Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכם משרשור הMR2, לאחרונה ארזתי את עצמי לכיוון אירופה.

ההבטחה לעצמי להחזיק מעמד ללא צעצוע לפחות שנה, עד שאתאקלם, לא החזיקה והדגדוג הביא אותי למצוד אחר הרכב הבא (אך ההדק טרם נסחט).

האפשרויות כאן מגוונות מאוד ואפשר לפתוח דיון שלם רק על זה, אבל יש נושא ספציפי שאני רוצה להביא לדיון.

תחום השיפורים כאן יחסית מפותח וניתן למצוא רכבים שמורים אשר שופרו בטעם טוב- מערכי מתלים, בלמים, וכו'- אך אלה כנראה ננהגו חזק יותר ולעיתים הסיטוריית הטיפולים שלהם לוקה בחסר מאחר וטופלו ע"י בעליהם.

מצד שני, ניתן למצוא רכבים סטנדרטיים ומטופלים לפי הספר, אשר ננהגו לעיתים רחוקות ובד"כ בעלי ק"מ נמוך- מה שנקרא "summer car".

לדוגמא, שני אקזמפלרים מדגם מסויים שראיתי:

האחד סטנדרטי לחלוטין, עם 105k ק"מ, מטופל בחברה לפי הספר עם הוכחות.

השני, בעל 140k ק"מ ועם הסיטוריית טיפולים עד 100k ק"מ ומאז טופל ע"י הבעלים הנוכחי בגראז' הפרטי. הרכב שופר (כמעט) לטעמכם.

שני הרכבים מאותה שנה, אותו יד, אותו מחיר.

מה זה אומר משופר "כמעט" לטעמכם?

יש קוילאוברים יקרים שהייתם בוחרים בהם, אבל אין בושינגים/אנטירולים משופרים.

יש בלמים מוגדלים מחברה טובה, אבל מדגם כניסה ולא זה שהייתם רוכשים.

מערכת הפליטה והיניקה בדיוק בתצורה שהייתם עושים.

את השיפורים האלה הייתם עושים במהלך הזמן לרכב סטנדרטי, עם שינויים קלים.

מה שמביא אותי לשאלה- רכב משופר (כמעט) לטעמכם, או רכב סטנדרטי. מה א-ת-ם הייתם עושים?

יש הרבה נימוקים אשר יתמכו בשתי הבחירות, אשמח לשמוע את דעתכם.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

חלק מהמשופרות מאוד שונות בתכונות שלהן ממצב סטוק. עד כדי כך שבעצם הכיוון שלך למכונית ספציפית בגלל אופיה, אינו רלוונטי.

לכן, אם כבר משופרת אז לא באופן קיצוני.

ואם כבר משופרת מעבר לצ'יפ, פליטה וכד' , אז משהו שאתה נוהג בו ומקבל פירוט מלא של מה שעברה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

ברור ששיפור הרכב משנה את אופיו, כוונתי כאן היא לשיפורים ספציפיים שאתם יודעים שתעשו בעתיד לרכב מדגם ספציפי, שאתם מחפשים לקנות- ולא רכישת רכב משופר "על הדרך" בציפיה לחוויה דומה לרכב סטנדרטי.

מעניין אותי לשמוע דעות כי באמת יש פה הרבה לדיון. החל מ"שקט נפשי" ברכישת רכב מקורי ולדעת מה עשיתם בדיוק, דרך "להנות מהתהליך" שבשיפור הרכב ועד לטיעונים דווקא בעד רכב משופר שחוסך לכם בהוצאות.

כמובן גם את השיקולים היותר בסיסיים- היסטוריית טיפולים (רכב שמטופל לפי הספר במורשה, או רכב שטופל אישית בקפדנות גדולה יותר, לעומת הסיכון שלא באמת טופל כמו שצריך), רכב שננהג חזק מול כזה שהיה רכב שיוט, וכו' .

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

שאלה מעולה, אני מתאר לעצמי שאם המשופרת עולה פחות מהעלות של הרגילה + שיפורים הייתי בודק את המשופרת טוב טוב ואם הכול לטעמי הייתי הולך על המשופרת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ההיגיון אומר לקחת את המקורי, הרכב לא נקרע (בדרך כלל המשפרים בודקים את שיפוריהם ,לא?) וטופל כמו שצריך וכמו שהיצרן רוצה.

