Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

לפני כמספר חודשים ביצעתי רכישה של רכב יד שנייה מאדם פרטי.

מפאת העובדה כי הרכב רשום על אביו של המשתמש ברכב, נפגשתי עמו.

הבנאדם נראה מאוד אמין והתחייב על תקינותו של הרכב, דבר שגובה על ידי בנו

במספר שיחות טלפון טרם הגעתי וכן במעמד סגירת המחיר. (לא ייעשה בשנית..)

לאחר נסיעת מבחן קצרה בה הבחנתי כי אכן הרכב מרגיש תקין מבחינה מכנית הוחלט על רכישתו.

מפאת חוסר זמן מצידי, ה"אמינות" וה"ביטחון" שהפגינו המוכרים וכן התרשמותי מנסיעת המבחן, לא לקחתי את הרכב לבדיקה.

לפני מספר ימים הצצתי באזור הגלגל ספייר שם הבחנתי בחומר מסויים שנמרח בקצהו של אזור הגלגל הצמוד לטמבון (ראה תמונה מצורפת)

מהניסיון שלי קשה שלא להניח שהאזור עבר תיקון וריתוך ככל הנראה ואחר כך נמרח שם חומר הדומה לבונדו לתיקון פחחות.

מה שהגביר את התחושות שלי לכך אלה כדוריות מתכת שנמצאו באזור, הרומזות (אולי) על הריתוך שנעשה במקום.

במעמד הרכישה לא נאמר דבר על כך ואף נחתם חוזה בו הוצהר על ידי המוכר כי ככל הידוע לו הרכב תקין,

שכן נזק שכזה ככל הנראה יגרור ירידת ערך של הרכב. הדבר היחידי שהובהר לי הוא כי הטמבון נצבע לאחרונה

כתוצאה ממכות שונות שקיבל.

חשוב לי לציין כי במעמד הרכישה, אני בודק דברים כאלו, אך בשל העומס ההיסטרי שהיה בתא המטען (כמות

ציוד של עשרות קילוגרמים.. אולי ניסה להסתיר זאת?), ביטחון המוכר, חתימת ה"חוזה" וכן חוסר הזמן שלי,

לא היה לי יכולת לבצע את בדיקה בסיסית זו. ככל הנראה לא הייתי מבצע את הרכישה באם הייתה ידועה לי הפגיעה הזו.

כמו כן אציין כי בשל נדירותו היחסית של הרכב שולם מחיר מחירון למרות פגמים שונים שהתגלו במעמד הרכישה.

מה אתם מציעים לי לעשות?

123.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ידידי, לשמחתך אתה חי בסרט ואתה יכול להרגע.

מריחת ה"חומר" שאתה רואה זה איטום מקורי מהמפעל וזה מסתיר את החיבורים בין הפחים ומגן עליהם. אתה יכול לבדוק בכל רכב אחר ולגלות בדיוק את אותו הדבר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ידידי, לשמחתך אתה חי בסרט ואתה יכול להרגע.

מריחת ה"חומר" שאתה רואה זה איטום מקורי מהמפעל וזה מסתיר את החיבורים בין הפחים ומגן עליהם. אתה יכול לבדוק בכל רכב אחר ולגלות בדיוק את אותו הדבר.

תודה על התשובה וההרגעה, נשמע כאילו זה עשוי להיות נכון על אף הסימנים המדאיגים.

יש עוד מישהו שיכול לתמוך בדעה הזו?

כמובן שציון דגם הרכב ושנת הייצור יכולים לעזור.

מדובר בטויוטה T Sport 2003.

אני מציע לך שאת הרכב הבא כן תבדוק.

זה הכל (ואם צריך לפנות תא מטען - מציעים אפילו עזרה לבעל הרכב).

מש"ל.

מסכים לחלוטין. טעות שלא תחזור ולא משנה כמה המוכר "אמין" או הרכב "שמור".

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמו שאמרתי, אני מציע לך לבדוק את תא הגלגל הרזרבי ברכבים אחרים ולגלות שגם שם יש בפינות מריחה כזאת.

מצורפת תמונה לדוגמא מפורום רכב בחו"ל, מפרוייקט של מישהו שהתקין מערכת ברכב והסיר את כל השטיחים. אפשר לראות אותו הדבר בדיוק.

modp_1010_05_o+acura_integra_project_DC2+stripped_interior.jpg

ועוד משהו, כשבודקים רכב לפני קניה אכן כדאי להוציא הכל מתא המטען ולראות את ה"בור" של הגלגל הרזרבי. לפי הצורה שלו אפשר לדעת אם הרכב חטף מכה חזקה מאחורה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מציע לך להשוות למקומות אחרים ברכב או לשאול פחח לדעתו. בעייני הלא מקצועיות המריחה של חומר האיטום נראית אולי כתיקון. כמו כן, בחיבור חלקי המרכב משתמשים בד"כ בריתוך נקודות ולכן סימני הריתוך שקיימים מחשידים גם כן.

:turn-l:
פורסם

שמח בשבילך שלא עבדו עליך.

כנראה שהמוכר שהצטייר אמין - אכן היה אמין

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

קשה להחליט לפי התמונה, אבל ככל שאני מסתכל יותר, פני הפח מול מרכז הצמיג נראים גליים ומקומטים. האמנם? אני חושש שדוקא כן אלו סימני תיקון והחלפת דופן אחורית. מציע שתעלה עוד כמה תמונות, חדות וברורת.

:turn-l:
פורסם
קשה להחליט לפי התמונה, אבל ככל שאני מסתכל יותר, פני הפח מול מרכז הצמיג נראים גליים ומקומטים. האמנם? אני חושש שדוקא כן אלו סימני תיקון והחלפת דופן אחורית. מציע שתעלה עוד כמה תמונות, חדות וברורת.

לצערי לא ניתן להעלות לאתר את התמונות המפורטות בשל גודלן. כיווצן בפוטושופ גם פוגע באיכות.

ייתכן מאוד שאתה צודק בתגובתך.

שמח בשבילך שלא עבדו עליך.

כנראה שהמוכר שהצטייר אמין - אכן היה אמין

בגלל ריבוי הדעות לכאן ולכאן, אני לא רואה אפשרות אחרת מלבד גישה לבעל מקצוע על מנת שיחווה את דעתו מקרוב.

תודה לכולם על העזרה ושבת שלום.

• תוכן חדש...