מתחרפן מזה.

אין מה להחליף את היחידה של ה-ABS. הבעיה בציריות.

9731141-CV-Joints-Constant-Velocity-Joints-Part-wheel-of-the-car--Stock-Photo.jpg

נסה לחזור למוסך שהרכיב את הציריות, שייתן פתרון.

במקרה הכי גרוע, תקנה 2 פעמונים של GSP, בעלות של 160-170 שקל לשניהם יחד. הם עובדים בוודאות מבחינת ABS.

Stay Dirty

פורסם

תוציא משם את הרכב, תחליף פעמונים, תחזור אליהם ותראה להם שהכל תקין.

כל זאת כמובן בהנחה שמיד אחרי הרכבת הציריות החל כל הברדק עם ה-ABS.

Stay Dirty

פורסם

טפל בבעיה כמו שאסף אמר ואם במקרה ייפנו אליך ממשרד תחבורה. סיכוי נמוך. תציג חשבונית ותתלונן בהזדמנות על כך שניסו לעשוק אותך ב14 אלף שח תחת ניצול החוק.

פורסם

מחזק את כל מה שנאמר מעליי. אצלי באקסנט החלפתי לציריות סיניות וכבר בנסיעת מבחן שביצעתי לאחר ההרכבה הרגשתי במהירות נמוכה שהדוושה עושה מה שבא לה ומפעילה באקראי את ה ABS. מה שעשיתי זה פשוט העברתי את זר השיניים מהציריות המקוריות לציריות הסיניות והכל ניפתר! מכיוון שאין ברשותך את זר השיניים המקורי תחליף פעמונים וסגור עניין. בנתיים שהברקס לא יפתיע אותך ותיגרם חלילה תאונה נתק את הפיוז של ה ABS.

לגבי המוסך שניסה לנגוס ב 14 אלף ש"ח מכיסך - בושה וכלימה! אין שום בעיות עם משאבת ה ABS בגטסים ואני יותר משמח שהגעת להתייעץ פה ותיווכח לדעת גם שצדקנו ברגע שתבצע את ההחלפה של הפעמונים! עלות כל פעמון שכזה 120 ש"ח.

פורסם

עכשיו אני ממש מרגיש טוב תודה רבה אנשים אלה מלאכים (=

ומעכשיו והלאה הרגיש נוח לשתף אתכם ולהתייעץ בכל דבר שאני יעשה .

רק עוד שאלה קטנטנה מה אני בדיוק יגיד למוסכניק שהחליף לי את הציריות , והאם עדיף לי לרכוש את הפעמונים ומאיפה ?

או שהמוסכניק כבר אמור להיות לו במוסך ?

פורסם

גש אליו ברוח טובה, תגיד לו שמאז החלפת הציריות, ה-ABS לא מתפקד כמו שצריך ואף מסכן אותך.

הוא צריך להחליף פעמונים או לפחות את השיניים אם זה אפשרי מבחינתו.

לאחר מכן תעשו יחד סיבוב כדי לוודא שהכל תקין.

אם הוא יתנער, תפנה לאיגוד המוסכים, ובמקביל קפוץ לחנות החלפים הקרובה לביתך וקנה זוג פעמונים של GSP. אומנם סינים אבל מתפקדים מבחינת ABS.

Stay Dirty

פורסם

אני דיי חושש שבעל המוסך ייסתכל עליך בפרצוף של "עכשיו ניזכרת לחזור?" בעיה שלך...

או בפרצוף של "שלום ,נעים מאוד..איך אפשר לעזור? פה הרכיבו לך ציריות? אין מצב"

הלואיי ואני אתבדה ובעל המוסך ייקח את ההערה שלך לתשומת ליבו וברוח טובה יסדר לך את העניין כחלק מהאחריות שלו.

ולגבי המורשה שטען שילשין עליך למשרד התחבורה כניראה שמשעמם להם, לא ילשינו ולא בטיח...סתם חיפשו לשכנע אותך להיכנס ללחץ ולהחליף את המשאבה שכמובן לא הייתה פותרת את הבעיה!

פורסם
בנתיים שהברקס לא יפתיע אותך ותיגרם חלילה תאונה נתק את הפיוז של ה ABS.

אני לא בטוח שזה חכם לנקוט בפעולה כזו, כל שכן להמליץ עליה.

הבעיה להבנתי היא במהירות נמוכה וניתן לעקוף אותה עם תכנון קצת יותר נכון של ההאטה.

אם בבלימת פתע ממהירות גבוהה יותר ה-ABS לא תעבוד לו בגלל ניתוק הנתיך - זו כבר תהיה חגיגה אחרת...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

חן אתה בעצם היית בוחר בתאונה כמעט ודאית המהירות נמוכה על פני סיכוי קלוש לתאונה במהירות גבוהה?

יש פה לא מעט אנשים שהחזיקו בימיהם רכבים ללא ABS ובמצב הזה היו מנתקים את המערכת בלי לחשוב פעמיים עד שהתקלה מסודרת.

לדעתי דווקא ההמלצה שלך חן היא חסרת האחראיות כי למעשה אתה משאיר את הבחור בלי בלמים בעיר, ממליץ לכל האימהות עם העגלות לא לצאת מהבית.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אני לא "בוחר" ולא "ממליץ". כתבתי הערה מאוד מסויגת. כדי להיות נחרצים יותר (לכאן או לכאן) לא צריך לשאול אותי. צריך לשאול איש מקצוע, ואחד מעולם הנהיגה ותפעול הרכב, לא מעולם המכונאות והטיפול ברכב.

למיטב הבנתי, הבעיה היא במהירות זחילה ולא בכל מהירות עירונית. אלו מהירויות שכל מחשב ABS מתקשה בהן (בגלל שהחישוב מאוד מורכב) ולכן המערכת כלל לא אמורה לעבוד במהירות של קילומטרים בודדים לשעה.

אם זו הבעיה, ניתן לעקוף אותה אם מתחילים להאט מוקדם יותר, כאילו מכוונים לעצור מוקדם "מדי", ואם בולמים מעט חזק יותר כך שלקראת העצירה ניתן להתחיל להרפות מן הבלמים.

לבצע בלימת פתע ולשחרר את הנעילה (אם צריך היגוי) זו כבר מיומנות במגרש אחר לגמרי. גם אני, שאינני אחרון בין הכותבים כאן בשליטתו ברכב, לא מעז לנטרל ABS.

היו כאן גם דיונים על ההשלכה האפשרית על יציבות הרכב, שיציבותו בזמן בלימה תוכננה סביב העובדה שמותקנת בו ABS. לנעול אחורי לפני קדמי (אם זה אפשרי במצב כזה) זה לא כיף...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - כניראה שלא ניתקלת בתופעה שעליה הוא מדבר כי אני מכיר הייטב את התופעה ואני לא מתבייש לומר שאני נהג מיומן ומקצועי ושהתופעה תפסה אותי במהירות גלישה בפקק קטן כמעט מצאתי עצמי בתחת של הרכב לפני ולא משנה כמה הייתי מוכן! שינתק בנתיים את הפיוז של ה abs עד שתסודר הבעיה בוודאות!

• תוכן חדש...