מצד שני,כנראה שהרכב המשופר טופל בצורה טובה גם כן למרות שהבעלים טיפל בעצמו, ורכב ספורטיבי נועד לנהיגה חזקה, זה לא אומר שהוא גמור, שיפורים כמו קוילאוברים טובים עולים המון כסף ואם אתה תתכנן להחליף אז מדובר פה בהפרשים גדולים.

אתה צריך לשאול את עצמך האם הרכב צריך שיפור,האם באמת תשפר את הרכב בטווח הזמן הקרוב מרגע קנייתו,

או שאתה תהנה ממנו כשהוא מקורי, וכשיהיה לך חסר התנהגות/כח אתה תשפר בהדרגה.

אם התשובה היא כן לשאלה הראשונה לך על המשופר, אם התשובה היא כן לשנייה לך על המקורית. שים לב שהתייחסתי ב 2 השאלות למקרה שאתה תשפר את הרכב כמו שאמרת.

Miata ND2

פורסם

אביה, מהפה שלך לאלוהי הרייך.

יש גם רכישת דירה על הפרק, המחירים שלהן פשוט לא מפסיקים לעלות וכרגע הרכב מחוץ לתקציב, גם האמיתי וגם "המוסרי" (זה שאומר לך להוציא 40k אירו על קאיימן S ולא על E30 כל עוד אתה לא אולטרה-עשיר)

כרגע אני מקציב 15k אירו לרכישת רכב, כשהחוק היחיד הוא הגה שמאלי ואפשרות להתניידות מכובדת לפגישות עבודה.

אבל היי, גיליתי ש Öhlins זה ייצור מקומי ובמחיר של סט Tein בסיסי בארץ קונים פה סט Road & Track DFV :-)

בכל אופן, אחדד את נושא הדיון- לא מדובר פה ביעוץ רכישה עבורי, אלא מה עולה לכם לראש כשאתם חושבים על סיטואציה כזאת, מה הייתם עושים ומה סט השיקולים שהוביל אתכם להחלטה הזאת.

פורסם
המחירים שלהן פשוט לא מפסיקים לעלות

כן, השוק שלהן השתגע.

אבל היי, גיליתי ש Öhlins זה ייצור מקומי

הגזמת, זה בסיסי :wink:

לא מדובר פה ביעוץ רכישה עבורי, אלא מה עולה לכם לראש כשאתם חושבים על סיטואציה כזאת

לדעתי זה מאוד תלוי ברכב הספציפי.

פורסם

היי מאור,

אני גם הייתי במצב שלך לפני כמה שנים, בסופו של דבר זה מאוד תלוי במה אתה רוצה מהרכב.

הרכב הסטנדרטי הוא תמיד אראה לך השמור ביותר אבל זה ממש לא בהרכרך נכון, הדוגמה הראשונה היא שיש הרבה אנשים שלא עושים כלכל הרבה קילומטרז אבל גם לא שומרים יותר מדי על הרכב.

אופציה אחרת יכולה להיות שהרכב היה משופר והמוכר החליט למכור את החלקים לפני מכירת הרכב מסיבה שהוא יקבל בסופו של דבר יותר כסף על רכב וגם המכירה ככל הנראה תהיה יותר מהירה כי ברוב המקרים אנשים מעדיפים לשפר בעצמם או שהשיפורים לא בדיוק לטעמם.

אני בסופו של דבר בחרתי ברכב סטנדרטי אבל מהרגע הראשון שהתחלתי לשפר אני מרגיש שפשוט אין לזה סוף, זה דורש המון זמן, אנרגיה וכסף.

היום אם אחפש רכב (מה שבטוח לא אקרה) אני ככל הנראה אקנה אחד עם שיפורים כמו BBK and coilovers רק אם הם מוצרים מחברות מוכרות וברמה גבוה.

ברוב המקרים שמשהו משקיע ברכב במוצרים הכי טובים שכסף יכול לקנות אני מאמין שהוא גם שומר על הרכב ודואג לטיפולים.

בשורה תחתונה, אל תתפשר! כך את הזמן עד שיגיע הרכב שאתה ממש מעוניין בו ושווה את הכסף, באירופה לא חסר רכבים!

נ.ב

איזה רכב אתה מחפש?

איפה באירופה אתה גר?

פורסם

אני נמצא בשוודיה, את החיפוש שלי אני מרחיב גם לדנמרק, גרמניה והולנד.

עושה לי רושם שיש עניין רציני לדעת באיזה רכב מדובר, למרות שכיוונתי לדיון תיאורטי. אני עוד לא סגור על רכב.

בכל אופן, הרכב אשר גרם לי להעלות את הדיון הוא הונדה S2000.

אחת עם 140k ק"מ, אבל עם קוילאוברים אוהלינס, קאליפרים של SPOON (קאילפרים מונובלוק על הדיסק המקורי, שיפור טוב אבל לשימוש מסלול אמיתי הייתי בוחר בAP), צנרת של TODA ויניקה של J's racing. מעבר לזה יש עוד כמה "חמוצים" לא רלוונטיים.

מצד שני יש אחת עם 100k ק"מ, סטנדרטית ומטופלת בחברה.

שתיהן באותו מחיר.

יש כאן כמה מסלולים בקרבת הבית שלי, מטרת הרכב היא להיות מהנה במסלול כמו שהוא, עם יכולת לשמש כדיילי (בנתיים) ל50 ק"מ שבועיים ואופק לרכב מסלול עם הזמן.

פורסם

באופן עקרוני, אני לא מאוד מתחבר לעניין השיפורים, מהסיבות ששי כבר פירט בגדול.

אבל אם כבר כן הייתי כן קונה רכב במטרה לשפר, הייתי מעדיף לעשות את זה לבד, וזה מהסיבה שראיתי כבר כמה דוגמאות, כאן בארץ, של חבר'ה שעל הנייר עשו שיפורים די טובים לרכב, אבל בפועל די דפקו את הרכב במהלך התהליך, גם כי לא תמיד ידעו איך או מה בדיוק לעשות במהלך הדרך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מקורי.

בהרבה מאוד מקרים, המשפר לא ממש מבין מה הוא עושה, ושיפורים באים על חשבון דברים אחרים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה תלוי מדינה ותלוי דגם לפי דעתי.

יש מדינות שבהן הרבה קונים מוציאים את ה-BRZ מהחברה ונוסעים עם הניילונים על הכסאות למוסכניק שלהם להתקין קיט טורבו, סתם כדי שיהיה.

יש מדינות שזה יותר חאפרי, יש שפחות, על ישראל אני לא מדבר בכלל.

יש דגמים שמועדים לפורענות, יש דגמים שתוכננו מראש להתמודד עם רוב מה שסצנת האפטרמרקט תזרוק עליהם.

לגבי ה-S2000, אין ספק שזה דגם שקיימים ממנו הרבה מאוד אקסמפלרים משופרים. אני במקומך לא הייתי מוותר על רכב רק כי הוא משופר מראש, תבדוק ותמצא לך אקסמפלר שמור בלי התקנות "אקסטרימיות" מדי.

עוד הערה אחרונה: אם אתה רוצה להתקין סט בולמים ספציפי שמתאים לסגנון שלך לדוגמא, אזי זה לא משנה אם נקודת ההתחלה שלך תהיה החלפה מבולם סטוק או החלפה מבולם אפטרמרקט אחר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

או, הנה הדוגמא שחיכיתי לה! קחו את הדיון ממני לרגע ודמיינו לעצמכם רכישה של BRZ עם סופרצ'רג'ר, או רכישה של סטנדרטית והרכבה של סופרצ'רג'ר עצמאית.

פורסם

מאור, תלוי ברכב הספציפי שאתה בודק. אם הכל כשורה, אני אישית אקנה משופרת בטוב טעם בלי ספק (כמו שציינת, לפחות חלק מהשיפורים אלו מוצרים שאתה בעצמך היית רוכש!).

כן, גם אם מדובר בBRZ גודשת או מיאטה כזאת.

רק אל תשכח לעדכן אותנו ולהוציא לנו את העיניים :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...